Novosibirsk – Kunlun 0:3 (kon.) | Jekatěrinburg – Barys 2:4 (kon.) | Ufa – Vladivostok 3:0 (kon.)
Nižněkamsk – Jaroslavl 4:3 (kon.) | CSKA Moskva – N.Novgorod 4:1 (kon.) | Jokerit – Čeljabinsk 3:2 (kon.)
Omsk – Kazaň 2:1 (2:1 po s.n.) | Petrohrad – Chabarovsk 3:2 (kon.) | Spartak Moskva – Magnitogorsk 4:2 (kon.)
Viťaz – Soči 2:1 (po pr.) | Riga – Minsk 1:2 (kon.)
konec
Avtomobilist Jekatěrinburg
2:4 (0:0, 2:2, 0:2)
Barys Nur-Sultan
Úterý 11.02.2020, 15:00 • Uralec Arena, Jekatěrinburg • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Nur-Sultanu, který svého soupeře porazil výsledkem 4:2. Do třetí třetiny vstoupil lépe právě hostující celek, kterému se v samotném úvodu povedlo využít přesilovou hru. Jekatěrinburg se posléze snažil s nepříznivým výsledkem něco udělat, avšak místo toho počtvrté v tomto duelu inkasoval, což rozhodlo o vítězi zápasu. (17:24:41)
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku – 36:30.
    Zblokované střely – 19:10.
    Vyloučení – 5:5.
    Využití přesilovek 0/5 – 2/5.
    Vhazování – 22:36.
     
    Konec zápasu.
     
    59:20
    Domácí stále hledají recept na překonání modré čáry, po dalším výpadu se puk dokonce dostal až na střídačku. Hra je přerušena, Galkin stále zůstává ve své brance.
     
    58:17
    Pasquale nemusel při předchozím pokusu o zakončení zasahovat, puk totiž prosvištěl výrazně vedle hostující branky. Domácí celek se dost možná odhodlá ke hře bez brankáře.
     
    55:59
    Vyloučení v týmu Avtomobilist Jekatěrinburg (Georgij Bělousov – 2 min., vysoká hůl).
     
    55:37
    Vyloučení v týmu Barys Nur-Sultan (Arkadij Šestakov – 2 min., faul loktem).
    54:50 Atte OHTAMAA - 2:4
     
    54:50
    Barys právě vstřelil branku!
    Vypadá to, že o vítězi tohoto zápasu je rozhodnuto! Barys opět celkem dlouho hledal prostor ke kombinaci, který i tentokráte našel. Nahrávka na modrou čáru našla ATTE OHTAMUU, jehož nahození proletělo až za brankáře Galkina.
    Asistence: Roman Starčenko, Linus Videll.
     
    54:20
    Domácím hráčům se povedlo ukořistit kotouč za vlastní brankou, načež se dokonce rozhodli zaútočit. Holland hledal spoluhráče, avšak ten měl k puku daleko.
     
    53:09
    Vyloučení v týmu Avtomobilist Jekatěrinburg (Alexandr Kučerjavenko – 2 min., zdržování hry / porušení postupu vhazování).
     
    52:08
    Kazašský celek si připravil další rychlou protiakci, která ani v tomto případě nepřinesla nic nebezpečného. Hosté sice přišli o kotouč, avšak neustále napadají rozehrávku.
     
    51:04
    Na opačné straně se do dobré pozice pro zakončení dostal Golyšev, avšak těžkou nahrávku nedokázal vůbec trefit. Jekatěrinburg se nedokáže dostat do tlaku.
     
    50:00
    Do konce tohoto zápasu zbývá už jen deset minut. Nur-Sultan se snaží pokračovat ve své aktivitě, což mu málem přineslo čtvrtou branku. Videll však mířil do masky brankáře.
     
    49:02
    V posledních minutách se vůbec nehraje plynule, naopak se opět vhazovalo poblíž hostující střídačky. To vedlo k útoku, při kterém Akolzin překvapivě vůbec nevystřelil.
     
    48:10
    Za nahozeným kotoučem se jako první dostal domácí Trjamkin, který se poté pokoušel natlačit před kanadského brankáře, v čemuž mu zabránil pozorný protihráč.
     
    47:02
    Jekatěrinburg si dal na další rozehrávce od své branky hodně záležet. Nakonec to středem hrací plochy zkoušel útočník Holland, který se alespoň dostal do pásma.
     
    46:23
    V krátkém časovém sledu byla hra opět přerušena, tentokráte se bude vhazovat ve středním pásmu. Ještě ale před tím, následuje předposlední komerční přestávka.
     
    45:01
    Po delší době si s pukem zahrál také Pasquale, který musel rychle rozehrát před protihráčem. Následně se do úniku dostal Macek, jenž střelou nad beton neuspěl.
     
    44:06
    Domácí Dawes se dokázal prokousat za modrou čáru, kde ho ovšem nepodpořil žádný ze spoluhráčů. Pro hostující celek se jednalo o snadnou práci, puk ihned vyhodil.
     
    43:12
    První formace kazašského celku pokračovala ve snaze za brankou soupeře. Tam se forvardovi Akolzinovi povedlo vyšťourat kotouč, avšak k zakončení se vůbec nedostal.
     
    42:09
    Jekatěrinburg to bude mít nyní hodně složité, prohrává totiž o jednu branku. Do konce zápasu zbývá téměř celá třetí třetina, výsledek se tak klidně může otočit.
    41:30 Dustin BOYD - 2:3
     
    41:30
    Barys právě vstřelil branku!
    Hostujícímu celku se povedlo využít přesilovou hru! Barys se vůbec poprvé dostal k souvislejší práci s pukem v útočném pásmu, kde se k odraženému puku jako první dostal DUSTIN BOYD, kterému se posléze povedlo trefit odkrytou branku.
    Asistence: Roman Starčenko, Atte Ohtamaa.
     
    40:13
    Vyloučení v týmu Avtomobilist Jekatěrinburg (Jefim Gurkin – 2 min., podrážení).
     
    40:10
    Úvodní vhazování poslední periody dopadlo lépe pro hostující celek. Rozehrávající Ohtamaa to neudělal vůbec dobře, vyhodil totiž pouze za cenu dalšího icingu.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Máme za sebou také druhou třetinu, která nám pro změnu nabídla hned čtyři přesné zásahy. Jako první se do vedení dostal Barys, jenž měl při vstřelené branky celkem dost štěstí. Štěstíčko měl také Jekatěrinburg, kterému se povedlo kuriózním způsobem srovnat krok, domácí se poté poprvé v tomto duelu dostali do vedení, což ale do konce periody nevydrželo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
    39:00 Iiro PAKARINEN - 2:2
     
    39:00
    Barys právě vstřelil branku!
    Minuta před koncem druhé třetiny přináší vyrovnávací branku! Jeden z hostujících hráčů šel do souboje s protihráčem hodně agresivně, nicméně sudí nechali pokračovat ve hře. Videll tak předkládal k zadní tyči na IIRA PAKARINENA, jenž procedil puk za přesouvajícího se Galkina.
    Asistence: Linus Videll.
     
    38:40
    Vypadá to, že žádnou další branku ve druhé třetině už neuvidíme. V posledních minutách sledujeme plynulou podívanou, která opět přináší hodně nepřesností.
     
    37:11
    Metalnikov to v tísni zkusil prudkým nástřelem na branku, avšak domácí branku nedokázal trefit. Galkin nemusel zasahovat, v posledních minutách nemá moc práce.
    35:13 Peter HOLLAND - 2:1
     
    35:13
    Jekatěrinburg právě vstřelil branku!
    Domácí se vůbec poprvé v tomto duelu dostávají do vedení! Až příliš prostoru měl u modré čáry Vasilevskij, který nezkoušel přímo pálit na branku, naopak ještě zkoušel nabídnout puk na teč, což se povedlo PETERU HOLLANDOVI, jenž procedil touš přes brankáře. Barys si ještě vzal trenérskou výzvu kvůli možnému postavení útočícího hráče v brankovišti, to se však neprokázalo!
    Asistence: Nigel Dawes, Alexej Vasilevskij.
     
    34:20
    Nur-Sultanu se ani tato přesilová hra vůbec nepovedla. Kazašský celek se za celou dobu nedostal ani ke střele, domácí si totiž velice vzorně plnili své povinnosti.
     
    33:04
    Valk si zpracovával puk před modrou čárou, jenomže svůj celek vystavil do ofsajdu. Rozhodčí byli tentokráte velice pozorný, opět se bude vhazovat ve středním pásmu.
     
    32:15
    Vyloučení v týmu Avtomobilist Jekatěrinburg (Jefim Gurkin – 2 min., hákování).
     
    32:08
    Vypadalo to na zakázané uvolnění, jenomže sudí nechali pokračovat ve hře. Brankář Pasquale tak musel rozehrávat, nakonec si u mantinelu vybral volného Pakarinena.
     
    31:15
    Dacjukovi se ani tentokráte nepovedlo uspět na vhazování, nicméně hosté nedostali puk do bezpečí. To se až poté povedlo Dietzovi, který prudce vyhodil do bezpečí.
     
    30:00
    Je za námi přesná polovina zápasu, která nám zatím nabídla dva přesné zásahy. Barys se snaží s vyrovnaným výsledkem něco udělat, což se mu zatím nedaří.
     
    29:30
    Jekatěrinburg se opět snažil zaměstnat kanadského brankáře, což se mu v tomto případě nepovedlo. Hostující obránce Blacker však vyhodil pouze za cenu dalšího icingu.
    28:35 Jevgenij MOZER - 1:1
     
    28:35
    Jekatěrinburg právě vstřelil branku!
    Domácím se povedlo srovnat výsledek! Obránce Vasilevskij pouze nahazoval ze středního pásma na druhou stranu, kde se chtěl za vlastní brankou dostat k puku Pasquale. Kotouč se však od zadního hrazení odrazil před branku, kde měl JEVGENIJ MOZER snadnou práci.
    Asistence: Dan Sexton, Alexej Vasilevskij.
     
    28:02
    Domácí Bodrov se jako první dostal k volnému puku, který ovšem nedostal ven z pásma. Do protiútoku se poté hnal Holland, jenž nahazoval pouze k zadnímu hrazení.
     
    27:01
    Do útočné snahy se zapojil také Dietz, proti kterému ale vyjel brankář Galkin, který mu zmenšil střelecký úhel. Prudká střela však dost možná trefila pouze protihráče.
     
    26:20
    K puku se dostal hostující brankář Pasquale, který se rozhodl rozehrál podél mantinelu. Nur-Sultan navíc navštívil útočné pásmo, kde zasahoval brankář Galkin.
     
    25:07
    Pasáž plná nepřesností i nadále pokračuje. Tentokráte se daleko nedostal kapitán Dawes, na opačné straně pro změnu nabízel před branku Boyd, který nikoho nenašel.
    24:04 Nikita MICHAJLIS - 0:1
     
    24:04
    Barys právě vstřelil branku!
    Máme tady úvodní branku tohoto zápasu, do vedení se dostávají hosté! Velice kvalitně to za domácí brankou provedl NIKITA MICHAJLIS, který zřejmě ještě nahrával do předbrankového prostoru, avšak jeho nabídku si do vlastní branky srazil Galkin.
    Asistence: Curtis Valk.
     
    23:04
    Na opačné straně se k zakončení protlačil útočník Boyd, který ovšem trefil pouze prvního protihráče před sebou. Odražený hrací předmět poté sebral Šestakov.
     
    22:12
    V mezikruží měl celkem dost prostoru Platt, avšak ani jeho zakončení nebylo zas tak povedené. Pasquale nemusel zasahovat, jeho celek navíc odpálil kotouč.
     
    21:07
    U modré čáry se dostal ke kotouči domácí Holland, který si poté nabruslil až k levému kruhu. Z této pozice se pokusil zakončit, avšak zápěstím přeci jenom minul branku.
     
    20:10
    Úvodní vhazování druhé třetiny dopadlo lépe pro domácí celek, který se ihned dostal do opačného pásma. Tam proběhla kombinace, kterou však narušil soupeř.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Máme za sebou první třetinu, která nám nakonec nepřinesla žádnou branku. Sledovali jsme celkem vyrovnanou podívanou, jenž nabídla celkem dost přesilových her, avšak ani z těch branka nepadla. O něco aktivnější byli domácí hráči, nicméně nesmíme zapomenout ani na ofenzivní výpady kazašského celku.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:42
    Vyloučení v týmu Barys Nur-Sultan (Darren Dietz – 2 min., podrážení).
     
    19:15
    Následně se Michajlis dostal k nahození za domácí svatyni, kam se ovšem jako první dostal domácí obránce Trjamkin, kterému se povedlo ihned rozehrát vpřed.
     
    17:30
    Bělousov se pokoušel protáhnout až za modrou čáru, což mu sice vyšlo, avšak předávku do tandemu na Dacjuka vystihl Metalnikov, který ihned odpálil kotouč do bezpečí.
     
    16:19
    Domácí Golyšev byl po zakončení rozhořčen, přičemž se dostal do strkanice s urostlým obráncem Svedbergem. Jedno je jisté, sudí tentokráte vylučovat nebudou.
     
    15:21
    Vyloučení v týmu Barys Nur-Sultan (Alexej Makljukov – 2 min., podrážení).
     
    15:04
    Před hostujícího brankáře se dokázal natlačit kanonýr Macek, který měl příliš málo prostoru na zakončení. Bekhendová klička nebyla špatná, avšak v zakončení mu zabránil vracející se hráč.
     
    14:19
    Domácí Mozer se po jednom ze soubojů ocitl na zemi, avšak dle sudích se nejednalo o nedovolený zákrok. Logicky se tak pokračovalo ve hře, u puku je Videll.
     
    13:21
    První formace Nur-Sultanu nyní pořádně zavařila soupeři, avšak ani tentokráte jsme nesledovali nic nebezpečného. Ohtamaa navíc u modré čáry nedokázal najít kolegu.
     
    12:33
    U pravého kruhu se k puku dostal domácí Obidin, který se překvapivě rozhodl nestřílet na branku. To bylo špatné rozhodnutí, hostující celek vyhodil pryč z pásma.
     
    11:22
    Jekatěrinburg ani tentokráte nedokázal založit pohlednou kombinaci, jednu z nahrávek se totiž povedlo přečíst hostujícímu Michajlisovi, který poslal puk do bezpečí.
     
    10:42
    Vyloučení v týmu Barys Nur-Sultan (2 min. – hákování).
     
    10:00
    Je za námi úvodní desetiminutovka tohoto zápasu, na první přesný zásah stále čekáme. V posledních minutách je o něco aktivnější právě kazašský celek.
     
    09:20
    Hostující formace se opět pohodlně dostala na druhou stranu, kde ovšem tentokráte číhal pozorný Berezin. Následný atak Jekatěrinburgu skončil až u brankáře.
     
    08:04
    Barys se až v tomto případě dokázal dostat k souvislejší pasáži s pukem, jenomže domácímu celku se povedlo odehrát kotouč do bezpečí, kde číhal zadák Dietz.
     
    07:10
    V oslabení se pokoušel zaútočit domácí Bělousov, který to nemyslel vůbec špatně. Pasquale tentokráte nemusel zasahovat, poté nebyl daleko od skórování ani Chripunov.
     
    06:47
    Vyloučení v týmu Avtomobilist Jekatěrinburg (Nikita Trjamkin – 2 min., faul kolenem).
     
    06:01
    Golyšev prohrál osobní souboj o kotouč, hostující obránce ho poté dostal za modrou čáru. Hostující celek však zazmatkoval a poprvé zasahoval také Pasquale.
     
    05:12
    Nur-Sultanu se povedlo vyhodit kotouč do bezpečnějšího prostoru, jenomže domácí smečka hráčů se okamžitě dostala zpět. Zatím čekáme na nějaké vážnější ohrožení.
     
    04:10
    Vyloučení v týmu Barys Nur-Sultan (Curtis Valk – 2 min., podrážení).
     
    04:01
    Domácí celek se opět nastěhoval za branku soupeře, kde ovšem moc dlouho nevydržel. Vzápětí se Knightovi nepovedlo najít Makljukova, nahrávku totiž vystihl Sexton.
     
    03:11
    Galkin si připsal první zákrok, nejednalo se o nic složitého. Hostující obránce Svedberg zkoušel nahodit na teč, jeho pokus se však snesl do rukavic brankáře Galkina.
     
    02:05
    Podél levého hrazení se pokoušel prorazit do útočného pásma Ševčenko, který narazil do prvního protihráče. Na opačné straně se Plattovi nepovedlo sebrat prudkou přihrávku.
     
    01:04
    V krátkém časovém sledu se opět vhazovalo u středového kruhu, i tentokráte byl úspěšnější hostující Knight, jehož nahrávka na Vidella byla celkem dost nepřesná.
     
    00:10
    Úvodní vhazování tohoto zápasu dopadlo lépe pro hostující hráče, kteří se jako první s pukem vydali do vlastního pásma, kde se o rozehrávku staral Ohtamaa.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Avtomobilist Jekatěrinburg: Galkin (Fomin) – Trjamkin, Berezin, Alexej Vasilevskij, Gurkin, Mamkin, D. Bodrov (A), Valitov – Macek, Holland, Dawes (C) – Golyšev, Dacjuk (A), Bělousov – Sedov, Platt, Mozer – Obidin, Kučerjavenko, Chripunov – Ovčinnikov.

    Barys Nur-Sultan: Pasquale (H. Karlsson) – Ohtamaa, Makljukov, Dietz (C), Metalnikov, Blacker, Šalapov, Svedberg – Videll, Knight, Pakarinen – R. Starčenko (A), Valk, Michajlis – Šestakov, Boyd (A), Ševčenko – Akolzin, Sagadejev, B. Muratov.

    Rozhodčí: Beljajev, Judakov – Bersenjov, Judin.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Jekatěrinburg čeká v úterý souboj proti Barysu Nur-Sultanu, s nímž v této sezoně odehrál už pět zápasů. A ve čtyřech odešel jako poražený...

    Jednostranná zápasová bilance je o to zvláštnější, že tabulkově jsou oba týmy ve Východní konferenci sousedy. Nur-Sultan je třetí s náskokem jen tří bodů na Jekatěrinburg, kterému se sice ve vzájemných duelech nedaří, ale jinak prožívá vydařenou základní část.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 29. Mozer (Sexton, Alexej Vasilevskij), 36. Holland (Dawes, Alexej Vasilevskij) – 25. Michajlis (Valk), 39. Pakarinen (Videll), 42. Boyd (R. Starčenko, Ohtamaa), 55. Ohtamaa (R. Starčenko, Videll)


    Avtomobilist Jekatěrinburg: Galkin (Fomin) – Trjamkin, Berezin, Alexej Vasilevskij, Gurkin, Mamkin, D. Bodrov (A), Valitov – Macek, Holland, Dawes (C) – Golyšev, Dacjuk (A), Bělousov – Sexton, Platt, Mozer – Obidin, Kučerjavenko, Chripunov – Ovčinnikov.
    Barys Nur-Sultan: Pasquale (H. Karlsson) – Ohtamaa, Makljukov, Dietz (C), Metalnikov, Blacker, Šalapov, Svedberg – Videll, Knight, Pakarinen – R. Starčenko (A), Valk, Michajlis – Šestakov, Boyd (A), Ševčenko – Akolzin, Sagadejev, B. Muratov.

    Rozhodčí: Beljajev, Judakov – Bersenjov, Judin

    Diváci: 5300
    bahis siteleri