Mallorca – Sevilla 0:2 (kon.) | Barcelona – Alavés 4:1 (kon.) | Villarreal – Getafe 1:0 (kon.)
Valladolid – Valencia 1:1 (kon.)
konec
Real Valladolid
1:1 (0:0)
Valencia CF
Sobota 21.12.2019, 21:00 • Estadio Municipal José Zorrilla (Valladolid) • Španělská LaLiga • 18. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mě z tohoto zápasu všechno. Děkuji vám za pozornost a přeji hezký zbytek večera. (23:05:35)
     
    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 6:2.
    Střely mimo: 4:3.
    Rohy: 5:4.
    Ofsajdy: 4:0.
    Fauly: 10:12.
     
    Druhý poločas nabídl výrazně lepší fotbal než první dějství a nakonec i drama se šťastným koncem pro Valencii. Domácí byli ve druhé půli aktivnějším týmem, dlouho se ale do vyložené gólové příležitosti nedokázali dostat. To se změnilo příchodem Plana a Guardioly, kteří výrazně oživili hru domácích. Právě Guardiola dostal gólem z přímého kopu v poslední desetiminutovce domácí do vedení, hosté ale zápas nevzdali a nakonec vydřeli bod. Po velkém tlaku ho pro Valencii získal gólem v úplném závěru zápasu Manu Vallejo. Valladolid tak pošesté za sebou nedokázal zvítězit, povedlo se mu ale aspoň konečně vstřelit branku. V tabulce se nachází na 14. místě. Valencia je na sedmém místě tabulky.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Valencia právě vstřelila branku!
    Hosté v úplném závěru vyrovnávají! Čeryšev skvělou kolmicí vysunul na pravém křídle do náběhu Torrese, jenž míč z první poslal do brankoviště Valladolidu. Brankář Masip míč nedokázal zasáhnout, a tak se k němu za ním dostal MANU VALLEJO, jenž ho svým prvním gólem v sezoně dorazil do odkryté branky. Asistence: Ferrán Torres.
     
    90+3
    Tlak hostů pokračuje. Domácí se snaží vytlačit Valencii do středu pole, to se jim ale nepovedlo a Guardiola, už ve vlastní šestnáctce, musel odkopnout centr Torrese z pravé strany.
     
    90+2
    Hned po obnovení hry získali míč hosté, kteří se tlačí před šestnáctku Valladolidu. Torresův centr po zemi ale nedokázal zasáhnout ani Wass na přední tyči a ani Esquerdo na zadní.
     
    90+1
    Fede zákroku Pareja pořádně přidal a ještě natahuje čas při ošetřování na hrací ploše.
     
    90
    Bude se hrát ještě čtyři minuty.
     
    90
    Žlutou kartu za odstrčení napadajícího Fedeho dostává Dani Parejo (Valencia CF). Tento zákrok už zjevně vyplynul z frustrace kapitána Valencie z vývoje utkání.
     
    89
    Guardiola zakončil další rychlý protiútok Valladolidu střelou z cca 25 metrů, jeho pokus ale letěl přímo na brankáře Doménecha, který míč vyrazil.
     
    88
    Ünal dokázal dostihnout odkop z vlastní poloviny a přes celou šestnáctkou posunul míč k Planovi. Ten z dobré pozice nestřílel a po několika kličkách o míč přišel.
     
    87
    Guardiola napokon pokračuje ve hře. Míč mají na kopačkách hosté, které ale drží vysoký presink domácích na jejich polovině hřiště.
     
    86
    Na trávníku zůstává sedět Guardiola a drží se za levé stehno. Je otázné, zda střelec zatím jediného gólu zápasu natahuje čas nebo ne.
     
    86
    Střídání v týmu Valencia CF: ze hřiště odchází Carlos Soler, přichází Vicente Esquerdo.
     
    83
    Real Valladolid právě vstřelil branku!
    Domácí po téměř šesti zápasech konečně střílejí gól! SERGI GUARDIOLA zakroutil z přímého kopu míč k levé tyči branky Valencie a i když brankář Doménech míč výborným zákrokem vyrazil, tak VAR odhalil, že míč už byl celým objemem těsně za brankovou čárou. Domácí se tak výrazně přibližují k důležité výhře! Bez asistence.
     
    81
    Žlutou kartu za zásah rukou do hlavy Fernándeze v hlavičkovém souboji dostává Francis Coquelin (Valencia CF). Kolem hlavního rozhodčího hned vznikla valná hromada hráčů Valencie, kterým se tento verdikt nelíbí. Pravdou je, že tento verdikt hlavního rozhodčího je velmi diskutabilní...
     
    80
    Střídající útočník Valladolidu tak posunul míč dozadu a jeho spoluhráči pokračují v obléhání pokutového území Valencie.
     
    79
    Valladolid se svou kombinací dostal na polovinu Valencie. Ünal nepřesným a hlavně zbytečně vysokým centrem míč dostal ke Guardiolovi na zadní tyči, ten ale nemohl vystřelit.

    Michal Sadlek

    Branky: 83. Guardiola – 90+4. M. Vallejo (Torres)

    Karty:   34. Soler (VAL), 81. Coquelin (VAL), 90. Parejo (VAL)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 4:3. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 10:12.
    Real Valladolid: Masip – Antoñito, Olivas, Karim, Moyano (C) – Hervías (71. Plano), Fernández, Fede, T. Villa (78. Tuhami) – Sandro Ramírez (68. Guardiola), Ünal.
    Náhradníci: Lunin – Barba, Guardiola, Tuhami, Plano, Míchel, De la Fuente.

    Valencia CF: Doménech – Wass, Garay, Gabriel, Gayá – Torres, Parejo (C), Coquelin, Soler (86. Esquerdo) – Rodrigo (68. M. Vallejo), Sobrino (60. Čeryšev).
    Náhradníci: Rivero – J. Costa, Kondogbia, Čeryšev, Diakhaby, M. Vallejo, Esquerdo.

    Rozhodčí: Gómez – Montero, Espejo

    Diváci: 16 295
    bahis siteleri