Argentina – Německo 0:1 (kon.)
konec
Argentina
0:1 (0:0)
Německo
Středa 15.04.2020, 12:00 • Stadio Olimpico, Řím • Mistrovství světa 1990 • Finále
     
    Je konec! Druhý poločas tohoto finálového souboje měl o poznání jednoznačnější průběh, lépe hrající Německo nakonec vítězí díky jediné brance, jenž padla pět minut před koncem. Argentina si tento duel zkomplikovala zhruba po hodině hry, kdy se nechal zbytečně vyloučit Pedro Monzón, který byl na hřišti necelých dvacet minut. Další rána pro Argentinu přišla pět minut před koncem druhého poločasu, v pokutovém území totiž fauloval Lorenzo, z čehož se vyklubala jediná trefa tohoto zápasu. Aby toho nebylo málo, tak v koncovce zápasu přišlo další argentinské vyloučení, v tomto případě se předčasně do sprch poroučel Gustavo Dezotti. Suma sumárum, vítězem mistrovství světa 1990 se stává Německo! (13:20:29)
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Německo je skutečně blízko vítězství! Míč se totiž nachází u brankáře Broda Illgnera, navíc se dá očekávat další dalekonosný odkop daleko od branky.
     
    90+1
    Německo mohlo přidat další ránu, jenomže Klinsmannova rána levým nártem směřovala vysoko nad branku. Goycochea bude muset rychle rozehrát od své branky.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, u míče jsou hráči Německa. Před malým okamžikem jsme sledovali další důrazný zákrok Argentiny.
     
    88
    Argentina závěr zápasu absolutně nezvládá. V tomto okamžiku probíhá ošetřování Kohlera, který by měl být v pořádku. Brankář Illgner bude navíc odkopávat.
    87. Červená karta po 2. žluté
     
    87
    Argentina bude dokonce dohrávat bez dalšího vyloučeného hráče! Již se žlutou kartou hrající Gustavo Dezotti naprosto zbytečně dohrál souboj s Kohlerem, za což si vysloužil druhou žlutou kartu.
     
    87
    Žlutou kartu dostává Diego Maradona (Argentina).
    85. BREHME - 0:1
     
    85
    Německo právě vstřelilo branku!
    Pět minut před koncem řádné hrací doby jde Německo do kýženého vedení! K rozehrávce pokutového kopu se totiž postavil ANDREAS BREHME, který to zkoušel přízemním pokusem k levé tyči. Tam se vydal také argentinský brankář Goycochea, jenomže na přesnou střelu neměl šanci dosáhnout. Argentina bude muset zabrat, jenomže hraje v početní nevýhodě!
     
    84
    Žlutou kartu dostává Pedro Troglio (Argentina).
    84. Penaltový zákrok.
     
    84
    Je tu další problém pro Argentinu, pár minut před koncem mnohem výraznější! Lorenzo totiž v pokutovém území fauloval Völlera, který svému celku zajistil pokutový kop.
     
    83
    V ochozech stadionu je celkem živo, což zřetelně dokumentuje pohled na argentinský tábor fanoušků. Jejich miláčci si před malým momentem vybojovali standardku.
     
    82
    Za pokutovým územím si našel prostor k zakončení Littbarski, avšak jeho technická rána levou nohou trefila pouze protihráče. Posléze byl odpískán další ofsajd Německa.
     
    81
    Do konce řádné hrací doby zbývá něco málo kolem deseti minut, dost možná půjdeme do prodloužení. V tuto chvíli sledujeme autové vhazování v podání Reutera.

    David Suchý

    Branky: 85. Brehme (pen.)

    Karty:   5. Dezotti (ARG), 84. Troglio (ARG), 87. Maradona (ARG) – 52. Völler (GER)   87. Dezotti (ARG)   65. Monzón (ARG)


    Argentina: Goycochea – Serrizuela, Simón, Ruggeri – Lorenzo – Basualdo, Burruchaga, Troglio, Sensini – Maradona (C), Dezotti
    Náhradníci: Cancelarich – Balbo, Bauza, Calderón, Monzón.

    Německo: Illgner – Berthold, Buchwald, Augenthaler, Kohler, Brehme – Häßler, Matthäus (C), Littbarski – Völler, Klinsmann
    Náhradníci: Aumann – Reuter, Riedle, Bein, Thon.

    Rozhodčí: Codesal (Mexiko) – Hoyos (Kolumbie), Listkiewicz (Polsko)

    Diváci: 73 603
    bahis siteleri