Engineers Prague – UK Kings Prague 2:1 (kon.) | BO Ostrava – VUT Cavaliers Brno 10:3 (kon.) | HC MUNI – Akademici Plzeň 0:0 (zruš.)
konec
BO Ostrava Vítkovice Steel
10:3 (3:2, 3:1, 4:0)
VUT Cavaliers Brno
Středa 11.03.2020, 20:00 • Ostrava Kooperativa Aréna • Univerzitní liga ledního hokeje • 21. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.
     
    Všem fanouškům hokeje přeju krásný středeční večer! Vítám vás při sledování 21. kola Univerzitní ligy, u zápasu mezi BO Ostrava Vítkovice Steel a VUT Cavaliers Brno.
     
    BO Ostrava Vítkovice Steel

    Ostravský celek se po dvaceti odehraných kolech nachází na předposlední, tedy sedmé příčce soutěže. Přitom forma tohoto celku není vůbec špatná, neboť zvítězil ve čtyřech z posledních sedmi utkání a na šestou Univerzitu Palackého už ztrácejí pouhé tři body. Nejproduktivnějším hráčem týmu je s 24 body Marek Kovalski.
     
    VUT Cavaliers Brno

    Tým z Brna bude, stejně jako proti každému dalšímu týmu, velkým outsiderem. Důvod je jednoduchý, Cavaliers totiž na výhru čekají už předlouhých dvanáct zápasů, jediný bod v těchto kláních dokázali vydolovat s Masarykovou Univerzitou, které podlehli až v nastaveném čase. Poslední celek soutěže má zdaleka nejhorší ofenzivu i defenzivu, bodový zisk v Ostravě by byl velkým překvapením. Týmovou produktivitu vede s 16 body Ondřej Dlouhý.
     
    Úvodní sestavy:

    BO Ostrava Vítkovice Steel: Šindelka – Szturc, Štěpán, Pobuta, Hranoš, Dvořák, Baca, Gřesík (A) – Sysala, Adamczyk, Bernát, Kosina, Fejko, Kovalski (A), Dýrr (C), Janík, Smrčka, Moravčík, Gelnar

    VUT Cavaliers Brno: Bartošek (Antonín) – Antal (C), Malý, Dobšák (A), Malíř, Malý, Stupka, Mudrych, Hubáček, Gombarčík (A), Kunst, Kmoníček

    Rozhodčí: Koziol – Vengřín, Kořistka.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:30
    Utkání bylo zahájeno! Hraje se samozřejmě bez diváků, v obrovské roli favorita je domácí ostravský celek.
     
    01:23
    Přečíslení domácích dvou proti jednomu nevyšlo podle představ. Ondřej Kosina nahrával Fejkovi na brusle, forvard nedokázal puk zpracovat.
     
    02:22
    David Sysala nabruslil do útočné třetiny a bekhendovým zakončením vyzkoušel pozornost brankáře. Jakub Bartošek vykopl touš pravým betonem.
     
    03:40
    Cavaliers se brání pouze za pomoci vysokých vyhození. Další nájezd Ostravy podnikl Dominik Moravčík, jenže nevystřelil, s kotoučem skončil za svatyní soupeře
     
    03:57
    Poprvé v utkání se přerušuje. Přesilovou hru si zahrají domácí, za sekání usedá na lavici hanby Libor Dobšák.
     
    04:06
    Tým BO Ostrava právě vstřelil branku! Bleskově využitá přesilovka, domácí jdou do vedení! Smrčka našel před brankou výborně najetého MARKA KOVALSKÉHO, jenž z první propálil Bartoška. Asistence: Marek Smrčka.
    04:06 Marek KOVALSKI - 1:0
     
    05:20
    Ostravší pokračují v nastolené aktivitě, na ledě existuje jediný tým. Hosté z Brna, zdá se, přijeli pouze na výlet.
     
    06:43
    David Sysala nahrál spoluhráči a okamžitě jel před branku. Michal Janík se mu snažul adresovat přesný pas, na poslední chvíli dobře zabojoval do defenzivy Malý.
     
    07:10
    Po dalším pobytu domácích hokejistů v útočné třetině pálil po sérii přihrávek z mezikruží Dýrr, gólman uschoval černou gumu v lapačce.
     
    08:22
    Okamžitě po vyhraném buly vypálil z vrcholku levého kruhu Jakub Gelnar. Křižná rána měla oči, tyčku minula jen o pár centimetrů.
     
    09:38
    Tým BO Ostrava právě vstřelil branku! A je to o dva góly! V roli asistenta opět Smrčka, jenž tentokráte našel před brankou nikým nepokrytého JAKUBA BACU. Forvard tváří v tvář brankáři nezaváhal.
    09:38 Jakub BACA - 2:0
     
    10:33
    Ojedinělý útok Cavaliers táhl středem kluziště Matouš Stupka. Odvážně se vrhl do souboje proti třem protihráčům, podle očekávaní však neuspěl.
     
    11:20
    Tým BO Ostrava právě vstřelil branku! Zápas začíná zavánět debaklem. Na dlouhou nahrávku beka si nabruslil KRYŠTOF FEJKO, který svůj samostatný únik zakončil nekompromisní střelou k pravé tyči. Bez asistence.
    11:20 Kryštof FEJKO - 3:0
     
    11:31
    Brněnský celek si zahraje první přesilovku. Ve středním pásmu se nedovoleného zákroku dopustil Jan Bernát, sudí signalizují hákování.
     
    12:30
    Cavalierům se v premiérové přesilovce zatím vůbec nedaří. Ostrava se brání bez sebemenších problémů, již třikrát se jí podařilo v klidu osvobodit.
     
    13:33
    Domácí hokejisté hrají v plném počtu. Lze očekávat, že tedy opět budou svého soka výrazně tlačit, tým z Brna se za celé dvě minuty nedostal přes modrou.
     
    14:42
    Situace dva na jednoho není pro vedoucí celek ničím novým. Fejko pěkně nahrál na pravou stranu Kosinovi, který nedokázal zasunout puk do sítě kolem pravého betonu gólmana.
     
    15:18
    Po zisku kotouče nabral velkou rychlost Alex Mudrych, Vzhledem k faktu, že se k němu přibližovali hned dva protihráči vypálil těsně za modrou, Štěpán pokus srazil do ochranné sítě.
     
    16:00
    Píská se zakázané uvolnění. Marek Smrčka sice byl viditelně rychlejší než Dobšák, ztrátu na soka ale nedokázal smazat v potřebném časovém úseku.
     
    17:23
    Nejproduktivnější hráč Ostravy v sezóně Marek Kovalski útočil na druhý gól střetnutí, těsně před převzetím puku mu ovšem šikovně zvedl hokejku Malý.
     
    18:01
    Cavaliers právě vstřelili branku!
    Zničehonic přichází snížení! Přesný pas dostal do mezikruží ONDŘEJ KUNST, Šindelka vykopl pravý beton příliš pozdě! Bez asistence.
    18:01 Ondřej KUNST - 3:1
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny.
     
    19:36
    Cavaliers právě vstřelili branku!
    V poslední minutě první třetiny přichází kontaktní gól! Nahození LIBORA DOBŠÁKA nedokázal clonící forvard tečovat, přesto kotouč skončil až za Šindelkovými zády! Asistence: Alex Mudrych.
    19:36 Libor DOBŠÁK - 3:2
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Skončila první třetina zápasu mezi Ostravskou univerzitou a VUT Cavaliers z Brna, která nabídla hned pět branek. O jeden gól vedou domácí hokejisté, kteří v jednu chvíli měli náskok dokonce tří branek, jenže posléze polevili a toho dokázali hosté využít ke dvěma gólům, stále tedy mají v roli outsidera šanci na body.
     
    Další třetina začne přibližně v 20:47.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:15
    Druhá třetina už je v plném proudu. Úvodní buly zvládli lépe domácí hokejisté, kteří kombinují v útočném pásmu soupeře.
     
    21:03
    Jan Malý si klepl o nahrávku a také ji dostal. Nabruslil si do útočného pásma a ze zápěstí vystřelil těsně nad horní tyčku.
     
    21:38
    Tým BO Ostrava právě vstřelil branku! Ostravané znovu vedou o dva góly! Gelnar po levé straně uvolnil MARKA KOVALSKÉHO, který poslal puk nechytatelně pod horní tyč a zapsal svůj druhý zásah utkání. Asistence: Jakub Gelnar a Daniel Szturc.
    21:38 Marek KOVALSKI - 4:2
     
    22:25
    Svěřenci trenéra Rambouska mají další možnost, jak navýšit vedení. Po faulu Ondřeje Kunsta si zahrají druhou přesilovku.
     
    23:45
    Jenže domácím se vůbec nedaří usadit v útočné třetině. Cavaliers se bez problémů brání, nyní úspěšně vyhodil Libor Dobšák.
     
    24:40
    Brněnší hokejisté se ubránili bez jakýchkoliv problému, vyloučený hráč je zpátky na ledové ploše. Hráči v černém se okamžitě ženou do útoku.
     
    25:37
    Michael Hranoš se od pravého mantinelu dostal na střed, odkud ísto nahození ještě hledal spoluhráče, ale neúspěšně.
     
    26:30
    Druhá třetina se, kromě domácího gólu, hraje bez nějakých výraznějších šancí. Hraje se převážně ve středním pásmu, kde je k vidění velké množství nepřesností.
     
    27:55
    Jakub Bartošek trestuhodně zaváhal při rozehrávce, avšak David Gřesík toho využít nedokázal. Dostal výbornou nahrávku zpoza branky od Gelnara, avšak přes obránce nezakončil.
     
    28:35
    Zakázané uvolnění vrátí hru před Bartoška. Alex Mudrych se snažil co to šlo, jenže velkou ztrátu na Štěpána smazat nedokázal.
     
    29:11
    Velkou šikovnost ukázal Matouš Stupka. Ten se proháčkoval skrze dva hokejisty, vzápětí ale nedokázal přesně přihrát Hubáčkovi.
     
    30:05
    Tým BO Ostrava právě vstřelil branku! Ostravští hokejisté vedou opět o tři góly! S tvrdou ránou Pobuty si brankář ještě poradil, na dorážku ONDŘEJE KOSINY už byl ale krátký! Asistence: Pavel Pobuta a Kryštof Fejko.
    30:05 Ondřej KOSINA - 5:2
     
    31:08
    Dobrou práci za svou brankou odvedl Michael Hranoš. Bek Ostravské univerzity několikrát zakvedlal s kotoučem, počkal na vystřídání lajny a posléže uvolnil po mantinelu Smrčku.
     
    32:55
    Zpoza brány Jan Gernát uvolil v mezikruží Michala Janíka. Ten se pokusil o střelu z první, jenže touš se mu svezl po čepeli hole, z šance tedy nebylo vůbec nic.
     
    33:31
    Tým BO Ostrava právě vstřelil branku! Máme tu hattrick! Gelnar před brankou našel MARKA KOVALSKÉHO, jenž udělal gólmanovi kličku do forhendu a s přehledem poslal kotouč do odkryté části brány! Asistence: Jakub Gelnar a David Sysala.
    33:31 Marek KOVALSKI - 6:2
     
    34:30
    Domácí pokračují v aktivním pojetí hry. Sedmý gól se snažil vsítit Dominik Moravčík, z první pálil příklepem kousek vedle levé tyčky.
     
    35:21
    Za vysokým vyhozením Libora Dobšáka se rozjel Jan amlíř. K zakončení se ovšem nedostal, neboť včas vyjel za kotoučem gólman Šindelka.
     
    36:02
    Marek Smrčka v souboji jeden na jednoho přetlačil Malého, s pukem se však už dostal do velkého úhlu. Ze zápěstí se mu nepodařilo trefit cílové zařízení.
     
    37:19
    Cavaliers právě vstřelili branku!
    Vyhození obránce zachytil FILIP MALÝ. Nabruslil si s pukem do pravého kruhu a zápěstím zamířil přesně k bližší tyči. Asistence: Matěj Kmoníček.
    37:19 Matouš STUPKA - 6:3
     
    38:11
    Ostravští hokejisté vyrobili další chybu v rozehrávce. Alex Mudrych jí ovšem využít nedokázal, kličkou neuspěl proti Hranošovi.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:55
    Michael Hranoš ještě mohl rozjet nebezpečnou akci, avšak nestalo se. Domácí bek raději podržel puk za vlastní brankou a čeká na sirénu oznamující konec druhé části.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Domácí hokejisté se v prostřední dvacetiminutovce přiblížili zisku povinných tří bodů. Díky třem brankám odskočili soupeři na rozdíl čtyř gólů, alespoň snížit se podařilo Malému. Brněnští hokejisté, kteří do Ostravy přijeli v jedenácti lidech, těžko najdou v závěrečné dvacetiminutovce síly na nějaký zvrat.
     
    Další třetina začne přibližně v 21:31.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:30
    Závěrečná dvacetiminutovka se právě rozběhla. Bylo by velkým překvapením, kdyby si domácí neuhlídali čtyřbrankové vedení, těžko lze očekávat nápor hostů.
     
    41:21
    Tři góly mu nejsou dost. Marek Kovalski využil více volného prostoru po levém mantinelu, střelu ale namířil pouze do obránce.
     
    42:48
    Tým BO Ostrava právě vstřelil branku! DOMINIK MORAVČÍK krásně proskočil mezi dvěma obránci a následně zápěstím propálil gólmana střelou k bližští tyči! Asistence: Kryštof Fejko a Michael Hranoš.
    42:48 Dominik MORAVČÍK - 7:3
     
    43:30
    Znovu se uvolnila pravá strana hostujícího celku. Do té vlétl Filip Dýrr, křižná rána proletěla jen kousek vedle levé tyčky.
     
    44:44
    Za brankou soupeře svedl srdnatý souboj Jakub Gelnar, proti dvojici protihráčů však nakonec neuspěl, když jej skvěle odstavil Libor Dobšák.
     
    45:43
    Postavení mimo hru zastavilo Cavaliers ve snaze založit rychlý brejk. Alex Mudrych převzal puk až po přejetí útočné modré.
     
    46:01
    Po dlouhé době tu máme vyloučení, třetí na straně hostů Za katr putuje Jan Malý, jenž se provinil podrážením.
     
    46:45
    Domácí se po buly dokázali udržet v pásmu. Po několika přihrávka vypálil od modré čáry nepřesně Daniel Szturc.
     
    47:05
    Bude se hrát ve čtyřech na obou stranách. Početní převahu domácího celku utnul hákující Dominik Moravčík.
     
    48:20
    Velkou rychlost vyvinul po levé straně Jakub Baca. Nestihl ale včas zabrzdit, puk poslal do gólmana a sám na něj pak v plné rychlosti nalétl.
     
    49:43
    David Gřesík si hodil kotouč podél své pravé brusle, čímž chtěl překvapit bránícího soka. To se také podařilo, forvard si ovšem posunul kotouč dále než původně zamýšlel.
     
    50:10
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. O vítězství domácího celku není pochyb, otázkou zbývá, o kolik kousků to bude.
     
    51:48
    Tým BO Ostrava právě vstřelil branku! Osmá branka v síti Cavaliers! Od zadního mantinelu se puk dostal k MARKU SMURČKOVI, útočník neomylně trefil odkrytou část branky, dezorientovaný gólman hledal černou pryž úplně někde jinde. Asistence: Filip Dýrr a Jakub Baca.
    51:48 Marek SMRČKA - 8:3
     
    53:00
    Tým BO Ostrava právě vstřelil branku! Padne desítka? K dosažení dvouciferného počtu branek chybí jediný zásah! Po zmatku v předbrankovém prostoru poslal puk do sítě DAVID SYSALA. Asistence: Marek Kovalski a David Gřesík.
     
    54:08
    Brněnští hokejisté mohou alespoň na dvě minuty vydechnout, neboť po hákování Dominika Moravčíka budou hrát přesilovou hru.
     
    55:22
    Podle očekávání se hostům nepodařilo dlouhu udržet v útočné třetině. Buly sice zvládli, jenže po slabé ráně Antala vyhodil přes všechny čáry Štěpán.
     
    56:10
    Dlouho ostravští hokejisté v plném počtu nevydrželi. V útočném pásmu nedovoleně atakoval soupeře DIminik Moravčík, který dnes usedá na trestnou lavici už potřetí.
     
    57:52
    I navzdory početní nevýhodě byli hráči v bílém velmi blízko brance! Na levou stranu si najel Ondřej Kosina, křižnou střelou orazítkoval pravou tyč!
     
    58:34
    Po opravdu hodně dlouhé době musel být v pozoru Martin Šindelka. Nemusel ale řešit nijak zvlášť obtížnou situaci, lehké nahození Malého bez problémů skryl v lapačce.
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny.
     
    59:11
    Oskar Hubáček těsně před modrou zpomalil, což se stalo Cavaliers klíčovým. Vedle něj jedoucí Matouš Stupka totiž držel konstatní rychlost, výsledkem je postavení mimo hru.
     
    59:54
    Tým BO Ostrava právě vstřelil branku! Kýžená desítka nakonec padla! V samotném závěru se po pravé straně dostal do úniku FILIP DÝRR, kapitán domácích prostřelil gólmana střelou na lapačku! Bez asistence.
     
    Konec zápasu.
     
    Máme za sebou utkání 21. kola Univerzitní ligy, v němž domácí Ostravská univerzita podle očekávání přejela poslední Cavaliers, svému soupeři dokonce nadělila dvojciferný počet branek. Debaklu přitom z počátku nic nenasvědčovalo, hosté sice prohrávali o tři góly, jenže dokázali snížit na dostřel jediné branky. Od druhé třetiny ale vůbec nestačili, také z toho důvodu, že přijeli pouze v jedenácti hráčích. Svěřenci kouče Rambouska díky vysokému vítězství přeskočili na šestém místě Univerzitu Palackého, Cavaliers zůstávají po třinácté porážce v řadě beznadějně poslední.

    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (22:05:31)
    Marken.cz

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 5. Kovalski (Smrčka), 10. Baca (Smrčka), 12. Fejko, 22. Kovalski (Gelnar, Szturc), 31. Kosina (Pobuta, Fejko), 34. Kovalski (Gelnar, Sysala), 43. Moravčík (Fejko, Hranoš), 52. Smrčka (Dýrr, Baca), 53. Sysala (Kovalski, Gřesík), 60. Dýrr – 19. Kunst, 20. Dobšák (Mudrych), 38. Stupka (Kmoníček)


    BO Ostrava Vítkovice Steel: Šindelka – Szturc, Štěpán, Pobuta, Hranoš, Dvořák, Baca, Gřesík (A) – Sysala, Adamczyk, Bernát, Kosina, Fejko, Kovalski (A), Dýrr (C), Janík, Smrčka, Moravčík, Gelnar
    VUT Cavaliers Brno: Bartošek (Antonín) – Antal (C), Malý, Dobšák (A), Malíř, Malý, Stupka, Mudrych, Hubáček, Gombarčík (A), Kunst, Kmoníček

    Rozhodčí: Koziol – Vengřín, Kořistka
    bahis siteleri