Nice – Bordeaux 1:1 (kon.)
konec
OGC Nice
1:1 (1:0)
Girondins Bordeaux
Pátek 08.11.2019, 20:45 • Allianz Riviera, Nice • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 13. kolo
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že jsme byli svědky spravedlivé remízy, se loučím a přeji vám příjemný zbytek pátečního večera. (22:40:53)
     
    Sledovali jsme utkání, které skončilo spravedlivou remízou. Nice se v prvním poločase dočkalo vedení, ovšem v koncovce úvodní části Bordeaux spálilo několik nadějných akcí. Po poločasové přestávce dál hosté pokračovali v aktivitě a z pokutového kopu pak vyrovnal Jimmy Briand. Dále se ale hrálo znovu spíše od šestnáctky k šestnáctce, a tak jsme se po taktické bitvě rozhodující trefy nedočkali.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Na pravé straně se po souboji dostali do křížku Dante a Samuel Kalu. Domácímu obránci se nelíbilo, jak ochotně se soupeř kácel k trávníku. Pomezní rozhodčí byl blízko a oba soky rozehnal.
     
    90+2
    Bordeaux ve druhé minutě nastavení dlouho kombinovalo, ovšem nedokázalo překonat dobře pracující hráz domácího celku. Nice výborně hráče s míčem napadalo, čímž udřelo Girondins na jeho polovině.
     
    90+1
    K postranní čáře přistupuje čtvrtý rozhodčí, který na tabuli ukazuje, že se budou hrát tři minuty nad rámec normální hrací doby. To je také čas, v němž může jeden z týmů rozhodnout.
     
    90
    Po rychlém kmitání obou nohou se k centru z pravé strany dostal Júsuf Atál. Jeho snažení mířilo blízko k brance, a tak v pohodě zasáhl Benoît Costil.
     
    89
    Střídání v týmu Girondins Bordeaux FC: ze hřiště odchází Nicolas de Préville, přichází Júsuf Aït Binnásir.
     
    88
    Za hranicí šestnáctky si z levé nohy hodil míč na pravačku Josh Maja, jehož zakončení mířilo do protipohybu brankáře, ovšem také vedle levé tyče. V přerušené hře přijde ještě ošetření, jelikož na zeleném pažitu zůstal sedět Stanley Nsoki.
     
    87
    Další balon získal Stanley Nsoki, který se kličkou uvolnil a mohl postupovat k brance soupeře. Domácí hráč se pak pokusil o přihrávku, která ale nebyla zpracována.
     
    86
    Hráči v bílých dresech opět kombinují, ale míč si po chvíli nepokryl Aurélien Tchouaméni. Na druhou stranu se vydal Júsuf Atál, který se pokusil o kličku na hranici šestnáctky, která mu ale nevyšla.
     
    84
    Zprava odcentroval Samuel Kalu, jehož pas byl nepřesný. Míč na hrací ploše ještě udržel Nicolas de Préville, ale Bordeaux pak o něj přišlo.
     
    83
    Střídání v týmu Girondins Bordeaux FC: ze hřiště odchází François Kamano, přichází Josh Maja.
    81. Júsuf Atál (NIC)
     
    81
    Domácí mužstvo mohlo dát rozdílový gól, ale v jasné pozici selhalo! Myziane Maolida si navedl míč ze strany do šestnáctky, odkud vystřelil na zadní tyč. Výborným zákrokem se prezentoval Benoît Costil, jenž míč vyrazil na hranici malého vápna. Do nebezpečného prostoru nabíhal Júsuf Atál, který hlavou netrefil prázdnou bránu.
     
    80
    Střídání v týmu OGC Nice: ze hřiště odchází Adam Únás, přichází Myziane Maolida.
     
    79
    Na zeleném pažitu zůstal ležet François Kamano, který má problém s levým kolenem. Hlavní rozhodčí tak přivolává na trávník lékařský tým Bordeaux.
     
    78
    Na levé straně směrem dopředu postupoval Júsuf Atál, který nabral velkou rychlost. Po domácím hráči několik sáhl François Kamano, který ho ale nezastavil. Nice na útočné polovině ale mělo pouze dva hráče, a tak muselo počkat na doplnění.

    Michal Luxa

    Branky: 27. Lees-Melou (Atál) – 49. Briand (pen.)

    Karty:   8. Lees-Melou (NIC), 56. Dante (NIC) – 22. Jovanović (BOR), 74. Mexer (BOR)


    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 3:5. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 13:16.
    OGC Nice: Benítez – Nsoki, Dante, Hérelle – Cyprien – Atál, Danilo, Lees-Melou, Únás (80. Maolida) – Dolberg, Ganago (46. Burner).
    Náhradníci: Clementia – Coly, Burner, Maolida, Tameze, M. Sarr, Lusamba.

    Girondins Bordeaux: Costil – Jovanović, Koscielny, Mexer – Kamano (83. Maja), Tchouaméni, Otávio, Benito – de Préville (89. Aït Binnásir), Hwang Ui-jo (70. Kalu) – Briand.
    Náhradníci: Poussin – Poundjé, Kwateng, Maja, Bašić, Aït Binnásir, Kalu.

    Rozhodčí: Hamel – Pignatelli, Grosbost
    ocianews.com