Pittsburgh – Ottawa 5:2 (kon.) | New Jersey – Boston 3:2 (2:1 po s.n.) | Washington – NY Islanders 3:4 (kon.)
Vegas – Anaheim 5:2 (kon.)
konec
Pittsburgh Penguins
5:2 (2:0, 2:2, 1:0)
Ottawa Senators
Úterý 31.12.2019, 01:08 • PPG Paints Arena, Pittsburgh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tři hvězdy utkání:

    1. Jevgenij Malkin (PIT) 2+1
    2. Jake Guentzel (PIT) 1+2
    3. Patric Hörnqvist (PIT) 1+1 (03:48:43)
     
    Československá stopa v utkání

    Dominik Simon (PIT) 1+0, 3 střely, čas na ledě 11:42
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku – 33:26
    Zblokované střely – 14:17.
    Vyloučení – 5:5.
    Využití přesilovek 0/5 – 0/5.
    Vhazování – 29:35.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Pittsburghu, který svého soupeře porazil poměrem 5:2. Poslední perioda trochu rezignovala na jakoukoliv krásu, naopak jsme sledovali taktickou bitvu obou celků. Tučňákům se totiž dařilo eliminovat akce soupeře, naopak se domácím povedlo navýšit náskok o další přesnou trefu. Dva body tak putují na konto Pittsburghu, který tak naplnil roli velkého favorita tohoto mače.
     
    Konec zápasu.
     
    59:40
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Jevgenij Malkin – 2 min., vysoká hůl).
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Bryan Rust – 10 min. osobní trest).
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators (Brady Tkachuk – 2 min. + 10 min. osobní trest, hrubost).
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators (Jean-Gabriel Pageau – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators (Mark Borowiecki – 10 min. osobní trest).
     
    59:40
    Pozor! Závěr tohoto duelu přinesl hromadnou bitku několika hráčů, do které se zapojil známý provokatér Tkachuk. O pozornost si řekl také Malkin, který se rovněž zapojil do konfliktu.
     
    59:12
    Koncovka zápasu nepřináší nic převratného, o vítězi je už delší dobu rozhodnuto. Tučňáci navíc obsadili útočnou zónu, naopak Ottawa marně hledá recept na dobře hrající obranu domácích.
     
    57:40
    Rust pláchl obraně, ve finální fázi se snažil najít skulinku mezi betony brankáře, avšak tu nakonec nedokázal najít.
     
    57:20
    Johnson to zkusil hodně odvážným způsobem, přičemž se natlačil k přední tyči, odkud minul prostor tří tyči. Puk se dotkl ochranné sítě, je tu poslední komerční přestávka tohoto zápasu.
     
    56:12
    Aston-Reese vydoloval touš za brankou, avšak ho poslal mimo dosah Bluegera. To nemuselo zas tak vadit, domácí se dostali do přečíslení, avšak to přineslo zablokovanou střelu.
     
    55:08
    U zadního hrazení se povedlo uspět Johnsonovi, který po krátkém časovém sledu podruhé vyhodil přes všechny čáry. Ottawě se absolutně nedaří kombinace v útočné třetině.
     
    54:22
    Cenné vteřinky se povedlo nasbírat Tanenovi, který chvíli kroužil u vlastní modré čáry, načež vyhodil kotouč do bezpečí. Senátoři tak začínají od vlastní svatyně.
     
    53:51
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Bryan Rust – 2 min., nedovolené bránění).
     
    52:42
    Simon si to sice zamířil za červenou čáru, avšak jeho spoluhráči odjeli na střídačku. Český útočník tak udělal otočku s pukem a poté vrátil na hůl Letangovi.
     
    51:26
    Paul v tísni procedil nahrávku na Beaudina, který se svižným krokem dostal za modrou čáru. Na ledové ploše zůstal také člen třetí formace Anisimov, který podržel puk za brankou.
     
    50:00
    Do konce tohoto zápasu zbývá přesně deset minut. Pittsburgh kontroluje poslední minuty tohoto duelu, na svém kontě má zatím dostačující náskok o tři branky.
     
    49:12
    Jeden z hráčů zahrál vysokou holí, sudí tak musel hru opět pozastavit. Na ledovou plochu se vrátila první úderná formace Pittsburghu, avšak poprvé bez Guentzela.

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 1. Malkin (Guentzel, J. Johnson), 12. Simon (Blandisi, Hörnqvist), 27. Malkin (Rust, Guentzel), 37. Hörnqvist (Marino, McCann), 47. Guentzel (Malkin, Rust) – 25. N. Paul (Ch. Jaroš, Sabourin), 36. N. Paul (Co. Brown, Chabot)


    Pittsburgh Penguins: Jarry (M. Murray) – Letang (A), J. Johnson, Marino, M. Pettersson, Ruhwedel, Riikola – Rust, Malkin (A), Guentzel – Galchenyuk, McCann, Kahun – Hörnqvist (A), Blandisi, Simon – B. Tanev, Blueger, Aston-Reese.
    Ottawa Senators: M. Högberg (C. Anderson) – Goloubef, Chabot (A), Brännström, Borowiecki (A), Ch. Jaroš, Englund – Co. Brown, Pageau (A), B. Tkachuk – Duclair, Tierney, Naměstnikov – White, Anisimov, Ennis – Sabourin, Beaudin, N. Paul.

    Rozhodčí: Nicholson, O'Halloran – Devorski, Daisy
    bahis siteleri