Lyon – Toulouse 4:1 (kon.) | Nantes – Štrasburk 0:1 (kon.) | Brest – Bordeaux 2:0 (kon.)
Le Mans – PSG 1:4 (kon.) | Nîmes – Saint-Étienne 1:2 (kon.) | Amiens – Rennes 3:2 (kon.)
konec
Nîmes Olympique
1:2 (0:1)
AS Saint-Étienne
Středa 18.12.2019, 21:05 • Stade des Costières, Nîmes • Francouzský Ligový pohár • Osmifinále
Předzápasové kurzy
     
    Tímto se loučím a přeji vám dobrou noc. Už v sobotu se znovu sejdeme u francouzského fotbalu, když pro vás připravím další přenos z utkání Saint-Étienne. (22:59:14)
     
    Saint-Étienne míří do dalšího kola Francouzského Ligového poháru! Hostující mužstvo tak potvrdilo roli favorita. Nutno ale dodat, že Nîmes soupeři postup daroval, když při druhé obdržené brance předvedlo obrovskou chybu v zadních řadách. Olympique se tak v následujících měsících bude soustředit pouze na záchranu v Ligue 1.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Saint-Étienne drží míč na polovině soupeře, a tak to vypadá, že proklouzne do dalšího kola Francouzského Ligového poháru.
     
    90+2
    Hráči v zelených dresech hráli takticky velmi dobře, když drželi míč daleko od vlastní branky. Navíc si faul vynutil Fofana, a tak Nîmesu čas velmi rychle utíká.
     
    90+1
    K postranní čáře přistupuje čtvrtý rozhodčí, který na tabuli ukazuje, že se budou hrát čtyři minuty navíc.
     
    89
    Na hranici pokutového území se pohyboval Sarr, jehož zakončení z prostředka zablokoval soupeř. ASSE se pak znovu zmocnilo balonu a otočilo hru.
     
    87
    Domácí mužstvo vybojovalo rohový kop, centr byl rozehrán na první tyč, odkud přišla hlavička, jenž letěla nad břevno.
     
    86
    Ferhat a Yousouf se srazili u středové čáry, jako viník byl označen hostující hráč. Nîmes se tak dlouhým nákopem přesune před branku ASSE.
     
    85
    Rychlá akce ASSE byla rozehrána do levé strany, kde byl v náběhu Trauco. Jeho přihrávka mířila před branku, kde se po míči marně natahoval Camara. Celá akce skončila u Diase, jenž rychle hledá spoluhráče.
     
    83
    Valerio se snažil dostat za soupeře na pravé straně, jenže Fofana neuhnul a celou akci zahrál o soupeře do autu. Saint-Étienne se tak může přesunout za středovou čáru a ušetřit pár cenných vteřin.
     
    82
    Žlutou kartu dostává Zaydou Youssouf (AS Saint-Étienne).
     
    81
    Střídání v týmu AS Saint-Étienne: ze hřiště odchází Benkhedim, přichází Nordin.
     
    80
    Jdeme do koncovky zápasu a začneme rozehráním standardní situace hráčů v červených dresech. Ferhat znovu poslal míč do ohně, jenže míče se zmocnilo ASSE, které se vydalo do protiútoku.
     
    79
    Další centr mířil před branku, kam se také stahoval Stojanovski. Domácí útočník na balon nedosáhl a tak hra zamířila jen do zámezí.
     
    77
    Další centr letěl do hostující šestnáctky od levé postranní čáry, ovšem z branky znovu vyběhl Moulin. Brankář ASSE s menšími potížemi balon zkrotil.
     
    76
    Ferhat poslal další centr od praporku na zadní tyč, kde si na míč naskočil osamocený Sarr. Jeho hlavička z nadějné pozice byla nepřesná, když proletěla vedle levé tyče.
     
    75
    V pokutovém území se k zemi velmi ochotně kácel Stojanovski, který si chtěl vymodli pokutový kop. Jenže hlavní rozhodčí byl blízko a celou situaci nechal bez povšimnutí.
     
    74
    Hráči v červených dresech jsou opět na balonu, který ale drží na vlastní polovině. ASSE rozehrávku soupeře zatím velmi dobře napadá.

    Michal Luxa

    Branky: 67. Stojanovski – 37. Benkhedim, 49. Correia

    Karty:   82. Youssouf (SET)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 4:7. Střely mimo: 11:4. Rohy: 8:9.
    Nîmes Olympique: Dias – Paquiez, Briancon (C) (72. Martinez), Guessoum, Sainte-Luce – Buades, Valerio, Valls (41. Sarr), Philippoteaux (46. Ferhat) – Duljevič, Stojanovski.
    Náhradníci: Bernardoni – Denkey, Ferhat, Martinez, Miguel, Ripart, Sarr.

    AS Saint-Étienne: Moulin – Moukoudi, Perrin (C), Fofana – Palencia, Yousouf, M'Vila, Correia (61. Bouanga), Trauco – Benkhedim (81. Nordin) – Berič (57. Camara).
    Náhradníci: Bajic – Bouanga, Camara, Diousse, Gabriel, Nordin, Tshibuabua.

    Rozhodčí: Gautier – Annonier, Aube
    bahis siteleri