Celta Vigo – Leganés 1:0 (kon.) | Barcelona – Eibar 5:0 (kon.) | Real Sociedad – Valencia 3:0 (kon.)
Levante – Real Madrid 1:0 (kon.)
konec
Levante UD
1:0 (0:0)
Real Madrid
Sobota 22.02.2020, 21:00 • Estadio Ciudad de Valencia (Valencia) • Španělská LaLiga • 25. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 37 % : 63 %.
    Střely na branku: 2:6. Střely mimo: 3:8. Rohy: 3:7. Ofsajdy: 0:5. Fauly: 15:10. (22:54:19)
     
    Čtyři nastavené minuty jsou minulostí a zápas končí. Levante na domácím stadionu vítězí nad Realem Madrid 1:0.

    Oba týmy vstoupily do zápasu s velkým nasazením. Sergio Ramos si neodpustil tvrdší faul ve středu pole a u celou situaci musel řešit žlutou kartou hlavní rozhodčí. Následně přišla na řadu první šance. Fernández nevyboxoval míč ideálně z vápno a daroval Casemirovi snadnou hlavičku, ale ta se do branky o něco nevešla. Těsně před koncem první půle ještě ohrozil domácího gólmana Modrić, jeho dělovka však skončila po zákroku mimo konstrukci.

    Po změně stran se tempo hry ještě o něco zvýšilo. Real měl o poznání více ze hry, ale Eden Hazard svou šanci v brejku nedokázal lépe zakončit. Deset minut před koncem poté ze zcela nevinné situace udeřili domácí. Vukčevićova nahrávka našla Josého Moralese, který z úhlu překvapil Courtoise. Real tak teprve podruhé odchází v letošním ročníku La Ligy poražen.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Real Madrid se snaží ještě v samém závěru alespoň srovnat krok. Útočná fáze však dne Bílému baletu vůbec nevychází. Carvajala obral o míč Bruno González, kterého poté hostující bek fauloval.
     
    90+2
    Kroosův centr od rohového praporku domácí opět snadno ubránili, navíc střídající Valverde musel zabrat do obrany, aby nenechal jít Leóna samotného na Courtoise.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase čtyři minuty.
     
    90
    Střídání v týmu Levante UD: ze hřiště odchází Borja Mayoral, přichází Sergio León.
     
    89
    Střídající Valverde našel na pravé straně Kroose, poté byl u míče u Karim Banzema, ale ani jedna z hostujících hvězd se nedokázala prosadit ke střele.
     
    88
    A domácí nebyli daleko od druhého zásahu. Martínez si narazil s Melerem, který mohl sice pálit, ale už nepočítal s obranným skluzem Varana.
     
    87
    Borja Mayoral se dostal s míčem k rohovému praporu a ušetřil pro domácí několik cenných sekund. Navíc bude Levante pokračovat autovým vhazováním.
     
    86
    Defenzivu Levante drží Sergio Postigo. Vinícius totiž hledal zpětnou přihrávkou Benzemu, který už mohl posouvat míč do sítě, ale Postigo zasáhl na poslední chvíli skluzem.
     
    85
    Real se rozhodně v dnešním zápase nevzdává. Kroosův roh sice domácí dokázali odvrátit, ale jen k nohám Marcela, který poté mohl znovu rozehrát do kombinace.
     
    84
    Střídání v týmu Real Madrid CF: ze hřiště odchází Luka Modrić, přichází Federico Valverde.
     
    83
    Střídání v týmu Levante UD: ze hřiště odchází José Luis Morales, přichází Pablo Martínez.
     
    82
    Levante právě vstřelilo branku!
    Neskutečný gól! Už se zdálo, že je JOSÉ MORALES po dlouhém Vukčeviće mimo střelecký úhel. Domácí kapitán ale naprosto zaskočil Thibauta Courtoise, který si nepohlídal svou přední tyč a balon skončil pod břevnem v brance Realu.
     
    81
    Hostům po odvráceném rohovém kopu odskakuje balon od kopaček. Levante se tak snadno dostalo dále od své branky a může se opět nadechnout k útoku.
     
    80
    Ani střídající Vázquez nedokázal rozpohybovat útočnou část Realu. S Benzemou si sice vyměnil míč, ale poté přišla jen mizerná přihrávka k Marcelovi.
     
    78
    Po faulu na Carvajala se mohl Real dlouhým odkopem osvobodit z blízkosti svého vápna. Hosté se poté udrželi v kombinaci ve střední části trávníku.
     
    77
    Levante mělo k dispozici rozehrávku rohového kopu. Campaňa centroval do vápna madridského celku, kde se prosadil k hlavičce jen bránící Varane.
     
    76
    Pod tlakem byl při rozehrávce i Jorge Miramón. Hosté se natlačili v slibném počtu až k vápnu soupeře, ale domácím se opět podařilo snadno překonat napadající vlnu.
     
    75
    Střídání v týmu Real Madrid CF: ze hřiště odchází Isco, přichází Lucas Vázquez.
     
    74
    Real se snaží uklidnit hru ve středu pole. Modrić si několikrát vyměnil míč s Kroosem, poté však německý záložník chyboval a hosté se opět museli stěhovat do obrany.
     
    73
    V pokutovém území Realu bylo znovu pořádně horko. Bardhi procpal míč do malého vápna, kde však zasáhl Varane. Následně dostává žlutou kartu za faul ve středu pole Casemiro.
     
    72
    Zčistajasna se ocitl na levé straně u balonu José Morales. Prudký centr domácího kapitána měl najít Mayorala, ale skvěle se vydal pro míč i Courtois.
     
    71
    Sergio Ramos znovu zachránil Real. Tentokrát udržel na zádech napadajícího Mayorala a tak mohl Courtois sebrat balon v klidu do rukavic.
     
    70
    Střídání v týmu Levante UD: ze hřiště odchází Roger Martí, přichází Gonzalo Melero.
     
    69
    Střídání v týmu Real Madrid CF: ze hřiště odchází Eden Hazard, přichází Vinícius Júnior.
     
    68
    Obrana Realu je nepozorná. Hazard namazal Moralesovi, následně však zachránil situaci pro hosty Varane.
     
    67
    Domácí tým se pokouší zahrozit z rychlých protiútoku. Bardhi přihrával k vápnu k nohám Mayorala, ale než se domácí útočník rozhodl o střelu, tak u něj byl Varane.
     
    66
    Levante rozehrávalo nebezpečný volný přímý kop. Před Courtoise přilétl prudký centr, který však skončil jen u Casemira.
     
    65
    Na straně Realu se začínají rozcvičovat Vinícius a Lucas Vázquez. Casemiro následně nečistě přitlačil k zemi Mayorala.
     
    64
    Ten zápasu se i nadále zvyšuje. Marcelo však došel s míčem po levém kraji až za koncovou čáru a už se kolem Miramóna nedokázal prosadit k centru.
     
    62
    Šance na obou stranách. Nejprve utekl hostující obraně Roger Martí, kterého ale vychytal skvěle postavený Courtois. Následně na druhé straně mohl pálit ve skluzu Benzema, ale ten byl přichycen v ofsajdu.
     
    61
    Ani kreativní Luka Modrić nedokázal obranu Levante překvapit. Oblouček do vápna sice Benzemu našel, ale ten poté nepřetlačil v silovém souboji Gonzáleze.
     
    60
    Ani hodina hry branku nepřinesla. To mohl změnit domácí Vukčević, který dalekonosnou střelou však Courtoise nepřekonal.
     
    59
    Parádní práci při zpracování předvedl Isco. Poté obešel stojícího Miramóna, ale následný pokus z kroku skončil na chráničích Postiga.
     
    58
    Také hosté rozehráli jen na krátko od své branky. Morales poté hledal Bardhiho, ale přihrávka zamířila mimo hrací plochu.
     
    57
    Isco byl přistrčen na útočné polovině a tak nápor madridského týmu může pokračovat volným přímým kolem Toniho Kroose.
     
    56
    Po Marcelově parádní přihrávce mířil sám na Fernándeze Eden Hazard. Elitní posila z Chelsea se však do zakončení vůbec nedostala, když se rychlostně stačil vrátit González.
     
    55
    Domácí ještě pokračovali rozehrávkou rohového kopu. Nyní už se ruka ve vápně píská, ale zahrál jí útočící Borja Mayoral.
     
    54
    Také Levante se poprvé po změně stran dostalo do útoku. V pokutovém území měl Ramos co dělat, aby odzbrojil od balonu Martího.
     
    53
    Isco si narazil s Marcelem, poté byl u balonu Luka Modrić, ale ve vápně je až příliš moc hráčů, než aby se hosté dostali k pohodlnému zakončení.
     
    51
    Obléhání pokutového území domácího celku pokračuje. Marcelo sice obešel Miramóna, ale poté už nedokázal lépe přihrát na hranici vápna Kroosovi.
     
    50
    Hra je přerušena a hlavní rozhodčí dostal pokyn od kolegů u videa. Ruka v pokutovém území se pískat nebude.
     
    49
    U Isca zahrál rukou Sergio Postigo. Hlavní rozhodčí ale hru nepřerušil a tak mohou jít do útoku domácí. Mayoralova rána skončila těsně vedle branky.
     
    48
    Real se po změně stran usadil na útočné polovině. Benzema spolupracoval s Iscem a Marcelem, ale přes zhuštěný prostor nebyla cesta do vápna.
     
    47
    Druhou část dnešního duelu rozehráli ze středového kruhu domácí fotbalisté. U levé postranní lajny se Marcelo kolem soupeře nevymotal.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně ve 22:00.
     
    Hlavní rozhodčí nenastavil v prvním poločase ani sekundu navíc. Hráči obou týmů tak odcházejí do šaten za bezbrankového stavu.

    Oba týmy vstoupily do zápasu s velkým nasazením. Sergio Ramos si neodpustil tvrdší faul ve středu pole a u celou situaci musel řešit žlutou kartou hlavní rozhodčí. Následně přišla na řadu první šance. Fernández nevyboxoval míč ideálně z vápno a daroval Casemirovi snadnou hlavičku, ale ta se do branky o něco nevešla. Těsně před koncem první půle ještě ohrozil domácího gólmana Modrić, jeho dělovka však skončila po zákroku mimo konstrukci.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45
    První poločas skončil.
     
    45
    Od Kroose se odrazil míč za postranní lajnu. Domácí rychle vhodili aut, ale to už byla obrana madridského celku opět zformována před vápnem.
     
    44
    Minutu před pauzou se dostal k míči Nikola Vukčević. Ve středu pole si narazil s Campaňou, ale poté už přišla ztráta domácího celku. Na druhé straně byl Benzema nachytán v ofsajdu.
     
    43
    Luka Modrić pořádně protáhl Fernándeze. Domácí gólman si ale s razantní střelou do středu branky věděl rady. Real bude pokračovat rohovým kopem.
     
    42
    Po Iscově průnikové přihrávce už mohl Benzema střílet, ale ještě zvolil vylepšení akce na Isca, ke kterému se už ale balon nedostal přes staženou obranu.
     
    41
    Vzrušení před Fernándezem. Toňo sklepával míč hrudníkem ke svému brankáři, ale velmi rychle byl u celé situace Benzema a Fernándezem tak tak sebral míč pro sebe.
     
    40
    První poločas pomalu míří ke svému závěru. Hazard rychlostně nestačil na Miramóna a tak raději přihrával do středu pole, kde už čekal na balon Luka Modrić.
     
    39
    Z místa přestupku našel Ramos Isca, který se už už chytal k úniku na Fernándeze, ale skvěle se vrátil do obrany Postigo a navíc je pískán ofsajd.
     
    38
    Roger Martí zbytečně zajel do Casemira a zaslouženě inkasuje od hlavního rozhodčího žlutou kartu.
     
    37
    Tentokrát chtěl tvořit hru Toni Kroos. Hazardovi utíkal míč za koncovou lajnu, následně se mu postavil do cesty ještě Miramón a tak přišel faul.
     
    36
    Marcelo přenesl hru přes celou šířku trávníku na Carvajala. Real se usadil v těsné blízkosti vápna, ale ani tentokrát se Isco s Benzemou neprosadili ke střele.
     
    35
    Ani po Marcelově přihrávce se nepředvedl přesnou střelou Luka Modrić. Chorvatský záložník pálil z prvního doteku, ale nesedl míč mu ideálně na kopačku.
     
    34
    Martí sice prostrkával míč do pokutového území, ale opět našel jen skvěle postaveného Marcela. Následně se provinil proti pravidlům při napadání Mayoral.
     
    33
    Ani jeden z týmů se nemůže prosadit k brankové příležitosti. Isco oslovil Carvajala, ten poté cpal míč do vápna, kde ale jako první hlavičkoval domácí González.
     
    31
    Také Courtois musel na trávník. Přihrávka prošla až do vápna, kde však Varane odstavil tělem Mayorala a tak skončil míč v rukavicích belgického gólmana.
     
    30
    Po půlhodině hry branka nepadla. Levante hraje s aktuálně druhým týmem La Ligy vyrovnané utkání, ale šance zatím nepřicházejí ani na jedné straně.
     
    29
    Ramos založil útočnou akci, poté pokračoval v pohybu a říkal si o centr do vápna. Ten ale přišel jen k Benzemovi, který byl pokrytý Postigem.
     
    28
    Toňo nestačil zachytit prudkou přihrávku na levou stranu. Hosté sice mohli rozehrát autovým vhazováním, ale ani Modrić nebyl ve středu pole dostatečně přesný.
     
    27
    Nápor Realu se pomalu zvyšuje. Modrić uvolnil Benzemu, kterému ale odskočil balon od kopačky k pohotovému Fernándezovi.
     
    26
    Hazardova přihrávka našla na dvaceti metrech Marcela, který to z druhého doteku vyzkoušel přímo na branku, ale balon jen prosvištěl kolem pravé tyče.
     
    25
    Campaňa poslal míč podél postranní lajny na Moralese. Následně byl u balonu i Toňo, ale prudký centr do vápna dokázal uklidit do bezpečí z pohledu hostujícího celku Marcelo.
     
    24
    Na pravé straně měl více prostoru Carvajal. Hosté se postupně posouvali blíže a blíže k vápnu soupeře, ale Iscova spolupráce s Modrićem nakonec postrádala přesnost.
     
    23
    Hosté aktivně napadali rozehrávku soupeře. Benzema nebyl daleko od zisku míče, ale těsně před vápnem chyběl francouzskému útočníkovi metr.
     
    22
    Moralese u postranní lajny zastavil nečistým zákrokem Varane. Stoper Realu nebyl daleko od žluté karty, ale hlavní rozhodčí tentokrát netrestal.
     
    21
    Isco zkoušel ve vápně najít Hazarda. Belgičan byl pokrytý hned dvojicí soupeřů a k balonu už se ve pokutovém území nedostal.
     
    20
    Po dvaceti minutách je stav zápas stále bezbrankový. Více ze hry mají rozhodně hosté, ale ani Levante se nebojí zaútočit. Vukčevićovu rána zblokoval před Courtoisem až Ramos.
     
    18
    Toni Kroos opět kroutil míč do pokutového území od rohového praporku. Před Fernándezem se dral za balonem Benzema. Domácí brankář nezasáhl vůbec jistě a dovolil Casemirovi volnou hlavičku, ale defenzivní záložník těsně minul.
     
    17
    Ofenzivní představení pokračuje. Bardhi se pokoušel najít Martího, kterého si ale v pokutovém území pohlídal Sergio Ramos. Ihned poté se hosté snažili jít do protiútoku.
     
    16
    Hazardův centr byl sice zblokován, ale od rohového praporku poté mohl rozehrávat Toni Kroos. V šestnáctce se provinil faulem hlavičkující Casemiro.
     
    15
    Hosté se nyní zapomněli v ofenzivě. Morales spěchal společně s Mayoralem na osamoceného Marcela. Kapitán Levante však přetáhl klíčovou přihrávku daleko od svého spoluhráče.
     
    14
    Real se začíná prosazovat v útoku. Modrić zapojil do hry Kroose, poté se nabízel ve vápně Benzema, ale opět jeho rána neprošla čistě až k brankáři.
     
    13
    Po Iscově přihrávce skončil míč u Benzemy, který se ale už dostal až příliš blízko domácímu brankáři. Akce ještě pokračovala, ale ani pokus Modriće Fernándeze nepřekvapil.
     
    12
    Prvním potrestaným hráčem zápasu je Sergio Ramos, který přibrousil ve středu pole Moralese. Velká nepříjemnost pro hostujícího stopera.
     
    11
    Carvajal si na pravé straně narazil s Iscem, nakonec se na hranici vápna odhodlal ke střele z otočky Eden Hazard, ale jeho pokus byl zblokován a poté už neměl Fernández problém se zadržením míče.
     
    10
    První desetiminutovka brankovou příležitost nenabídla. Real se tentokrát zkoušel prosadit po levé straně, ale dlouhý nákop Courtoise skončil mimo hrací plochu.
     
    9
    Také Levante se vydalo do útoku. Miramón byl na pravé straně s Moralesem, poté byl u balonu i Martí, který po ztrátě nepříjemně zajel do Marcela.
     
    8
    Perfektní práci při napadání předvedl Marcelo. Po odraženém balonu se opřel do střely Karim Benzema, ale z velkého úhlu domácího brankáře nedokázal zaskočit.
     
    7
    Hlavní rozhodčí musí uklidňovat Sergia Ramose, který dostal tvrdý úder od Martího. Hostující kapitán si ale žlutý trest pro soupeře nevybojoval.
     
    6
    Domácí tým zatím i nadále drží balon pod kontrolou. Isco sice na moment získal míč na Campaňovi, ale ihned poté skončil na trávníku po kontaktu s Moralesem.
     
    5
    Také Toňo se dostal do pohybu na levém kraji. Ve spolupráci s Vukčevićem však Carvajala neobešli, navíc skončil míč jen za postranní lajnou a vhazovat budou hosté.
     
    4
    Levante hraje v úvodu bez zbytečného respektu. Vukčević našel na levé straně Bardhiho, ten poté ještě přihrával do vápna, ale Mayoral byl obsazen Varanem.
     
    3
    Také Real se poprvé dostal na útočnou polovinu. Modrićova přihrávka na Benzemu byla o něco delší, než by francouzský útočník potřeboval a tak byl první u balonu Fernández.
     
    2
    Do prvního poločasu vkročili rozehrávkou ze středového kruhu hostující fotbalisté. Bardhi ihned prohnal na levé straně Carvajala, který musel rychle zacouvat do obrany.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Levante UD: Aitor Fernández – Miramón, Postigo, Bruno González, Toňo – Morales (C), Campaña, N. Vukčević, E. Bardhi – Martí, B. Mayoral.
    Náhradníci: Koke – S. León, C. Clerc, Ó. Duarte, Martínez, Coke, Melero.

    Real Madrid CF: Courtois – Carvajal, Varane, Ramos (C), Marcelo – Modrić, Casemiro, Kroos – Isco, Benzema, E. Hazard.
    Náhradníci: Aréola – Militao, James Rodríguez, Vinícius Júnior, L. Vázquez, Valverde, F. Mendy.

    Rozhodčí: Hernández – Naranjo, Alcoba.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Posledních pět vzájemných zápasů

    14.09. 2019 Real Madrid – Levante 3:2
    24.02. 2019 Levante – Real Madrid 1:2
    20.10. 2018 Real Madrid – Levante 1:2
    03.02. 2018 Levante – Real Madrid 2:2
    09.09. 2017 Real Madrid – Levante 1:1
     
    Real Madrid CF

    Madridští fotbalisté prožili mizernou loňskou sezonu. V domácí soutěži Real hned dvanáctkrát prohrál, i tak si ale v LaLize připsal konečné třetí místo. V prestižní Lize mistrů usiloval Real Madrid o čtvrtý titul v řadě. Po odchodu hlavní hvězdy Cristiana Ronalda se Real probojoval ze základní skupiny do osmifinále. V něm nejprve vyhrál v Amsterdamu proti místnímu Ajaxu, ale v domácí odvetě padl 1:4 a s milionářskou soutěží se musel předčasně rozloučit.

    Po zpackané sezoně Real mohutně posiloval. Z londýnské Chelsea přišel do Madridu Eden Hazard. Za Bílý balet budou nově nastupovat také Ferland Mendy, Éder Militao, Takefusa Kubo, Rodrygo nebo Luka Jović. Naopak dres Realu už letos nebudou oblékat Sergio Reguilon, Theo Hernandez, Luca Zidane a Daniel Ceballos nebo Jesus Vallejo. Těsně před startem nového ročníku poté Madridští vyměnili brankáře, z PSG přišel Aplhonse Aréola, opačným směrem poté zamířil Keylor Navas.

    Ani v přípravě se Real příliš nepředvedl. V rámci International Cupu nejprve madridský tým prohrál 1:3 s Bayernem, poté sice zvítězil po penaltovém rozstřelu nad Arsenalem, ale na závěr padl s městským rivalem Atléticem. Ani Audi Cup Realu příliš nevyšel. V semifinále prohrál 0:1 s Tottenhamem, následně v utkání o třetí místo přestřílel 5:3 Fenerbahce. V generálce poté Real nestačil 2:3 na AS Řím.

    V La Lize Real drží po čtyřiadvaceti odehraných kolech na první příčce, když pouze jednou odešel ze zápasu poražen. Z posledních pěti utkání ztratil body jen jednou a to když před týdnem nečekaně remizoval s Celtou Vigo, která bojuje o udržení mezi španělskou elitou. Před druhou Barcelonou má madridský celek pouze bodový náskok.
     
    Levante UD

    Levante patří v letošním ročníku La Liga do druhé polovině tabulky. Po čtyřiadvaceti odehraných kolech se drží na třináctém místě, ale s pouhým osmibodovým polštářem před sestupem. Navíc v posledních týdnech se fotbalistům Levante nedaří. Domácí porážka 0:1 s Alavés, následně Levante nevstřelilo gól ani v souboji s Osasunou. Před dvěma týdny sice přišla výhra nad předposledním Leganés, ale v posledním kole už Levante znovu těsně prohrálo, tentokrát s Villarrealem 1:2.
     
    Krásný sobotní večer, vítám všechny příznivce fotbalu. Nejvyšší španělská soutěž La Liga pokračuje již pětadvacátým kolem a my se společně zaměříme na zápas Levante, které před domácím publikem přivítá Real Madrid.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.

    Vít Schück

    Branky: 82. Morales (N. Vukčević)

    Karty:   38. Martí (LVN) – 12. Ramos (REA), 73. Casemiro (REA)


    Držení míče: 37 % : 63 %.
    Střely na branku: 2:6. Střely mimo: 3:8. Rohy: 3:7. Ofsajdy: 0:5. Fauly: 15:10.
    Levante UD: Aitor Fernández – Miramón, Postigo, Bruno González, Toňo – Morales (C) (83. Martínez), Campaña, N. Vukčević, E. Bardhi – Martí (70. Melero), B. Mayoral (90. S. León).
    Náhradníci: Koke – S. León, C. Clerc, Ó. Duarte, Martínez, Coke, Melero.

    Real Madrid: Courtois – Carvajal, Varane, Ramos (C), Marcelo – Modrić (84. Valverde), Casemiro, Kroos – Isco (75. L. Vázquez), Benzema, E. Hazard (69. Vinícius Júnior).
    Náhradníci: Aréola – Militao, James Rodríguez, Vinícius Júnior, L. Vázquez, Valverde, F. Mendy.

    Rozhodčí: Hernández – Naranjo, Alcoba
    bahis siteleri