Ufa – Čeljabinsk 5:2 (kon.) | Jaroslavl – Magnitogorsk 3:2 (1:0 po s.n.) | N.Novgorod – Jekatěrinburg 2:3 (po pr.)
Soči – Minsk 4:1 (kon.)
konec
Salavat Julajev Ufa
5:2 (2:1, 2:1, 1:0)
Traktor Čeljabinsk
Úterý 03.12.2019, 15:00 • Ufa Arena, Ufa • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Československá stopa v utkání
    Lukáš Sedlák (CLJ) 1+1, 6 střel, čas na ledě 16:03
    Tomáš Hyka (CLJ) 0+1, 3 střely, čas na ledě 15:22 (17:49:12)
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku – 41:30.
    Zblokované střely – 13:12.
    Vyloučení – 4:6.
    Využití přesilovek 2/6 – 1/4.
    Vhazování – 32:37.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Ufy, která svého soupeře porazila poměrem 5:2. Poslední perioda nám přinesla celkem vyrovnanou podívanou, avšak směrem dopředu byla mnohem nebezpečnější Ufa, která si připsala ještě jeden přesný zásah. Ze strany hostujícího celku se jednalo o zoufalost snahu ke korekci nepříznivého výsledku, což se nakonec nepovedlo.
     
    Konec zápasu.
     
    59:11
    Tak přeci jenom tu máme ještě jedno přerušení, po kterém se hra přestěhuje do pásma Salavatu. Jedna z posledních šancí pro hostující celek na snížení.
     
    57:25
    Pískalo se další zakázané uvolnění, v rychlostním souboji totiž kraloval domácí Sergejev. Hra se ještě jednou přesune před Galimova, na vhazování se staví Panin.
     
    56:11
    Dlouhý zámek v podání Ufy nakonec přinesl svižné zakončení od Manninena, avšak jeho pokus dokázal Galimov pokrýt. Na druhé straně zasahoval také Karejev.
     
    55:08
    K pravému kruhu sjel domácí Sošnikov, který ještě nabízel nahrávku na teč. Ani jeden z jeho spoluhráčů se kotouče nedotkl, Traktor ani přesto nevyhodil do bezpečí.
     
    54:02
    V tuto chvíli hra je opět přerušena, jeden z hostů totiž vyhodil hrací předmět přes všechny čáry. To znamená, že následovat bude poslední komerční přestávka.
     
    53:46
    Vyloučení v týmu Traktor Čeljabinsk (Lukáš Sedlák – 2 min., krosček).
     
    52:09
    Komarov se po jednom ze soubojů ocitl na zemi, jenomže sudí nechal pokračovat ve hře. Čeljabinsk se ani tentokráte nenadechl ke střele, hra se otáčí.
     
    51:04
    Ščerbak se pokoušel předat touš do jízdy Calofovi, jenomže toho do zakončení nepustil pozorný Panin. Následně kolem branky kroužil Sošnikov, avšak ani on neuspěl.
     
    50:00
    Do konce tohoto duelu zbývá něco málo kolem deseti minut, Traktor bude muset pořádně zabrat. Nutno dodat, že třetí třetina zatím přináší vyrovnanou podívanou.
     
    49:06
    Panin se dostal do nepříjemného obležení, avšak se mu povedlo uspět. Poté měl plné ruce práce brankář Karejev, kterému se povedlo vyzrát na Ščerbaka.
     
    48:13
    Virtanen předkládal pod sebe na Kručinina, který před napadajícím soupeřem přeci jenom vypálil směr branky. Karejev podržel puk, následuje komerční přestávka.
    47:51 Vladimir ŽARKOV - 5:2
     
    47:51
    Ufa právě vstřelila branku!
    Domácí hráči se dočkali dalšího přesného zásahu! Žarkov ustál na pravém křídle souboj, poté se mu povedlo předložit na jednoho ze spoluhráčů, který vracel hned před brankoviště. VLADIMIR ŽARKOV uplatnil svůj důraz, puk navíc doslova dotlačil za brankovou čáru.
    Asistence: Dmitrij Kugryšev.
     
    47:07
    Kartajev šikovně nahodil k zadnímu hrazení, kam se navíc jako první dostal. Poté následovala nahrávka před branku, žádný ze spoluhráčů ale nezakončil.

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 12. Kugryšev (Kadějkin, Lisovec), 17. Arzamascev (Kugryšev, Kadějkin), 26. Larsen (Omark), 33. Omark (Larsen, Manninen), 48. V. Žarkov (Kugryšev) – 8. Sedlák (Virtanen), 21. Bailen (Sedlák, Hyka)


    Salavat Julajev Ufa: Karejev (Metsola) – Panin (C), Larsen, Ar. Sergejev, Arzamascev, Pašnin, S. Garejev, Lisovec – Sošnikov, Manninen, Omark (A) – Amirov, Burmistrov (A), Gimatov – V. Žarkov, Kadějkin, Kugryšev – Kartajev, Soloduchin, Alalykin – Kuzmin.
    Traktor Čeljabinsk: Suchačov (38. S. Galimov) – Virtanen, Bailen (C), Kalinin, Sergijenko (A), Menšikov, Karpuchin, Borodkin – Calof (A), Sedlák, Hyka – Kosov, Koňkov, Avcin – Kravcov, Šarov, Kručinin – Ščerbak, Malychin, N. Komarov – Stěpanov.

    Rozhodčí: Belov, Kočetov – Nikolajev, Střelcov
    ocianews.com