Juventus – Lazio 1:3 (kon.)
konec
Juventus FC
1:3 (1:1)
S. S. Lazio
Neděle 22.12.2019, 17:45 • King Saud University Stadium, Rijád, Saúdská Arábie • Italský superpohár
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:45.
     
    Příjemný předvánoční víkend přeji všem fanouškům italského calcia! Jeden z posledních zápasů italského fotbalu v letošním roce se neodehraje na půdě Itálie, nýbrž skoro čtyři tisíce kilometrů od Apeninského poloostrova.

    Zvykem posledních let je totiž snaha o popularizaci italského fotbalu, jako „oběť“ si italská fotbalová federace právě vybrala Superpohár, což je – stejně jako v ostatních zemích – souboj mezi vítězem Scudetta a italského poháru. Od roku 2009 se vyjma tří ročníku odehrává superpohár vždy v nějaké exotické destinaci a výjimka není ani letos.

    Pro letošek bylo za místo konání určeno hlavní město Saúdské Arábie. V Rijádu se na stadionu Univerzity krále Sauda rozehraje očekávaný střet od 17:45, přeji vám příjemnou zábavu!
     
    JUVENTUS FC
    SERIE A 2018/19: 1. místo, 90 bodů, skóre 70:30, bilance 28-6-4

    Jak již bylo řečeno, zítra se v Rijádu utkají vítězové loňského ročníku Serie A a Coppa Italia. Juventus si loni zajistil titul v lize už 20. dubna po výhře nad Fiorentinou, tedy měsíc před koncem sezony. První místo neopustil už od druhého kola, v týmu navíc už figuroval Cristiano Ronaldo, který i přes úvodní trápení získal cenu MVP a nastřílel 21 gólů. Stará dáma navíc neprohrála 27 zápasů v řadě a druhá Neapol se snažila Juve prohánět marně.
     
    S.S. LAZIO

    COPPA ITALIA:
    osmifinále – 4:1 Novara
    čtvrtfinále – 1:1 (4:3 SO) Inter
    semifinále – 1:0 AC
    finále – 2:0 Atalanta


    Juventus loni vyletěl v poháru už mezi poslední osmičkou, neboť jej přemohl pozdější vítěz Atalanta (0:3). Ani Lazio ale nemělo jednoduchou cestu k úspěchu. Zatímco osmifinále zvládlo bez problémů a Novaru vypráskalo 4:1, ve čtvrtfinále na San Siru muselo o postup tvrdě bojovat, neboť zápas s Interem došel až do penalt. V nich byl šťastnější o jednu trefu římský tým a šel do poslední čtyřky. Vyřazení Nerazzuri mohlo potrestat AC, těsným výsledkem 1:0 si však Lazio zajistilo postup do finále. Na Olympijském stadionu Lazio rozhodlo dvěma góly v poslední osmiminutovce a zajistilo si tak zisk poháru.
     
    SUPERPOHÁR A OBA TÝMY

    Juve a Lazio se utkávají opět spolu po více než dvou letech od posledního společného souboje. V historii je na tom lépe Juventus, který vyhrál celkem osmkrát od roku 1988, kdy superpohár vůbec začínal.

    Poslední utkání o ušatý pohár (2017/2018) ale ovládlo Lazio, na domácí půdě Olympijského stadionu sice ztratilo dvoubrankový náskok, ale radost odpálil ve třetí minutě nastavení Alessandro Murgia. Tím navíc oplatilo Juventusu i porážku z italského poháru téhož roku poměrem 0:2.

    Celkem čtyři utkání italského superpoháru mají za sebou dnešní soupeři. Na jeden z nich si pamatuje dobře i Pavel Nedvěd. Ten dnes bude sice přát opačné straně barikády, avšak 29. srpna 1998 výrazně pomohl k výhře Lazia 2:1 svým gólem v 37. minutě zápasu.

    Zápasy v letech 2013 a 2015 však patřily zase Staré dámě, která nejprve vypráskala Lazio 4:0, aby o dva roky později došla pro pohár po úspornější výhře 2:0.
     
    JAK SI OBA TÝMY VEDOU LETOS?

    Juventus už není ve své zemi jednoznačným vládcem, a to především díky mocnému posílení a snaze získat Scudetto od Interu Milán. S ním se přetahuje Turín o první místo, momentálně mají oba týmy shodný zisk 42 bodů ze 17 utkání, na prvním místě je Inter s krapet lepším skóre.

    Lazio je právě třetí za dvěma odskočenými favority celé soutěže. Římský tým má momentálně velice dobrou formu a snaží se přiblížit první dvojce, i za cenu lehkého obětování Evropské ligy. Skupina s Rennes, Kluží a Celticem měla být postupová bez potíží, Lazio však skončilo až na třetím místě, za Celticem a Kluží. Navíc mají hráči z hlavního města ve své kapse i skalp Juventusu, který porazili jako jediný tým v lize (3:1 doma).
     
    SPECIÁLNÍ TURÍNSKÉ DRESY

    Pokud uvidíte po utkání fotky hráčů Juventusu, kteří mají nad číslem svá jména vyvedena v arabštině, není potřeba se něčeho bát nebo vytvářet hoaxy. Juventus dnešní zápas absolvuje ve speciálních dresech, jak už bylo řečeno, jejich jména nad čísly budou v arabském jazyce. Dle vedení klubu je to jakási snaha o přiblížení se všem fanouškům po celém světě.

    Cristiano Ronaldo tak bude mít například na dresu toto – رونالدو (v doslovném arabském překladu Runaldu).
     
    Úvodní sestavy:

    Juventus FC: Szczęsny – de Sciglio, Bonucci, Demiral, Alex Sandro – Bentancur, Pjanić, Matuidi – Dybala, Higuaín, Ronaldo.
    Náhradníci: Buffon, Pinsoglio – de Ligt, Danilo, Rugani, Ramsey, Emre Can, Rabiot, Douglas Costa, Cuadrado, Pjaca, Bernardeschi.

    S. S. Lazio: Strakosha – Luiz Felipe, Acerbi, Radu – Lazzari, Milinković, Leiva, Luis Alberto, Lulić – Immobile, Correa.
    Náhradníci: Guerrieri, Proto – Adekayne, Anderson, Berisha, Caicedo, Cataldi, Patric, Marušić, Parolo, Bastos, Jony.

    Rozhodčí: Calvarese – Costanzo, Peretti.
    Stadion v Rijádu nevypadá vůbec zle...

     
    Rijád
    Ještě před startem utkání se sluší představit město, ve kterém oba celky nastoupí.

    Rijád je hlavním městem Saudské Arábie a žije v něm něco okolo osmi milionů obyvatel. Je rozhodně moderním velkoměstem a ač se nachází v poušti, disponuje dostatkem vody.

    Fanoušky fotbalu určitě nepřekvapí, že i zde sídlí slavné celky arabského světa – Al Hilal FC, Al Nassr FC a Al Shabab FC.
    Utkání začne za nějakých pětadvacet minut. Největší hvězda Juventusu při rozcvičce...

     
    Utkání za několik okamžiků začne. Hráči obou celků míří na trávník.
     
    Podle záběrů z kamer to vypadá, že v hledišti budou síly rozdělené poměrně stejně. Podporu fanoušků mají v Rijádu oba týmy.
     
    Juventus dnes bude útočit na páté vítězství v Superpoháru, Lazio má zatím výhry dvě.
     
    Samotný příchod hráčů je obrovská show, kterou si místní fanoušci náramně užívají.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    O úvodní rozehrávku se postarali fotbalisté Juventusu, kteří se okamžitě pokusili o nákop směrem kupředu, míč ovšem skončil v zámezí, a tak na vlastní polovině vhazuje aut Lazio.
     
    2
    Fotbalisté Juventusu v úvodu zápasu vybojovali míč zpět a kombinují na útočné polovině soupeře. Zatím se však k žádnému ohrožení branky soupeře nedostali.
     
    2
    Bentancur se dopustil prvního faulu v utkání, když podrazil unikajícího Luize Alberta. Lazio má standartní situaci z nějakých čtyřiceti metrů od branky.
     
    3
    Dlouhý míč, který Luiz Alberto kroutil do vápna, v pohodě dokázal zastavit Szczęsny. Polský brankář ve službách Juventusu rozehrál rychle kupředu, ale Cristiano Ronaldo o míč za polovinou hřiště přišel.
     
    4
    Opět končí útočná akce Juventusu u Cristiana Ronalda. Ten se po přiťuknutí od Dybaly snažil dostat do vápna, ale proti přesile obránců Lazia neměl šanci.
     
    5
    Možnost rozehrávky standartní situaci měli i fotbalisté Juventusu. Míč směřoval do vápna, kde jej defenzíva Lazia stačila odhlavičkovat alespoň na roh. Z něj se Staré dámě udeřit nepovedlo, neboť je pískáno poté, co se při zákroku srazili hlavami brankář Strakosha a Radu.
     
    6
    Lékaři oběma hráčům zaledovali hlavu a brzy se bude pokračovat. Míč mají fotbalisté Juventusu, a to na vlastní polovině.
     
    7
    Leiva vystihl přihrávku soupeře a snažil se uhánět vstříc brance Juventusu, jenže byl faulován Dybalou. Lazio rozehrává někde na polovině hřiště.
     
    8
    Strakosha vypomohl svému celku s rozehrávkou a založil rychlou akci, na jejímž konci byl Luis Alberto. Ten vypustil nebezpečnou střelu zpoza vápna, jenže mířil těsně nad!
    8. Luis Alberto pálil těsně nad
     
    9
    Luis Alberto byl po své střele faulován Matuidim a nechává se ošetřovat, takže se chvilku hrát nebude. Poté bychom měli být svědky přímého kopu Lazia zpoza vápna.
     
    10
    Ještě stále čekáme na verdikt sudího. Luis Alberto je mezitím za postranní čárou, ale rád by se připojil co nejrychleji do hry.
     
    11
    Tak nakonec z toho žádný přímý kop nebyl. Rozhodčí dojetí Matuidiho nebral v potaz, Szczęsny poslal míč do hry ze země.
     
    12
    Juventus opět kombinuje na polovině hřiště. Obraz hry zpočátku duelu se tak zatím nemění.
     
    13
    De Sciglio se pokoušel o centr z pravé strany, jenže neměl v pokutovém území žádnou podporu spoluhráčů, o balon tak prozatím Juventus přichází.
     
    13
    Jenže fotbalisté v modrém si kulatého nesmyslu také dlouho neužili. Opět je tak míč na kopačkách Staré dámy. Ta pomalu postupuje vpřed.
     
    14
    Juventus ztratil ve středu hřiště míč, snažil se toho využít Milinković, který poslal dlouhý míč za obranu. Correa k němu měl ovšem daleko, situaci s přehledem vyřešil vybíhající Szczęsny.
     
    15
    Dybala posílal míč do vápna, situaci ovšem dokázala obrana Lazia zvládnout. Navíc byl poté Juventusu odpískán útočný faul.
     
    16
    Lazio právě vstřelilo branku!
    Fotbalisté Lazia otevírají skóre! Výborně to udělal Lulić, který na levé straně položil de Sciglia, oběhl ho a poslal přesný centr do vápna. Immobile jej zpracoval a poslal pod sebe, kde byl zhruba na penaltě připravený LUIS ALBERTO, jenž posílá svůj tým do vedení – 0:1!
    16. Luis ALBERTO - 0:1
     
    17
    Juventus se snažil o rychlou odpověď, ale jeho protiútok skončil neslavně.
     
    18
    Na druhé straně upadl ve vápně unikající Immobile, rozhodčí ovšem penaltu neodpískal. Szczęsny rozehraje míč do hry.
     
    19
    Radu dostal míč z nebezpečného prostoru odkopem přímo na Luliće, který byl na polovině hřiště faulován. Fotbalisté z Říma zůstanou u balonu.
     
    20
    Cristiano Ronaldo dnes zatím nemá den, opět ztratil balon při jednodušší kličce, která se mu většinou daří.
     
    21
    Předchozího momentu mohl využít Luis Alberto. Míč se dostal k němu, šikovný záložník Lazia si jej navedl na pravačku a snažil se technicky překonat brankáře Juventusu. To se mu nakonec nepovedl, protože Szczęsny byl připraven.
     
    22
    Šance Juventusu na srování! Higuaín přesně zpracoval přihrávku do vápna, přihrál pod sebe na Cristiana Ronalda, který těsně minul pravou tyč branky, kterou hájí Strakosha!
    22. Ronaldo netrefil z hranice vápna přesně
     
    23
    Lazzari vedl míč dobrých čtyřicet metrů a už už se chystal k centru, ten se mu ovšem vůbec nepovedl. Balon byl sražen mimo hřiště. Přesto se muži v modrém udrželi na balonu.
     
    24
    Higuaín posílal dlouhý míč na Cristiana Ronalda, který jej zpracoval a neúspěšnou kličkou dokázal alespoň vybojovat rohový kop pro svůj tým.
     
    25
    Pjanić se ujal exekuce rohového kopu, ale jeho centr do vápna dokázala obrana Lazia úspěšně odvrátit. U míče jsou na polovině hřiště hráči Juventusu.
     
    26
    Cristiano Ronaldo to nyní zrychlil a stálo to za to! Portugalský fenomén přihrál do vápna na Dybalu, jenž ovšem nemířil přesně. Každopádně tohle je pro Starou dámu cesta, jak se dostat zpět do zápasu.
     
    27
    Dybala převzal míč na polovině hřiště, ale nestačil s ním nic udělat, neboť se proti němu vyřítil Acerbi a povalil jej na zem.
     
    28
    Další rohový kop pro Starou dámu.
     
    28
    Rozehrávka nakrátko nebyla úspěšná. Sudí viděli ofsajd, takže rozehrávat bude Strakosha.
     
    29
    Trocha vzruchu před brankou Szczęsnyho. Immobile ovšem nedokázal v osobním souboji o míč přetlačit Bonucciho, takže polský brankář Juventusu může být prozatím v klidu.
     
    30
    Cristiano Ronaldo si vyměnil míč s Dybalou a následně byl před vápnem faulován Milinkovićem. Tohle je parketa přímo pro něj, přímý kop de facto z velkého vápna!
     
    31
    U míče stál Cristiano Ronaldo i Dybala. Exekuce se ujmul druhý jmenovaný, který svou střelu nasměroval těsně vedle levé tyče! Juventus byl blízko srovnání.
    31. Dybala z přímého kopu mířil těsně vedle
     
    33
    Szczęsny nyní musel zasahovat! Dlouhý míč za obranu Juventusu dokázal zpracovat Correa, následně unikal do vápna, kde z pravé strany prověřil brankáře soupeře!
     
    34
    Házenkářskou kombinaci Juventusu se pokusil zrychlit Matuidi, který centroval z levé strany, ale trefil prvního hráče, který mu bránil. Následně se fotbalista Staré dámy dopustil faulu, takže u balonu je Lazio.
     
    35
    Dybala to udělal skvěle. Ukázal, jak moc si rozumí s míčem, když oslovil Higuaína, jehož střela ovšem mířila mimo. Rozehrávat bude Strakosha.
     
    35
    Leiva (LAZ) vidí za svůj zákrok žlutou kartu. Rozhodčí Calvarese ji vytahuje poprvé v utkání.
     
    36
    Cristiano Ronaldo ukázal, co s míčem umí. Uvolnil se proti dvěma protihráčům a centroval na Matuidiho, který si při zpracování pomohl rukou. Tím pádem rozhodčí opět zastavil útok Juventusu.
     
    38
    Po centru z pravé strany nemusel Szczęsny zasahovat, protože míč letěl vysoko nad. Brankář Juventusu nakrátko rozehrává.
     
    39
    Fotbalisté Staré dámy se hnali v přesile vstříc brance soupeře, akce ovšem končí nepřesnou přihrávkou Bentancura na Cristiana Ronalda. Pokračují hráči Lazia.
     
    40
    Lulić vedl protiútok Lazia. Předal míč Milinkovićovi, na jehož centr nedokázal naskočit nikdo ze spoluhráčů, neboť balon letěl vysoko nad. Opět bude rozehrávat Szczęsny.
     
    41
    Cristiano Ronaldo před vápnem oslovil de Sciglia, jehož centr z pravé strany dokázala obrana Lazia odvrátit mimo pokutové území. Pár minut před koncem první půle důležitý obranný zákrok.
     
    42
    Juventus obléhá vápno soupeře, ale k žádné střele to zatím nevede. Bentancur si vyměnil míč s de Scigliem, nicméně ten se k centru neodhodlal a vrátil zpět až na obránce.
     
    43
    Dlouhá kombinace Juventusu skončila nepřesnou přihrávkou Bentancura. Míč se o něj nakonec dostal mimo hřiště, takže vhazuje Lazio.
     
    44
    Chvilka oddychu pro obranu Lazia skončila, neboť Juventus opět míří směrem kupředu.
     
    45
    Juventus právě vstřelil branku!
    Na konci pětačtyřicáté minuty máme srovnáno! Začínáme tak od začátku. Po nepřesném odkopu Lazia se k míč dostal až k Matuidimu, ten jej poslal doleva na Cristiana Ronalda, jehož bombu levačkou sice Strakosha vyrazil, ale nikým neatakován PAULO DYBALA dorazil balon do sítě – 1:1!
    45. Paulo DYBALA - 1:1
     
    45+1
    Rozhodčí Calvarese nastavuje první poločas o dvě minuty.
     
    45+2
    Fotbalisté Juventusu drží míč na svých kopačkách, ale už se nikam neženou. Vypadá to, že úvodní půle skončí remízou 1:1.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    První pětačtyřicetiminutovka je minulostí. Obě jedenáctky míří do šaten za nerozhodného stavu 1:1.

    Utkání začalo ve vlažném tempu. Z letargie všechny vyvedl Luis Alberto střelou mimo zpoza vápna. A byl to právě on, kdo v 16. minutě otevřel skóre, když využil výborné práce Luliće a přesného pasu Immobileho.

    Juventus se po inkasované brance dlouho nemohl dostat do tempa. Zhruba v polovině poločasu to zkusil Cristiano Ronaldo, ale mířil nepřesně. Po půlhodině hry mohl srovnat Dybala, ovšem jeho přímý kop si cestu mezi tři tyče nenašel. Vzápětí mohl poslat svůj celek do vedení o dva góly Correa, ale Szczęsny byl proti. V samotném závěru se přeci jen Juventus trefil. Střelu Cristiana Ronalda sice Strakosha vyrazil, ale na dorážku, kterou obstaral Paulo Dybala, byl krátký.
     
    Statistiky prvního poločasu

    Držení míče: 63 % – 37 %
    Střely: 6 – 7
    Střely na branku: 2 – 3
    Rohové kopy: 3 – 0
    Ofsajdy: 1 – 0
    Fauly: 9 – 5
    Žluté karty: 0 – 1
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Cristiano Ronaldo posílal centr do vápna, ten byl ovšem sražen mimo, takže Juventus má k dispozici jen rohový kop.
     
    47
    Fotbalisté Staré dámy s nabídnutou příležitostí nenaložili dobře. Míč skončil po centru v náručí Strakoshy, jenž bude rozehrávat balon zpět do hry.
     
    48
    Dalším hráčem ohodnoceným žlutou kartou je za svůj ostrý faul Bentancur (JUV).
     
    49
    Dybala měl na noze druhý gól v zápase. Cristiano Ronaldo se dlouho nedostával ke střele, tak balon přistrčil svému spoluhráči, který z dobré pozice střílel vedle!
    49. Dybalova střela zpoza vápna
     
    50
    Juventus drží míč na polovině hřiště, kde mezi sebou hráči v černobílém kombinují.
     
    51
    Lazzari vystihl nepřesnou rozehrávku a vybojoval míč pro fotbalisty v modrých dresech. Lazio se ovšem zatím nemůže dostat z vlastní poloviny.
     
    52
    Lazio mělo k dispozici první rohový kop v tomto zápase. Nevytěžilo z něj kromě dvou neúspěšných centrů vůbec nic.
     
    53
    Tohle už bylo slibnější! Luis Alberto poslal centr do vápna, kde míč jemně hlavou lízl Correa, Szczęsny se ovšem nenechal vyvést z míry a balon směřující doprostřed branky dokázal chytit.
     
    54
    Immobile centroval z pravé strany, do balonu se pravačkou opřel Lulić. Jeho pokus dokázal snadno Szczęsny lapit. Polský brankář ve službách Juventusu rychle rozehrál.
     
    55
    Máme tu první střídání, a to na straně Juventusu. Ze hřiště odešel de Sciglio, jehož nahradil Cuadrado.
     
    56
    V posledních minutách jsou o něco aktivnější hráči Lazia, ale k nějaké vyložené šanci to zatím nevede.
     
    57
    Immobile se dostal ke střele ve vápně, ta byla ovšem sražená mimo. Rohový kop pro Lazio.
     
    58
    Do vápna poslal míč Milinković, ale jeho centr byl obranou Juventusu odvrácen mimo.
     
    58
    Cuadrado vedl rychlý brejk Juventusu, ale byl podražen. Luis Alberto (LAZ) za svůj zákrok vidí zaslouženou žlutou kartu.
     
    59
    Dezorientovaný Acerbi odhlavičkoval míč mimo pokutové území takovým způsobem, že se Juventus de facto nemusí stěhovat z prostoru před vápnem Lazia.
     
    60
    Bentancur to měl přímo proti noze, ovšem svou pumelicí trefil pouze prvního bránícího hráče.
     
    60
    Na druhé straně se v rychlém brejku mohl v šanci zjevit Immobile, ale na dlouhý míč ve vápně nedosáhl. Szczęsny bude rozehrávat ze země.
     
    61
    Bentancur nedokázal obehrát obránce soupeře, míč se ovšem dostal do zámezí, což znamenalo další rohový kop. Z něj se ovšem nic nebezpečného pro obranu Lazia neurodilo.
     
    62
    Rohový kop se rozehrával i před brankou Juventusu. Szczęsny musel tvrdou střelu od rohového praporku vyrazit mimo. Situace se bude opakovat z pravé strany.
     
    63
    Centr Luise Alberta byl sice nebezpečný, ve vzduchu jej ale nikdo v modrém hlavičkovat nedokázal. Balon se tak nakonec dostal k Szczęsnymu. Ten rychle rozehrává.
     
    64
    Poprvé v utkání střídá i Lazio. Leiva míří ze hřiště, kde jej nahrazuje Cataldi.
     
    65
    Necelých třicet minut před koncem druhého poločasu kombinují za stavu 1:1 fotbalisté Juventusu zhruba na polovině hřiště.
     
    66
    Střídání na obou stranách. Ze hřiště za Juventus odchází Higuaín, jehož nahradil Ramsey. Na straně Lazia duel skončil pro Luise Alberta, za něhož přišel Parolo.
     
    67
    Juventus vystřídáním Higuaína sáhl i do rozestavení. Na hrotu se drží jen Dybala s Cristianem Ronaldem.
     
    68
    Přečíslení Lazia vyřešil střelou zpoza vápna Immobile. Jeho pokus dokázal Demiral srazit na roh.
     
    69
    Tohle byla velká šance! Na centr z rohu vyšplhal Correa, jehož hlavička mířila těsně vedle pravé tyče Szczęsnyho!
    69. Correova nebezpečná hlavička
     
    70
    Ramsey zrychlil hru, jenže proti němu vystoupil Acerbi, takže záložník Juventusu míč raději poslal dozadu.
     
    71
    Těsně za vápnem ze své oblíbené pozice vypálil Cristiano Ronaldo! Portugalská megastar minula břevno branky, kterou hájí Strakosha! Brankář Lazia by na míč zřejmě nedosáhl.
     
    73
    Lazio právě vstřelilo branku!
    Direkt pro Juventus, Lazio je opět ve vedení! Výbornou práci udělali na pravé straně Lazzari a Correa. První jmenovaný poslal do vápna centr, který přizvedl Parolo. Na zadní tyči byl nikým nehlídaný SENAD LULIĆ, jenž napálil míč do branky – 1:2!
    73. LULIĆ - 1:2
     
    74
    Fotbalisté Staré dámy mají nějakých dvacet minut na to, aby se dokázali vrátit zpět do hry. Povede se jim to? To brzy zjistíme.
     
    75
    Strakosha si připisuje úspěšný zákrok. Centr Cuadrada na zadní tyči hlavičkoval Ramsey, jenže jeho pokus nebyl razantní, takže brankář Lazia neměl problémy.
     
    76
    Logické střídání. Defenzivního Matuidiho nahrazuje Douglas Costa, Juventus musí dát síly do útoku.
     
    77
    Douglas Costa poslal do vápna špatný nepřesný centr, obrana Lazia si s ním dokázala snadno poradit.
     
    78
    Pjanić přebíral míč na levé straně, ale dostal se s ním mimo hřiště. Odkop od branky provede Strakosha. Juventusu se pomalu krátí čas.
     
    79
    Fotbalisté Staré dámy se tlačí kupředu, ale stále nejsou na dostřel branky, kterou hájí Strakosha.
     
    80
    Po centru do vápna upadl v hlavičkovém souboji Cristiano Ronaldo. Rozhodčí Calvarese jasně ukázal, že penaltu pískat nehodlá.
     
    80
    Cristiano Ronaldo v krátkém sledu podruhé. Nyní servíroval Douglasu Costovi míč, jenže svého spoluhráče nenašel.
     
    82
    Lazio vrhá síly do obrany. Přichází Caicedo, odchází Immobile.
     
    83
    Lazio mohlo rozhodnout definitivně o svém vítězství. Correa unikal zhruba z poloviny hřiště sám na Szczęsnyho, kterého dokázal překonat. Akci ale předcházel ofsajd, takže branka neplatí!
     
    85
    Ronaldo měl míč na střelu, ta ovšem byla sražená. Juventus to tak musí zkoušet znovu.
     
    86
    Bentancur se ve snaze hlavičkovat dopustil útočného faulu, čehož si rozhodčí všiml. Útok Juventusu tak musí skončit, míč mají fotbalisté Lazia, kteří logicky nikam nespěchají.
     
    87
    Cuadrado posílal do vápna další dlouhý centr na Cristiana Ronalda. Před ním však Acerbi pozorně odvrátil.
     
    88
    Strakosha výborně přečetl situaci. Douglas Costa posílal dlouhý míč na Cristiana Ronalda, ale brankář Lazia byl ve střehu a nedal Juventusu šanci na srovnání.
     
    89
    Standartku rozehráli fotbalisté Staré dámy nakrátko. Z dálky to zkoušel Dybala, ale trefil pouze prvního protihráče, který mu stál v cestě.
     
    89
    Další centr mířil do vápna Lazia. Tentokrát si rozhodčí všimli ofsajdu, takže si bude moci defenzíva Lazia oddychnout.
     
    90
    Bonucci vyšplhal vzduchem na centr Dybaly a málem z toho bylo vyrovnání! Míč plachtil a skončil těsně vedle tyče!
     
    90+1
    Rozhodčí nastavuje utkání o tři minuty.
     
    90+1
    Cuadrado byl faulován těsně před vápnem, Cataldi (LAZ) za to vidí žlutou kartu.
     
    90+2
    Pro Juventus z celé situace kouká ještě možnost srovnání z přímého kopu, a to nějaké dva tři metry za velkým vápnem.
     
    90+3
    Opět byla u míče dvojice Cristiano Ronaldo – Dybala. Znovu to zkoušel druhý jmenovaný, tentokrát trefil pouze zeď.
     
    90+3
    Correa mohl definitivně rozhodnout! Z rychlého brejku mazal sám na Szczęsnyho, který ho dokázal včasným výběhem vychytat!
     
    90+4
    Vzápětí tam byl ještě faul a rozhodčí v ruce drží červenou kartu...
     
    90+4
    Bentancur (JUV) byl vyloučen. Za svůj zákrok dostává druhou žlutou kartu. Juventus dnes slavit nebude.
     
    90+4
    Lazio právě vstřelilo branku!
    Nyní doslova platí nedáš, dostaneš! Juventus potřeboval z přímého kopu srovnat, což se nestalo. Naopak z něj inkasoval definitivní direkt! DANILO CATALDI míč napálil a o břevno jej poslal do branky – 1:3!
    90+4. CATALDI - 1:3
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je konec. Fotbalisté Lazia pobíhají po hřišti a křepčí, jsou to totiž oni, kdo se raduje ze zisku Italského Superpoháru!
     
    Utkání začalo ve vlažném tempu. Z letargie všechny vyvedl Luis Alberto střelou mimo zpoza vápna. A byl to právě on, kdo v 16. minutě otevřel skóre, když využil výborné práce Luliće a přesného pasu Immobileho.

    Juventus se po inkasované brance dlouho nemohl dostat do tempa. Zhruba v polovině poločasu to zkusil Cristiano Ronaldo, ale mířil nepřesně. Po půlhodině hry mohl srovnat Dybala, ovšem jeho přímý kop si cestu mezi tři tyče nenašel. Vzápětí mohl poslat svůj celek do vedení o dva góly Correa, ale Szczęsny byl proti. V samotném závěru se přeci jen Juventus trefil. Střelu Cristiana Ronalda sice Strakosha vyrazil, ale na dorážku, kterou obstaral Paulo Dybala, byl krátký.

    Na začátku druhého poločasu měl šanci Dybala, jenže zpoza vápna mířil těsně vedle branky. Na druhé straně hlavičku Correy chytil Szczęsny. Čas postupně kvapil a v další velké šanci se znovu objevil Correa. Další hlavičkou mířil těsně vedle pravé tyče Juventusu. V 71. minutě mohl zvrátit vývoj utkání Cristiano Ronaldo, jenže jeho bomba skončil nad brankou. O dvě minuty později využil přesného centru Senad Lulić a Lazio šlo opět do vedení. Deset minut před koncem skóroval na 3:1 Correa, ale akci předcházel ofsajd, takže gól nemohl platit. V 90. minutě měl velkou příležitost poslat zápas do prodloužení Bonucci, ale jeho hlavička si cestu mezi tři tyče nenašla! V nervózním závěru nejprve Dybala z přímého kopu trefil zeď, aby mu ve čtvrté minutě nastavení Danilo Cataldi ukázal, jak se této šance využívá. Ještě předtím byl vyloučen Bentancur.

    Lazio tak vítězí v Italském Super Cupu!
     
    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 4:8.
    Střely mimo: 8:4.
    Rohy: 5:5.
    Ofsajdy: 2:1.
    Fauly: 13:13.
    Vítěz Italského Super Cupu 2019!

     
    Já se s Vámi loučím, děkuji za pozornost a přeji hezký zbytek dne! (19:55:10)

    Milan Šplíchal

    Branky: 45. Dybala – 16. Alberto, 73. Lulić, 90+4. Cataldi

    Karty:   48. Bentancur (JUV), 90+1. Cataldi (JUV) – 35. Leiva (LAZ), 58. Alberto (LAZ)   90+4. Bentancur (JUV)


    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 4:8. Střely mimo: 8:4. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 13:13.
    Juventus FC: Szczęsny – de Sciglio (55. Cuadrado), Bonucci, Demiral, Alex Sandro – Bentancur, Pjanić, Matuidi (76. Douglas Costa) – Dybala, Higuaín (66. Ramsey), Cristiano Ronaldo.
    Náhradníci: Buffon, Pinsoglio – de Ligt, Danilo, Rugani, Ramsey, Emre Can, Rabiot, Douglas Costa, Cuadrado, Pjaca, Bernardeschi.

    S. S. Lazio: Strakosha – Luiz Felipe, Acerbi, Radu – Lazzari, Milinković, Leiva (64. Cataldi), Luis Alberto (66. Parolo), Lulić – Immobile (82. Caicedo), Correa.
    Náhradníci: Guerrieri, Proto – Adekayne, Anderson, Berisha, Caicedo, Cataldi, Patric, Marušić, Parolo, Bastos, Jony.

    Rozhodčí: Calvarese – Costanzo, Peretti
    bahis siteleri