NHL
Boston – Pittsburgh 6:4 (kon.) | NY Rangers – Ottawa 2:6 (kon.) | Detroit – Nashville 1:6 (kon.)
Edmonton – Arizona 2:3 (po pr.)
konec
New York Rangers
2:6 (1:2, 1:3, 0:1)
Ottawa Senators
Úterý 05.11.2019, 01:00 • Madison Square Garden, New York • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (03:57:19)
     
    Československá stopa v utkání:
    Libor Hájek (NYR)
    0+0, 2 střely, čas na ledě 14:30
    Filip Chytil (NYR) 0+0, 0 střel, čas na ledě 15:49
    Filip Chlapík (OTT) 0+0, 0 střel, čas na ledě 7:30.
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Anders Nilsson (OTT) 32 zák., 2 góly, 94,1%
    2. Jean-Gabriel Pageau (OTT) 2+0
    3. Brady Tkachuk (OTT) 1+1.
     
    Statistiky utkání:
    Střely na branku: 34 – 30 (11:14, 12:10, 11:6)
    Zablokované střely soupeře: 7 – 18
    Trestné minuty: 36 – 22
    Využité přesilové hry: 1/4 – 2/6
    Vyhraná vhazování: 55% – 45%
    Bodyčky: 18 – 24.
     
    Je dobojováno! Rangers vstupovali do zápasu v roli jasného favorita a podle toho to v prvních dvanácti minutách také vypadalo. Domácí na ledě dominovali a díky Kakkovi se dostali do vedení. Senators se ale probudili a ještě v první třetině otočili skóre z 0:1 na 2:1 a k tomu i statistiku střel na branku z 0:11 na 14:11. Domácí měli i ve druhé třetině několik příležitostí, jenže z gólů se radovali jen jejich soupeři, kteří v jednu chvíli vedli už 5:1. Totéž se dělo i po druhé přestávce a Ottawa se tak po týmovém a hodně obětavém výkonu může radovat ze čtvrté výhry v sezóně.
     
    Konec zápasu.
     
    59:56
    Boedkerova tečovaná přihrávka našla na brankovišti Ennise, který který forhendem dvakrát plácl do puku, ale ani v jednom případě ho nepropašoval za klečícího Georgijeva.
     
    59:29
    Ještě jeden zámek od Rangers, který se ale obešel bez vážnější střely. Po vyhození Senators se navíc nepíská zakázané uvolnění.
     
    59:00
    Poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:36
    Jesper Fast byl stažen k zemi ve středním pásmu. Hvizd se neozval, přestože to hodně zavánělo nedovoleným zákrokem.
     
    58:03
    Anders Nilsson nezaváhal proti nástřelu přesně z poloviny hřiště od Trouby, který ho posléze vyzkoušel i od modré čáry. Zápas se v těchto chvílích už jenom dohrává.
     
    57:40
    Adam Fox se dlouhým pasem z obranného pásma snažil vysunout rozjetého Haleyho, jenže mu poslal kotouč na paty.
     
    56:29
    Panarin přihrával Kakkovi do postavení mimo hru. Tři a půl minuty před koncem se nezdá, že by měli Newyorčané zápas nějak výrazně zdramatizovat.
     
    56:04
    Fox vracel puk z krátkého mantinelu na Fasta, jenže nepřesná přihrávka proletěla ven z útočného pásma, kde se Rangers předtím slibně zabydleli.
     
    55:16
    Lindgrenovo dojetí vyhozeného puku znamená zakázané uvolnění a vhazování po pravé ruce urostlého gólmana Ottawy.
     
    55:04
    Oba týmy v plném počtu.
     
    54:39
    Alexandar Georgijev raději nerozehrával poté, co chytil do lapačky Brownovo nahození ze středního pásma. Na řadu přichází ještě jedna reklamní pauza.
     
    54:31
    Kaapo Kakko se při hře čtyři na čtyři objevil na ledě s Panarinem. Finský talent hraje solidní zápas a po slabším startu sezóny jen potvrzuje svůj výkonnostní vzestup.
     
    53:42
    Jean-Gabriel Pageau se z levé strany propracoval až k brankovišti, ale bekhendovým zakončením svůj hattrick nezkompletoval. Georgijev vzápětí vychytal i Chabotovu dorážku.
     
    53:04
    Z celé situace resultovaly menší tresty pro Tkachuka i Lemieuxe, který navíc vyfasoval i desetiminutový osobní trest, takže pro něj tento zápas zřejmě skončil.
     
    53:04
    Tkachuk se dostal do potyčky s Lemieuxem, který dnes už byl v jedné bitce. Od té druhé ho teď uchránil jen rychlý zásah čárového rozhodčího.
     
    52:34
    Tempo hry po předchozí reklamní přestávce hodně pokleslo. Rangers už asi tuší, že s tímto zápasem v posledních osmi minutách už nic neudělají.
     
    51:31
    Tvrdou ránu od Skjeie schytal do nohy Chlapík. Jen málokterý člověk by se asi zvedl tak rychle, jak to nyní udělal tento pražský rodák.
     
    50:45
    Ochozy v Madison Square Garden už hodně prořídly, což v této sezóně rozhodně není velká anomálie. Fanouškovský zájem o hokej není v New Yorku bůhvíjak velký.
     
    50:02
    V polovině třetí třetiny si jeden z mnoha úspěšných zákroků připsal také Anders Nilsson, který zkontroloval Foxovo nahození od modré čáry.
     
    49:37
    Hainsey přihrál po modré čáře doleva na Brännströma, jehož střela zápěstím zapadla až do náruče Alexandara Giorgijeva.
     
    49:02
    Hosté v plném počtu.
     
    48:51
    Mark Borowiecki zablokoval nahození od modré čáry z dílny hodně využívaného DeAngela. Ottawu dnes tato obětavost opravdu zdobí.
     
    48:45
    Kakko zavezl puk do útočného pásma, kde si se svými spoluhráči vytvořil slibný tlak. Během něj dvakrát pálil Panarin, ale Nilsson v obou případech odlolal.
     
    48:24
    Domácí v plném počtu.
     
    47:47
    Pěkná souhra mezi Chytilem, Foxem a Bučněvičem nevyšla jen kvůli tomu, že Zajcev srazil finální přihrávku na zadní mantinel.
     
    47:18
    DeAngelo si udělal kolečko kolem branky, ale kotouč za pravou tyč Nilssonovy branky neprocpal. Po přihrávce zmíněného beka pak Chytil napálil pouze Brännströma.
     
    47:02
    Hostující přesilovka ale rychle končí. Za tvrdý hit na nepřipraveného Howdena si menší trest odsedí Brady Tkachuk.
     
    46:36
    Hned z buly vyletěl puk ven z útočného pásma Ottawy. Té však naprosto vyhovuje, že další dvě minuty může šetřit čas co nejdál od své branky.
     
    46:24
    Tohle už je jedna velká frustrace domácího týmu. Za zásad do hlavy nebo krku míří na trestnou lavici obránce Ryan Lindgren.
     
    46:09
    Adam Fox nezpracoval Kreiderův pas do pravého kruhu. Rangers se díky Chytilovi k puku vrátili, ale netrvalo to dlouho.
    45:35 Vladislav NAMĚSTNIKOV - 2:6
     
    45:35
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Tato situace dokonale vyobrazila průběh celého zápasu! Rangers si v oslabení vytvořili tlak na brankovišti, který měl vyvrcholit střelou Skjeie. Ten ale trefil VLADISLAVA NAMĚSTNIKOVA a jako jediný se vracel s brejkem tři na jednoho. Brown si dojel vlastní sraženou přihrávku a pak zpoza branky přihrál ruskému kolegovi na gólovou střelou z první. Asistence: Connor Brown, Nick Paul.
     
    45:06
    Brendan Lemieux nejprve srazil střelu Bobbyho Ryana a pak sám vyhodil kotouč doslova přes všechny čáry.
     
    44:41
    Duclair našel hůl rozjetého Ennise, ale ten bekhendem nenašel mezírku v postoji Georgijeva, jehož spoluhráči hned poté vyhodili.
     
    44:22
    Brett Howden uspěl na vhazování a Rangers díky němu okamžitě odpálili kotouč ven z obranného pásma.
     
    44:12
    Vyloučení v týmu New York Rangers (Artěmij Panarin – 2 min., hákování).
     
    43:56
    Panarin ztratil puk na červené čáře. Situaci se snažil zachránit, jenže si pomohl faulem na Paula. Ještě předtím toho sté zkouší v šesti proti pěti.
     
    43:15
    Anders Nilsson pokračuje ve velmi dobrém výkonu a zůstává hlavním držákem Senators. Teď máchl lapačkou a schoval do ní povedený pokus DeAngela.
     
    42:34
    Boedker dostal do mezikruží přihrávku od Chlapíka, po které trochu zbytečně hledal Ryana ve chvíli, kdy kolem nich byl celý balík obránců.
     
    42:16
    Brett Howden si vybruslil k levému mantinelu a jen propagačně nahodil kotouč na Nilssona, který jej hokejkou srazil až směrem k ochozům slavné arény.
     
    41:19
    Bučněvič zasekl na pravém křídle a chytře centroval k vzdálenější tyči, u které ale byl Filip Chytil o chloupek později, než Rangers potřebovali.
     
    40:38
    Hájkova nepřesná rozehrávka nezpůsobila icing, a tak domácí mohli rozjet aktivní forčeking. Ten vyvrcholil ziskem puku a střelou Kakka z pravé strany, kterou Nilsson vyřešil.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Statistiky po 2. třetině:
    Střely na branku: 23 – 25 (11:14, 12:11)
    Zablokované střely soupeře: 6 – 13
    Trestné minuty: 20 – 18
    Využité přesilovky: 1/3 – 1/4
    Vyhraná vhazování: 54% – 46%
    Bodyčky: 11 – 17.
     
    Také ve druhé třetině se hrál velice zajímavý hokej okořeněný hned kvartetem brankových situací. Vše odstartoval Hainseyho první gól v sezóně, načež Pageau v úniku zvýšil na 4:1. Po brance Tkachuka už to s Rangers začalo vypadat hodně bledě. Panarin však dal hráčům v modrém naději přesilovkovým zásahem, na který se domácí snažili ještě navázat, ale Nilsson další řadu šancí zastavil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:55
    Connor Brown zazdil přečíslení tři na jednoho, když poslal přihrávku mimo dosah Ennise. Ten střílel až chvíli poté, ale z ostrého úhlu Georgijeva nepřekvapil.
     
    39:13
    DeAngelova střela skončila na pravém betonu švédského gólmana, kterému v těchto vteřinách spoluhráči z pole vůbec nepomáhají.
     
    39:01
    Dobré střídání pro Libora Hájka! Český obránce se nejprve zjevil na krátkém mantinelu, odkud výborně přihrál k brankovišti, ale ani Howden zblízka Nilssona nepřekonal. To samé platilo po střele Hájka od modré.
     
    39:00
    Poslední minuta druhé třetiny.
     
    38:45
    Filip Chytil přebral puk za brankou a s Naměstnikovem na zádech přihrál před Nilssona na Haleyho, který ale neprotlačil kotouč za brankářův beton.
     
    38:22
    Haley ze zadního mantinelu přihrával mezi kruhy na Chytila. Puk byl vypíchnut k modré čáře, odkud to zkoušel Trouba, ale pak znovu zasáhla obětavě fungující obrana Senátorů.
    37:34 Artěmij PANARIN - 2:5
     
    37:34
    Rangers právě vstřelili branku!
    Důležitý gól naděje pro Jezdce, kteří v přesilovce snižují na rozdíl tří branek! DeAngelo rozdal přihrávku na Kakka, který možná z jedničky hledal v mezikruží stojícího Stromea. Kotouč ale projel až na ARTĚMIJE PANARINA a ten nikým nehlídán vystřelil z levého kruhu na bližší tyč. Asistence: Kaapo Kakko, Anthony DeAngelo.
     
    37:02
    Rangers se ihned rozestavěli do přesilovkového rozestavení. Po zablokovaném nahození od modré ale přišlo vyhození přes všechny čáry.
     
    36:46
    Filip Chlapík to malinko přehnal s důrazem u mantinelu, na který poslal už tak klopýtajícího Foxe a dostal za to dvě minuty za vražení.
     
    36:10
    Ennisova dělovka byla nepřesná. Ryan dojel volný puk a nachystal další šanci pro Tierneyho, kterou už musel likvidovat zasahující Georgijev.
     
    35:38
    Poprvé se trochu ukázal i další český zástupce Filip Chlapík, jehož střelu švihem zablokoval Trouba až nad zadní mantinely.
    34:56 Brady TKACHUK - 1:5
     
    34:56
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Další ledová sprcha pro Rangers! Tkachuk přenesl hru doleva na Duclaira a nechybělo moc, aby si Georgijev DeAngelem tečovaný puk srazil do vlastní branky. Na zadním mantinelu pak chyboval Howden a kotouč se ještě jednou vrátil do brankoviště, odkud ho dorazil do sítě důrazný BRADY TKACHUK. Bez asistence.
     
    34:12
    Po hostujícím icingu vyhrál Howden vhazování za sebe, ovšem Lemieuxovu okamžitou střelu přesměroval do ochranné sítě Vladislav Naměstnikov.
     
    34:00
    Hosté v plném počtu.
     
    33:58
    Trouba tentokrát zleva vracel přihrávku k modré čáře. Adam Fox prudce nahazoval, ale z trefeného Nilssona kotouč nevypadl.
     
    33:45
    Dylan DeMelo vystihl přihrávku Filipy Chytila a vrátil puk do středního pásma. O chvíli později z levého křídla minul Jacob Trouba.
     
    33:18
    Až po minutě se Senátoři dokázali osvobodit a mohou poslat na ledovou plochu čerstvou čtveřici borců.
     
    32:55
    Teď je to velký tlak Rangers! DeAngelovo další nahození tečoval Ryan Strome a puk skončil na tyči za již překonaným gólmanem!
     
    32:35
    Hainsey malinko vyrušil Kakka v nápřahu a finský útočník tak při pokusu o střelu golfákem promáchl. V pokračující akci DeAngelo nahazoval do Nilssona, ale dorážku už řešit nemusel.
     
    32:19
    V dobré formě hrající DeAngelo chvíli míchal s pukem na modré čáře a nakonec z osy hřiště posílal puk do provozu v mezikruží, přes který kotouč k brance nedoletěl.
     
    32:08
    Ryan Strome vyhrál důležité vhazování proti Tierneymu, ale Kakkova střela byla o pár vteřin později zablokovaná až do ochranné sítě.
     
    32:00
    Bývalý hráč Rangers Vladislav Naměstnikov podrazil svého krajana Panarina, takže také Newyorčané si vyzkouší hru v početní výhodě.
    31:43 Jean-Gabriel PAGEAU - 1:4
     
    31:43
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Klobouk dolů před obětavostní a efektivitou hostující party! JEAN-GABRIEL PAGEAU přes sebe nepustil střelu Bučněviče. Puk zablokoval tak šikovně, že mohl vyrazit do samostatného úniku a v něm střelou o tyč nedal Georgijevovi žádnou šanci. Bez asistence.
     
    31:31
    Artěmij Panarin našel v levém kruhu vysunutého Foxe, ale Nilsson se před dobrým zákrokem stihl přesunout ke své pravé tyči.
     
    31:02
    Alexandar Georgijev si rozmyslel cestu za pukem ležícím poblíž. Ten si dojel Paul, ale pak byl tvrdě naražen na mantinel Kreiderem.
     
    30:30
    Domácí v plném počtu.
     
    30:12
    Naměstnikovova střílená přihrávka se od hokejky Paula odrazila až do ochranné sítě. Hra je přerušena a Rangers mohou v klidu střídat.
     
    29:59
    DeMelova střela byla v mezikruží nadzvednuta. Georgijev zasahovat nemusel, ale hosté se přece jen dostali do souvislé kombinační akce.
     
    29:22
    Tkachuk nejprve nepřihrál přes Stromea a pak dostal puk do středního pásma. Ani teď to není od Senátorů zrovna hezky provedená přesilovka.
     
    28:51
    Chabot předal puk doprava na Ryana, jehož pokus Georgijev vyrazil a měl trochu štěstí, že to nebylo přesně na číhajícího hráče v levém kruhu.
     
    28:30
    Libor Hájek přitiskl na mantinel Duclaira, který spěchal za volným kotoučem. Je z toho trest za nedovolené bránění a další přesilovka pro Ottawu, která před dneškem dala v početní převaze jen dva góly.
     
    28:22
    Nikita Zajcev otravoval Kakka natolik, že donutil finského mladíka kotouč u levého mantinelu odevzdat.
     
    27:50
    Borowiecki nedostal kotouč do bezpečí a pak jen přihlížel přihrávce Panarina na Stromea, kterého Nilsson skvěle vychytal lapačkou.
     
    27:35
    Panarinovi se trochu zamotal puk mezi nohama na obranné modré čáře. Jeden z hostů mu ho sebral, i když hned vzápětí vjel do ofsajdu.
     
    27:17
    Ennis jemnou přihrávkou před brankoviště nabídl kotouč Tierneymu, ale ten už byl moc blízko Georgijevovi, přes kterého kus černé pryže neprocedil.
     
    27:12
    Poprvé o sobě dal vědět také Filip Chytil, který si našel dobrou palebnou pozici v pravém kruhu, ale Bobby Ryan srazil střelu českého útočníka mimo tři tyče.
     
    26:46
    Teď je to trochu vlažnější pasáž, oba týmy ztrácí spoustu kotoučů a hra je tak zaseklá v prostoru daleko od obou brankářů.
     
    26:03
    A zase rychle na druhou stranu. Tkachuk z mezikruží Georgijeva nepřekonal, načež se po pěkném průniku do branky netrefil ani Nick Paul.
     
    25:28
    DeAngelo nabil Skjeovi na střelu od modré, která tentokrát proletěla až do brankoviště, ale tam se zastavila o pozorného Anderse Nilssona.
     
    25:13
    Brady Skjei až moc dlouho odkládal střelu z levého mantinelu, do cesty se mu stihl dostat DeMelo, jenž srazil kotouč do bezpečí.
     
    24:43
    Domácí se také pokusili odpovědět gólem, ovšem Foxovu střelu zpoza levého kruhu si švédský gólman ve službách Ottawy pohlídal.
    24:12 Ron HAINSEY - 1:3
     
    24:12
    Ottawa právě vstřelila branku!
    No to jsou věci, Senátoři se minutu a padesát vteřin nemohli usadit v útočném pásmu, ale ve chvíli, kdy Trouba naskočil na led, přeci jenom udeřili. Mikkel Boedker přihrál do prostoru vedle branky na Tkachuka, jenž parádní zadovkou vytvořil gólovku pro RONA HAINSEYHO a ten střelou do prázdné klece zaznamenal první gól po přesunu z Toronta. Asistence: Brady Tkachuk, Mikkel Boedker.
     
    23:25
    Lindgren zastavil puk pro Stromea a ten vyhodil přes celou délku kluziště. Nová akce Ottawy startuje od rozehrávky Erika Brännströma.
     
    22:55
    Andersson rovněž vyhodil přes všechny čáry. Nilsson pak nebezpečně zaváhal v rozehrávce, ale puk se k němu s trochou štěstí vrátil.
     
    22:32
    Ryan Strome zachytil puk a vyjel s ním do středního pásma, kde ještě stihl pošetřit několik cenných vteřinek.
     
    22:11
    Další problémy pro tým z Madison Square Garden! Jacob Trouba za dvě minuty zahákoval Ennise, který spěchal podpořit do protiútoku Ryana.
     
    21:45
    Třetí formace Rangers se po hostujícím icingu k ničemu nedostala a Sens pro změnu kontrolovali postavením mimo hru.
     
    21:05
    Adam Fox udělal obří chybu v rozehrávce z obranného pásma a měl ještě větší štěstí, že Duclair v ložené pozici nechal puk za sebou.
     
    20:45
    Pavel Bučněvič se snažil obejít DeMela, který byl jeho poslední překážkou před Nilssonem. Puk mu však při kličce utekl.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Statistiky po 1. třetině:
    Střely na branku: 11 – 14
    Zablokované střely soupeře: 2 – 5
    Trestné minuty: 16 – 14
    Využité přesilové hry: 0/1 – 1/2
    Vyhraná vhazování: 46% – 44%
    Bodyčky: 6 – 11.
     
    Je za námi první třetina, která se podle obrazu hry dá rozdělit na dvě další poloviny. V první z nich Rangers dominovali, na střely vedli v jednu chvíli 11:0 a díky trefě dvojky draftu Kakka se v deváté minutě ujali vedení. Domácí tým vedoucí gól trochu uspal a naopak to byla Ottawa, která po dvou bitkách kompletně převzala taktovku. Pageau v patnácté minutě díky důrazu v brankovišti vyrovnal a v přesilovce plynoucí z hromadné potyčky dokonce otočil skóre Tyler Ennis.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:56
    Domácí v plném počtu.
     
    19:53
    Ryan dával střílenou přihrávku z pravého mantinelu. Puk byl před Georgijevem protečován, ale nakonec proletěl vedle pravé tyče.
     
    19:23
    Erik Brännström několik vteřin čekal na případné přenesení hry na jeho pravou stranou, ovšem tvrdou ranou příklepem Georgijevovu klec přestřelil.
     
    19:00
    Poslední minuta první třetiny.
    18:31 Tyler ENNIS - 1:2
     
    18:31
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Hosté využívají přesilovku pět na tři a přes mizerný vstup do zápasu otáčí skóre! Naměstnikov nabil k modré čáře Chabotovi, jehož rána byla sražená tak šťastně, že puk skončil na pravé straně u TYLERA ENNISE a ten už pohodlně zakončoval do poloprázdné branky. Asistence: Thomas Chabot, Vladislav Naměstnikov.
     
    18:19
    Chabot do poslední chvíle vyčkával s přihrávkou, kterou nakonec adresoval Brady Tkachukovi, nicméně Georgijev jeho střelu z první pohotově zastavil.
     
    18:08
    Zatímco se na trestné lavici Rangers tísní čtyři hráči, tak se hra přerušila bezprostředně poté, co puk vyletěl do středního pásma.
     
    17:56
    Rangers úvod oslabení zvládli na výbornou. Brady Skjei pak ale v rohu podrazil Tkachuka a poslal svůj tým do dvojnásobného oslabení!
     
    17:18
    Menší tresty vyfasovali Strome, Trouba a Duclair. To znamená přesilovku pro Ottawu, která je jednoznačně nejhorším týmem v početní výhodě.
     
    17:18
    Po chybě Trouby vznikla další velká trma v brankovišti. Georgijev zvládl hru přerušit, ale pak se před ním strhla další várka potyček! V nich nemůže chybět mladičký drzoun Tkachuk.
     
    17:06
    Duclair dojel nahození od DeMela a z rohu centroval do brankoviště, kde byl znovu Pageau, ale podruhé puk za Georgijeva nepropašoval.
     
    16:45
    Ryan přepadl přes klečícího Howdena a zřejmě mu něco udělal s pravým kotníkem, za což se mu okamžitě omlouval. Útočník Rangers v přerušené hře odkulhal na střídačku.
     
    16:22
    Tierney na zadním mantinelu udržel puk proti dvěma obráncům, přes které šikovně přihrál na Ennise, ale ten z bezprostřední blízkosti na Georgijeva nevyzrál.
     
    15:59
    Kanadské mužstvo se začíná pořádně osmělovat. Hainsey dlouhým pasem našel na útočné modré Paula. Jeho střela z osy byla nepřesná, ale Georgijev přesto musel likvidovat následný pokus Hainseyho.
    14:56 Jean-Gabriel PAGEAU - 1:1
     
    14:56
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Sens z první větší šance vyrovnávají na 1:1! Georgijev hned po vhazování pravým betonem vychytal Duclaira. Puk ale nechal ležet před sebou a hostující útočník tak mohl objet branku, aby ze zadního mantinelu nabídl zakončení z brankoviště důraznému JEANU-GABRIELU PAGEAUOVI. Asistence: Anthony Duclair.
     
    14:49
    Zakázané uvolnění také v podání Rangers, kterým podle představ nevyšla přechodová fáze. Vhazuje se po levici Georgijeva.
     
    14:31
    Ryan zavezl puk do útočného pásma, kde měl k sobě pouze Tierneyho a ten na jeho pas z levého křídla nedosáhl.
     
    13:43
    Už druhá bitka! Borowiecki si to v hodně intenzivní šartváce rozdal z Lemieuxem. Oba dva spadli na ledě stejně, ale za vítěze se dá přesto považovat domácí útočník, který svému sokovi přetáhl dres přes hlavu.
     
    13:11
    Lindgrenova střela byla sražená, stejně tak i následná přihrávka zpoza branky od vysunutého obránce Adama Foxe.
     
    12:41
    Po několika soubojích u mantinelu nahazoval Hájek, ale všichni jeho parťáci z útočné formace zůstali právě na levém křídle, takže nemohli nijak operovat před brankou.
     
    11:24
    Tak jsem ten zákrok trochu přivolal. Boedker si u levého mantinelu sebral vysoko letící puk a připravil si bekhendovou střelu z levého kruhu, kterou domácího gólmana každopádně nepřekvapil.
     
    11:08
    Hainseyho tečovaná střela od modré proletěla vedle branky. Georgijev tak v probíhající dvanácté minutě stále čeká na svůj první zákrok.
     
    10:21
    Rangers rozjeli povedenou kombinaci v útočném pásmu, ze které resultovala dobrá pozice pro úplně volného Stromea, jenže ten ani nadvakrát neprostřelil obra v brance Ottawy.
     
    09:38
    Kotouč se podíval mimo ledovou plochu, takže se bude vhazovat ve středovém kruhu. Celkově je úvod zápasu hodně rozkouskovaný.
    08:47 Kaapo KAKKO - 1:0
     
    08:47
    Rangers právě vstřelili branku!
    Domácí se v deváté minutě dostávají do vedení! Velkou zásluhu na tom má Adam Fox, který z jedničky přihrál z vrcholku pravého kruhu a dokonale tím zaskočil hned několik soupeřů. Puk si před brankovištěm vzal KAAPO KAKKO a bekhendem snadno zasunul puk za vyjetého gólmana. Asistence: Adam Fox, Brendan Lemieux.
     
    08:19
    DeAngelo shodil rukavice a rozdal si to v pěstním souboji s Beaudinem, který jej předtím narazil na mantinel! Oba hokejisté si navzájem rozdali poměrně dost ran, ale vše nakonec skončilo remízou.
     
    08:03
    Skjei dojel nahozený puk a přiměl rozhodčí odpískat další zakázané uvolnění Ottawy, která od začátku tahá za kratší konec provazu.
     
    07:54
    Fast měl před sebou pouze Panarina, kterému přihrál na volnější levou stranu, ale ruský kanonýr opět nevystřelil tak dobře, aby Nilsson musel kapitulovat.
     
    07:11
    Jean-Gabriel Pageau vjel do ofsajdu, takže je hra přerušena. Pokračovat se bude po reklamní přestávce.
     
    06:39
    Hosté v plném počtu.
     
    06:20
    Teď už si Panarin pas od modré zpracoval a až potom vystřelil zápěstím, nicméně od DeMela se kotouč odrazil mimo tři tyče.
     
    05:57
    Kakko zachytil vyhození na modré čáře a pak nabíjel na střelu z první Panarinovi, kterému to u levého kruhu ale vůbec nesedlo.
     
    05:23
    Jacob Trouba byl volný před levým kruhem, jenže hned dvakrát za sebou vystřelil vedle vzdálenější tyče.
     
    04:51
    Chytil dostal přihrávku mezi kruhy, kde se k němu přidal i Lemieux a nebezpečně prověřil reakce hostujícího gólmana.
     
    04:39
    Úvodní přesilovka pro Rangers. Za držení Ryana Stromea putuje na trestnou lavici Jean-Gabriel Pageau.
     
    04:08
    Brännström přišel o hokejku předtím, než se Rangers usadili v útočném pásmu. Nic vážného z toho nebylo, Strome nechtěně vybruslil mezi modré čáry.
     
    03:36
    Chris Kreider vydoloval puk ze souboje u levého mantinelu. Pak ho znovu posílal po prknech vpřed a Ottawa se už potřetí provinila vyhozením na icing.
     
    02:51
    Skjei přes sebe nepustil Chlapíka, navíc mu pomohl Smith a Rangers tak nedopustili první ohrožení branky Alexandara Georgijeva.
     
    02:02
    Brännström nabízel puk mezi kruhy, kde se neúspěšně natahoval Ennis. Domácí rychle otočili hru, jenže Nilssonovo zakončení z vrcholku levého kruhu Nilsson zlikvidoval.
     
    01:27
    Kakko získal puk po odrazu od zadního mantinelu. Místo dorážky z levé strany ještě objížděl branku, ale Nilsson se s ním stačil přesunout.
     
    01:07
    Hájkovo nahození od modré bylo sražené do rohu a Senátoři znovu dostali kotouč pouze na zakázané uvolnění.
     
    00:33
    Artěmij Panarin nebezpečně tečoval pobídku od Stromea. Hostující gólman ale skvěle zareagoval a udržel puk někde v betonech.
     
    00:20
    První zákrok pro Nilssona, kterého otestoval Skjei. Protiakce hostujícího mužstva skončila kvůli přihrávce rukou.
     
    00:09
    Na úvodním buly uspěl proti Filipu Chytilovi Nick Paul, nicméně z rozehrávky Ottawy se vyklubalo jen zakázané uvolnění.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    New York Rangers: Georgijev (H. Lundqvist) – Trouba (A), Hájek, DeAngelo, Skjei, Fox, R. Lindgren – Fast (A), R. Strome, Panarin – Bučněvič, Chytil, Kreider (A) – Kakko, B. Howden, Lemieux – Br. Smith, L. Andersson, Haley.

    Ottawa Senators: A. Nilsson (C. Anderson) – N. Zajcev, Chabot, Hainsey (A), Brännström, DeMelo, Borowiecki (A) – Duclair, Pageau (A), B. Tkachuk – Co. Brown, Tierney, N. Paul – Ennis, Beaudin, Naměstnikov – B. Ryan, Chlapík, Boedker.

    Rozhodčí: Hebert, O´Rourke – Knorr, Berg.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Československá stopa v utkání:

    Libor Hájek (NYR)

    Obránce, 21 let, 11 zápasů, 2 body (0+2)

    Filip Chytil (NYR)
    Útočník, 20 let, 2 zápasy, 2 body (2+0)

    Filip Chlapík (OTT)
    Útočník, 22 let, 3 zápasy, 1 bod (0+1).
     
    Vzájemné zápasy

    06.10.2019 Ottawa – NY Rangers 1:4
    04.04.2019 NY Rangers – Ottawa 1:4
    30.11.2018 Ottawa – NY Rangers 3:0
    27.11.2018 NY Rangers – Ottawa 4:2
    17.02.2018 Ottawa – NY Rangers 6:3.
     
    Ottawa Senators

    Kanadský tým potvrzuje předsezónní prognózy a nachází se na úplném chvostu celé soutěže. Po dvanácti odehraných zápasech mají Senators bilanci tří výher a osmi porážek, což dohromady dělá jen sedm bodů a už vcelku propastnou ztrátu deseti bodů na účast ve vyřazovacích bojích. Před pár dny Ottawa dokázala porazit trápící se Detroit a San Jose, nicméně před dvěma dny podle očekávání prohrála 2:5 v Bostonu. Právě na ledě TD Garden přišla o hospitalizovaného útočníka Sabourina, kromě kterého dnes budou absentovat také další forvardi Balcers, Brown, White a Anisimov. Díky těmto absencím naopak dostane šanci český útočník Filip Chlapík, za kterým by měl v brankovišti působit Anders Nilsson.

    Nejproduktivnější hráči:
    • C. Brown – 11 bodů (2+9)
    • T. Chabot – 8 bodů (1+7)
    • V. Naměstnikov – 7 bodů (4+3).
     
    New York Rangers

    Domácí se po sérii pěti porážek v řadě zvedli a připsali si hned několik cenných skalpů. Rangers nejprve porazili 6:2 rozjeté Buffalo a po prohře 4:7 s Bostonem přemohli 4:1 Tampu Bay a v poměru 2:1 uspěli také na ledě Nashvillu. V tabulce Východní konference jsou Newyorčané stále až třináctí, jejich ztráta na osmé Toronto se ale zmenšila na šest bodů a navíc mají oproti nejbližším konkurentům až čtyři zápasy k dobru. I dnes se tenér Quinn bude muset obejít bez zraněného centra Zibanejada, v sestavě naopak nebudou chybět čeští zástupci Libor Hájek a Filip Chytil. V brance by měl začít Alexandar Georgijev.

    Nejproduktivnější hráči:
    • A. Panarin – 11 bodů (5+6)
    • R. Strome – 11 bodů (4+7)
    • M. Zibanejad – 11 bodů (4+7).
     
    Všem hokejovým fanouškům přeji příjemné chvíle při sledování textového přenosu ze zápasu kanadsko-americké NHL. Od jedné hodiny se můžeme těšit na utkání mezi New Yorkem Rangers a Ottawou Senators!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 9. Kakko (Fox, Lemieux), 38. Panarin (Kakko, DeAngelo) – 15. Pageau (Duclair), 19. Ennis (Chabot, Naměstnikov), 25. Hainsey (B. Tkachuk, Boedker), 32. Pageau, 35. B. Tkachuk, 46. Naměstnikov (Co. Brown, N. Paul)


    New York Rangers: Georgijev (H. Lundqvist) – Trouba (A), Hájek, DeAngelo, Skjei, Fox, R. Lindgren – Fast (A), R. Strome, Panarin – Bučněvič, Chytil, Kreider (A) – Kakko, B. Howden, Lemieux – Br. Smith, L. Andersson, Haley.
    Ottawa Senators: A. Nilsson (C. Anderson) – N. Zajcev, Chabot, Hainsey (A), Brännström, DeMelo, Borowiecki (A) – Duclair, Pageau (A), B. Tkachuk – Co. Brown, Tierney, N. Paul – Ennis, Beaudin, Naměstnikov – B. Ryan, Chlapík, Boedker.

    Rozhodčí: Hebert, O´Rourke – Knorr, Berg

    Diváci: 16 302
    bahis siteleri