Česko – Rusko 4:3 (kon.) | Švýcarsko – Kazachstán 5:3 (kon.) | Švédsko – Finsko 3:2 (po pr.)
Kanada – USA 6:4 (kon.)
konec
Česko
4:3 (2:2, 2:1, 0:0)
Rusko
Čtvrtek 26.12.2019, 15:00 • Ostravar Aréna, Ostrava (kapacita: 10 004 míst) • Mistrovství světa do 20 let • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:10
    Miftachov je pryč z branky a Rusové to zkouší v šesti hráčích v poli!
    56:31 Tvrdý hit Galeňuka
     
    56:31
    Galeňuk narazil tvrdě na mantinel v rohu hřiště Čajku, Česko tak bude mít k dispozici dvojnásobnou početní výhodu. Galeňuk inkasoval dvě plus deset minut za vražení na hrazení.
     
    56:04
    Střelec dnešních dvou ruských gólů Zamula oslabuje své mužstvo v koncovce zápasu, dostal dvě minuty za držení.
     
    51:14
    Složitou situaci nyní musel řešit český gólman Dostál, nadvakrát dokázal zlikvidovat útočnou snahu Ruska.
     
    47:17
    Martin Haš se provinil u vlastní branky držením protihráče, ještě než začne ruská přesilovka, tak proběhne komerční přestávka.
     
    43:29
    Do zajímavé šance se dostal na pravé straně na útočné modré zapomenutý Jeník, jeho střela rozvlnila pouze boční síťku branky!
     
    40:01
    Rusové sáhli před začátkem třetí části ke změně brankářů, Askarova nahradil v brankovišti Amir Miftachov.
     
    37:44
    Vyloučení v týmu Rusko (Anton Malyšev – 2 min., hákování).
    37:25 Jan JENÍK - 4:3
     
    37:25
    Česko právě vstřelilo branku!
    Českému týmu stačily ke skórování pouze čtyři vteřiny dvojnásobné početní výhody. Po vyhraném vhazování putoval puk po ose Šír – Teplý k JANU JENÍKOVI, jenž poslal puk zápěstím přesně do levého horního rohu brány. Asistence: Michal Teplý a Jan Šír.
     
    37:21
    Češi po zákroku Askarova dobře operovali v předbrankovém prostoru, vznikla z toho další šarvátka, po které míří na trestnou lavici Rtiščev.
     
    36:02
    Vyloučení v týmu Rusko (Dmitrij Voronkov – 2 min., sekání).
    32:27 Askarov vytáhl svoji lapačku
     
    32:27
    Úmysl ruského hráče dobře vystihl Matěj Pekař, ujal se kotouče ve vlastním pásmu a rychle s ním uháněl do brejku. Nadějná gólová příležitost však skončila pouze zákrokem lapačkou v podání Askarova.
    26:16 Jegor ZAMULA - 3:3
     
    26:16
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Českému národnímu týmu bohužel nevydrželo vedení ani minutu, inkasoval z rychlého protiútoku. Voronkov nahrál z pravé strany za obranu si najíždějícímu JEGORU ZAMULOVI, jenž zakončil nad beton Dostála, kterého dnes překonal již podruhé. Asistence: Dmitrij Voronkov a Nikita Alexandrov.
    25:31 Matěj BLÜMEL - 3:2
     
    25:31
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češi se ujímají zpět vedení! MATĚJ BLÜMEL byl tísněný protihráčem, z pravého kruhu si najížděl s pukem směrem na střed a připravoval si ideální pozici na střelu. Už to vypadalo, že ani nezakončí, nakonec však poslal puk po ledě přesně ke vzdálenější tyči.
     
    20:20
    První útoční výpad druhé třetiny podnikli Češi, rychle jdou ale do čtyř, když se u branky soupeře provinil podrážením Petr Čajka.
     
    18:31
    Češi mají na konci první části ideální příležitost překlopit vedení zpět na svou stranu, na dvě minuty míří na tresnou lavici za hákování Daniil Pylenkov.
     
    15:56
    Při vlastním oslabení vypíchl soupeři kotouč ve středním pásmu Pytlík a hnal se s ním rychle na bránu Askarova. Rusové se bohužel dokázali rychle vrátit a nedovolili českému útočníkovi ideálně zakončit.
     
    15:30
    Poměrně zbytečného faulu se nyní dopustil ve středním pásmu Matěj Pekař, ten si odsedí na trestné lavici dvě minuty za podrážení.
    14:32 Vasilij PODKOLZIN - 2:2
     
    14:32
    Rusko právě vstřelilo branku!
    První oslabení v zápase Česko ubránilo, druhé také, jenže pouze vteřinu poté, co Radek Kučeřík naskočil na led Rusové srovnávají stav na 2:2. Po sražené střele Marčenka z levé strany se k odraženému kotouči dostal před bránou VASILIJ PODKOLZIN, toho čeští hokejisté neubránili a on z první poslal kotouč za bezmocného Dostála. Asistence: Kirill Marčenko a Alexandr Romanov.
     
    12:31
    Vyloučení v týmu Česko (Radek Kučeřík – 2 min., hrubost).
    10:19 Jegor ZAMULA - 2:1
     
    10:19
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Před brankářem Dostálem byla skrumáž hráčů, čehož dokázal využít obránce JEGOR ZAMULA svou střelou od modré čáry, které prolétla až do české sítě. Asistence: Alexander Chovanov a Grigorij Denisenko.
     
    08:06
    Vyloučení v týmu Česko (Tomáš Dajčar – 2 min., podrážení).
    07:41 Jan MYŠÁK - 2:0
     
    07:41
    Česko právě vstřelilo branku!
    To je parádní začátek od českého týmu! Češi vybojovali puk ve vlastní třetině a hned se vrhli do rychlého přečíslení. Ve středním pásmu dostal nahrávku JAN MYŠÁK, jenž měl před sebou na pravé straně dostatek prostoru, čehož využil a následně zakončil zápěstím do levého horního rohu brány. Asistence: Michal Teplý.
     
    03:41
    Vyloučení v týmu Česko (Libor Zábranský – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Rusko (Kirill Marčenko – 2 min., hrubost).
    02:46 Šimon KUBÍČEK - 1:0
     
    02:46
    Česko právě vstřelilo branku!
    Český národní tým bleskově využil nabídnutou početní výhodu, po vyhraném vhazování v levém kruhu se puk dostal po sérii přihrávek na modrou k ŠIMONU KUBÍČKOVI a ten tvrdou ranou poslal kotouč přesně k levé tyči. Asistence: Jan Jeník a Michal Teplý.
     
    02:32
    Anton Malyšev (RUS) mimo hru zasáhl vysokou holí Jeníka a Češi mají výhodou první početní výhody.
    00:52 Jakub Lauko zamířil do kabiny
     
    00:52
    Oba týmy vstoupily do zápasu v ostrém tempu, na konci první minuty museli rozhodčí přerušit hru, jelikož ve středním pásmu zůstal ležet na ledové ploše po tvrdém střetu Jakub Lauko.
    Marken.cz

    Adam Joska

    Branky a nahrávky: 3. Kubíček (Jeník, Teplý), 8. Myšák (Teplý), 26. Blümel, 38. Jeník (Teplý, Šír) – 11. Zamula (Chovanov, Denisenko), 15. Podkolzin (Marčenko, A. Romanov), 27. Zamula (Voronkov, Alexandrov)


    Česko: Dostál (Pařík) – Klikorka, Zábranský, Kučeřík, Kubíček, Haš, Dajčar – Pekař, Teplý, Jeník – Lauko, Pytlík, Šír – Čajka, Raška, Myšák – Pavel, Šik, Blümel.
    Rusko: Askarov (41. Miftachov) – Žuravljov, A. Romanov, Zamula, Malyšev, Galeňuk, Pylenkov – Chovanov, Denisenko, Dorofejev – Voronkov, Sokolov, Alexandrov – Ivan Morozov, Marčenko, Podkolzin – Sorkin, Rtiščev, Grošev.

    Rozhodčí: Lawrence (CAN), Macfarlane (USA) – Obwegeser (SUI), Synek (SVK)

    Diváci: 8693
    bahis siteleri