Detroit – Tampa 5:4 (2:1 po s.n.) | Calgary – Vegas 3:5 (kon.) | Chicago – St. Louis 0:2 (kon.)
Anaheim – Minnesota 4:5 (po pr.) | Vancouver – Columbus 1:2 (kon.) | San Jose – Colorado 3:4 (kon.)
konec
San Jose Sharks
3:4 (1:1, 1:2, 1:1)
Colorado Avalanche
Pondělí 09.03.2020, 03:00 • SAP Center, San Jose • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 03:00.
     
    Colorado se představí na začátku nového týdne v San Jose a v případě dnešní výhry se může v Centrální divizi dotáhnout na vedoucí St. Louis Blues, zatímco Sharks budou usilovat o ukončení série dvou porážek v řadě.
    Hokejisté San Jose přivítají na začátku nového týdne Colorado
     
    San Jose Sharks

    San Jose bude chtít v zápase proti Coloradu ukončit sérii dvou porážek v řadě poté, co předtím třikrát za sebou vyhrálo. Joe Thornton nastoupí již ke svému 1635. utkání v NHL a v historické tabulce vyrovná na devátém místě Scotta Stevense. Vyhrají dnes Sharks?
    Kevin Labanc, Brent Burns nebo Joe Thornton rozdávali radost
     
    Colorado Avalanche

    Joonas Donskoi se vrátí v pondělí v noci do míst, kde odstartoval svou úspěšnou kariéru. Současný útočník Colorada působil v dresu San Jose od roku 2015 až do roku 2019 a během 283 střetnutí zaznamenal celkem 122 bodů, když vstřelil 45 gólů a připsal si 77 asistencí.
    Colorado vyhlíží dnešní duel a úspěšný vstup do nového týdne
     
    Vzájemné zápasy

    Oba týmy se potkaly v letošní sezóně NHL jednou a Colorado doma vyhrálo nad San Jose přesvědčivě 4:0.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    San Jose Sharks: M. Jones (Dell) – Burns (A), R. Šimek, Heed, Vlasic, Knyžov, Davidson – Gregor, Couture (C), E. Kane – Labanc, J. Thornton (A), Meier – Sörensen, Kellman, M. Karlsson – Noesen, Gambrell, Bergmann. Hlavní trenér: Bob Boughner.

    Colorado Avalanche: Francouz (Hutchinson) – Girard, Graves, E. Johnson (A), Cole, Barberio, Connauton – Naměstnikov, MacKinnon (A), Landeskog (C) – Donskoi, Compher, Jost – Ničuškin, Bellemare, Nieto – O'Connor, Dries, Kameněv. Hlavní trenér: Jared Bednar.

    Rozhodčí: Chris Rooney, Brad Meier. Čároví: Matt MacPherson, James Tobias.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:36
    Joonas Donskoi se nyní dostal v prostoru mezikruží k dorážce po zablokované střele z vrcholu levého kruhu pro buly, Martin Jones ale sevřel betony a puk vyrazil.
     
    01:52
    Matt Nieto předvedl obrovskou rychlost, když z pravého křídla přelétl ke vzdálenější levé tyči a z úhlu se snažil puk poslat do brány, jenže Martin Jones vleže fantasticky zasáhl pravým betonem!
     
    03:33
    Z utkání uběhly více než tři minuty a zatím se přerušovalo pouze jednou. Utkání má obrovské tempo a hra se přelévá v rychlém sledu ze strany na stranu.
     
    04:03
    Brent Burns na pravém křídle vystřelil od modré čáry a dobře mířil ke vzdálenější levé tyči brány Pavla Francouze, jenže jeho střela byla zablokována.
     
    05:43
    Timo Meier na levém křídle zvedl hlavu a z ostrého úhlu napřáhl ke střele zápěstím, která na přední tyči skončila v lapačce Pavla Francouze. Snadný zákrok.
     
    06:32
    Ryan Graves napřáhl na vrcholu levého kruhu pro vhazování k prudké střele s příklepem a Martin Jones šel na přední tyči rychle do kolen, aby puk vyrazil betony.
     
    07:40
    Joonas Donskoi diagonálně přejel z levého křídla doprava a na bodu pravého kruhu pro vhazování napřáhl ke střele zápěstím, která byla těsně před bránou zablokována.
     
    08:07
    Hokejisté San Jose otočili hru a po útočné akci tažené podél střídaček se ocitli v postavení mimo hru. Po přerušení hry následuje první komerční přestávka.
     
    08:24
    Ian Cole na levém křídle pořádně práskl do puku a jeho rána s příklepem mířila do vzdálenějšího pravého horního rohu brány, nakonec ale byla těsně před ní zablokována.
     
    08:52
    Noah Gregor mohl využít krásné přihrávky zpoza brány, jenže jeho střela z velké blízkosti zamířila do lapačky Pavla Francouze! Fantastický zákrok.
     
    10:33
    Vladislav Kameněv dostal dvě minuty za nedovolené bránění a San Jose si zahraje po přestávce přesilovku.
     
    11:16
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Timo Meier vystřelil na vrcholu levého kruhu pro vhazování zápěstím a před bránou clonil Evander Kane, který kotouč ve vzduchu fantasticky sklepl na vzdálenější pravou tyč, kde JOE THORNTON z ostrého úhlu skóroval do odkryté brány hostů z Colorada! San Jose tak využilo úvodní přesilovou hru – 1:0! Asistence: Evander Kane a Timo Meier.
    11:16 Joe THORNTON - 1:0
     
    13:15
    Marc-Édouard Vlasic vypálil na vrcholu pravého kruhu pro vhazování a pokusil se přidat druhý gól, Pavel Francouz toho v bráně moc neviděl, přesto kotouč vyrazil.
     
    13:53
    San Jose nepřesně rozehrálo podél střídaček a dlouhá kolmá přihrávka zamířila na zakázané uvolnění. O 22 sekund později se situace opakovala. Další přerušení.
     
    14:51
    Valerij Ničuškin se dostal v blízkosti pravé tyče do zakončení a Martin Jones nedokázal kotouč zmrazit pod lapačkou, Avalanche se ovšem k dorážce nedostali.
     
    15:04
    Evander Kane dostal 2 minuty za krosček a tentokrát si po reklamní přestávce zahrají přesilovku Avalanche.
     
    16:17
    Colorado právě vstřelilo branku!
    NATHAN MACKINNON si počkal na bodu levého kruhu pro vhazování na diagonální přihrávku od Gabriela Landeskoga a nádhernou střelou bez přípravy v přesilové hře vymetl vzdálenější pravý horní roh odkryté brány! Colorado vyrovnalo. Asistence: Gabriel Landeskog a J. T. Compher.
    16:17 Nathan MACKINNON - 1:1
     
    17:47
    Joel Kellman na levém křídle objel dvojici protihráčů a z ostrého úhlu napřáhl ke střele zápěstím, Pavel Francouz byl ale na přední tyči připraven a puk ukryl v náručí.
     
    19:00
    Do konce úvodní části utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    19:27
    San Jose na pravém křídle vypálilo z ostrého úhlu a pokusilo se získat ztracené vedení zpět, jenže se mu to nepodařilo. Pavel Francouz kotouč vyrazil za svou bránu.
     
    19:40
    Ian Cole fauloval za vlastní bránou Joela Kellmana a dostal v závěru úvodní části dvě minuty za hákování.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    San Jose vstoupilo do utkání parádně, když v polovině úvodní části využil přesilovou hru Joe Thornton, jenže o několik minut později si poté zahrálo početní převahu Colorado a Nathan MacKinnon dokázal po nádherné kombinační akci vyrovnat. Skóre po první třetině tedy nyní je a zní. San Jose Sharks 1 Colorado Avalanche 1.
    Joe Thornton otevřel skóre a vstřelil svůj 420. gól v kariéře NHL
     
    Druhá třetina začne přibližně v 4:08.
     
    Statistiky po první třetině: Střely na bránu: 7-8; Zablokované střely: 9-6; Vhazování: 31%-69%; Hity: 14-11; Přesilové hry: 1/2-1/1; Trestné minuty: 2-4.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:28
    Útočník Joe Thornton vystřelil na bodu pravého kruhu pro vhazování a Pavel Francouz předvedl skvělý zákrok pravým betonem, zatímco ránu Brenta Burnse vytáhl mimo s pomocí lapačky!
     
    21:02
    Brent Burns na pravém křídle vypálil od modré čáry a jeho prudká střela s příklepem skončila v lapačce Pavla Francouze. Český brankář zatím chytá spolehlivě.
     
    21:59
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Nathan MacKinnon předvedl mezi kruhy parádní stahovačku, po které se teď řítil sám na bránu, a přestože ztroskotal na hrudi Martina Jonese, z dorážky poté skóroval do prázdné sítě GABRIEL LANDESKOG a otočil skóre střetnutí! Asistence: Nathan MacKinnon a Vladislav Naměstnikov.
    21:59 Gabriel LANDESKOG - 1:2
     
    23:41
    San Jose právě vstřelilo branku!
    MELKER KARLSSON se řítil po nádherné kolmé přihrávce od Marcuse Sörensena sám na bránu a rychlou střelou zápěstím z mezikruží zamířil mezi betony Pavla Francouze! Domácí San Jose rychle vyrovnalo na 2:2. Asistence: Marcus Sörensen.
    23:41 Melker KARLSSON - 2:2
     
    24:49
    Vladislav Naměstnikov vypálil na vrcholu pravého kruhu pro vhazování a Martina Jonese zachránila branková konstrukce! Utkání má veliké tempo.
     
    26:05
    Timo Meier na levém křídle pronikl do útočného pásma a diagonální přihrávkou hledal Marca-Édouarda Vlasica, do jeho přihrávky ale vložil hůl jeden z hráčů Colorada.
     
    27:41
    Tyson Jost se dostal ke střele mezi kruhy pro vhazování, Martin Jones byl ale pozorný a proti jeho prudké střele zápěstím dobře zakročil hrudí, kterou puk vyrazil.
     
    28:05
    Martin Jones teď zmrazil puk u své levé tyče brány pod lapačkou a po přerušení hry přichází na řadu komerční přestávka. Oba týmy se prosadily dvakrát a je to 2:2.
     
    28:15
    Colorado nyní sice vyhrálo vhazování v útočném pásmu, jenže Evander Kane hostům kotouč na obranné modré čáře skvěle vypíchl a řítil se do samostatného úniku, v jehož závěru ztroskotal na lapačce Pavla Francouze! Fantastický zákrok.
    28:15 Francouz vychytal Evandera Kanea v samostatném úniku
     
    28:41
    Colorado právě vstřelilo branku!
    VLADISLAV NAMĚSTNIKOV si najel před bránu na přihrávku Gabriela Landeskoga z pravého kruhu a po rychlém převzetí puku poté kotouč zasunul z otočky do prázdné brány! Je to 2:3. Asistence: Gabriel Landeskog a Nathan MacKinnon. (2:3)
    28:41 Vladislav NAMĚSTNIKOV - 2:3
     
    29:13
    Timo Meier teď vypálil na bodu levého kruhu pro buly a jeho prudká střela s příklepem mířila za záda Pavla Francouze, kterého zachránila přední levá tyč! San Jose mohlo bleskově odpovědět.
     
    33:13
    Hodně dlouho se hraje bez přerušení a ze zápasu uběhly další čtyři minuty. Hra se neustále přelévá ze strany na stranu a vypadá to, že hráči mají nekonečný dech.
     
    33:25
    Colorado vystřelilo na bodu levého kruhu pro buly a Martin Jones sevřel táhlou střelu hostů v náručí. Po zákroku domácího brankáře následuje reklamní brejk.
     
    34:34
    Útočné snažení Colorada na levém křídle zastavilo postavení mimo hru a po přerušení následuje další komerční přestávka. Hokejisté Colorada vedou 3:2.
     
    35:12
    Tim Heed vypálil na bodu pravého kruhu pro vhazování, Pavel Francouz byl ale připraven a jeho prudkou střelu ukryl v náručí. Další zákrok českého brankáře.
     
    35:26
    Samuel Girard se ocitl v levém kruhu pro vhazování ve slibné střelecké pozici, jeho střela zápěstím ale minula přední tyč sítě a skončila na vnějším oblouku brány.
     
    35:35
    Melker Karlsson dostal dvě minuty za sekání a Colorado si nyní zahraje v závěru druhé třetiny přesilovou hru.
     
    36:53
    Avs budou hrát 42 sekund ve dvojnásobné početní převaze! Timo Meier dostal dvě minuty za hákování.
     
    37:01
    Brent Burns získal puk na levé straně obranného pásma San Jose a o hrazení ho nyní napálil až za bránu Pavla Francouze, který se ujal na straně Colorada rozehrávky.
     
    37:35
    Vyloučený Melker Karlsson opustil trestnou lavici a hokejisté San Jose už brání ve čtyřech hráčích v poli.
     
    39:00
    Do konce druhé třetiny zbývá odehrát 1 minuta.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Domácí Melker Karlsson sice dokázal odpovědět na gól Gabriela Landeskoga, který krátce po přestávce otočil skóre na stranu Colorada, jenže v polovině duelu hostům vrátil ztracené vedení ruský útočník Vladislav Naměstnikov. Skóre po druhé třetině střetnutí v SAP Center mluví. San Jose Sharks 2 Colorado Avalanche 3.
    Nathan MacKinnon a Gabriel Landeskog hrají fantastický zápas
     
    Třetí třetina začne přibližně v 5:02.
     
    Statistiky po druhé třetině: Střely na bránu: 14-18; Zablokované střely: 15-7; Vhazování: 35%-65%; Hity: 24-14; Přesilové hry: 1/2-1/3; Trestné minuty: 6-4.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:43
    Sharks se dostali v úvodu třetí třetiny do zakončení na bodu levého kruhu pro vhazování, jenže jejich střela byla sražena mimo a Pavel Francouz tedy nezasahoval.
     
    40:49
    Joe Thornton dostal 2 minuty za nedovolené bránění a Avalanche si zahrají třetí přesilovou hru za sebou.
     
    42:02
    Evander Kane mohl skórovat během oslabení, když se dostal ke střele v pravém kruhu pro vhazování, jeho střela zápěstím ale minula bližší pravý horní roh brány.
     
    43:02
    Dylan Gambrell mohl využít fantastické přihrávky od Joea Thorntona přes osu útočného pásma, jenže jeho střela z levého kruhu pro vhazování skončila na tyči a Pavel Francouz poté lapačkou odpálil puk do bezpečí! Málem smrtící přečíslení.
     
    44:53
    Vladislav Naměstnikov zbytečně fauloval v pravém rohu útočného pásma Avalanche a byl vyloučen za držení.
     
    45:20
    Matt Nieto odvedl na levé straně obranného pásma Avalanche skvělou práci, když vybojoval puk v souboji s Kevinem Labancem a o hrazení ho dostal z třetiny.
     
    46:14
    Hokejisté San Jose si vytvořili v rychlém sledu tři slibné střelecké pozice, jenže ani jeden pokus neskočil za zády pozorného českého brankáře Pavla Francouze.
     
    47:05
    Vladislav Naměstnikov se vrátil z trestné lavice na led a Tyson Jost se dostal do zakončení u pravé tyče, Martin Jones ale našel puk v lapačce. Reklamní brejk.
     
    48:51
    Pierre-Édouard Bellemare vypálil na ose útočného pásma od modré čáry a dobře mířil k pravé tyči, Martin Jones měl ale čistý výhled a zasáhl levým betonem.
     
    49:11
    Avalanche se nepodařilo rozehrát podél trestných lavic a pískalo se zakázané uvolnění, po kterém následovalo vhazování po pravici brankáře hostí Pavla Francouze.
     
    49:48
    Colorado čtyřikrát vyhodilo puk na zakázané uvolnění a Brent Burns teď na levém křídle vypálil od modré čáry, Pavel Francouz byl ale připraven a zasáhl vyrážečkou.
     
    50:47
    Nathan MacKinnon na pravém křídle pronikl do pásma a z ostrého úhlu nebezpečně posílal puk před bránu San Jose, žádný z hostů se ale ke střele nedostal.
     
    52:32
    Dnešní utkání sleduje 14694 diváků.
     
    52:43
    Pierre-Édouard Bellemare vystřelil na vrcholu pravého kruhu pro vhazování a jeho táhlý pokus poté skončil v lapačce Martina Jonese. Krátká komerční přestávka.
     
    54:34
    Pavel Francouz ukryl nahození San Jose v lapačce a hra byla přerušena. Colorado vede necelých šest minut před koncem utkání stále o jeden gól. Skóre je 2:3.
     
    54:50
    Ve středním pásmu došlo k přihrávce rukou a po přerušení hry následuje další komerční přestávka.
     
    55:27
    Colorado právě vstřelilo branku!
    JOONAS DONSKOI si parádně vyměnil puk s J.T. Compherem a po jeho bekhendové přihrávce z bodu levého kruhu v mezikruží usměrnil puk nad pravým betonem Martina Jonese k přední levé tyči! Asistence: J. T. Compher a Erik Johnson.
    55:27 Joonas DONSKOI - 2:4
     
    57:05
    Marc-Édouard Vlasic na levém křídle vypálil od modré čáry a jeho tečována rána s příklepem minula vzdálenější pravou tyč brány hostujícího Colorada.
     
    57:37
    Domácí Evander Kane na levém křídle nabral obrovskou rychlost, jeho následná střela z bodu levého kruhu pro vhazování ale skončila v lapačce Pavla Francouze.
     
    57:58
    Martin Jones opustil bránu a zase se do ní vrátil, protože kotouč zamířil na zakázané uvolnění.
     
    58:13
    Ian Cole zasáhl za bránou do obličeje Evandera Kanea a dostal dvě minuty za vysokou hůl. Přesilovka Sharks.
     
    59:00
    Do konce dnešního utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    59:16
    San Jose právě vstřelilo branku!
    NOAH GREGOR si nyní najel na levém křídle na krátkou přihrávku od Tima Meiera a nádhernou střelou z vrcholu levého kruhu pro buly vymetl vzdálenější pravý horní roh brány! Naděje ještě žije – 3:4. Asistence: Timo Meier a Kevin Labanc.
    59:16 Noah GREGOR - 3:4
     
    Konec zápasu.
     
    Nathan MacKinnon a Gabriel Landeskog režírovali návrat Colorada na vítěznou dráhu, když dnes oba dva vstřelili gól a přidali k němu shodně dvě asistence. Na třetí porážce San Jose v řadě se podílel český brankář Pavel Francouz a také útočník Joonas Donskoi, který skóroval do sítě bývalého zaměstnavatele. Konečný výsledek je. San Jose Sharks 3 Colorado Avalanche 4.
    Colorado vyhrálo v San Jose a vrátilo se tak na vítěznou dráhu
     
    Statistiky: Střely na bránu: 25-24; Zablokované střely: 18-11; Vhazování: 40%-60%; Hity: 37-21; Přesilové hry: 2/4-1/4; Trestné minuty: 8-8.
     
    Tři hvězdy utkání:

    1. Nathan MacKinnon (COL) 1+2
    2. Gabriel Landeskog (COL) 1+2
    3. Joe Thornton (SJS) 1+0
     
    Československá stopa v utkání:

    Radim Šimek (SJS) 0+0, 1 střela, čas na ledě 23:14
    Pavel Francouz (COL) 60 minut, 22 zákroků, 3 góly, 88,0% (05:58:56)

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 12. J. Thornton (E. Kane, Meier), 24. M. Karlsson (Sörensen), 60. Gregor (Meier, Labanc) – 17. MacKinnon (Landeskog, Compher), 22. Landeskog (MacKinnon, Naměstnikov), 29. Naměstnikov (Landeskog, MacKinnon), 56. Donskoi (Compher, E. Johnson)


    San Jose Sharks: M. Jones (Dell) – Burns (A), R. Šimek, Heed, Vlasic, Knyžov, Davidson – Gregor, Couture (C), E. Kane – Labanc, J. Thornton (A), Meier – Sörensen, Kellman, M. Karlsson – Noesen, Gambrell, Bergmann. Hlavní trenér: Bob Boughner.
    Colorado Avalanche: Francouz (Hutchinson) – Girard, Graves, E. Johnson (A), Cole, Barberio, Connauton – Naměstnikov, MacKinnon (A), Landeskog (C) – Donskoi, Compher, Jost – Ničuškin, Bellemare, Nieto – O'Connor, Dries, Kameněv. Hlavní trenér: Jared Bednar.

    Rozhodčí: Rooney, Meier – MacPherson, Tobias

    Diváci: 14 694
    bahis siteleri