Eibar – Levante 3:0 (kon.) | Valencia – Real Betis 2:1 (kon.) | Leganés – Alavés 1:1 (kon.)
Granada – Celta Vigo 0:0 (kon.)
konec
SD Eibar
3:0 (1:0)
Levante UD
Sobota 29.02.2020, 13:00 • Estadio Municipal de Ipurúa (Eibar) • Španělská LaLiga • 26. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Eibaru, který svého soupeře porazil výsledkem 3:0. Eibar prožil velice dobrý vstup do druhého poločasu, během kterého se dostal do dvoubrankového vedení. Domácí Charles dokonce mohl zkompletovat hattrick, jenomže nabídnutou penaltu neproměnil. Eibar přesto odskočil na rozdíl tří branek, o což se postaral Orellana. Levante nehrálo vůbec špatně, avšak téměř každé zakončení směřovalo daleko vedle branky. (14:53:10)
     
    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 8:3. Střely mimo: 2:4. Rohy: 3:6. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 14:16.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Levante rozjíždělo jednu z posledních útočných akcí od svého pokutového území. Postupná kombinace nakonec přinesla ztrátu míče, o což se postaral Bigas.
     
    90+3
    Nahrávka na druhou stranu mohla směřovat na střídajícího Kikeho, který prohrál rychlostní souboj s Postigou. Prvně jmenovaný poté poslal k trávníku Campaňu.
     
    90+1
    Chvíli se nehrálo, jeden z hráčů měl drobné zdravotní problémy. Vypadalo to na hostujícího útočníka Rogera.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o pět minut.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, zcela určitě můžeme počítat s nastaveným časem. Levante touží alespoň po čestné brance.
     
    88
    Střídání v týmu SD Eibar: ze hřiště odchází Sergi Enrich, přichází Kike García.
     
    88
    Napadající Roger si kousek od půlící čáry pomohl nedovoleným zákrokem, na zemi se navíc ocitl Orellana.
     
    87
    Eibar se i po třetí vstřelené brance drží s míčem na polovině soupeře, kde se snažil na pravém křídle vysunout Enricha, avšak před ním včas zakročil Toňo.
     
    85
    Eibar právě vstřelil branku!
    O vítězi tohoto zápasu je definitivně rozhodnuto! Na přihrávku do pokutového území si naběhl Enrich, který poté ještě nahrával pod sebe. Jeden z jeho spoluhráčů podklouzl, za ním ale číhal pozorný FABIÁN ORELLANA, kterému se povedlo zakončit mimo dosah brankáře Fernándeze.
     
    85
    Levante si navíc vybojovalo standardní situaci z velice dobré vzdálenosti od branky. K exekuci se nakonec postavil Campaňa, jehož centr zpracoval na hruď Diop.
     
    84
    Střídání v týmu SD Eibar: ze hřiště odchází Pedro León, přichází Pablo De Blasis.
     
    79
    Levante stupňuje aktivitu. Výsledkem byl zisk dalšího rohového kopu, který přinesl centr směrem do malého vápna, kde ovšem dokázal zakročit obránce Bigas.
     
    79
    Pokus o přenesení hry na Orellanu byl příliš nápadný, proto se povedlo zakročit pozornému Miramónovi, který se svižným způsobem dostal na druhou stranu.
     
    78
    Střídání v týmu SD Eibar: ze hřiště odchází Charles, přichází Gonzalo Escalante.
     
    77
    Eibar si začíná koledovat. Soupeř se i tentokráte dostal do dobré střelecké pozice, k hlavičce se navíc protlačil Melero, který na zadní tyči mířil vysoko nad branku.
     
    76
    Do zakončení se navíc protlačil také Bardhi, který to nemyslel vůbec špatně. Jeho technická navštívenka nakonec putovala nad branku, Joel nemusel zasahovat.
     
    75
    Snaha hostujících hráčů skončila ziskem dalšího rohového kopu. Ten byl i v tomto případě rozehrán po zemi, Orellanovi se ovšem povedlo zablokovat pokus o kolmici.
     
    74
    Levante tak přečkalo další kritický moment, nicméně stále prohrává o dvě branky. Na řadu přišlo autové vhazování z pravé strany, přičemž si Miramón vybral Leóna.
     
    72
    K rozehrávce pokutového kopu se nakonec postavil Charles, který toužil po hattricku. Jeho zakončení směřovalo doprostřed branky, kde zůstal stát také Fernández.
     
    72
    Žlutou kartu dostává Sergio Postigo (Levante UD).
     
    71
    Žlutou kartu dostává Jorge Miramón (Levante UD).
     
    70
    Hlavní sudí konzultoval předchozí situaci uvnitř hostující šestnáctky. Ve hře byla případná hra rukou, navíc z toho skutečně bude penalta pro Eibar!
     
    69
    V útočné snaze pokračoval také Orellana, který si na levém křídle našel prostor k centru směrem do pokutového území, míč však pouze proletěl celým vápnem.
     
    68
    Z útočné poloviny se chopil rozehrávky volného kopu domácí Arbilla, který to zkoušel vysokým pasem směrem do pokutového území, kde se prosadil González.
     
    67
    Sledovali jsme další nedovolený zákrok, tentokráte v podání hostujícího Miramóna, který si spíše počínal takticky. Po jeho zákroku se na zemi ocitl Cristóforo.
     
    66
    Střídání v týmu Levante UD: ze hřiště odchází Nikola Vukčević, přichází Gonzalo Melero.
    Střídání v týmu Levante UD: ze hřiště odchází Borja Mayoral, přichází Sergio León.
     
    62
    V krátkém časovém sledu jsme viděli další žlutou kartu, tentokráte jí vyfasoval domácí Ángel, který poslal k zemi Moralese.
     
    61
    Je za námi zhruba hodina hry, zatím jsme se dočkali dvou přesných zásahů. Levante se směrem dopředu stále hledá, domácí hrají přesně tak, jak jim to vyhovuje.
     
    60
    Žlutou kartu dostává Fabián Orellana (SD Eibar).
     
    60
    Mayoralovi to v tomto duelu zrovna moc nejde, tentokráte naprosto čistě prohrál hlavičkový souboj. Na opačné straně moc nechybělo Enrichovi, který mířil vedle.
     
    59
    Došlo k dalšímu nedovolenému zákroku, při kterém dostal naloženo domácí Orellana. Sudí pochopitelně pískl do své píšťalky, Eibar má k dispozici standardku.
     
    58
    Nakonec to bylo bez teče jakéhokoliv z hráčů, mohlo se tak odkopávat od branky Fernándeze. I tentokráte se nejvýše do vzduchu dostal jeden z domácích.
     
    57
    Rohový kop byl na programu také na druhé straně. Fernández ho sice vyboxoval před sebe, jenomže tam číhal Charles, který akrobatickým způsobem mířil kousek vedle.
     
    56
    Levante mělo k dispozici rohový kop z levé strany, avšak ani tentokráte jsme neviděli žádnou vyloženou šanci. Útočným faulem si navíc vypomohl Bardhi.
     
    55
    U středového kruhu se povedlo ukázkovým skluzem zakročit Campaňovi, který poté rozjel akci po levém křídle. Roger navíc ani tentokráte nevyzrál na Yoela.
     
    54
    Po delší době nastalo ohrožení domácí branky. Diopovi se nepovedlo trefit míč, k němu se tak dostal Bardhi, po jehož nahrávce pálil do rukavic brankáře Roger.
     
    53
    Míč se však dostal ven z hrací plochy, což znamenalo odkop od domácí branky. Rodríguez odkopával daleko na druhou stranu, kde hrudí sklepával Enrich.
     
    52
    Hosté se opět nastěhovali na opačnou stranu hrací plochy, kde se autového vhazování z pravé strany ujal obránce Miramón, který si u rohového praporku vybral Rogera.
     
    51
    Žlutou kartu dostává Sergi Enrich (SD Eibar).
     
    50
    Následovalo autové vhazování z levé strany, po kterém se Levante raději s míčem vrátilo směrem na vlastní polovinu, kde s rozehrávkou vypomohl González.
     
    49
    Levante to bude mít najednou hodně složité, v tuto chvíli musí dotahovat dvoubrankové manko. Do konce tohoto zápasu zbývá téměř celý druhý poločas.
     
    48
    Eibar právě vstřelil branku!
    Domácí se krátce po startu druhého poločasu dostávají do dvoubrankového vedení! Za kolmicí za obranu se hnal domácí Enrich, který ještě počkal na náběh svých spoluhráčů. Centr levým nártem nakonec našel hlavu CHARLESE, jeho nesmírně přesná hlavička skončila přesně v šibenici.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu si to směrem dopředu namířil hostující Morales, který se skoro dostal k hranici pokutového území, kde jeho centr zablokoval Bigas.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost hostující hráči, kteří budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nepřinesl zrovna atraktivní podívanou. V úvodu zápasu jsme sledovali vyrovnanou partii, jenomže posléze začal mít více ze hry Eibar, který se dokonce dostal do kýženého vedení. Levante se horko, těžko dostávalo k opačnému pokutovému území, kde zatím funguje obrana domácích na jedničku.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45
    První poločas bude nastaven o jednu minutu.
     
    44
    Mayoral i tentokráte uspěl v souboji proti Bigasovi, jenomže jeho prodloužení jako první sebral domácí obránce Oliveira, který poslal míč daleko do hlediště.
     
    42
    S míčem si zahrál také hostující brankář Fernández, který se v tomto případě rozhodl rozehrát po zemi na osamoceného Postiga, jenž mu ihned vracel zpět.
     
    41
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.
     
    40
    Na opačné straně se k odraženému míči jako první dostal Morales, kterému se nepovedlo zamířit vůbec přesně. Jeho rána totiž letěla snad do desáté řady tribuny.
     
    39
    Domácí to pro tentokráte zkoušeli útokem přes levou stranu, kde si centr přichystal obránce Ángel. Jeho nabídku ovšem dokázal včas odklidit zadák González.
     
    34
    Domácí se však nedostali k souvislejší práci s míčem, což se dá říct také o Levante. Do hry se dostává celkem dost nepřesností, což škodí atraktivitě zápasu.
     
    33
    Při snaze o napadání se prezentoval nedovoleným zákrokem hostující Vukčević, který si je svého faulu vědom. Oliveira proto bude rozehrávat z vlastní poloviny.
     
    32
    Je za námi více než třetina zápasu, zatím jsme se dočkali jediného přesného zásahu. Do kýženého vedení se totiž dostali domácí, kteří jsou i nadále aktivnější.
     
    31
    Kousek od pokutového území skončil na zemi Orellana, který se musí rychle zvednout. Sudí tentokráte nechal pokračovat ve hře, Levante si navíc přichystalo kontr.
     
    30
    Navíc si další útočnou akci přichystal León, který si seběhl na nahrávku na pravou stranu, odkud centroval směrem do malého vápna, kde nikdo z hráčů míč netrefil.
     
    29
    Regulérnost této trefy musel potvrdil ještě videorozhodčí, který jí skutečně uznal. Do vedení se tak dostal Eibar, který byl v posledních minutách nebezpečnější.
     
    27
    Eibar právě vstřelil branku!
    Máme tady úvodní branku tohoto zápasu, do vedení se dostávají domácí! Eibar totiž rozehrál standardní situaci po zemi, načež do pokutového území přeci jenom přiletěl centr. Ve vzduchu se prosadil jeden z domácích, který prodloužil směrem do malého vápna, kde kostrbatým způsobem dotlačil míč do sítě CHARLES.
     
    26
    Hlavní sudí si nakonec všiml nedovoleného zákroku jednoho z hostujících hráčů, logicky tak byla nařízena standardní situace, ke které se postavil Orellana.
     
    25
    Do hlavičkového souboje proti Arbillovi se pouštěl hostující Mayoral, který navíc uspěl. Odraženého balónu se ovšem chopil Cristóforo, který se vydal kupředu.
     
    24
    León se po pravém křídle daleko nedostal, naopak si pochvalu zaslouží bránící Toňo, který při snaze odkopnout míč ještě trefil právě prvně jmenovaného hráče.
     
    23
    Rodríguez se postaral o dalekonosný odkop na druhou stranu hrací plochy, kde v hlavičkovém souboji dokázal uspět Charles, který ihned sklepl pod sebe na Diopa.
     
    22
    Eibar si dokonce vybojoval druhý rohový kop, který ani tentokráte nepřinesl nic nebezpečného. Naopak na přední tyči obětavým zákrokem zasahoval Postigo.
     
    19
    Levante se opět dostalo pod menší tlak, což málem přineslo slibnou šanci pro urostlého Enricha. Toho ovšem zákrokem na poslední chvíli zastavil zadák Postigo.
     
    18
    Eibar se tak chopil rozehrávky prvního rohového kopu, který ovšem nepřinesl nic nebezpečného. Naopak do vzduchu vystoupal Vukčević, který včas zakročil.
     
    17
    Parádní pas směřoval na pravou stranu, kam si seběhl domácí León. Jeho první rána směřovala po zemi, Fernández si dokázal poradit také s druhým pokusem.
     
    16
    Defenzivní povinnosti si splnil také Vukčević, který rovněž na jistotu poslal míč až do zámezí. Posléze se do protiútoku dostával Roger, který ale nenašel Mayorala.
     
    15
    Útočná snaha Eibaru skončila ještě před opačnou šestnáctkou, kde natolik zkušeně zakročil obránce González, který dokonce vybojoval pro svůj celek další aut.
     
    14
    I tentokráte jsme sledovali nedovolený zákrok, o který se v tomto případě postaral napadající zadák Toňo. Rodríguez tak bude moci odkopávat od své branky.
     
    13
    Zatím nejnadanější situaci mají na starosti hostující hráči. Roger totiž zkoušel šajtlí napříč malým vápnem oslovit Mayorala, kterému chybělo pár centimetrů.
     
    12
    Levante tak rozehrávalo kousek od středového kruhu, o což se postaral obránce Postigo. Jeho vzdušná nabídka měla najít Rogera, před kterým zakročil Bigas.
     
    11
    Fernández v tomto případě raději rozehrál po zemi na vedle stojícího Gonzáleze. Druhý jmenovaný poté ještě zkoušel najít Vukčeviće, který byl poslán k zemi.
     
    10
    Do kombinace se zapojil také Mayoral, který se málem protlačil až k zakončení. Na poslední chvíli se k němu dostal Oliveira, jenž ho vytlačil ze střelecké pozice.
     
    9
    Do pokutového území přiletěl nadějný centr, který si navíc na malém vápně dokázal najít domácí Enrich. Jeho hlavičkový pokus zaplul přímo do rukavic brankáře.
     
    8
    Hrací předmět se v krátkém časovém sledu opět dostal ven z hrací plochy. To znamenalo autové vhazování pro Levante, Miramón ovšem našel pouze nohu Ángela.
     
    7
    Pokus o nakopnutí míče na útočnou polovinu dokázal ve vzduchu sebrat pozorně hrající Postigo, který hlavou odklidil do moci Campani, jenž se vydal vpřed.
     
    6
    Sledovali jsme nedovolený zákrok v podání napadajícího Bardhiho, který místo míče trefil nohu jednoho z protihráčů. Eibar se následně rozhodl rozehrát po zemi.
     
    5
    Hostující celek rozjel kombinaci na vlastní polovině hrací plochy, do které se zapojil také brankář Fernández, který zkoušel z jedničky odkopnout na druhou stranu.
     
    4
    Kousek od středového kruhu se povedlo zorientovat se domácímu Cristóforovi, který posléze oslovil vedle stojícího Diopa, jenž pro změnu ještě přenášel hru.
     
    3
    Hned v úvodu tohoto zápasu jsme sledovali velice sympatické zakončení v podání hostujícího Bardhiho, který si navedl míč na pravou nohu a poté prověřil brankáře.
     
    2
    Hlavní sudí tohoto zápasu poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali na starost domácí, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    SD Eibar: Y. Rodríguez – Arbilla, P. Oliveira, Bigas, Ángel – P. León, Papakouli Diop, Cristóforo, Orellana – Enrich (C), Charles.
    Náhradníci: Dmitrović – Kike García, Expósito, Escalante, De Blasis, Burgos, S. Álvarez.

    Levante UD: Aitor Fernández – Miramón, Postigo, Bruno González, Toňo – Morales (C), Campaña, N. Vukčević, E. Bardhi – Martí, B. Mayoral.
    Náhradníci: Koke – C. Clerc, Coke, Ó. Duarte, S. León, Martínez, Melero.

    Rozhodčí: González – Rodríguez, Carreño.
     
    Levante UD

    Na opačné straně stojí Levante, které prožívá o něco povedenější sezonu. Levante se nachází v přesné polovině tabulky, přičemž do této chvíle nasbíralo dvaatřicet bodů. Hostující tým tohoto zápasu ztrácí na pohárové pozice osm bodů, naopak náskok před osmnáctou Mallorcou je v tuto chvíli desetibodové. Levante navíc v posledních zápasech zabralo, v posledním ligovém kole dokonce bodovalo naplno, neboť na svém stadionu porazilo druhý Real Madrid 1:0. Levante se však řadí mezi šestici nejhorších celků celé ligy, ze třinácti zápasů totiž nasbíralo pouze devět bodů.
     
    SD Eibar

    Fotbalisté Eibaru se v tomto ligovém ročníku opírají o celkem nepovedené výsledky, které momentálně stačí na průběžnou šestnáctou pozici tabulky, což by v konečném důsledku znamenalo setrvání v nejvyšší soutěži. Eibar však bude muset pořádně zabrat, na sestupové pásmo má totiž náskok pouhých dvou bodů. Domácí celek tohoto zápasu čeká na sedmou ligovou výhru více než měsíc, ta poslední přišla v domácím duelu proti madridskému Atléticu. Od té doby na řadu přišla série čtyř zápasů, během kterých Eibar uhrál dva nerozhodné výsledky, naproti tomu hned dvakrát vyhrál.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Španělská LaLiga má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi SD Eibar a Levante UD.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.

    David Suchý

    Branky: 27. Charles (Orellana), 48. Charles (Enrich), 85. Orellana (Enrich)

    Karty:   51. Enrich (EIB), 60. Orellana (EIB), 62. Ángel (EIB) – 71. Miramón (LVN), 72. Postigo (LVN)

    Neproměněná penalta: 72. Charles (EIB), brankář Aitor Fernández zneškodnil


    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 8:3. Střely mimo: 2:4. Rohy: 3:6. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 14:16.
    SD Eibar: Y. Rodríguez – Arbilla, P. Oliveira, Bigas, Ángel – P. León (84. De Blasis), Papakouli Diop, Cristóforo, Orellana – Enrich (C) (88. Kike García), Charles (78. Escalante).
    Náhradníci: Dmitrović – Kike García, Expósito, Escalante, De Blasis, Burgos, S. Álvarez.

    Levante UD: Aitor Fernández – Miramón, Postigo, Bruno González, Toňo – Morales (C), Campaña, N. Vukčević (66. Melero), E. Bardhi – Martí, B. Mayoral (66. S. León).
    Náhradníci: Koke – C. Clerc, Coke, Ó. Duarte, S. León, Martínez, Melero.

    Rozhodčí: González – Rodríguez, Carreño

    Diváci: 5920
    bahis siteleri