Rizespor – Kasımpaşa 0:3 (kon.) | Gençlerbirliği – Göztepe 3:1 (kon.) | Galatasaray – Ankaragücü 2:2 (kon.)
konec
Galatasaray Istanbul
2:2 (0:0)
MKE Ankaragücü
Sobota 14.12.2019, 18:00 • Türk Telekom Stadyumu (İstanbul) • Turecká Superliga • 15. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Dobrý den všem fanouškům a fanynkám fotbalu! Dnes se podíváme 15. kolo Turecké Superligy, a to na utkání Galatasaray Istanbul – MKE Ankaragücü. Domácí Galatasaray bude velkým favoritem, a to převážně díky umístění v tabulce. Ankaragücü do dnešního utkání vstoupí z posledního místa. Výkop je stanoven na 18:00.
     
    Galatasaray Istanbul se nachází na 5. místě s 23 body. Po prohře 1:0 nad Baseksehirem, se velkoklub zotavil a následně remizoval a vyhrál. Remíza přišla s těžkým Trabzonsporem, výhra zase nad Alanyasporem. Dnes Galatasaray čeká poslední celek tabulky, který by měli lehce porazit, ovšem nesmí se nic podceňovat. Hosté již nevyhráli od 29.9. což lehce napovídá jednoznačnému zápasu. Domácí se potácí s poměrně velkou marodkou, na utkání bude chybět až 5 hráčů. Uvidíme zda Galatasaray splní roli favorita a zvítězí.
     
    MKE Ankaragücü se doslova trápí a s pouhými devíti body trčí na poslední pozici. Hostí již nevyhráli od 29.9. a na kontě mají přes pět proher v řadě. Poslední porážku utrpěli od 9. Goztepe, a to poměrem 3:1. Dnes je čeká doslova těžký zápas, ovšem Galatasaray si letos nevede také dobře. Drží se totiž na 6. místě. Poslední vzájemný zápas byl odehrán 19.1.2019, který skončil velkým debaklem 6:0 pro Galatasaray. Přes více jak osm let se MKE Ankaragücü nepodařilo nad tímto velkoklubem vyhrát, uvidíme jak tomu bude dnes.
     
    Vzájemné zápasy

    19.1.2019 – Galatasaray – Ankaragücü 6:0
    10.8.2018 – Ankaragücü – Galatasaray 1:3
    25.1.2012 – Galatasaray – Ankaragücü 4:0
    2.10.2011 – Ankaragücü – Galatasaray 0:3
    13.3.2011 – Ankaragücü – Galatasaray 3:2
     
    Úvodní sestavy:

    Galatasaray Istanbul: Muslera – Nagatomo, Marcão Teixeira, Donk, Mariano – Lemina – Babel, Ö. Bayram, Bilhanda, Fígúlí – Falcao.
    Náhradníci: Kocuk – Büyük, Çalık, Taşdemir, Antalyalı, Durmaz, Mor, Inan, E. Bayram.

    MKE Ankaragücü: Çelikay – Karayel, Kubalas, Kulušić, Pazdan, Pinto – Kitsiou, Ağçay, Faty, Parlak – Orgill.
    Náhradníci: Bekleviç – Akan, Moke, Kuyubasi, Önal, Gürbüz, H. Kaya, Scarione, Aygören, Karabulut.

    Rozhodčí: A. Sansalan – S. Ok, M. Kisal.
     
    Hráči obou týmů jsou již připraveni na hřišti. Domácí nastupují v červeno-žlutých dresech, zatímco hosté v dresech bílých.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    O úvodní výkop se postarali hosté, kteří se ihned rozhodli pro přihrávku dozadu, odkud tak začnou svůj první útok.
     
    2
    Míč na kopačkách hostů moc dlouho nevydržel. Po nepřesné přihrávce na středu hřiště získal míč jeden z domácích a momentálně jsou tak u míče favorité.
     
    3
    Radamel Falcao dostal přihrávku až do brankoviště, bráně byl však zády a následně již tak nic velkého nevymyslel.
     
    4
    Rychle na druhou stranu! Dever Orgill obdržel dlouhý pas, který ho též poslal až do brankoviště, ovšem ani on se do střely neodvážil.
     
    5
    Do vápna Ankaragücü přilétl poměrně nečekaný centr na přední tyč, obrana si se situací však skvěle poradila.
     
    6
    Na stadionu panuje opravdu vynikající atmosféra, kterou dělají převážně domácí fanoušci, ovšem hostů zde též není málo. Uvidíme, jak to dnes celé dopadne.
     
    7
    Ryan Babel se vrátil po zranění a také jako první musel zakončit. Do střely se vložil zpoza velkého vápna, jenže mířil příliš vedle.
     
    8
    Galatasaray do utkání vstoupila velice dobře, neboť jsou to právě oni, kteří momentálně diktují tempo hry.
     
    9
    Sedat Ağçay prošel domácí obranou bez jakýchkoliv problémů a poté tak volně přihrál Parlakovi. Ten se dostal do výborné pozice pro střelu, jenže branku minul!!
     
    10
    Žlutou kartu dostává Ricardo Faty (MKE Ankaragücü).
     
    11
    Do vápna Ankaragüc přilétl další centr z levé strany, tentokrát už nastalo nebezpečí. Do hlavičky se totiž vložil Radamel Falcao, jehož pokus nakonec výtečně vytěsnil Korcan Çelikay. Uvidíme roh.
     
    12
    Ani po rohovém kopu nevidíme úvodní gól. I po rohu sice nastala nějaká ta situace na bránu, míč ale opět letěl jen kolem tyče.
     
    13
    Uvidíme rohový kop i na druhé straně! Hosté založili rychlý útok po levé straně, který díky dobrému centru končí po odrazu v zámezí.
     
    14
    Rohový kop putoval na přední tyč, kde se do hlavičky tlačil Cebrail Karayel, obrana domácího celku však byla na tyto signály připravená.
     
    15
    Statistika držení míče: 69%-31%
     
    16
    Sufiján Fígúlí hledal v brankovišti Falcaa, obrana hostů však situaci lehce zneškodnila.
     
    17
    Cebrail Karayel zůstává ležet po souboji s Bayramem. Obránce se drží za kotník, ovšem vypadá to, že bude v utkání pokračovat.
     
    18
    Je tomu tak, Cebrail Karayel pokračuje a u míče jsou momentálně domácí.
     
    19
    Galatasaray měla k dispozici další rohový kop, který směřoval spíše do středu vápna, odkud však putoval rázem pryč.
     
    21
    Domácí jsou sice v utkání aktivnější, ale za to více chybují. Většina přihrávek je nepřesná, a to hlavně v blízkosti vápna. Uvidíme zda se to zlepší, protože takto góly snadno nedají.
     
    22
    Mario Lemina získal míč na kopačku a rázem bez přemýšlení vystřelil. Jeho dalekonosná rána ale na branku nezavítala.
     
    23
    Začíná se nám hra i dosti přiostřovat, co se týče faulů. Jeden z domácích hráčů momentálně obdržel tvrdou ránu z blízka do obličeje a je tak ošetřován.
     
    25
    Mario Lemina chyboval na středu hřiště, což hostům dovolilo protiútok směrem dopředu, jenže Dever Orgill se následně nacházel v ofsajdovém postavení.
     
    26
    Obranou hostů propadl míč na Falcaa, který tak mohl vymyslet nějakou tu šanci, ovšem jeden z obránců situaci napravil a hvězdného útočníka lehce odstavil.
     
    27
    I přes obranný zákrok nastal rohový kop, který letěl na přední tyč. Jako první byl ale u balónu brankář Korcan Çelikay.
     
    29
    Před utkáním se očekávala tak trochu demolice ze strany domácích, ovšem k tomu zatím vůbec nedošlo. Hosté se skvěle brání a nechtějí tak hráče v červeno-žlutém pustit do střely. Uvidíme, co přinesou následující minuty.
     
    30
    Hosté chybovali na polovině domácích, což málem způsobilo branku! Ryan Babel pronikl až na hranici vápna, odkud hru následně posunul na Falcaa, který však z dobré pozice minul branku!
     
    31
    Žlutou kartu dostává Ryan Babel (Galatasaray Istanbul).
     
    32
    Domácím nebyl po střele Falcaa uznán roh, za následné gesta si Babel odnesl žlutou a vypadá to, že situace domácí poměrně nakopla.
     
    33
    Sufiján Fígúlí obdržel do vápna poměrně těžký roh, neboť byl obklopen třemi hostujícími obránci, kteří nakonec v situaci lehce uspěli. Následuje odkop od brány.
     
    35
    Dever Orgill na polovině Galatasaraye kopl v souboji o míč Ryana Donka a myslím si, že zde mohla úřadovat žlutá karta. Rozhodčí však ukázal jen domluvu.
     
    36
    Faul i na druhé straně, tentokrát však ze strany domácích. Ankaragücü tak bude zahrávat volný kop.
     
    37
    Ani teď nevidíme gól! Domácí měli k dispozici další rohový kop, který putoval přímo do rukavic brankáře Celikaye a rázem tak bylo po šanci.
     
    39
    Žlutou kartu dostává Cebrail Karayel (MKE Ankaragücü).
     
    41
    Galatasaray měla výhodu přímého kopu, jenomže místo nějakého signálu nastala přímá střela, a to rovnou do rukavic brankáře.
     
    42
    Pomalu, ale jistě se nám blíží konec prvního poločasu, uvidíme zda se dočkáme ještě nějaké branky, nebo již skóre zůstane nedotčené.
     
    43
    Sufiján Fígúlí hledal jednoho ze spoluhráčů, ovšem ten ani nevěděl že na něj nějaký pas letí. Zdá se, že domácí přestali i v posledních minutách komunikovat.
     
    44
    Mariano chtěl ještě založit nějakou akci pomocí centru za obranu, ale obrana Ankaragücü byla připravená.
     
    45
    Žlutou kartu dostává Dever Orgill (MKE Ankaragücü).
     
    45+1
    Rozhodčí nastavuje dvě minuty!
     
    45+2
    Domácí ještě zahrávali šestý rohový kop v tomto utkání, ovšem ani po něm se úvodní branky nedočkáme. Domácí se v brankovišti nedohodli, čehož tak obrana lehce využila.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    První poločas je u konce, branka k vidění nebyla. Již od úvodních minut bylo jasně vidět, kdo je na hřišti pánem. Toho sice v úvodu domácí využívali, ale branku vstřelit nedokázali. Největší šance první části byla nejspíše hlavička a následně i zakončení Radamela Falcaa, brankář Celikay však úřadoval. I hosté se do nějakého zakončení dostali, ale i zde byl brankář v pozoru. Uvidíme zda se dnes vůbec branky dočkáme.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 19:04.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Domácí se dostali do ohromné situace, která měla dvě zakončení. Ani jedno do brány nezaplulo a navíc se již od začátku jednalo o jasný ofsajd.
     
    48
    Dever Orgill dostal dlouhý pas po pravé straně, ten ho následně dostal až do brankoviště, odkud také zkoušel zakončit, napadající obránce byl ale úspěšnější.
     
    49
    Mariano mohl zkusit centrovat do vápna, jenže on si místo toho zvolil přihrávku po zemi, a to ještě na hranici brankoviště. Pas nakonec putoval přesně na kopačku jednoho z obránců.
     
    51
    Ryan Babel zkusil střelu z poměrně dobré pozice, ovšem ránu mu bez problémů vyrazil Korcan Çelikay.
     
    53
    Galatasaray právě vstřelil branku!
    Máme tu úvodní branku!! Domácí zahrávali přímý kop, který nejdříve našel hlavičku Falcaa, ovšem balón do branky tečoval SUFIJÁN FÍGÚLÍ.
    53. Sufiján FÍGÚLÍ - 1:0
     
    54
    Vstřelená branka domácí výrazně nakopla a nyní je to útok za útokem, jediné co jim k druhé brance brání, je obrana Ankaragücü.
     
    56
    hráči Galatasaraye jsou stále vepředu. Nyní mohl Babel centrovat, ovšem na poslední chvíli vše zblokovala obrana a uvidíme rohový kop.
     
    57
    Rohový kop žádné nebezpečí nepřinesl. Míč se sice dostal do středu vápna, ale do hlavičky se nikdo nevložil.
     
    58
    Po delší době se hosté osvobodili a nyní se drží na polovině Galatasaraye. Uvidíme zda z toho něco bude.
     
    59
    Tak hosté si nakonec vybojovali rohový kop, ale ani zde žádné nebezpečí nenastalo. Dopředu se tak stěhují zpátky domácí.
     
    61
    No pozor! Domácí měli zahrávat pokutový kop, jenže ještě pár sekund předtím byl balón v zámezí a faul nastal až poté. Po kontrole videem je rozhodnuto, že nastane roh.
     
    62
    Ani tento roh nebyl gólový. Míč se totiž dostal přímo na hlavičku jednoho z obránců, jenž ho ihned odvrátil do bezpečí.
     
    64
    Falcao očekával dlouhého centru za obranu, jenže ten se dostal sotva na hranici vápna, akce po přímém kopu tak končí.
     
    65
    Střídání v týmu Galatasaray Istanbul: ze hřiště odchází Mario Lemina, přichází Selçuk Inan.
     
    66
    Ankaragücü zatím poměrně vychází dnešní plán do utkání. Ten zněl, nedostat mnoho gólů a ubránit veškeré útoky domácích. I přesto, že tam jeden spadl, tak taktika vskutku vychází.
     
    68
    Galatasaray se momentálně drží na polovině soupeře, to je tak ale vše. Hráčům se nedaří proniknout obranou Ankaragücü a sledujeme tak pouze kombinace.
     
    69
    Ankaragücü se ubránili a následně vhazovali aut. Ten rázem získal İlhan Parlak, ale při zpracování zahrál rukou. Následuje tak volný kop pro domácí.
     
    71
    Dever Orgill by již další utkání kvůli mnoha žlutým kartám neodehrál. Nyní to má však ale jisté. V souboji o míč udeřil jednoho z domácích do horní části těla, za což rozhodčí vytáhl ihned červenou.
    71. Červená karta po 2. žluté
     
    73
    Domácí tak budou dohrávat více jak patnáct minut hry proti deseti hráčům, uvidíme zda se ještě dočkáme nějaké branky.
     
    74
    Radamel Falcao mohl v dobré příležitosti pro gól přihrát, ovšem on místo toho zvolil vlastní cestu a rázem míč ztratil.
     
    75
    Celkově dnes domácí hrají pouze na sebe a místo nějaké pěkné kombinace koukáme na samostatná „sólíčka“ obranou, která z většiny procent nevyjdou.
     
    76
    Střídání v týmu Galatasaray Istanbul: ze hřiště odchází Radamel Falcao, přichází Taylan Antalyalı.
     
    77
    Střídání v týmu MKE Ankaragücü: ze hřiště odchází Ricardo Faty, přichází Hasan Kaya.
     
    78
    To je škoda! Mariano vždy centruje, ovšem momentálně to chtělo tu přihrávku po zemi, která ale nepřišla. Následně se domácí ještě dostali do zakončení, brankář Korcan Çelikay však šanci chytil.
     
    80
    Ani teď to není druhý gól! Ryan Babel mohl oslavit svůj návrat na hřiště gólovkou, neboť se dostal do skvělého úniku 1na1. Jeho rána placírkou k tyči nakonec skončila těsně vedle!
     
    81
    Byla nařízena penalta pro Galatasaray!
     
    82
    Žlutou kartu dostává Ante Kulušić (MKE Ankaragücü).
     
    83
    Galatasaray právě vstřelil branku!
    Je to o dvě branky! Po faulu Kulušiče nastal pokutový kop pro domácí, který na sebe vzal JÚNIS BILHANDA a ránou do levého horního rohu nedal brankáři šanci.
    83. Júnis BILHANDA - 2:0
     
    85
    Střídání v týmu Galatasaray Istanbul: ze hřiště odchází Juto Nagatomo, přichází Emre Taşdemir.
     
    86
    V posledních minutách bylo k vidění mnoho domácích šancí, až nakonec nadešel ten druhý dlouho očekávaný gól, pokud se již nic špatného nestane, domácí by měli zápas vyhrát.
     
    87
    Byla nařízena penalta pro Ankaragücü!
     
    87
    Žlutou kartu dostává Marcão Teixeira (Galatasaray Istanbul).
     
    88
    Ankaragücü právě vstřelilo branku!
    To je závěr! Domácí chybovali v brankovišti, což způsobilo nečekanou penaltu. Tu na sebe vzal nejlepší střelec Ankaragücü ÍLHAN PARLAK, který skvělou střelou k tyči nedal brankáři šanci.
    88. İlhan PARLAK - 2:1
     
    89
    Střídání v týmu MKE Ankaragücü: ze hřiště odchází Cebrail Karayel, přichází Alper Önal.
     
    90
    Hosté ještě zahrávali rohový kop, který ale končí. V brankovišti totiž nastal útočný faul a domácí tak dostanou šanci na oddych.
     
    90+1
    Rozhodčí nastavuje 4 minuty!
     
    90+2
    Ankaragücü právě vstřelilo branku!
    To je neuvěřitelné!! Hosté vyrovnávají zápas v samotném závěru, a to navíc v deseti hráčích! Domácí fanoušci jsou neuvěřitelně naštvaní. İlhan Parlak našel v brankovišti nehlídaného STELIOSE KITSIOUA, který to nádherně umístil na přední tyč.
    90+2. Stelios KITSIOU - 2:2
     
    90+3
    Domácí se ještě snaží o vítěznou branku, ovšem obrana Ankaragücü je k ničemu nechce pustit.
     
    90+4
    Domácí měli k dispozici dva rychlé rohové kopy po sobě, ani jeden však branku neohrozil. Aby toho nebylo málo, uvidíme ještě třetí!
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Je konec. Rohové kopy v závěru nespasily Galatasaray před mohutným pískotem domácích diváků, na domácí straně naštvání, zatímco na druhé obrovská radost. Taktika bránění se zřejmě oplatila a Ankaragücü tak boduje po více jak pěti utkáních. Galatasaray se dále trápí a nejspíše se po zítřejší dohrávce propadne v tabulce. Hráčem utkání byl zvolen İlhan Parlak.
     
    Držení míče: 74 % : 26 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 7:4. Rohy: 12:3. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 10:15.
     
    To je z mé strany vše, děkuji vám za pozornost a u dalšího utkání na viděnou. (20:01:09)

    Gerard Filip

    Branky: 53. Fígúlí (Ö. Bayram), 83. Bilhanda (pen.) – 88. Parlak (pen.), 90+2. Kitsiou (Parlak)

    Karty:   31. Babel (GAL), 87. Marcão Teixeira (GAL) – 10. Faty (ANK), 39. Karayel (ANK), 45. Orgill (ANK), 82. Kulušić (ANK)   71. Orgill (ANK)


    Držení míče: 74 % : 26 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 7:4. Rohy: 12:3. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 10:15.
    Galatasaray Istanbul: Muslera – Nagatomo (85. Taşdemir), Marcão Teixeira, Donk, Mariano – Lemina (65. Inan) – Babel, Ö. Bayram, Bilhanda, Fígúlí – Falcao (76. Antalyalı).
    Náhradníci: Kocuk – Büyük, Çalık, Taşdemir, Antalyalı, Durmaz, Mor, Inan, E. Bayram.

    MKE Ankaragücü: Çelikay – Karayel (89. Önal), Kubalas, Kulušić, Pazdan, Pinto – Kitsiou, Ağçay, Faty (77. H. Kaya), Parlak – Orgill.
    Náhradníci: Bekleviç – Akan, Moke, Kuyubasi, Önal, Gürbüz, H. Kaya, Scarione, Aygören, Karabulut.

    Rozhodčí: A. Sansalan – S. Ok, M. Kisal
    bahis siteleri