Chabarovsk – Riga 1:2 (0:1 po s.n.) | Jekatěrinburg – Novosibirsk 3:1 (kon.) | Petrohrad – N.Novgorod 3:2 (po pr.)
Soči – Viťaz 3:2 (po pr.) | Spartak Moskva – Kazaň 6:3 (kon.)
konec
Spartak Moskva
6:3 (0:1, 3:2, 3:0)
Ak Bars Kazaň
Čtvrtek 20.02.2020, 17:30 • CSKA Arena, Moskva • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný večer! (20:03:20)
     
    Československá stopa v utkání

    Július Hudáček (SPM) – 29 zákroků, 3 góly, 90,6%
     
    Střely na branku: 23 – 32
     
    Je konec! Spartak Moskva nakonec zvládl závěrečnou periodu a poráží Kazaň 6:3! Domácí mužstvo předvedlo ve třetí třetině rychlou smršť a Kaspars Daugavinš s Martinšem Karsumsem zařídili domácímu celku dvoubrankové vedení. Pojistku pak přidal v oslabení Ansel Galimov! Kazaň se poté snažila útočit, ale připraveného Hudáčka nepřekvapila.
     
    Konec zápasu.
     
    59:03
    Daugavinš si tentokrát sjel pro přihrávku až na modrou čáru, ale ani jeho druhé zakončení nenašlo cestičku mezi tři tyče.
     
    58:14
    Daugavinš si sjel na fantastickou přihrávku mezi kruhy, ale hostující brankář proti jeho ráně vytáhl fantastický reflexivní zákrok!
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny!
     
    57:56
    Vyloučení v týmu Ak Bars Kazaň (2 min. – příliš mnoho hráčů).
     
    57:38
    Ilja Arkalov zkusil pozornost hostujícího brankáře nahozením ze středního pásma. Hostující gólman jeho pokus s přehledem vyrazil.
     
    57:05
    Tichonov vybojoval kotouč v rohu útočného pásma, ale jeho zadovka na modrou čáru byla moc pomalá a skončila u hráče v červeném dresu.
     
    56:35
    Hudáčkovi vypadl kotouč z výstroje přímo na hokejku Viktora Tichonova, ale hostující útočník jej rychlým sklepnutím vrátil na beton!
     
    56:10
    Kaspars Daugavinš se prosmýkl do útočného pásma, kde si přehodil kotouč na forhend, ale svou střelu nasměroval mimo tři tyče.
     
    55:48
    Domácí v plném počtu.
     
    55:10
    Matt Frattin dostal přihrávku na pravou stranu útočného pásma, odkud nahodil puk před branku, ale Hudáček byl znovu pozorný a schoval jej do lapačky.
     
    54:36
    Emil Galimov si sjel na zpětnou přihrávku mezi kruhy, ale jeho zakončení skončilo ve výstroji připraveného Hudáčka.
     
    54:10
    Domácí hokejisté se zmocnili kotouče a vyhodili jej přes všechny čáry za branku soupeře. Kazani se ve třetí části směrem dopředu moc nedaří.
     
    53:48
    Vyloučení v týmu Spartak Moskva (Kaspars Daugavinš – 2 min., držení).
     
    53:10
    Dmitrij Voronkov projel do útočného pásma, jenže na jeho levé straně nedokázal přihrávkou oslovit nikoho ze svých spoluhráčů.

    Tomáš Kubečka

    Branky a nahrávky: 21. Viklund (Chochlačov, Fjodorov), 25. Fjodorov (Daugavinš, Chochlačov), 39. A. Galimov (Hersley, Nikoncev), 44. Daugavinš (Nikoncev, I. Višněvskij), 45. Karsums (A. Galimov), 47. A. Galimov – 10. Galijev (Wikstrand, N. Averin), 22. Galuzin (V. Tichonov, Ljamkin), 35. V. Tichonov (Voronkov, Galijev)


    Spartak Moskva: J. Hudáček (Chomčenko) – Viklund, Hersley, I. Višněvskij, Rylov, Gončarov, Trišin, Nikišin, D. Musin – Fjodorov, Malychin, Chochlačov – Nikoncev, Juňkov, Daugavinš – A. Galimov, Arkalov, Karsums – Cyplakov, Zlobin, Stoljarov.
    Ak Bars Kazaň: Reideborn (45. Biljalov) – Jarullin, Virtanen, Rukavišnikov, Ljamkin, Pedan, Wikstrand, N. Averin – Dyňak, Galuzin, Sannikov – Frattin, Voronkov, Galijev – Lukojanov, M. Gluchov, E. Galimov – Fisenko, Safonov, V. Tichonov – O. Li.
    thejrc.org