Sevilla – Osasuna 3:2 (kon.) | Ath. Bilbao – Villarreal 1:0 (kon.) | Espanyol – Atlético 1:1 (kon.)
Mallorca – Getafe 0:1 (kon.) | Real Madrid – Barcelona 2:0 (kon.)
konec
Athletic Bilbao
1:0 (0:0)
Villarreal CF
Neděle 01.03.2020, 14:00 • San Mamés Barria (Bilbao) • Španělská LaLiga • 26. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:00.
     
    Dobrý den všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání španělské Primera Division mezi Athleticem Bilbao a Villarrealem. Výkop je stanoven na 14 hodin.
     
    Villarreal CF

    Hostující Villarreal zatím prožívá povedenou sezónu. V předchozím ročníku nejvyšší španělské soutěže bojoval o záchranu, zatímco letos bude bojovat o účast v pohárové Evropě. Po pětadvaceti zápasech má na svém kontě třicet osm bodů a patří mu sedmá pozice. Na šesté Getafe aktuálně ztrácí jen čtyři body. V posledním duelu ale prohrál 1:3 na hřišti Atlética Madrid.
     
    Athletic Bilbao

    Domácí Athletic Bilbao je na tom o něco hůře. Baskický celek zatím odehrál dvacet pět zápasů, ve kterých vybojoval třicet jedna bodů a patří mu jedenáctá pozice ligové tabulky. S Bilbaem to navíc vypadá, že se nebude muset strachovat o záchranu ani bojovat o pohárovou Evropu. Do pohárů se může dostat přes Copa del Rey. Právě v týdnu svede Bilbao odvetu semifinále na půdě Granady. Dá se proto očekávat, že dnes si některé opory odpočinou. V posledním kole prohrálo Bilbao 1:2 na půdě Deportiva Alavés.
     
    Vzájemný duel

    Dnešní soupeři se spolu utkali na začátku listopadu. Na půdě Villarrealu se urodila bezbranková remíza.
     
    Úvodní sestavy:

    Athletic Bilbao: Simón – Capa, Yeray, I. Martínez, Berchiche – Dani García, Vesga – I. Gómez, Muniain, I. Córdoba – Raúl García.
    Náhradníci: Herrerín – Núñez, Sancet, Aduriz, I. Williams, Lekue, San José.

    Villarreal CF: Asenjo – Peña, Albiol, Francisco Torres, A. Moreno – Cazorla, Iborra, Trigueros, Ontiveros – G. Moreno, Alcácer.
    Náhradníci: Andrés Fernández – Ra. Funes Mori, Moisés Gómez, Bacca, M. Gaspar, Chukwueze, Anguissa.

    Rozhodčí: Medié – Barranco, Méndez.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první poločas?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Oba týmy už nastupují na hrací plochu. Bilbao bude hrát v červenobílém, zatímco Villarreal oblékne žlutou sadu dresů.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Villarreal obstaral výkop do prvního poločasu dnešního utkání. Hostující celek se ihned vydal do útoku, ale nákop na polovinu Bilbaa byl moc dlouhý.
     
    2
    Martínez diriguje rozehrávku Bilbaa na vlastní polovině. Stoper domácího celku se nechtěl unáhlit a raději zapojil do kombinace i brankáře.
     
    3
    Albiol zastavil nepřesnou rozehrávku Bilbaa a vybojoval míč pro hostující Villarreal. Jeho pobídka na levou stranu hrací plochy skončila u obránce.
     
    4
    Torres dlouho otálel s rozehrávkou z vlastní poloviny. Hostující obránce poté donutil k zapojení do hry také brankáře Asenja, který si při odkopu ublížil.
     
    5
    S hostujícím brankářem to nevypadá úplně nejlépe. Asenjo potřeboval ošetření, ale jasným gestem dává najevo, že ještě zkusí pokračovat ve hře.
     
    6
    Iñigo Córdoba dostal přihrávku na pravou stranu hrací plochy, přehodil si míč na pravačku, ale jeho centr skončil u prvního obránce v dresu Villarealu.
     
    7
    Raúl García se prosmýkl do pokutového území, kde mohl zakončovat, jenže kliček už bylo moc a vracející se Albiol mu na poslední chvíli ukopl míč na roh.
     
    8
    Iñigo Martínez dostal prostor na polovině hrací plochy, jenže jeho pobídka skončila u obránce ve žlutém dresu Villarrealu.
     
    9
    Dani García dostal prostor na pravé straně, jenže jeho pobídka na Vesgu byla moc pomalá a dobře napadající Moreno dokázal míč odkopnout.
     
    10
    Capa dokázal z levé strany odcentrovat do pokutového území, kde se k jeho pobídce tlačil Raúl García, ale urostlý fotbalista Bilbaa nezakončil optimálně.
     
    11
    Další komplikace pro domácí celek! Na levé straně hrací plochy totiž zůstává ležet Iker Muniain, který se drží za levou nohou. Uvidíme, zda bude schopen pokračovat.
     
    12
    Iñigo Córdoba se z pravé strany dostal do pokutového území, kde si přehodil míč na levačku, jenže jeho zakončení levačkou skončilo v rukavicích brankáře.
     
    13
    Santi Cazorla po delší době rozjel akci Villarrealu, dostal se na polovinu Bilbaa, jenže přihrávkou na levou stranu celou akci zbrzdil.
     
    14
    Villarreal zahrával svůj první rohový kop v dnešním souboji. Do zakončení se dostal Alberto Moreno, jenže jeho zakončení bylo hodně slabé.
     
    15
    Další přerušení! Na trávníku tentokrát zůstává ležet jeden z hostujících fotbalistů, který se drží za rameno. Úvodní minuty dnešního souboje jsou hodně tvrdé.
     
    16
    Raúl García si na hranici pokutového území počkal na zpětnou přihrávku z levé strany hrací plochy, jenže jeho zakončení levačkou skončilo nad břevnem.
     
    17
    Javier Ontiveros se po levém křídle prohnal až na hranici pokutového území, kde si přehodil míč na pravačku, ale jeho střelecký pokus prolétl kolem zadní tyčky.
     
    18
    Ander Capa se dostal k zajímavému centru z levé strany, jenže hlavičkoval v hodně těžké pozici a jeho pokus skončil v rukavicích brankáře.
     
    19
    Iker Muniain měl moře prostoru na levé straně hrací plochy, jenže jeho centr skončil na noze dobře postaveného obránce ve žlutém dresu.
     
    20
    Asenjo se musel zapojit do rozehrávky Villarrealu. Gólman hostujícího celku nakopl míč na pravou stranu, kde fauloval domácí Ander Capa.
     
    21
    Gerard Moreno dostal přihrávku na střed hrací plochy, jenže si míč předkopl daleko před sebe a už jej nedokázal udržet na kopačkách.
     
    22
    Santi Cazorla dojel soupeře kolíky napřed a dostává žlutou kartu.
     
    23
    Bilbao zahrávalo další přímý kop. Centrovaný míč se snesl na malé vápno, jenže tam nebyl nikdo v červenobílém dresu domácího celku.
     
    24
    Villarreal se zatím snaží vyrážet do rychlých protiútoků, jenže obrana domácího Bilbaa brání v pevném bloku a zachytává rychlé náběhy hostujících křídelníků.
     
    25
    Hra je znovu přerušena! Santi Cazorla zůstává ležet na trávníku a drží se za levé koleno. Uvidíme, zda bude nadále pokračovat.
     
    27
    Až nyní se znovu pokračuje ve hře. Raúl García dostal přihrávku na levou stranu, ale ihned k němu přistoupil důrazný Albiol. García získal pro Villarreal jen vhazování.
     
    28
    Další zranění na straně domácího Bilbaa! Po ostrém zákroku zůstává v blízkosti rohového praporku ležet Raúl García, která se drží za záda.
     
    29
    Bilbao zahrávalo další přímý kop. Yuri Berchiche vyslal prudký centr na malé vápno, jenže jeho pobídka skončila na hlavě Raúla Albiola.
     
    30
    Je za námi úvodní půlhodina dnešního utkání a zatím sledujeme hodně bojovné a tvrdé utkání. Hráči si zadarmo nedarují ani metr hrací plochy.
     
    31
    Villarreal zahrával rohový kop. Centrovaný míč se stáčel na malé vápno, ale domácí brankář vystartoval ven z branky a vyboxoval míč do bezpečí.
     
    32
    Javier Ontiveros si naběhl na zajímavý centr z pravé strany, ale pobídku jen lehce tečoval holení. Od jeho nohy se míč odrazil vedle zadní tyčky.
     
    33
    Santi Cazorla vybojoval míč na vlastní polovině, vyvezl jej na polovinu domácího celku, jenže jeho průniková přihrávka byla hodně pomalá.
     
    34
    Cazorla tentokrát narýsoval kolmici mezi stopery domácího Bilbaa. Za pobídkou sprintoval Moreno, ale Iñigo Martínez na poslední chvíli odehrál míč do bezpečí.
     
    35
    Iker Muniain se dostal k odraženému míči na hranici velkého vápna, jenže jeho zakončení levačkou prolétlo vysoko nad břevnem.
     
    36
    Raúl Albiol si na polovině soupeře krásně pokryl míč tělem, jenže Dani García jej odstavil za cenu nedovoleného zákroku.
     
    37
    Do dalšího zakončení se dostal Iker Muniain. Domácí střelec pálil zpoza hranice velkého vápna, jenže jeho zakončení opět postrádalo přesnost.
     
    38
    Domácí Bilbao zahrávalo další rohový kop. Centrovaný míč se tentokrát snesl na přední tyč, ale nikdo v červenobílém dresu se nedostal do zakončení.
     
    39
    Raúl García se prodral do pokutového území, snažil se zakončit z ostrého úhlu, jenže Alberto Moreno se s ním skvěle vrátil a pokus o zakončení zablokoval.
     
    40
    Právě Raúl García si v dalším souboji pomohl útočným faulem a může být rád, že nevyfasoval žlutou kartu. Villarreal může uklidnit hru.
     
    41
    Raúl García se opět dostal do zakončení po centru z levé strany, jenže v tomto případě mu radost pokazil zdvižený praporek asistenta rozhodčího. Ofsajd!
     
    42
    Ander Capa si pohybem řekl o přihrávku na pravou stranu, jenže i v tomto případě zastavil akci baskického celku odmávaný ofsajd.
     
    43
    Ontiveros se skvěle vrátil na vlastní polovinu a obral Daniho Garcíu o míč. Fotbalista Villarrealu se následně otočil a přenesl hru na pravou stranu.
     
    44
    Ander Capa dojel u pomezní čáry Cazorlu a dostává žlutou kartu.
     
    45
    Villarreal zahrával přímý kop. Centrovaný míč se snesl na hranici velkého vápna, ale dobře postavený stoper Yeray balón odehrál do bezpečí.
     
    45+1
    Nastavují se tři minuty!
     
    45+2
    Domácí stopeři se vydali na polovinu soupeře, vytáhli se až k hranici pokutového území, ale na vysoký centr si nenaskočil nikdo v červenobílém.
     
    45+3
    Dani García se zpoza velkého vápna dostal do zakončení, jenže jeho pokus pravačkou proskákal kolem vzdálenější tyčky.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas končí! V úvodní pětačtyřicetiminutovce jsme sledovali hodně bojovný duel. Několikrát se musela hra na několik minut přerušit kvůli zraněním. Na trávníku ale dominují defenzivy. Ani jeden z týmů si nedokázal vypracovat nějakou vyloženou šanci. Do kabin se proto odchází bez branek.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Domácí Bilbao obstaralo výkop do druhého poločasu dnešního souboje. Domácí celek se ihned vydal do útoku, ale přihrávka na levou stranu byla moc prudká.
     
    47
    Santi Cazorla napadal rozehrávku soupeře na jeho polovině. Hostující středopolař dostal pod tlak Yeraye, který ale na poslední chvíli rozehrál.
     
    48
    Santi Cazorla se v blízkosti pokutového území dostal k odraženému míči, který si přehodil na pravačku, ale jeho ránu přizvedl domácí obránce nad břevno.
     
    49
    Villarreal zahrával rohový kop. Centrovaný míč se snesl na malé vápno, jenže nikdo ve žlutém dresu se nedostal do zakončení.
     
    50
    Yuri Berchiche dostal přihrávku na levou stranu, jenže si nepohlídal své postavení a nechal se lapit v ofsajdu. Villarreal bude rozehrávat.
     
    51
    Raúl García také dostal přihrávku za obranu soupeře, jenže ani on si nedal pozor na své postavení. Domácí hráči mají s ofsajdy velké problémy.
     
    52
    Raúl García si na malém vápně naskočil na centr z pravé strany, jenže musel hlavičkovat v záklonu a jeho pokus prosvištěl vysoko nad břevnem.
     
    53
    Střídání v týmu Athletic Bilbao: ze hřiště odchází Ibai Gómez, přichází Iñaki Williams.
     
    54
    Williams prošel po pravém křídle na hranici pokutového území, ale Alberto Moreno se mu včasným skluzem položil pod nohy a odehrál míč do autu.
     
    55
    Pokutový kop pro domácí celek! Iñaki Williams trefil ruku hostujícího stopera a sudí po krátké poradě odpískal penaltu!
     
    55
    Torres navíc dostává žlutou kartu.
     
    56
    Za následné protesty vidí kartu také Vicente Iborra.
     
    57
    Bilbao právě vstřelilo branku!
    Domácí celek se dostává do vedení! K exekuci pokutového kopu se postavil RAÚL GARCÍA, který s přehledem proměnil střelou do protipohybu brankáře!
     
    59
    Střídání v týmu Villarreal CF: ze hřiště odchází Vicente Iborra, přichází André Anguissa.
     
    60
    Je za námi hodina hry a domácí Bilbao po změně stran díky zvýšené aktivitě dokázalo otevřít skóre. Naopak hráči Villarrealu vypadají, že zůstali v kabině.
     
    61
    Stopeři Villarrealu nyní uklidňují rozehrávku postupnou kombinací na vlastní polovině. Nikdo v červenobílém dresu Bilbaa rozehrávku soupeře neatakuje.
     
    62
    Na levé straně se k míči dostal Javier Ontiveros, který dokázal odcentrovat přes dva obránce domácího celku, ale nikdo ve žlutém se k míči nedostal.
     
    63
    Domácí fotbalisté nyní vytáhli napadání na polovině hrací plochy. Stopeři Villarrealu si dokázali poradit jen s velkými problémy.
     
    64
    Unai Simón nakopl míč na polovinu soupeře, kde se k jeho pobídce dral Iñaki Williams, jenže byl zastaven za cenu nedovoleného zákroku. André Anguissa dostává žlutou kartu.
     
    65
    Pozor! Rozhodčí si prohlíží záběry na videu! Bude to další penalta pro Bilbao?
     
    65
    Ano! Rozhodčí si záběr prohlédl opravdu velice rychle a ukázal na značku pokutového kopu! Podle všeho šlo o ruku Raúla Albiola!
     
    66
    K exekuci pokutového kopu se tentokrát postavil Iñaki Williams, ale penaltu kopl hrozně. Asenjo jeho ránu vyrazil a poradil si i s následnou dorážkou!
     
    67
    Střídání v týmu Villarreal CF: ze hřiště odchází Santi Cazorla, přichází Samuel Chukwueze.
     
    68
    Villarreal po delší době vyrazil na polovinu domácího celku, jenže kombinace fotbalistů ve žlutém neměla dlouhého trvání.
     
    69
    Paco Alcácer se probil do pokutového území, přehodil si míč na pravačku, ale jeho pokus o zakončení zablokoval čistým skluzem obránce.
     
    70
    Bilbao se ze sílícího tlaku soupeře vymanilo jen za cenu odkopu míče na polovinu Villarrealu. Stopeři ve žlutých dresech následně uklidnili hru.
     
    71
    Domácí brankář Simon znovu nakopl míč na levou stranu hrací plochy, nicméně fotbalisté v červenobílých dresech se k jeho nákopu nedostali.
     
    72
    Ontiveros dostal zpětnou přihrávku na hranici pokutového území, ale jeho ránu srazil jeden z domácích obránců na rohový kop. Villarreal začíná tlačit.
     
    73
    Chukwueze se z pravé strany dral do pokutového území, jenže jeho klička byla hodně čitelná a obránce domácího celku získal míč pro Bilbao.
     
    74
    Střídání v týmu Athletic Bilbao: ze hřiště odchází Iker Muniain, přichází Ohian Sancet.
     
    75
    Střídající Sancet se ihned zapojil do útočné akce domácího celku. Jeho centr z levé strany ale trefil jen prvního hráče ve žlutém dresu Villarrealu.
     
    76
    Iñigo Martínez se v pokutovém území prodral k nadýchanému centru z levé strany hrací plochy, jenže jeho hlavičku dokázal Asenjo fantastickým zákrokem vyrazit!
     
    76
    Střídání v týmu Villarreal CF: ze hřiště odchází Javier Ontiveros, přichází Moisés Gómez.
     
    77
    Bilbao se v posledních minutách snaží uklidnit hru a otupit sílící tlak hostujícího Villarrealu. Domácí celek má ale velké problémy s držením míče.
     
    78
    Samuel Chukwueze zastavil unikajícího soupeře a dostává žlutou kartu.
     
    79
    Iñaki Williams vybojoval míč v hlavičkovém souboji na pravé straně hrací plochy. Rychlonohý fotbalista po svém příchodu na trávník pořádně oživil hru Bilbaa.
     
    80
    Další žlutá karta na straně Villarrealu. Za svůj zákrok ji dostává Gerard Moreno.
     
    81
    Villarreal už opět kombinuje na polovině svého soupeře, jenže nikdo ve žlutém dresu se při této akci netlačil až do pokutového území.
     
    82
    Williams odcentroval z pravé strany do pokutového území, jenže jeho pobídku přizvedl obránce ve žlutém dresu mimo velké vápno.
     
    83
    Střídání v týmu Athletic Bilbao: ze hřiště odchází Iñigo Córdoba, přichází Unai Núñez.
     
    84
    Asenjo vytáhl další neskutečný zákrok! Střídající Ohian Sancet se dostal ke střele z dobré pozice, ale hostující brankář jeho ránu vyškrábl a poradil si i s dorážkou Raúla Garcíi.
     
    85
    Chukwueze fauloval na levé straně hrací plochy a nabízí domácímu Bilbau prostor pro další rozehrávku přímého kopu. Baskický celek nepouští Villarreal na svou polovinu.
     
    86
    Vesga trefil soupeře šlapákem a také dostává žlutou kartu.
     
    87
    Chukwueze si navedl míč na hranici velkého vápna, odkud vyslal technickou střelu levou nohou, ale jeho projektil prolétl nad břevnem.
     
    88
    Alcácer upadl v pokutovém území, jenže souboj měl střet přímo před očima a nechal pokračovat ve hře.
     
    89
    Asenjo vyrazil daleko za hranici velkého vápna a pomohl svým spoluhráčům s rozehrávkou od branky. Jeho nákop si ale pohlídala obrana Bilbaa.
     
    90
    Manu Trigueros dostal moře prostoru v blízkosti velkého vápna, jenže jeho ránu levou nohou viděl domácí brankář Unai Simón opravdu čistě a ukryl balón do rukavic.
     
    90+1
    Nastavuje se pět minut!
     
    90+2
    Chukwueze rozjel další akci hostujícího celku po pravé straně hrací plochy, jenže s jeho centrem si obrana domácího Bilbaa bez problémů poradila.
     
    90+3
    Raúl García si v souboji u rohového praporku pomohl nedovoleným zákrokem a dostává žlutou kartu.
     
    90+4
    Figueros si v dalším souboji na polovině domácího celku pomohl faulem, což neuniklo zraku hlavního rozhodčího. Pro Bilbao už to vypadá skvěle.
     
    90+4
    Žlutou kartu dostává Unai Núñez (Athletic Bilbao).
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Domácí Bilbao zvládlo domácí duel s Villarrealem a vítězí 1:0. Vše podstatné se událo až po změně stran. Do hry totiž nastoupil Williams, který pro domácí celek vybojoval penaltu, kterou proměnil Raúl García! Bilbao poté zahrávalo ještě jeden pokutový kop pro ruce Raúla Albiola. K němu se postavil Williams, ale Asenjo jeho ránu vyrazil. Bilbao si však vedení v závěru pohlídalo a slaví cenné tři body.
     
    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 6:6. Rohy: 5:6. Ofsajdy: 6:0. Fauly: 11:11.
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (15:55:43)

    Tomáš Kubečka

    Branky: 57. Raúl García (pen.)

    Karty:   21. Berchiche (ATB), 44. Capa (ATB), 86. Vesga (ATB), 90+3. Raúl García (ATB), 90+4. Núñez (ATB) – 22. Cazorla (VLR), 55. Francisco Torres (VLR), 56. Iborra (VLR), 64. Anguissa (VLR), 78. Chukwueze (VLR), 80. G. Moreno (VLR)

    Neproměněná penalta: 66. I. Williams (ATB), brankář Asenjo zneškodnil


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 6:6. Rohy: 5:6. Ofsajdy: 6:0. Fauly: 11:11.
    Athletic Bilbao: Simón – Capa, Yeray, I. Martínez, Berchiche – Dani García, Vesga – I. Gómez (53. I. Williams), Muniain (74. Sancet), I. Córdoba (83. Núñez) – Raúl García.
    Náhradníci: Herrerín – Núñez, Sancet, Aduriz, I. Williams, Lekue, San José.

    Villarreal CF: Asenjo – Peña, Albiol, Francisco Torres, A. Moreno – Cazorla (67. Chukwueze), Iborra (59. Anguissa), Trigueros, Ontiveros (76. Moisés Gómez) – G. Moreno, Alcácer.
    Náhradníci: Andrés Fernández – Ra. Funes Mori, Moisés Gómez, Bacca, M. Gaspar, Chukwueze, Anguissa.

    Rozhodčí: Medié – Barranco, Méndez
    bahis siteleri