Astana – Alkmaar 0:5 (kon.) | APOEL – Karabach 2:1 (kon.) | Basilej – Getafe 2:1 (kon.)
Kluž – Rennes 1:0 (kon.) | Dudelange – Sevilla 2:5 (kon.) | Kodaň – Dynamo Kyjev 1:1 (kon.)
FK Krasnodar – Trabzonspor 3:1 (kon.) | Linz – Eindhoven 4:1 (kon.) | Lazio – Celtic 1:2 (kon.)
Lugano – Malmö 0:0 (kon.) | Rosenborg – Sporting 0:2 (kon.) | Standard – Frankfurt 2:1 (kon.)
Wolfsberger – Başakşehir 0:3 (kon.) | Braga – Besiktas 3:1 (kon.) | Espanyol – Ludogorec 6:0 (kon.)
Ferencváros – CSKA Moskva 0:0 (kon.) | Feyenoord – Young Boys 1:1 (kon.) | Manchester Utd. – Partizan Bělehrad 3:0 (kon.)
Mönchengladbach – AS Řím 2:1 (kon.) | FK Oleksandrija – Saint-Étienne 2:2 (kon.) | Rangers – Porto 2:0 (kon.)
Wolfsburg – Gent 1:3 (kon.) | Wolverhampton – Slovan Bratislava 1:0 (kon.)
konec
Feyenoord Rotterdam
1:1 (1:0)
BSC Young Boys
Čtvrtek 07.11.2019, 21:00 • De Kuip, Rottedram • Evropská liga • Skupina G
Předzápasové kurzy
     
    Děkuji vám, že jste přenos sledovali a těším se zase a příště – Jiří Polášek. (22:58:42)
     
    Druhý poločas byl celkově trochu lepší, než ten první. Opět jsme ale neviděli žádnou úchvatnou hru ani jednoho z celků. Důležitým bodem bylo srovnání Spielmanna v sedmdesáté první minutě. Young Boys ani Feyenoord se už ale na další góly nezmohli a utkání tak končí "plichtou".

    Aktuální tabulka:

    1. – Young Boys – 7b.
    2. – Rangers – 7b.
    3. – Feyenoord – 4b.
    4. – FC Porto – 4b.
     
    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 3:7. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 23:14.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Young Boys se na závěr zápasu dostali po hezké kombinaci před šestnáctou až do ní, ale nakonec z toho nebyla ani střela, takže byla akce neúspěšná.
     
    90+2
    Velmi dobrý přímý kop nyní zahrál Feyenoord Rottherdam, který míč poslal do hráče, který se z ničeho nic zjevil na brankové čáře.
     
    90
    Žlutou kartu dostává Fabian Lustenberger (BSC Young Boys). Jeho faul byl až přespříliš tvrdý.
     
    90
    Druhý poločas se tedy natáhne ještě o čtyři minuty, protože to nyní ukázali sudí.
     
    89
    Domácí dostali míč do autu, ale velmi špatné vhazování hostujícího celku jim míč opět přikouzlilo na jejich kopačky. Následně však fauloval kapitán Berghuis.
     
    88
    Dobrá hlavička poté co Vermeer poslal míč do hloubky hracího pole. Za míčem, který směřoval za obranu se hnal Jorgensen, ale nakonec ho nedostihl.
     
    87
    Střídání v týmu BSC Young Boys: ze hřiště odchází Roger Assalé, přichází Felix Mambimbi.
     
    86
    Young Boys se usadili před pokutovým územím domácího celku a tam už přes dvě minuty kombinují!
     
    85
    Hra se nyní obrátila, ale hosté nedokázali využít svoje rychlé přečíslení čtyři na tři. Zastavili se ve vápně a tam už nevykombinovali nic.
     
    84
    Další útočný náběh domácího celku opět nevyšla podle představ. Míč byl odebrán u autové čáry a následně tam zase zpět domácími poslán. Vhazují Young Boys.
    82. Šance domácích - Karsdorp
     
    82
    Velká šance domácích! Z pravého křídla poslal míč do vápna Karsdorp, jeho spoluhráč ho úmyslně nechal projít mezi svýma nohama a Kocku následně vyslal silnou ránu, který měla dobrý směr, ale špatnou výšku.
     
    81
    Domácí brankář nyní musel vyběhnout proti jednomu ze Švýcarů. Nakonec mu míč odebral přesně ve chvíli, kdy jeho protihráč vystřelil.
     
    80
    Po dlouhé době se dostal k vápnu i švýcarský celek, ale vůbec se tam nedokázal prosadit, ani si najít střeleckou pozici.
     
    79
    Feyenoord je ale nyní aktivnějším celkem i přes nedávný inkasovaný gól. Jorgensen si nyní na malém vápnu zpracoval tělem centr, ale než se míč dotkl země, byl vykopnut.
     
    78
    Larsson si naběhl do vápna, následně přenechal pro spoluhráče a ten na něj obratem poslal zadovku. Jenže Larsson byl pak obrán.
     
    76
    Rohový kop domácího celku se nevydařil podle představ. Domácí míč poslali na kraj malého vápna, ale tam ho okamžitě vyhlavičkovali hosté.
     
    75
    Hostující fanoušci opět všichni zvedají šály vzhůru a zapalují světlice. Pohled na ně je úchvatný a obdivuhodný. Plný domácí sektor za brankou von Ballmoose ale zmlknul.
     
    74
    Střídání v týmu Feyenoord Rotterdam: ze hřiště odchází Edgar Ié, přichází Marcos Senesi. Toto střídání je vyvoláno z důvodu zranění Edgara Ié.
     
    73
    Střídání v týmu Feyenoord Rotterdam: ze hřiště odchází Luis Sinisterra, přichází Sam Larsson.
     
    72
    Po rozehrávce se domácí okamžitě vrhli do útoku avšak nedostávají se před vápno a už vůbec ne do něj. Young Boys se po gólu konečně probudili.
    71. Marvin SPIELMANN - 1:1
     
    71
    Young Boys právě vstřelil branku!
    Autorem branky je MARVIN SPIELMANN. Dlouhý nákop na Nsameho, ten s míčem šel po straně až k malému vápnu, tam pak poslal míč do středu, kde spoluhráč sice nezakončil, ale od jiného hráče Feyenoordu se míč odrazil velmi příhodně pro Spielmanna, který silnou ránou poslal míč do branky.
     
    70
    Young Boys zahráli volný přímý kop z veliké dálky. Centrovali tak do vápna, kde se dostal k hlavičce jeden z nich, dokonce jí i poslal na branku, avšak jen na gólmana Vermeera, který pohodově chytá.
     
    68
    Střídání v týmu BSC Young Boys: ze hřiště odchází Nicolas Moumi Ngamaleu, přichází Marvin Spielmann.
    Střídání v týmu BSC Young Boys: ze hřiště odchází Jordan Lotomba, přichází Saidy Janko.
     
    67
    Žlutou kartu dostává Jan-Arie van der Heijden (Feyenoord Rotterdam).
     
    67
    Na druhou stranu spěchá nyní žlutá lavina, snad osm hráčů Young Boys sprintuje k vápnu domácích. Mají na kopačkách míč a jsou v přečíslení.
     
    66
    Toornstra šel po sprintu do souboje ve vzduchu, kde ho ale soupeř podebral a Toornstra tvrdě a hlavou napřed dopadl na zem. Sudí si toho nevšímá.
     
    65
    Hosté předvedli sérii hlaviček, kterýma se postupně přibližovali k vápnu, jenže nakonec míč odchytili domácí a získaný prostor byl rychle tu tam.
     
    64
    Ridgeciano Haps se dostal do zajímavé akce, nakonec také vystřelil, akorát že slabší nohou. Brankář von Ballmoos ale musel zakročit a míč rukou vyrazil.
     
    63
    Feyenoord se nyní dostal do výtečné šance, na jejímž konci byla přihrávka do běhu. Na ní ale spoluhráč zareagoval pozdě a nedostal se k míči dostatečně brzo.
     
    62
    Rohový kop Feyenoordu nebyl už ale vůbec povedený a hosté odebrali míč. Okamžitě vyrazili směrem k Vermeerově brance.
     
    61
    Karta se neudělovala a domácí se tak museli spokojit s volným přímým kopem. Centr šel do pokutového území, ale jeden ze žlutých ho odrazil za čáru.
     
    60
    Vzápětí další faul, který páchá opět Ngameleu. Teď mohl ihned dostat další žlutou kartu, protože "sundal" Hapse. Nizozemci nyní horlivě diskutují s rozhodčím, protože tohle opravdu byl zákrok na kartu.
     
    59
    Žlutou kartu dostává Nicolas Moumi Ngamaleu (BSC Young Boys). Faul na Edgara Ieho byl až přespříliš tvrdý.
     
    57
    Feyenoord už byl skoro ve vápně, ale následná zbytečná ztráta míče zapříčinila rychlý brejk Švýcarů. Domácí se museli hbitě vracet.
     
    56
    Nákop domácího celku si pohodově odchytil von Ballmoos, který obratem rozehrál do pole. Míč si jeden z domácích srazil za čáru a bude hrát z rohu.
     
    55
    Rottherdam to zkoušel po pravé straně kolem čáry, ale ve tří čtvrtině hřiště u nezbýval žádný prostor a tak to musel Sinisterra otočit zpět.
     
    54
    Ve středu hřiště jsme viděli několik opravdu, ale opravdu zbytečných ztrát obou týmů. Hosté i domácí několikrát přihráli přímo na kopačky soupeře.
     
    53
    Berghuis se hnal opět za míčem, kteří velmi chytře nacentrovala obrana Feyenoordu za obranu Young Boys. Jenže opět byl u míče dříve von Ballmoos.
     
    52
    Vermeer si nakonec musel připsat zákrok. Hosté rozehráli přímý kop centrem do vápna, kde se od někoho míč odrazil směrem pod břevno. Vermeer zasáhl rukou na poslední chvíli.
     
    51
    Ridgeciano Haps "sejmul" svou nohou ruku a hruď svého protihráče, když se snažil odehrát míč. Rozhodčí neuděluje kartu, ale bude se zahrávat přímý kop.
     
    50
    No a nyní jsme snad viděli ruku v podání kapitána Feyenoordu Berghuise. Rozhodčí si toho ale nevšiml a navíc byla ruka spáchána mimo pokutové území.
     
    49
    Lustenberger neslyšel hvizd rozhodčího a i když ostatní hráči dávno přestali hráč, on se sám řítil na branku. Až po chvíli a dalších hvizdech si všiml, že se vlastně nehraje.
     
    48
    Švýcarský celek poněkud zdržoval hru vhozením autu. Hosté stále nemohli nalézt dobrou pozici, až nakonec vhodili přímo před čáru.
     
    47
    Druhý poločas zahájil výkopem domácí Feyenoord, který ale míč rychle ztratil. Young Boys ho stáhli ke svému brankáři von Ballmoosovi.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    V prvním poločase jsme zatím neviděli moc atraktivní fotbal. Ano, nějaké šance tam sice byly, ale nebylo to nic úchvatného a jediný gól padl z pokutového kopu. Hosté si více zastříleli, vyslali devět střel, ale jen jedna mířila na branku Vermeera. Domácí vystřelili čtyřikrát, ale na branku dvakrát.

    Rozuzlení zápasu se tak klasicky dozvíme až ve druhém poločase.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Dusí k poločasu nastavili jen jednu minutku, v ní na svých kopačkách skoro celou dobu drží míč Young Boys, a to na svojí půlce.
     
    45
    Žlutou kartu dostává Luis Sinisterra (Feyenoord Rotterdam). Feyenoord tak nevede jen na góly, ale i na karty.
     
    44
    Kapitán Feyenoordu Rotterdam Berghuis si chytře naběhl za obranu, protože viděl míč, který se proletěl obloukem k vápnu hostů. Jenže u míče byl rychleji von Ballmoos.
     
    43
    Jean Pierre Nsame se nacházel ve dvou velkých šancích! Nejprve z voleje poslal ve vápně míč plně mimo, ale balón byl zachycen spoluhráčem u čáry, ten ho poslal zpět a Nsame opět branku z první minul.
     
    42
    Přímý kop domácí fotbalisté nacentrovali až k brankáři von Ballmoosovi, který nakonec musel zasáhnout, protože před ním někdo míč tečoval.
     
    41
    Jorgensen chtěl asi ukázat nějakou "fintičku", ale vůbec mu to nevyšlo. Zachránil ho nakonec faul protihráče, který poslal míč zpět na kopačky domácích.
     
    40
    Sektor hostů nyní zvedl všechny své šály, kteří zde fanoušci mají a začali zapalovat světlice. Doufejme tedy, že fanoušci Švýcarů nebudou předvádět žádné výtržnosti.
     
    39
    Žlutou kartu dostává Orkun Kökçü (Feyenoord Rotterdam).
     
    38
    Další zajímavá šance Young Boys, míč ale postřele Rogera Assaleho míří hodně, ale hodně nad branku.
     
    36
    Vskutku zajímavou kombinaci nyní ukázali hosté, ale Garcia na hranici vápna začal sólovat a míč po jedné z neúspěšných kliček nakonec ztratil.
     
    34
    Feyenoord zahájil kombinaci od poloviny, ale už po třetí přihrávce musel rychle zpátky, protože Toornstra poslal míč přímo na kopačky Young Boys, a ti přešli do protiútoku.
     
    33
    Velmi dlouhý centr poslali hosté z přímého kopu, kdy ale míč stál skoro až u půlící čáry. Ngamaleu pak dokázal hlavičkovat u malého vápna, ale míč poslal úplně mimo.
     
    32
    Žlutou kartu dostává Steven Berghuis (Feyenoord Rotterdam). Ten dravkrát po sobě zatáhl za dres Aebischera.
     
    31
    Fassnacht dostal míč na pravé straně, běžel s ním do rohu vápna, potáhl si ho zpět a poslal ho před Vermeera. Tam ale nikdo ze spoluhráčů nedokázal sklepnout do branky.
     
    30
    Young Boys vybojovali míč a opět ho rychle ztratili, avšak nakonec se pro ně situace vyvinula ještě docela dobře, protože jeden z domácích míč poslal za čáru.
     
    29
    Domácí tak získali ještě rohový kop, po něm se k míči opět dostal jeden z hlavičkujících "Mladých Hochů" a poslal ho mimo hřiště.
     
    28
    Nyní si kopli přímý kop domácí. Postavil se k němu Berghuis a Jorgensen, který ho také nakonec kopl, avšak míč vyhlavičkovali hosté.
     
    26
    Hosté měli k dispozici rohový kop. Míč na hlavu dostal Nsame, který poslal rychlou hlavičku, avšak opravdu nepřesnou.
     
    25
    Máme za sebou dvacet pět minut zápasu. Větší část hry byli lepší Young Boys, kteří dobře napadali, odebírali míče a hrozili i vepředu. Jenže pak po penaltě a gólu byl nizozemský celek nabuzen a od té doby kraluje.
     
    24
    Feyenoord se dostal do zajímavé pozice, která ale k ničemu nevedla. Následně si do vápna pro míč naběhl Kokcu a poslal nečekanou střelu, kterou von Ballmoos dostal přímo do nohy.
     
    23
    Žlutou kartu dostává Jean-Pierre Nsamé (BSC Young Boys). Fauloval u čáry soupeře a pak se šel hádat se sudím. Museli ho od něho dostat spoluhráči, protože sudí už už sahal pro kartu červenou.
     
    22
    Hosté dostali k dispozici přímý kop asi z třiceti pěti metrů. Logicky tak nepřišla přímá střela, ale centr, který se však vůbec nepovedl.
     
    21
    Feyenoord vhodil aut a následně přesunul okamžitě hru na opačnou stranu hřiště. Z té si domácí nabíhali do středového kruhu, kde ale nepochopitelně útočně faulovali.
     
    20
    Young Boys se po rozehrávce rychle hnali dopředu, avšak tam je zastavila dobře rozestavená obrana nizozemského celku.
    18. Steven BERGHUIS - 1:0
     
    18
    Feyenoord právě vstřelil branku!
    Autorem branky z pokutového kopu je STEVEN BERGHUIS. Ten poslal míč z puntíku nekompromisně po zemi k pravé tyči. Von Ballmoos sice stranu odhadl, na míč ale vůbec nedosáhl. Feyenoord se tak ujímá vedení – 1:0.
    17. Faulovaný Haps
     
    17
    No a máme tady další zajímavou situaci. Haps sprintoval kolem autové čáry po celé délce hřiště až do vápna, kde byl jasně faulován. Rozhodčí pravděpodobně odpíská penaltu.
     
    16
    Úder do intimních partií dostal právě nyní Roger Assale. Toho nyní odvádějí lékaři za postranní čáru a musí si trochu poskákat na patách. Opravdu to není příjemné.
     
    15
    Rozhodčí nyní jasně a dlouho domlouvá hráčům Young Boys, kteří faulovali, ale argumentují. Nejsou však v právu podle fotbalových regulí.
     
    14
    Pokus o vyslání Jorgensena dlouhým pasem přes obranu nevyšel, jelikož Sorensen viděl, že míč není úplně vysoko a vyhlavičkoval ho.
     
    13
    Hráči ve žlutých dresech se postupnou kombinací dostali za polovinu hrací plochy, ale následně už nemohli dál. Nebyla žádná volná cesta, a tak se stáhli zpět.
     
    11
    Rohový kop na druhé straně se opravdu nepovedl a dopředu vyrazili nizozemští fotbalisté. Jenže jejich únik ztroskotal v polovině hřiště.
     
    10
    Toornstra dobře sklepl míč ze vzduchu, ale ten mu následně utekl. Young Boys Bern tak zkoušejí další kombinaci až od své branky.
     
    9
    První větší šance domácích. Ti se kombinací dostali až do středu vápna, kde ale uklouzl Luis Fernando Sinisterra a míč poslal o soupeře za čáru. Bude to roh.
     
    8
    Nizozemští hráči zatím nenašli recept na dostání se k vápnu soupeře. Zato Young Boys už vyslali dvě střely. Obě však mimo.
     
    7
    Další pokus o útok Feyenoordu opět nevychází, nákop na Jorgensena dopředu se nevydařil a hosté míč zase přebírají na své kopačky.
     
    6
    Hezká kombinace na druhé straně od Feyenoordu, ale při finální přihrávce jeden z obránců hostů skvěle vystoupil proti míči a vzal si ho.
     
    5
    Young Boys nyní výborně pronikli zálohou i obranou Rotterdamu, avšak následná střela Assaleho nabrala moc velkou výšku.
     
    4
    Young Boys dostávají přímý kop postavil se j němu Ngamaleu a Aebischer, který, který se rozběhl, ale zastavil. Ngamaleu pak míč poslal po zemi přímo do zdi.
     
    3
    No, už jsme tady měli dost spornou situaci. Aebischer si naběhl do vápna, kde se po chvíli potácel k zemi. Rozhodčí ale situaci jako penaltovou neposoudil.
     
    2
    Úvodní výkop měl dnes na starost tým Young Boys. Ten nastupuje ve žlutých dresech, zatímco Feyenoord má na sobě klasiku – červenobílou variantu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Feyenoord Rotterdam: Vermeer – Karsdorp, Edgar Ié, van der Heijden, Haps – Toornstra, Tapia, Kökçü – S. Berghuis (C), N. Jörgensen, Sinisterra.
    Náhradníci: Bijlow – Senesi, Malacia, Geertruida, Ayoub, L. Narsingh, Sam Larsson.

    BSC Young Boys: Von Ballmoos – Lotomba, F. Sörensen, Zesiger, U. García – Fassnacht, Aebischer, Lustenberger (C) – Assalé, Nsamé, Ngamaleu.
    Náhradníci: Wölfli – Janko, Bürgy, Schüpbach, Petignat, Spielmann, Mambimbi..
     
    BSC YOUNG BOYS

    Mladí hoši se zatím v tabulce drží na prvním místě se šesti body. Stále ale můžou skončit poslední a nepostoupit. V každém zápase tohoto ročníku zatím Yong Boys skórovali, proti Feyenoordu a Rangers dokonce 2x. Zatím tedy všechno nasvědčuje k označení švýcarského celku jako Favorita. Rozhodne se ale až na hřišti. Young Boys mají docela velkou absenci, respektive nejisté starty. Dokonce sedm hráčů nemá jistý start ve čtvrtečním zápase.

    Forma: V – V – P

    Poslední zápasy
    Young Boys – Feyenoord 2:0
    Young Boys – Rangers 2:1
    Porto – Young Boys 2:1
     
    FEYENOORD ROTTERDAM

    Feyenoord se zatím v tabulce nachází až na posledním místě se třemi body. Bilance 2 prohry ze tří zápasů asi není úplně nejlepší. Na vedoucí Young Boys, dnešního soupeře, ale ztrácí stále jen tři body. Feyenoord má stále dost reálnou možnost postoupit i z prvního místa. Bude se ale muset ještě hodně vynasnažit. Vstřelené 2 góly za 3 zápasy tomu zatím úplně neodpovídají.

    Forma: P – V – P

    Poslední zápasy
    Young Boys – Feyenoord 2:0
    Feyenoord – Porto 2:0
    Rangers – Feyenoord 1:0
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.

    Jiří Polášek

    Branky: 18. S. Berghuis (pen.) – 71. Spielmann

    Karty:   32. S. Berghuis (FEY), 39. Kökçü (FEY), 45. Sinisterra (FEY), 67. van der Heijden (FEY) – 23. Nsamé (YBB), 59. Ngamaleu (YBB), 90. Lustenberger (YBB)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 3:7. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 23:14.
    Feyenoord Rotterdam: Vermeer – Karsdorp, Edgar Ié (74. Senesi), van der Heijden, Haps – Toornstra, Tapia, Kökçü – S. Berghuis (C), N. Jörgensen, Sinisterra (73. Sam Larsson).
    Náhradníci: Bijlow – Senesi, Malacia, Geertruida, Ayoub, L. Narsingh, Sam Larsson.

    BSC Young Boys: Von Ballmoos – Lotomba (68. Janko), F. Sörensen, Zesiger, U. García – Fassnacht, Aebischer, Lustenberger (C) – Assalé (87. Mambimbi), Nsamé, Ngamaleu (68. Spielmann).
    Náhradníci: Wölfli – Janko, Bürgy, Schüpbach, Petignat, Spielmann, Mambimbi.

    Rozhodčí: Pawel Gil, Polsko
    thejrc.org