PSG – Lille 2:0 (kon.)
konec
Paris Saint-Germain
2:0 (2:0)
Lille OSC
Pátek 22.11.2019, 20:45 • Parc des Princes, Paříž • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 14. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.
     
    Hezký páteční večer přeji všem příznivcům fotbalu. Dnes je na programu úvodní duel čtrnáctého kola francouzské Ligue 1 a my prostřednictvím tohoto textového online přenosu budeme sledovat duel mezi týmy Paris Saint-Germain FC a Lille OSC.
     
    Paris Saint-Germain FC

    Fotbalisté dnes domácího Paris Saint-Germain jsou v tabulce na prvním místě se ziskem třiceti bodů a mají tak velmi dobře nakročeno k obhajobě mistrovského titulu. Desetkrát vyhráli a třikrát ze hřiště odešli jako poražený tým. Naposledy před reprezentační přestávkou zvítězili 2:1 na hřišti Brestu. Daří se jim také v Lize mistrů, kde jsou na prvním místě ve skupině A. Zatím neztratili ani bod a s předstihem si už zajistili vyřazovací boje. Letos tak nebudou v play-off chybět. Dnes by před svými diváky chtěli zapsat další body do tabulky.
     
    Lille OSC

    Hosté z Lille mají také sezónu dobře rozjetou. Jsou na páté pozici a dosud zapsali devatenáct bodů a jsou stále ve hře o pohárovou Evropu. Připsali si pět výher, čtyři remízy a čtyři prohry. V posledním duelu remizovalo Lille doma s Méty 0:0. I hosté hrají v Lize mistrů. Ve skupině H jsou na posledním místě a mají jeden bod. Takže to spíše vypadá, že se po základní skupině s pohárovou Evropou rozloučí. Ještě jsou však před nimi dva zápasy a teoreticky by mohli zabojovat o Evropskou ligu. To by ale soupeři před nimi nesměli už získat žádný bod a Lille oba poslední duely vyhrát. Dnes nás v rámci Ligue 1 čeká další zajímavý zápas, tak si ho nenechte ujít.
     
    Vzájemná utkání

    V loňské sezóně se oba celky utkaly dvakrát, nejprve doma zvítězilo PSG 2:1, Lille poté na svém stadionu vyhrálo 5:1.
     
    Úvodní sestavy:

    Paris Saint-Germain FC: Navas – Meunier, Kimpembe, Bernat, Silva (C) – Marquinhos, Gueye, Draxler – Neymar, Di María, Icardi.
    Náhradníci: S. Rico – Dagba, A. Diallo, Paredes, Sarabia, Cavani, Mbappé.

    Lille OSC: Maignan – J. Fonte (C), Gabriel, Reinildo – Djaló, Celik, André, Xeka – Ikoné, Araújo, Soumaré.
    Náhradníci: Jardim – D. Bradarić, Pied, Yazıcı, Maia, Sanches, Rémy.

    Rozhodčí: Turpin – Gringore, Danos.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Domácí hráči šli hned po úvodním výkopu do akce. Hosté ale zakopli míč do zámezí a Neymar odehraje autové vhazování.
     
    2
    Stejná situaci i na straně hostů. Ti taktéž mají autové vhazování a pokusí se rychle projít před branku domácího celku.
     
    3
    Xeka vystřelil přes Meuniera a svou střelou pořádně protáhl domácího brankáře Keylora Navase, který míč vyškrábl na rohový kop.
     
    4
    Neymar se málem prodral před velké vápno, ale v rozletu ho zastavil obránce hostů a srazil míč na rohový kop.
     
    5
    Domácí se jali k dalšímu postupnému útoku, ale ve středu pole je znovu zdrželi hosté, kteří je nechtěli pustit do ohrožení branky Maignana.
     
    7
    Thiago Silva z vlastní poloviny zakládal akci PSG, které se ale znovu velmi špatně dostávalo na polovinu Lille. Hosté tak skvěle brání svůj prostor kolem branky Maignana.
     
    8
    Neymar obtěžoval Djala, ale ten zahrál míč na malou domů pro Maignana a ten hned provedl dalekonosný odkop od své branky.
     
    9
    Benjamin André z výskoku hlavičkoval a jeho pokus musel hasit jeden z obránců domácích. Ti dostali míč do své moci a už velmi rychle otáčejí hru na opačnou stranu.
     
    10
    Thomas Meunier centroval míč z pravé strany pro Icardiho, jejich souhru však narušil jeden z hostů, který srazil balon na rohový kop.
     
    12
    Další nepřesnosti v rozehrávce domácích a hosté toho využili k rychlému protiútoku, avšak nedostali se ke střele před Navasem.
     
    13
    Domácí otočili hru, ale znovu si nepočínali nijak nebezpečně před Maignanem. Ten tak získal míč a odkopl ho daleko od své branky.
     
    14
    Marquinhos poslal míč na pravou stranu, tam ale nikoho nenašel. K míči se pokoušel probít Neymar, ale stíhal ho Gabriel, jenž pak z otočky poslal balon na domácí polovinu.
     
    16
    Ángel Di María vyslal pořádně tvrdou ránu směrem k hostující brance, ale tam zakročila obrana Lille a nedopustila, aby hráči Paris Saint-Germain ohrozili jeho branku.
     
    17
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    Domácí se ujímají vedení. Míč proletěl až před branku hostů, kde ho nestihl odvrátit do bezpečí hostující obránce a nabíhající MAURO ICARDI pak sklepl nohou míč za záda Maignana – 1:0. Asistence: Idrissa Gueye.
    17. Mauro ICARDI - 1:0
     
    19
    Domácí si vypracovali další pohlednou akci a mohlo to být klidně 2:0. Jenže střela Icardiho nakonec šla mimo tři tyče.
     
    20
    Po dvaceti minutách hry jsou ve vedení domácí hráči a Icardiho gól je pořádně nakopl. Čím dál více se hráči PSG tlačí před branku svého soupeře.
     
    20
    Žlutou kartu dostává Presnel Kimpembe (Paris Saint-Germain FC).
     
    21
    Di María se na levé straně pokusil o zakončení, míč ale prošel jen na kopačku hostujícího obránce, který pak míč poslal směrem dopředu.
     
    23
    Série nepřesností na obou stranách nyní vystřídala další akce PSG, které se snažilo navýšit své vedení, ale Icardi z hranice velkého vápna poslal míč jen mimo.
     
    24
    Neymar napřáhl ke střele v rohu velkého vápna a hostující brankář musel do akce a uhasit další nebezpečnou střelu domácího týmu.
     
    25
    Di María dostal přihrávku od Neymara, který efektivní patičkou chtěl vyzvat prvně jmenovaného ke střele. To se stalo, ale hosté míč poslali za zadní čáru. Rohový kop pro PSG.
     
    27
    Domácí se snažili skrze obranu hostů dostat se na jejich polovinu. To se nepovedlo a nakonec se hráči Paris Saint-Germain s míčem dostali do vlastního území.
     
    28
    Neymar stíhal protihráče, ale nakonec se nedostal do ohrožení Maignanovy branky.
     
    30
    Žlutou kartu dostává Thomas Meunier (Paris Saint-Germain FC).
     
    31
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    Domácí navyšují své vedení. Z rohu velkého vápna si vyběhl před hostující branku ÁNGEL DI MARÍA a poté přeloboval Maignana a míč umístil k protější tyči – 2:0. Asistence: Julian Draxler.
    31. Ángel Di María - 2:0
     
    33
    Domácí tak mají s blížícím se koncem prvního poločasu náskok o dva góly a nyní se znovu natlačili před branku hostů, střela Neymara si však cestu mezi tři tyče nenašla.
     
    35
    Di María byl opět agilní před brankou soupeře, ale nedokázal další akci přetavit v třetí branku utkání.
     
    37
    A znovu stejný hráč, který si počínal velmi dobře před Maignanem, ale ten míč dostal do rukavic a poslal ho daleko od své branky.
     
    39
    Další nebezpečí hrozilo hostům, když akci po pravé straně táhl Ángel Di María. Ovšem jeden z obránců Lille mu nedovolil vystřelit.
     
    40
    Další rohový kop pro domácí tým.
     
    41
    Nic z toho nebylo a následoval pouze odkop od branky hostů, který provedl Maignan.
     
    42
    Hráči Lille se pak dostali před branku soupeře, ale zakončení Ikoného nepřineslo ovoce v podobě kontaktní branky.
     
    43
    Hosté stále pokoušejí štěstí na polovině Paris Saint-Germain, ale zatím se nemohou dostat ke kloudné střele, která by mohla znamenat ohrožení Navasovy brány.
     
    44
    Ikoné centroval míč do pokutového území, ale tam ho odvrátil do bezpečí Thiago Silva. Domácí kapitán pak balon poslal do bezpečí.
     
    45
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Sudí nenastavil ani minutu navíc a první poločas je u konce. Domácí hráči se chvíli otrkávali, poté ale vsítili dva góly a jsou tak ve vedení. Hosté zatím nenašli recept na domácí hráče, kteří tak mají dobře nakročeno k dnešním bodům. Druhý poločas začne přibližně ve 21:45.
     
    Střely na branku: 3 – 4
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Autové vhazování zahrál domácí Bernat a hráči PSG tak jdou v úvodu druhého poločasu před branku hostů.
     
    47
    Další akce na straně domácích, ti se opět dostali před branku svého soupeře, kde zakončoval Neymar, ale jeho pokus šel jen nad branku soupeře.
     
    49
    Nyní následovalo autové vhazování pro hosty, kteří se udrželi na polovině PSG.
     
    50
    Nic tam ale nevymysleli a domácí celek tak mohl být v klidu a zakládá další akci.
     
    52
    Neymar se protlačil skrze obranu hostů a sebral míč soupeři. Namířil si to s ním před branku Lille, kde poté zakončoval z pravé strany Di María, ale hosté srazili míč na další rohový kop.
     
    53
    Hosté se dopustili faulu a znovu na Neymarovi, který je dnes všude. Domácí tak zůstali u balonu a stále tak mohou ohrozit branku Lille.
     
    55
    Julian Draxler se dostal do dobré střelecké příležitosti, ale svou střelu příliš uspěchal a zvedl a míč končí jen vysoko nad Maignanovou brankou.
     
    56
    Na malou domů zahrál míč Julian Draxler a Keylor Navas tak bude mít odkop od své branky.
     
    57
    Luiz Araújo se prodral mezi dvěma domácími hráči, v pokutovém území vystřelil a jeho pokus pak vyrazil na rohový kop Keylor Navas.
     
    59
    Na vlastní polovině drží míč domácí hráči, avšak během chvilky se dostali před hostující branku. Draxler pak napálil míč a ten proletěl jen těsně vedle pravé tyče hostujícího brankáře.
     
    61
    Střídání v týmu Lille OSC: ze hřiště odchází Xeka, přichází Renato Sanches.
     
    62
    Renato Sanches se hned zapojil do hry a připravil míč pro spoluhráče. Ale nakonec se k Neymarovi nedostal.
     
    63
    Neymar zachytil rozehrávku hostů a míč dostal do své moci. Poté šel společně s Icardim a Di Maríem do úniku, který byl zastaven faulem na Neymara.
     
    65
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Neymar, přichází Kylian Mbappé.
     
    65
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Thomas Meunier, přichází Colin Dagba.
     
    66
    Mbappé zahrál míč na malou domů pro Navase a ten poté tento odkopl až na hostující polovinu.
     
    67
    Mbappé se pak prodral do vápna, kde nebezpečně vystřelil a jeho pokus dostal brankář hostů Maignan na rohový kop.
     
    68
    Dagba měl trochu volného prostoru ke střele před velkým vápnem, nakonec se ale odhodlal k přihrávce, která navíc byla nepřesná.
     
    70
    Střídání v týmu Lille OSC: ze hřiště odchází Nanitamo Jonathan Ikoné, přichází Loïc Rémy.
     
    71
    Mauro Icardi byl ve velké šanci a po své střele poslal míč do ramene hostujícího brankáře. I kdyby ale vsítil branku, neplatila by, neboť byl v ofsajdu.
     
    72
    Mbappé sebral míč po přistrčení Draxlera, ale na pravé straně se ke střele nedostal.
     
    74
    Kylian Mbappé se neprodral skrze dva obránce hostů a nedostal se tak k žádném zakončení.
     
    75
    Dagba si vyměnil míč s Thiagem Silvou, ale ke střele se pak vůbec nedostal. Hosté otočili hru, ale k míči se dostal Mbappé a poslal ho na malou domů.
     
    76
    Loïc Rémy uvnitř pokutového území vystřelil a jeho pokus do náruče kryje Keylor Navas. Ten poté odkopl míč hodně daleko od své branky.
     
    77
    Mbappé další střelou málem ohrozil hostující branku, míč ale proletěl jen kolem obrany Lille a ta ho poté dostala na opačnou stranu.
     
    78
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Mauro Icardi, přichází Edinson Cavani.
     
    79
    Střídání v týmu Lille OSC: ze hřiště odchází Benjamin André, přichází Yusuf Yazıcı.
     
    80
    Jdeme do poslední desetiminutovky tohoto zápasu, u míče jsou domácí hráči a odkop od své branky provede Keylor Navas.
     
    82
    Střela Yusufa Yazıcıho prosvištěla nad břevno domácí branky a ani z této akce se hosté nedostali na kontaktní branku.
     
    84
    Julian Draxler se opřel do střely a míč skončil na tyči hostující branky! Moc nechybělo a domácí mohli navýšit své vedení.
    84. Draxlerova šance.
     
    86
    Keylor Navas si připsal další zákrok, když pohotově dostal do rukavic pokus Sanchese. Nyní následuje odkop od jeho branky.
     
    87
    Blíží se konec zápasu a domácí stále vedou rozdílem dvou branek. Následovala další střela Mbappého, která ale skončila jen na obraně Lille.
     
    88
    Di María centroval míč pro nabíhajícího Edinsona Cavaniho, ale ten nakonec na balon nedosáhl.
     
    90
    Cavani proskočil do pokutového území a vyslal na branku hostů další nebezpečnou střelu, která ale končí mimo tři tyče.
     
    90
    Nad rámec řádné hrací doby ve druhém poločase se budou nastavovat ještě tři minuty navíc.
     
    90+2
    Yusuf Yazıcı zahrál z levé strany rohový kop a míč letěl do pokutového území, kde ho do bezpečí odvrátil jeden z domácích obránců.
     
    90+3
    Mbappé znovu vysunul Edinsona Cavaniho, ale míč byl příliš rychlý a útočník PSG na něj nakonec nedosáhl.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Nakonec se ve druhé půli už neměnilo skóre a domácí svůj dvoubrankový náskok uhájili až o konce zápasu. Hosté se snažili o kontaktní branku, ta ale nepřišla a ze hřiště z Paříže si tak neodvezou ani bod, zatímco domácí hráči tři body.
     
    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 4:8. Střely mimo: 4:4. Rohy: 6:5. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 13:11.
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek pátečního večera a u dalších online přenosů z fotbalu se budu těšit zase na shledanou. (22:38:11)

    Vendula Zdražilová

    Branky: 17. Icardi (Gueye), 31. Di María (Draxler)

    Karty:   20. Kimpembe (PSG), 30. Meunier (PSG)


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 4:8. Střely mimo: 4:4. Rohy: 6:5. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 13:11.
    Paris Saint-Germain: Navas – Meunier (65. Dagba), Kimpembe, Bernat, Silva (C) – Marquinhos, Gueye, Draxler – Neymar (65. Mbappé), Di María, Icardi (78. Cavani).
    Náhradníci: S. Rico – Dagba, A. Diallo, Paredes, Sarabia, Cavani, Mbappé.

    Lille OSC: Maignan – J. Fonte (C), Gabriel, Reinildo – Djaló, Celik, André (79. Yazıcı), Xeka (61. Sanches) – Ikoné (70. Rémy), Araújo, Soumaré.
    Náhradníci: Jardim – D. Bradarić, Pied, Yazıcı, Maia, Sanches, Rémy.

    Rozhodčí: Turpin – Gringore, Danos
    bahis siteleri