Remeš – PSG 0:3 (kon.)
konec
Stade de Reims
0:3 (0:2)
Paris Saint-Germain
Středa 22.01.2020, 21:00 • Stade Auguste-Delaune, Reims • Francouzský Ligový pohár • Semifinále
Předzápasové kurzy
     
    PSG ve finále Francouzského Ligového poháru vyzve Lyon a musíme říct zaslouženě! Hostující favorit se sice prosadil po standardních situacích a dvě proměnil už v prvním poločase. Od té doby Pařížané kontrolovali hru a mohou se radovat. Reims se dopředu dostávala sporadicky a moc šancí i nevypracovala. Dneska to prostě nevyšlo, a tak se domácí musejí soustředit na další představení v Ligue 1. (23:00:14)
     
    90+3
    Konec zápasu.
    90+3. Choupo-Moting (PSG)
     
    90+3
    Na pravé straně prokázal svou rychlost Mbappé, který přihrál před branku, kam si nabíhal střídající Choupo-Moting. Jeho pokus šel doprostřed branky, a tak Rajkovič zasáhl.
     
    90+1
    K postranní čáře přistupuje čtvrtý rozhodčí, bude se hrát o tři minuty déle!
     
    90
    Žlutou kartu dostává Kylian Mbappé (Paris Saint-Germain FC), jenž rukou posunul míč za brankovou čáru. Francouz i soupeři se celému momentu společně zasmáli.
     
    89
    Reims se pokouší ještě o vstřelení čestného zásahu, jenomže Doubia prováhal vhodnou situaci na hranici velkého vápna.
     
    87
    Pěknou akci sehrálo PSG, které bylo blízko čtvrtému zásahu. Z pravé strany šestnáctky posílal střílený centr před branku Meunier. Na zadní tyči se snažil balon zasáhnout Mbappé, jemuž chybělo pár desítek centimetrů.
     
    86
    Po dlouhých dohadech se znovu hraje, domácí celek se osvobodil jen odkopem. Toho využilo PSG, které je znovu u balonu.
     
    84
    Žlutou kartu dostává Predrag Rajkovič (Stade de Reims), kterému vrátil míč zpátky Mbappé. Domácí brankář situaci neunesl a vrazil do francouzské hvězdy.
     
    83
    Žlutou kartu dostává Xavier Chavalerin (Stade de Reims), jenž zezadu přistrčil Neymara. Závěr zápasu je hodně vyhrocený!
     
    82
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Verratti, přichází Choupo-Moting.
     
    82
    Žlutou kartu dostává Marco Verratti (Paris Saint-Germain FC), který při střídání neopustil hrací plochu nejbližší cestou.
     
    80
    Zpoza šestnáctky zakončil zvláštním způsobem Sarabia, který točil míč na druhou stranu než by potřeboval.
    78. Nianzou KOUASSI - 0:3
     
    78
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    Sedmnáctiletý obránce dává první gól za seniorský tým PSG! Neymarův centr zamířil za šestnáctky, kde se nádherným volejem předvedl Paredes. Jeho pokus vytáhl brankář na tyčku a následně se k dorážce dostal NIANZOU KOUASSI. Ten sklízí chválu od všech spoluhráčů a gratulace je opravdu na místě.
     
    75
    David Guion (Stade de Reims) je dalším potrestaným, tentokrát domácí trenér uštědřil nějaké slovíčko za hranou.
    73. Červená karta
     
    73
    Červenou kartu dostává Marshall Munetsi (Stade de Reims). Panečku, to byla ale klukovina, zákrok na polovin hrací plochy, jenž nic neřešil. Faulující hráč vzal zezadu na saně Verrattiho.
     
    72
    Teprve sedmnáctiletý Kouassi se opět podíval na hraí plochu. Vraťme se na trávník, kde cestu do pokutového území hledá Stade de Reims.
     
    71
    Střídání v týmu Stade de Reims: ze hřiště odchází Marquinhos, přichází Kouassi.
     
    70
    Do šestnáctky zamířil Doubia, který si hodil míč za sebou na střed a poté narazil do Kimpembeho. Atakovaný hráč se dožaduje pokutového kopu, ale rozhodčí ukazuje, že se bude pokračovat ve hře.
     
    68
    První pokus do prostoru tří tyčí vyslal Dia, jeho zakončení placírkou vyrazil brankář Navas. Poté se na trávník posadil Marquinhos, jenž sundal kapitánskou pásku a bude nucen střídat.
     
    67
    Neymar a Mbappé běželi na jediného obránce, ale znovu zakončení neprošlo. Brazilec vzal celou akci na sebe, ale kličku na střed přečetl Disasi.
     
    66
    Jen těžce se PSG dostává do pokutového území, hlavně akce po zemi Reims dobře pokrývá. Ještěže hostující celek měl k dispozici standardní situace.
     
    65
    Hostující mužstvo kombinuje na útočné polovině, což mu stačí. Na pravé straně znovu pracoval Sarabia, jehož přihrávka do druhé vlny neprošla.
     
    64
    Od míče byl znovu odstaven Verratti, kterého zastoupil Marquinhos. Ovšem Reims se znovu k balonu vrátila a Doubia zakončil. I čtvrtý pokus domácího hráče se do prostoru tří tyčí nevešel.
     
    62
    Celek, jenž je ve vedení, znovu kombinuje na útočné polovině. Po chvíli míč zamířil vzduchem na hranici vápna, kde si jej Mbappé výborně zpracoval. Pokus po zemi pak letěl jen vedle pravé tyče.
     
    61
    Tentokrát se střelou zpoza šestnáctky prezentoval Neymar, který mířil do zadní části branky. Ovšem zakončení bylo nepřesné, a tak se znovu bude jen rozehrávat od brány.
     
    60
    Z pravé strany šestnáctky zakončil Sarabia, jehož pokus byl sražen na rohový kop. Po rozehrání od praporku se PSG odhodlalo ke kombinaci.
     
    58
    Střídání v týmu Stade de Reims: ze hřiště odchází Romao, přichází Dingome.
    Střídání v týmu Stade de Reims: ze hřiště odchází Foket, přichází Kutesa.
     
    57
    Brazilec Neymar znovu přihrál faul u postranní čáry. Hostující hvězda je tímto známa a hlavní rozhodčí ukazuje, že Romaoa rozhodně trestat nebude.
     
    56
    Rukou sice zahrál Herrera, jehož nastřelil kapitán Marquinhos. Tohle by byla velice přísná penalta, pokud by byla nařízená.
     
    55
    Domácí celek se zlobí a s ním i fanoušci, všichni se dožadují pokutového kopu. Jeden ze soupeřů totiž zahrál rukou, ovšem hlavní rozhodčí ukazuje, aby se pokračovalo ve hře.
     
    54
    Na pravé straně se znovu pohyboval Foket, který mohl odcentroval, ale vybral si přihrávku na střed, která znovu neprošla. Navíc autového vhazování se chopí Paris Saint-Germain.
     
    53
    PSG vyslalo další centr z pravé strany, který mířil na první tyč, odkud byl odklizen. Reims se mohla vydat do útoku, ale raději volí postupnou kombinaci.
     
    52
    Po delší době francouzský gigant uklidňuje hru, ale po chvíli přišla přihrávka dopředu. Mbappé se dostal mezi dva soupeře a znovu skončil na trávníku. Hlavní rozhodčí ukazuje, ať se pokračuje ve hře.
     
    51
    Čekalo se na rozehrání standardní situace, jenomže Neymar si musel nejprve zavázat tkaničku. Jeho centr pak hledal hostujícího kapitána, který se k míči neprocpal.
     
    49
    Domácí mužstvo vstoupilo do druhého poločasu velice aktivně, ale výsledkem je pouze odkop od brány. Po chvíli získal míč v šestnáctce Dia, který mohl vystřelit, ale volil přihrávku na střed, kde byli jen soupeři v tmavě modrém.
     
    48
    Z levé strany odcentroval Foket, jehož pas letěl na druhou stranu. O další centr se pokusil Chavalerin, který našel jen brankářovy rukavice. Ovšem Navase nedovoleně atakoval Munetsi.
     
    46
    Druhý poločas je zahájen, v němž Reims čeká pořádná šichta. Pokud chce domácí celek postoupit, musí vsítit alespoň dvě branky.
     
    46
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Draxler, přichází Herrera.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    V první pětačtyřicetiminutovce jsme viděli hru, která se už odhadovala před utkáním. PSG bylo často u míče a hlavně na polovině soupeře, i když si moc šancí nevypracovalo, tak se radovalo ze dvou vstřelených branek. Naopak Reims se dostávala na útočnou polovinu jen sporadicky a jedinou střelu poslal vedle brány Dia.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Chavalerin sám odklopýtal za postranní čáru, a tak se bude moci pokračovat ve hře. Čtvrtý rozhodčí zároveň ukazuje, že se bude hrát ještě o minutu déle.
     
    44
    Přihrávka opravdu mířila na hranici pokutového území, kde ji vystihl Paredes. O útočný faul se pak postaral Chavalerin, jenž sám potřeboval lékařskou pomoc.
     
    43
    Romao se snažil dostat k centru na levé straně, ale míč mu byl ukopnut za postranní čáru. Reims je opět u balonu a bude se moci dostat do šestnáctky.
     
    41
    Dalším podražením zezadu se prezentoval Sarabia, který v přerušené hře dostává důrazné upozornění. I tentokrát se mohla tahat z kapsičky hlavního rozhodčího žlutá karta.
     
    40
    Na levou stranu šestnáctky se vydal Mbappé, který míč nezachytil, ale myslel si, že se bude kopat rohový kop. Francouz si došel pro balon k rohovému praporku, zatímco domácí brankář už rozehrál od branky.
     
    38
    Žlutou kartu dostává Julian Draxler (Paris Saint-Germain FC), který nejprve ztratil míč a pak se flustrovaně ohnal po soupeři. Tohle byl dosti nevybíravý zákrok, který německému hráči nemohl projít.
     
    37
    Skvělou prací se prezentoval Mbappé, který vypomohl obraně. Francouzský reprezentant se velmi rychle vrátil a přihrál na brankáře Navase.
     
    35
    Střelou přes zeď se prezentoval Neymar, jehož pokus před brankářem ještě skočil Rajkovič míč neudržel, ovšem pomohli mu obránci, kteří balon se štěstím odklidili, jelikož byl trefen Diallo.
     
    34
    PSG rozehrávalo další rohový kop, který byl odvrácen. K odraženému balonu se pak dostal Neymar, jenž si to namířil na střed, ale byl faulován.
    31. Konan N'CLOMANDE - 0:2
     
    31
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    Tak to je smolný moment pro domácí mužstvo, jelikož se jedná o vlastní branku! Standardní situaci rozehrál Neymar, jenomže míč podskočil Marquinhos. Ovšem nejprve míč zasáhl Romao a následně jej na zadní tyči do branky uklidil KONAN N'CLOMANDE.
     
    30
    Jenomže domácí mužstvo se do pokutového území nedostali. Na levé straně se pak pohyboval Mbappé, jehož přihrávka byl zastavena a následně byl Francouz faulován.
     
    29
    Mbappé hned otestoval nově obuté kopačky. Zatímco první klička mu vyšla, tak druhou u obrana přečetla. Reims se po zisku míče hned vydala do protiakce.
     
    28
    Z hrací plochy odběhl Mbappé, který přezouvá kopačky. Francouzský reprezentant volí kolíky, jelikož mu předchozí model kopaček podklouzával.
     
    27
    Fanoušci domácího mužstva si utkání s gigentem úžívají a hlasitě borce v červených dresech povzbuzují. Ovšem hraje se na útočné polovině PSG.
     
    25
    Mezi čtveřicí soupeřů se nacházel Draxler, který se pokusil o přihrávku na střed. Bohužel pro PSG balon neprošel, a tak se hra otočila na druhou stranu. Nepřesnou přihrávku před vápnem nezachytil Dia.
     
    23
    Favorit zápasu je znovu na útočné polovině, kde se snaží projít do šestnáctky. Na levé straně se snažil o individuální průnik Mbappé, jenž byl míč zbaven.
     
    22
    Ze strany se právě napřáhl Mbappé, který tak prověřil pozornost brankáře. Ovšem Rajkovič byl pozorný a v poklidu zasáhl. Reims se znovu daleko nedostala a bude se znovu bránit.
     
    20
    Paredes se s míčem moc mazlil, a tak mu byl odebrán. Do akce se středem vydal Dia, který vyslal technickou střelu zpoza vápna, ovšem zamířil jen vedle pravé tyče.
     
    19
    Reims je sice u balonu a na malou chvíli přešla přes půlící čáru. Ovšem napadání soupeře byl důsledné, a tak přišla přihrávka zpátky.
     
    18
    Cavani je na odchodu z PSG, a tak znovu není ani na lavičce. Ovšem i tak je střídačka hostujícího celku nabitá, vždyť na ní sedí Icardi nebo Di Maria.
     
    16
    Pod obrovský tlak se dostal Marquinhos, který situaci zkušeně zvládl. Následně se do akce vydal Draxler, jenž už se nacházel v šestnáctce, ale od míče byl v poslední chvíli odstaven.
     
    15
    Patnáct minut hry je minulostí a my sledujeme hru na jedné polovině hrací plochy. Reims se téměř neustále brání a čeká na rychlé protiútoky. Naopak PSG hraje hodně uvolněně, vždyť také vede.
    13. Mbappé se snažil nafilmovat pád na pokutový kop
     
    13
    Tohle si francouzský reprezentant za rámeček nedá, jelikož jeho teatrální pád byl na žlutou kartu. Mbappé se hnal sám na branku a následně upadl, přestože se ho domácí gólman vůbec nedotkl.
     
    12
    U postranní čáry fauloval Verratti, a tak byla nařízená standardní situace. Centr zamířil na zadní tyč, odkud přišla hlavička, kterou s přehledem zlikvidoval Navas.
    10. MARQUINHOS - 0:1
     
    10
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    Tlak PSG byl odměněn úvodní brankou! Centr od rohového praporku znovu rozehrál Neymar, jenž kroutil míč na zadní tyč. V náběhu se nacházel MARQUINHOS, který míč nasměřoval do země, od které se odrazil do šibenice.
     
    9
    Před šestnáctkou kombinovali Neymar a Mbappé. Přihrávku na druhého jmenovaného byla znovu sražená na další rohový kop.
     
    8
    Přízemním centrem se prezentoval Meunier, ovšem Reims znovu zahrála na rohový kop. O centr do šestnáctky se postaral Neymar, který vyslal dobrý centr, ovšem našel si jej soupeř.
     
    7
    Jenomže ani po dalším rohovém kopu se PSG nedočkalo střely do prostoru tří tyčí. Hostující mužstvo se míče znovu zmocnilo a hledá cestu do šestnáctky.
     
    6
    Pařížané zastavili soupeře u půlící čáry, a tak se směrem dopředu vydal Draxler. Německý fotbalista pak prostrčil balon na Neymara, jenž vybojoval rohový kop.
     
    4
    Na levé straně se skvěle uvolnil Doubia, jehož centr zamířil na zadní tyč, odkud vystřelil Kamara. Jeho pokus byl sražen do druhé vlny, kde se nacházel Chavalerin, jehož zakončení také na branku neprošlo.
     
    3
    Do dnešního střetnutí Stade de Reims nastoupila v červených dresech s bílými rukávy, naopak PSG obléklo tradiční tmavě modrou sadu.
     
    2
    Pokud by devadesát minut dnes nerozhodlo, utkání půjde hned do pokutových kopů. Vraťme se na zelený pažit, kde PSG rozehrálo rohový kop. Ovšem Neymarův centr zamířil jen na první tyč, kde byl bránící soupeře.
     
    1
    Hlavní rozhodčí pan Lesage odstartoval semifinálové střetnutí Ligového poháru. Jako první se míče dotkl Mbappé, a tak Paris Saint-Germain začíná kombinací.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Před nástupem se čekalo na Neymara, který si zapomněl v kabině mikinu, pro níž si doběhl, aby ladil se zbytkem týmu. Po nástupu na hrací plochu zahříval hrud mladého dobrovolníka Mbappé. Ovšem aktuálně už je už všechno přichystané na zahájení střetnutí.
     
    Úvodní sestavy:

    Stade de Reims: Rajkovič – Foket, Disasi, Abdelhamid, N'Clomande – Munetsi – Doubia, Romao (C), Chavalerin, Kamara – Dia.
    Náhradníci: Lemaitre – Cassama, Dingome, Donis, Kutesa, Maresic, Hyun-Jun.

    Paris Saint-Germain FC: Navas – Meunier, Marquinhos (C), Kimpembe, Diallo – Paredes, Verratti, Draxler – Sarabia, Mbappé, Neymar.
    Náhradníci: Rico – Di Maria, Herrera, Choupo-Moting, Icardi, Kouassi, Kurzawa.

    Rozhodčí: Lesage – Danizan, Ocak.
     
    Pokud se podíváme na tabulku Ligue 1, najdeme v ní Paris Saint-Germain na vedoucí pozici s osmibodovým náskokem na Marseille. Největší favorit na trofej podlehl soupeřům pouze třikrát. Špatně si nevede ani Stade de Reims, které najdeme s devětadvaceti body na osmém místě. Domácí mužstvo pošilhává po evropských pohárech, na které ztrácí jen tři body.

    V posledním kole Francouzského Ligového poháru porazil Stade de Reims nejtěsnějším možným rozdílem Štrasburk. Naopak PSG nasázelo ASSE hned šest branek.

    V letošní sezóně oba celky odehrály jedno střetnutí, které se odehrálo v Paříži. Z vítězství se překvapivě radoval Reims, jenž vyhrál 2:0. Branky dnes domácího mužstva stříleli Hassane Kamara a Boulaye Dia. Bude se konat další překvapení i tentokrát?
     
    Vítám všechny příznivce francouzského fotbalu u Ligového poháru, v němž se proti sobě postaví Stade de Reims a Paris Saint-Germain FC. Hostující celek je obrovským favoritem na zisk double a na obou frontách s přehledem soupeře válcuje. Potvrdí se to také dnes?
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.

    Michal Luxa

    Branky: 10. Marquinhos, 31. N'Clomande (vla.), 78. Kouassi

    Karty:   83. Chavalerin (REI), 84. Rajkovič (REI) – 38. Draxler (PSG), 82. Verratti (PSG), 90. Mbappé (PSG)   73. Munetsi (REI)


    Držení míče: 39 % : 61 %.
    Střely na branku: 1:5. Střely mimo: 4:4. Rohy: 0:10.
    Stade de Reims: Rajkovič – Foket (58. Kutesa), Disasi, Abdelhamid, N'Clomande – Munetsi – Doubia, Romao (C)(58. Dingome), Chavalerin, Kamara – Dia.
    Náhradníci: Lemaitre – Cassama, Dingome, Donis, Kutesa, Maresic, Hyun-Jun.

    Paris Saint-Germain: Navas – Meunier, Marquinhos (C)(71. Kouassi), Kimpembe, Diallo – Paredes, Verratti, Draxler (46. Herrera) – Sarabia, Mbappé, Neymar.
    Náhradníci: Rico – Di Maria, Herrera, Choupo-Moting, Icardi, Kouassi, Kurzawa.

    Rozhodčí: Lesage – Danizan, Ocak
    bahis siteleri