Dallas – Colorado 3:2 (2:0 po s.n.) | Toronto – NY Rangers 4:5 (po pr.) | Pittsburgh – Nashville 6:4 (kon.)
Florida – Detroit 5:4 (kon.) | Carolina – Washington 6:4 (kon.) | Tampa – Montreal 5:4 (kon.)
Vancouver – Los Angeles 3:2 (kon.) | Vegas – Arizona 4:1 (kon.) | San Jose – Philadelphia 6:1 (kon.)
St. Louis – Winnipeg 4:1 (kon.) | Columbus – Chicago 2:3 (1:2 po s.n.) | Ottawa – New Jersey 3:4 (po pr.)
po s.n. (1:2)
Columbus Blue Jackets
2:3 (2:0, 0:0, 0:2 - 0:0)
Chicago Blackhawks
Neděle 29.12.2019, 23:08 • Nationwide Arena, Columbus • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    Patrick KANE - 2:3
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Chicago Blackhawks.
    Nádherný nájezd předvedl PATRICK KANE, který vymíchal lotyšského brankáře. Šikovný útočník si rychle přehodil kotouč na bekhend, kterým pak poslal kotouč do pravého horního rohu branky.
     
    Do branky přichází Elvis Merzlikins, jelikož Joonas Korpisalo se zranil.
     
    65:00
    Columbus se sice radoval z branky, která dle časomíry přišla po vypršení času. Před branku se hnal Seth Jones, jehož Haškovským zákrokem vychytal Robin Lehner. Poté ještě vystřelil Zach Werenski, ale jeho radost byla zbytečná.
     
    64:42
    Také Columbus Blue Jackets si bere oddechový čas. Podaří se domácímu mužstvu v samotném závěru rozhodnout?
     
    64:42
    Vyloučení v týmu Chicago Blackhawks (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Dylan Strome.
     
    64:05
    Gustav Nyquist výborně pracoval na levé straně, odkud přihrál na střed. Ve druhé vlně byl najetý Zach Werenski, který ve vyložené situaci selhal.
     
    62:08
    Chicago Blackhawks si bere oddechový čas, celé dvě minuty tak stráví na ledové ploše elitní hráči hostů.
     
    61:05
    Vyloučení v týmu Columbus Blue Jackets (Nick Foligno – 2 min., vysoká hůl).
     
    60:21
    Jonathan Toews nezvládl přihrávku na Kanea, a tak se hra přelila na druhou stranu. Seth Jones mířil ze strany sám na brankáře, ale horní tyčku přestřelil.
    57:58 Erik GUSTAFSSON - 2:2
     
    57:58
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Blackhawks využívají početní výhodu a vyrovnávají stav zápasu! Od modré čáry se napřáhl ERIK GUSTAFSSON, který trefil přesně levý horní roh branky. Joonas Korpisalo vůbec nic neviděl, jelikož mu skvěle clonil Ryan Carpenter. Asistence: Duncan Keith a Dominik Kubalík.
     
    56:05
    Vyloučení v týmu Columbus Blue Jackets (Seth Jones – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    55:55
    Přihrávka z levé strany mířila před branku a jelikož šla vzduchem, trefila Matthewa Highmorea do kolena. Joonas Korpisalo měl co dělat, aby se vrátil zpátky a puk schoval do výstroje.
     
    53:51
    Vyloučení v týmu Columbus Blue Jackets (Alexander Wennberg – 2 min., podrážení).
     
    52:42
    Hostující kapitán rychle zamíchal kotoučem a poté vystřelil z mezikruží. Jonathan Toews mířil do protipohybu brankáře, který ale vytáhl další parádní zákrok.
     
    49:01
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu Columbus Blue Jackets (Nathan Gerbe – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Chicago Blackhawks (Slater Koekkoek – 2 min., hrubost).
     
    49:01
    Mimo hru se do sebe pustili Nathan Gerbe a Slater Koekkoek, ovšem rozhodčí souboj rychle rozehnali. Další do šarvátky přijeli Pierre-Luc Dubois a David Kämpf. Český útočník je kliďasem, ovšem zcela nepochopitelně jednu ránu schytal.
    47:33 Dylan STROME - 2:1
     
    47:33
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Hostující celek se dotahuje na rozdíl jediného gólu. Od modré čáry vystřelil Erik Gustafsson, jehož pokus nohou mezi kruhy tečoval DYLAN STROME. Puk pak zamířil na rameno domácího brankáře a zastavil se až v brance. Asistence: Erik Gustafsson a Alex DeBrincat.
     
    46:07
    Od vlastní branky nabral velkou rychlost Nathan Gerbe, který středem projel až do útočného pásma. Jeho pokus zápěstím byl hodně nepříjemný, ovšem Robin Lehner jej se štěstím vyrazil.
     
    44:36
    Hlavní rozhodčí přerušil hru, jelikož plexisklo v rohu obranného pásma vypadlo a držel ho pouze jeden z fanoušků. Bude tak nutná úprava, kterou již provádí ledaři.
     
    36:37
    K odraženému kotouči se dostal Nick Foligno, jehož pokus vytáhl brankář vyrážečkou. K dorážce se pak ještě nacpal Alexandre Texier, který měl před sebou odkrytou část brány. Jenomže Robin Lehner natáhl beton a puk zastavil.
     
    35:22
    Zakončením z vrcholu pravého kruhu se prezentoval Kevin Stenlund, jehož pokus v poslední chvíli vykopl Robin Lehner. Následně přišlo zakončení z druhé strany, ale Zach Werenski trefil soupeře.
     
    34:16
    Vyloučení v týmu Chicago Blackhawks (Dylan Strome – 2 min., hákování).
     
    32:32
    Patrick Kane přihrál od mantinelu na střed hrací plochy, kam si najel od modré čáry Adam Boqvist. Jeho zakončení z jedné pořádně vyděsilo domácího brankáře, který ale stihl utěsnit mezeru mezi rukou a tělem.
     
    29:44
    Slater Koekkoek si všímal soupeře a ne puku, a tak se černé gumy zmocnil Alexander Wennberg. Domácí útočník si najel před branku, ale forhendem po ledě nepřekonal skvěle se pohybujícího Robina Lehneru.
     
    25:50
    Po dlouhé kličce odjel Joonas Korpisalo z branky, a tak přišla přihrávka do předbrankového prostoru. Na dlouhou hůl pak měl zakončení Kirby Dach, jenž sice zamířil do prostoru tří tyčí, ale pro slabou ránu se stihl vrátit domácí brankář.
    18:40 Pierre-Luc DUBOIS - 2:0
     
    18:40
    Columbus právě vstřelil branku!
    A máme tu branku do šatny, která posílá Blue Jackets do dvoubrankového trháku! Vyražený kotouč si našel Nick Foligno, jenž ukázal pevné nervy a zadovkou přihrál na pravý kruh. V nebezpečné pozice se pak nacházel PIERRE-LUC DUBOIS, jehož pokus zamířil do odkryté klece. Asistence: Nick Foligno a Nathan Gerbe.
     
    14:35
    S kotoučem na pravé straně dlouho míchal Patrick Kane, jehož pokus zamířil nad horní tyč. Stejný hráč o chvilku později našel Alexe DeBrincata, který z levé strany minul odkrytou branku.
     
    13:43
    Vyloučení v týmu Columbus Blue Jackets (Kevin Stenlund – 2 min., hákování).
     
    08:55
    Vyloučení v týmu Columbus Blue Jackets (Alexander Wennberg – 2 min., vysoká hůl).
    06:54 Riley NASH - 1:0
     
    06:54
    Columbus právě vstřelil branku!
    Tak to je hodně rychlá branka, která byla dosažená jednoduše! RILEY NASH středem hrací plochy přejel přes útočnou modrou čáru a vystřelil přes obránce. Právě Slater Koekkoek kotouč nohou tečoval a ten poté zamířil nad lapačku Robina Lehnery. Asistence: Vladislav Gavrikov a David Savard.
     
    05:48
    Velkou šanci měli na svědomí domácí hráči! O střelu po ledě se z předbrankového prostoru postaral Ryan MacInnis a snad ani Robin Lehner neví, jak kotouč zastavil. Ovšem musel se rychle otáčet, protože puk zřejmě mířil za jeho záda.
     
    02:28
    Vyloučení v týmu Chicago Blackhawks (Connor Murphy – 2 min., hákování).

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 7. Riley Nash (Gavrikov, D. Savard), 19. Dubois (N. Foligno, Gerbe) – 48. D. Strome (E. Gustafsson, DeBrincat), 58. E. Gustafsson (Keith, D. Kubalík), rozh. náj. P. Kane

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Pierre-Luc Dubois (CBJ)
    0:1   Jonathan Toews (CHI)
    2. série:
    1:1   Gustav Nyquist (CBJ)
    1:2   Patrick Kane (CHI)
    3. série:
    1:2   Nathan Gerbe (CBJ)


    Columbus Blue Jackets: Korpisalo (Merzlikins) – Werenski, S. Jones, Gavrikov, D. Savard, Kukan, G. Carlsson – Texier, Dubois, Robinson – Nyquist, Jenner (A), Stenlund – N. Foligno (C), Wennberg, Gerbe – Lilja, Riley Nash, MacInnis.
    Chicago Blackhawks: Lehner (Crawford) – Keith (A), E. Gustafsson, Boqvist, Gilbert, Koekkoek, C. Murphy – Quenneville, J. Toews (C), D. Kubalík – P. Kane (A), Carpenter, A. Nylander – Dach, D. Strome, DeBrincat – Highmore, Kämpf, Z. Smith.

    Rozhodčí: O’Halloran, Schlenker – Driscoll, Flemington

    Diváci: 18 544
    bahis siteleri