Eibar – Levante 3:0 (kon.) | Valencia – Real Betis 2:1 (kon.) | Leganés – Alavés 1:1 (kon.)
Granada – Celta Vigo 0:0 (kon.)
konec
Granada CF
0:0 (0:0)
Celta de Vigo
Sobota 29.02.2020, 21:00 • Estadio Nuevo Los Cármenes (Granada) • Španělská LaLiga • 26. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Máme za sebou utkání 26. kola španělské La Ligy mezi Granadou a Celtou Vigo, které skončilo bez branek. Diváci se dnes při sledování utkání příliš nebavili, neboť šancí k vidění bylo pomálu. Přesto by mohli domácí příznivci odcházet ze stadiónu v dobré náladě, pokud by Puertasova hlavička z 85. minuty skončila v síti, jenže balón se odrazil od jedné tyče do druhé a zpátky do hry.

    Remíza pro Granadu znamená, že zůstává devátá, ztráta na osmý Villareal činí jeden bod. Celta se také neposunula, je sedmnáctá o tři body před sestupem ohroženou Mallorcou.

    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (22:56:52)
     
    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 0:2. Střely mimo: 7:3. Rohy: 6:1. Ofsajdy: 3:4. Fauly: 14:11.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Poslední šanci utkání měl znovu Rafinha, který jako tank prorazil skrze třemi protihráči, jenže proti zakončení se postavili další dva, mezi nimiž se balón zastavil.
     
    90+3
    Iago Aspas nabral velkou rychlost po pravé lajně, ale k ohrožení branky se nedostal, jelikož se Španělovi postavil do cesty Domingos Duarte. Křídelník vytěžil alespoň aut.
     
    90+2
    Brazilec Rafinha si nabíhal za obranu, jenže lob od Yokuşla přišel moc pozdě. V té době už se středopolař nacházel v postavení mimo hru.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby čtyři minuty.
     
    90
    Střídání v týmu Real Club Celta de Vigo: ze hřiště odchází Fran Beltrán, přichází Pape Diop.
     
    89
    To si Köybaşı také po chvíli uvědomil a tak rychle skočil zpátky na nohy a zapojil se do hry. Ihned vybojoval míč na pasivně stojícím Rafinhovi.
     
    88
    Ismail Köybaşı byl tvrdě dohrán Mallem a zůstal ležet za postranní čárou. Hra ovšem může pokračovat, neboť turecký fotbalista je mimo hrací plochu.
     
    87
    Roberto Soldado si vůbec neporadil se zpracováním nakopávaného míče vyslaného stoperem Duartem. Kulatý nesmysl se od jeho nohy odrazil jako od zdi, Blanci si už připravuje balón na odkop.
     
    86
    Tlak domácích neutichá, svěřenci kouče Martíneze chtějí v závěru strhnout vítězství na svou stranu. Rána Machíse z voleje proletěla vysoko nad.
     
    85
    Zničehonic mohli domácí vstřelit s největší pravděpodobností vítězný gól! Na centr Azeeze z pravé strany si naskočil Antonio Puertas, jehož hlavička se odrazila od jedné tyčky do druhé a zpátky do hry! Obrovská smůla.
     
    84
    Antonio Puertas neměl podporu spoluhráčů a tak se sám vydal proti dvojici protihráčů. Pral se statečně, avšak nebylo mu to nic platné, přes Malla nepronikl.
     
    83
    Vzápětí se ale Lucas Olaza dopustil školácké chyby, při vhazování se totiž dopustil přešlapu. Podle pravidel se aut otáčí, hraje Granada.
     
    82
    Obrannou práci si na jedničku odvedl Lucas Olaza. Nepustil před sebe dotírajícího Puertase, míč nechal doputovat až do zámezí.
     
    81
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Domácí rozehrávali rohový kop, José Antonio Martínez se přes Murilla k hlavičce neprotlačil.
     
    80
    Beltrán pěkně uvolnil Minu, k němuž se ale včas stáhl Jesús Vallejo. Stoper dokázal soka vytlačit z ideální střelecké pozice, Španěl vůbec nezakončil.
     
    79
    Vypadalo to, že byl spáchán faul na Roberta Soldada, kterého do oblasti hrudi zasáhl Mallo, jenže ještě před tím zmíněný forvard proti soupeři hrál šlapákem. Rozhodčí bral v potaz pouze první přestupek, domácímu kapitánovi udělil žlutou kartu.
     
    78
    Do kombinace Granady se zapojil rovněž gólman Rui Silva. ten vyběhl až za hranici šestnáctky, aby zbytečně nezdržoval.
     
    77
    První dotek ve hře se Machísovi nepovedl podle představ. Neporadil si se zdánlivě jednoduchým zpracováním, balón získal Okay Yokuşlu.
     
    76
    Yangel Herrera si dokázal zpracovat balón, jenže bylo to pouze za pomoci pravé ruky. To pozornosti sudího neuniklo, rozehrávat budou hosté.
     
    75
    Žlutou kartu obdržel také náhradní gólman Celty Vigo Sergio Álvarez, který nejspíše použil nějaké ostřejší slova směrem k rozhodčímu.
     
    74
    Střídání v týmu Granada CF: ze hřiště odchází Fede Vico, přichází Darwin Machís.
     
    73
    Fede Vico si krásně nadkopl balón, s čímž Hugo Mallo vůbec nepočítal. Soupeřovi zajel do stojné nohy, čímž ho poslal k zemi. Žlutá karta.
     
    72
    V posledních minutách jsou to překvapivě hosté, kteří tahají za pomyslný delší konec provazu. Domácí úplně vypadli z tempa.
     
    71
    Po centru z přímého kopu se k hlavičce dostal Jeison Murillo, který poslal hlavičku těsně nad břevno. Vzrušení ale bylo zbytečné, neboť situaci předcházel ofsajd.
     
    70
    Střídání v týmu Real Club Celta de Vigo: ze hřiště odchází Pione Sisto, přichází Brais Méndez.
     
    69
    Iago Aspas si nabíhal za obranu, kam mu také Sisto adresoval nahrávku. Balón by příliš rychlý, křídelník se za ním hnal marně.
     
    68
    Středopolař Yangel Herrera se ohnal tak nešikovně, že pravou rukou trefil do obličeje Rafinhu, jemuž roztrhl horní ret. Venezuelan může být hodně rád, že neviděl druhou žlutou kartu. Rozhodčí zřejmě přihlédl k tomu, že se nejednalo o úmyslný zákrok.
     
    67
    Hlavní rozhodčí přerušil hru dříve, než balón vůbec dopadl do pokutového území. Důvodem byl útočný faul, jehož se dopustil José Antonio Martínez.
     
    66
    Roberto Soldado chytře prodlužoval za sebe do prostoru, kam si nabíhal Ismail Köybaşı. Na Murilla si sice nepřišel, vybojoval alespoň rohový kop.
     
    65
    Dimitri Foulquier dnes, stejně jako v předešlých zápasech Granady, patří k nejlepším fotbalsitům na hřišti. Pravý bek si pohrál s dvěma protihráči a na třetím, jímž byl Beltrán, vybojoval faul.
     
    64
    Velmi zkušeně si počínal Rui Silva. Počkal si, až balón spadne do pokutového území a pak si jej hned stáhl do rukavic. Mina těsně nestihl gólmanovi ukopnout míč.
     
    63
    Střídání v týmu Granada CF: ze hřiště odchází Álvaro Vadillo, přichází Antonio Puertas.
     
    62
    Brankář svým výkopem hledal Sista. Pasivně stojícího Dána ovšem s přehledem přeskočil Foulquier, navíc dokázal přesně přihrát Azeezovi.
     
    61
    Hodina střetnutí je za námi. Stále marně čekáme na první gól a stejně tak na první pořádnou šanci, jež by k tomu kýženému gólu vedla.
     
    60
    Žlutou kartu na kontě má už také Iago Aspas. Spíše to ale vypadalo, že Herrera ztratil rovnováhu, než že by se hostující křídelník dopustil faulu.
     
    59
    Dlouhý nákop Duarteho si Soldado skvěle zpracoval na prsa, podle rozhodčího si však proti Murillovi až příliš pomáhal pravou rukou, Píská se tedy útočný faul.
     
    58
    Druhý úspěšný zákrok si na své konto připisuje Rui Silva. Stejně jako v prvním případě, ani teď s ním neměl moc práce. Střela Apase byla z úhlu, navíc hodně pomalá.
     
    57
    Střídání v týmu Granada CF: ze hřiště odchází Yan Eteki, přichází Ramon Azeez.
    Střídání v týmu Real Club Celta de Vigo: ze hřiště odchází Fjodor Smolov, přichází Santiago Mina.
     
    56
    Naštěstí pro Grandau to vypadá, že stoper bude schopen pokračovat ve hře. Martínez se vrátil zpátky na trávník a nevykazuje žádné známky zranění.
     
    55
    Po jednom ze soubojů zůstal na zemi ležet José Antonio Martínez. Dokonce k němu byli povoláni lékaři, kteří mu aktuálně obstřikují pravý kotník.
     
    54
    Druhá žlutá karta v krátkém časovém sledu. Jejím držitelem se stal Yangel Herrera, když zezadu podrazil Beltrána.
     
    53
    O chvilku později si již Sisto vedl o poznání lépe. Dobře si naběhl za obranu na pas Aspase, z velkého úhlu ovšem nedokázal překvapit domácího gólmana, Silva si nadvakrát se zakončením soka poradil.
     
    52
    Pione Sisto viditelně stáhl k zemi středem unikajícího Foulquiera. V tomto případě sudí musel tasit žlutý kartónek.
     
    51
    Pione Sisto si v těžké pozici neporadil úplně podle svých představ. U lajny se snažil nastřelit Valleja a vybojovat faul, jenže míč se odrazil do zámezí od jeho pravé nohy.
     
    50
    Největší šanci utkání měl na svědomí Fede Vico. Ten se dostal do příležitosti po výborné nahrávce Vadilla, v pádu však levačkou zamířil hodně nepřesně.
     
    49
    Těžko říct, co teď Ismail Köybaşı zamýšlel, ale dlouhým nákopem poslal balón přímo do rukavic Blanca. Přičemž Soldado se nacházel úplně někde jinde.
     
    48
    Dimitri Foulquier se jako pravý obránce dostal až do pokutového území, odkud vypálil štiplavou ránu mířící k pravé tyči. Balón nakonec skončil v boční síti.
     
    47
    Ani jeden z trenérů neposlal po poločasové přestávce na trávník čerstvou sílu. Oba týmy pokračují v původním složení.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 22:00.
     
    První poločas utkání mezi Granadou a Celtou Vigo je u konce. Hlavní rozhodčí nenastavil nad rámec úvodní poloviny ani jednu minutu a není divu, neboť se hraje jako v rukavičkách, šance nejsou a zdržování zatím také žádné nebylo. Shrnuto a podtrženo, na stadiónu Estadio Nuevo Los Cármenes je to zatím velká nuda. Druhý poločas může být jedině lepší.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45
    První poločas skončil.
     
    44
    Pione Sisto naznačil zaběhnutí za obranu, na poslední chvíli si však úmysl rozmyslel a naopak si sběhl na střed pro přihrávku. Jenže Rafinha ji vyslal ještě v době, kdy se Dán nacházel za obrannou linií a tak byl odpískán ofsajd.
     
    43
    Centr Foulquiera z pravé strany odhlavičkoval Araujo přímo k nohám Yangela Herrery, který se těsně za šestnáctkou opřel do balónu z voleje. Míc proletěl těsně nad.
     
    42
    Na žluté karty je vyrovnáno. Fede Vico naletěl do Rafinhy bez jakékoliv snahy hrát balón. Arbitr Cuadra neměl jinou možnost.
     
    41
    Konečně jsme měli možnost vidět rychlou pohlednou akci. Álvaro Vadillo vyslal po levé straně Fedeho Vica, jenž zasekl Beltránovi a snažil se technickým obstřelem zakroutit kulatý nesmysl ke vzdálenější tyči. Míč ale cestou zavadil o bránícího Murilla.
     
    40
    Do konce prvního poločasu zbývá pět minut. Dočkáme s nějakého gólu nebo půjdou týmy do kabin za bezbrankového stavu?
     
    39
    V pokutovém území se skácel k zemi Pione Sisto. Hlavní rozhodčí o penaltě vůbec neuvažoval, ve hře byla spíše žlutá karta pro dánského hráče za simulování.
     
    38
    Už se zdálo, že středopolař Okay Yokuşlu vypálí z velké dálky. V psoeldní možné chvíli mu ovšem skočil pod nohy Yan Eteki, jenž předvedl výborný a hlavně čistý skluz.
     
    37
    Dlouhý aut Huga Malla nenašel spoluhráče, nýbrž Ismaila Köybaşıho. Turek se zdál na první pohled překvapený, že mu protivník hodil míč přímo k nohám, avšak dokázal se rychle zorientovat a nahrát Vicovi.
     
    36
    Fjodor Smolov se ještě vůbec nedostal do hry. Přesto na sebe chtěl poukázat a podařilo se, ruský forvard se postaral o útočný faul, když nedovoleně zajel do Etekiho.
     
    35
    Moc prudkou nahrávku adresoval Álvaro Vadillo na hranici šestnáctky Soldadovi. Zkušený forvard těžkou situaci neustál, balón se mu odrazil daleko od nohy.
     
    34
    Po pravé straně natáhl k odvážnému úniku Dimitri Foulquier. Daleko se se ale nedostal, alespoň však nastřelil Olazu a vybojoval aut.
     
    33
    Domingos Duarte zrychlil akci pasem na Yangela Herreru. Venezuelan jako by s přihrávkou nepočítal, než si ji stihl zpracovat, tak ho odzbrojil Beltrán.
     
    32
    Stoperskou trojici hosté nepresují, soustředí se především na to, aby měli rozebrané všechny fotbalisty na vlastní polovině, což se prozatím daří na výbornou.
     
    31
    Utkání se zatím nelíbí ani platícím fanouškům na stadiónu. Místy se dokocne ozývá pískot a to i při kombinaci domácích.
     
    30
    Půl hodina střetnutí je za námi a jak často říká Jaromír Bosák v jedné nejmenované hře. "Nuda, nuda, šeď, šeď." Hra postrádá všechno, náboj, šance, góly.
     
    29
    Už se zase hraje na druhé straně. Jemný oblouček za obranu si zpracoval Soldado, při snaze vyslat přízemní pas ovšem napálil Beltrána a vybojoval roh.
     
    28
    Po delší době se Celta dostalaalespoň k blízkosti soupeřovy šestnáctky. Do jejího vnitra se pokoušel nahrávat Rafinha, Aspasovi ale nevyšla klička na levou stranu proti Vallejovi.
     
    27
    Potlesk od domácích fanoušků si vyloužil Yan Eteki. Kamerunec se stahovačkou zbavil Aspase, avšak vzápětí podklouzl a skončil na trávníku.
     
    26
    Granada se zatím většinu šancí snaží hrát přes Soldala. To se ovšem nezdá jako nejlepší řešení, neboť je výborně bráněn stoperskou dvojicí.
     
    25
    Zajímavý signál po rohovém kopu domácím nepřináši vedení. Do rány se z první opřel, obranným zákrokem se ale prezentoval Fjodor Smolov.
     
    24
    Výborný důraz ukázal u pravé lajny Fede Vico. Ofenzivní záložník čistě trefil tělem Sista, jenž posléze skončil až dobré tři metry za postranní čárou.
     
    23
    První žlutá karta ja světě. Jejím držitelem se stal stoper Néstor Araujo, který si nechal nasadit jesličky od Foulquiera, jehož následně podrazil.
     
    22
    Středopolař Yangel Herrera využil více volného prostoru ke střele z osmnácti metrů. Nejspíše šla do brány, jenže Hugo Mallo ji výborně zblokoval.
     
    21
    Naopak Sistovi se dnes zatím vůbec nedaří. Proti jeho nákopu z pravé strany vyběhl Rui Silva, který kulatý nesmysl bezpečně udržel v rukavicích.
     
    20
    Podstatná část hry hostujícího mužstva stojí na Iagu Aspasovi. Ten si tentokráte navedl míč z pravé strany více na střed, odkud vypálil těsně nad.
     
    19
    Álvaro Vadillo se nešikovně ohnal loktem po Mallovi, díky čemuž aktivita Granady alespoň na chvilku utichá. Španěl se odpískanému faulu hodně divil.
     
    18
    Granada je v dosavadním průběhu střetnutí jasně aktivnějším týmem. V současné době kombinuje kolem středového kruhu a snaží se najít mezírku v defenzivě Celty.
     
    17
    Za dlouhým nákopem po levé straně se rozběhl Ismail Köybaşı. Turecký bek se snažil co to šlo, balón ale na hrací ploše nezastihl.
     
    16
    Až příliš důrazný byl v souboji Okay Yokuşlu. Proti Yanu Etekimu si pomáhal za pomoci nedovolených prostředků, arbitr Cuada píská útočný faul.
     
    15
    Hostující kapitán Hugo Mallo si s velkým přehledem poradil u rohového praporku s Alvarem Vadillem. Záložník se snažil přes soupeře projít marně.
     
    14
    Pione Sisto má velmi rychlé nohy, o tom není pochyb. Jenže technicky to je o něco horší. Dánský křídelník se sám zamotal ve vlastních kličkách, čehož využil Ismail Köybaşı k zisku balónu.
     
    13
    Ve skluzu na poslední chvíli odpálil José Antonio Martínez kulatý nesmysl před Franem Beltránem. Stoper navíc příhodně odkopl míč k volnému Vicovi.
     
    12
    Dlouhý nákop Domingose Duarteho se minul účinkem. Balón mířil na Fedeho Vica, ten však byl výborně obsazený Olazou.
     
    11
    Až příliš agresivně si Foulgier dělal prostor kolem Okaye Yokuşla. Při pohybu pravou rukou soka trefil do obličeje, rozhočí píšká faul.
     
    10
    Levý obránce Granady Dimitri Foulquier je známý svou chutí často útočit. To zatím prokazuje i v dnešním utkání, po záběhu za obranu se ovšem přesného balónu od Vica nedočkal.
     
    9
    Roberto Soldado si výborně zpracoval míč na prsa. Dlouho neotálel a razantním pasem hledal Vadilla, ten ale neměl šanci zachytit nahrávku na hrací ploše.
     
    8
    Pione Sisto si na sebe vzal příliš velké sousto. Sám se vydal proti dvojici soupeřů, přičemž ztroskotal už na tom prvním, jímž byl José Antonio Martínez.
     
    7
    Hráči Celty zatím nikam nespěchají. Do poklidné kombinace zapojili i gólmana, jenž místo dlouhého odkopu přihrál k lajně Mallovi.
     
    6
    A znovu Rafinha. Tentokráte si počínal o poznání lépe, když si dokázal dát balón před tělo a následně se nechal faulovat Etekim.
     
    5
    Iago Aspas pod tlakem dobře přiťuknul míč rafinhovi, kterému ale nevyšlo podle představ zpracování. Brazilského středopolaře obral Okay Yokuşlu.
     
    4
    Dimitri Foulquier vyslal po pravé lajně dopředu Vadilla, jemuž se ani na podruhé nepovedle přesně odcentrovat na spoluhráče.
     
    3
    Fotbalisté Granady rozehrávali už ve třetí minutě první rohový kop. Álvaro Vadillo centroval na přední tyč, kde se vyšplhal nejvýše Néstor Araujo.
     
    2
    Domácí vstoupili do utkání v tradičních červeno-bíclých dresech, hosté navlékli dresy barvy světle modré.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Granada CF: Rui Silva – Foulquier, J. Vallejo, D. Duarte, J. A. Martínez – Eteki, Y. Herrera – Vadillo, Vico, Köybaşı – Soldado (C).
    Náhradníci: Etxebarría – Azeez, Díaz, Bastiao Dias, Puertas, Machís, Antoñín.

    Real Club Celta de Vigo: Blanco – Mallo (C), Murillo, N. Araujo, Olaza – Beltrán, Yokuşlu, Rafinha – Aspas, Smolov, Sisto.
    Náhradníci: S. Álvarez – Aidoo, Pape Diop, Juncà, Méndez, S. Mina, Sáenz.

    Rozhodčí: Cuadra – Sobrino, López.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Real Club Celta de Vigo

    Celta Vigo je na tom o poznání hůře, než její sobotní soupeř. Klub, který ještě nedávno hrál v pohárové Evropě, je momentálně namočený v boji o sestup, neboť okupuje sedmnáctou příčku s dvoubodovým náskokem na Mallorcu. V posledních zápasech se však svěřenci trenéra Garcíi přeci jen osmělili, z předešlých sedmi ligových utkání odešli poraženi pouze jednou, do statistik ale také musíme započítat čtyři remízy. Ofenzivu Celty táhne Iago Aspas, jemuž se letos v La Lize podařilo již devětkrát rozvlnit síť soupeře.
     
    Granada CF

    Fotbalisté Granady prožívají velmi povedenou sezónu. Po 22 odehraných kolech se nacházejí na deváté pozici, přičemž na šesté Getafe, které zatím drží poslední postupové místo do pohárové Evropy, ztrácejí pouhých šest bodů. Svěřenci kouče Martíneze mají výbornou formu, z posledních pěti ligových klání zvítězili třikrát, nestačili jen na silné Atlético Madrid a Sevillu. Nejlepším střelcem týmu je kolumbijský fotbalista Darwin Machís se šesti zásahy.
     
    Všem fanynkám a fanouškům fotbalu přeju krásný sobotní večer! Vítám vás při sledování 23. kola španělské La Ligy, u zápasu mezi Granadou a Celtou Vigo.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.

    Milan Huppert

    Branky:

    Karty:   42. Vico (GRN), 54. Y. Herrera (GRN), 79. Soldado (GRN) – 23. N. Araujo (CVG), 52. Sisto (CVG), 60. Aspas (CVG), 73. Mallo (CVG), 75. S. Álvarez (CVG)


    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 0:2. Střely mimo: 7:3. Rohy: 6:1. Ofsajdy: 3:4. Fauly: 14:11.
    Granada CF: Rui Silva – J. Vallejo, D. Duarte, J. A. Martínez – Foulquier, Y. Herrera, Eteki (57. Azeez), Köybaşı – Vico (74. Machís), Vadillo (63. Puertas) – Soldado (C).
    Náhradníci: Etxebarría – Azeez, Díaz, Bastiao Dias, Puertas, Machís, Antoñín.

    Celta de Vigo: Blanco – Mallo (C), Murillo, N. Araujo, Olaza – Beltrán (90. Pape Diop), Yokuşlu, Rafinha – Aspas, Smolov (57. S. Mina), Sisto (70. Méndez).
    Náhradníci: S. Álvarez – Aidoo, Pape Diop, Juncà, Méndez, S. Mina, Sáenz.

    Rozhodčí: Cuadra – Sobrino, López
    bahis siteleri