Československo – Sovětský svaz 0:3 (kon.)
konec
Československo
0:3 (0:1)
Sovětský svaz
Čtvrtek 30.04.2020, 14:00Mistrovství Evropy 1960 • Semifinále
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (14:24:46)
     
    Pro zajímavost ještě přidávám zastoupení klubů, jejichž hráči nastoupili v tomto semifinále v základní sestavě Československa.

    Dukla 3x
    Slovan 3x
    ČH Bratislava 2x
    Sparta 2x
    RH Brno 1x
     
    Sovětský svaz si tedy zajistil postup do finále, kde se střetl s Jugoslávií. Na Československo zbyl souboj o bronz s domácí Francií. Oba duely Vám přineseme v rámci historických přenosů. Souboj o bronz je na programu v pátek, finále o den později.
     
    Je konec! Československo nezvládlo semifinálový duel a prohrálo se Sovětským svazem 0:3. O úvodní branku se ve 24. minutě postaral Valentin Ivanov. Hráči Sovětského svazu na tom byli mnohem lépe kondičně a nedali československému výběru prakticky žádnou šanci. Po změně stran navíc přidal Valentin Ivanov svou druhou branku a o necelých deset minut později napsal gólovou tečku za utkáním Viktor Ponědělnik!
     
    90
    Konec zápasu.
     
    81
    Masopust zkusil své střelecké štěstí z úctyhodné vzdálenosti, jenže jeho projektil letěl přímo na Jašina, který schoval míč do rukavic.
     
    75
    Fotbalisté Sovětského svazu už se nikam neženou. Československo naopak vrhá všechny síly do útoku a snaží se napadat soupeřovu rozehrávku.
     
    69
    Jenže trable československého výběru pokračují! Míč si na značku pokutového kopu postavil Josef Vojta, ale vůbec netrefil branku!
     
    68
    Československo nakonec dostává šanci ke zdramatizování semifinálového duelu! Rozhodčí Jonni totiž nařídil pokutový kop!
    66. Viktor PONĚDĚLNIK - 0:3
     
    66
    Tým Sovětský svaz právě vstřelil branku!
    Sovětský svaz podle všeho definitivně rozhoduje o svém postupu do finále! Bubukin nepříjemně vypálil, ale jeho ránu ještě československý brankář vyrazil. K dorážce se ale dostal VIKTOR PONĚDĚLNIK a bez problémů dopravil míč do sítě!
     
    62
    Valentin Ivanov je díky svému skvělému výkonu pořádně při chuti a nadále pokračuje v aktivitě. Autor dvou branek se dostal do velkého vápna, jenže ze záklonu pálil nad břevno.
    58. Valentin IVANOV - 0:2
     
    58
    Tým Sovětský svaz právě vstřelil branku!
    Sovětský svaz je za svou aktivitu odměněn druhou vstřelenou brankou, kterou se výrazně přibližuje k postupu do finále! VALENTIN IVANOV tentokrát předvedl parádní slalom československou obranou a vychutnal si svou druhou branku v utkání!
     
    54
    Sovětský svaz i po změně stran nadále diktuje tempo hry a nepouští fotbalisty Československa do vyložených příležitostí.
     
    50
    Andrej Kvašňák zatím zažívá hodně bolestivé utkání. Jednou už musel být ošetřován před úvodní brankou dnešního souboje, nyní odchází za postranní čáru znovu.
     
    46
    Sovětský svaz obstaral výkop do druhého poločasu semifinálového klání. Československo se v něm bude snažit zvrátit nepříznivý výsledek.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas končí! Úvodní pětačtyřicetiminutovka se o něco lépe vydařila Sovětskému svazu, který nastoupil se skvěle kondičně vybavenou jedenáctkou. Od úvodních minut měli stopeři Československa obrovské problémy s vysokým napadáním svých soupeřů. Ve 24. minutě se Sovětský svaz dočkal úvodní branky, když se prosadil Valentin Ivanov! Ani hvězdný Masopust zatím nenašel recept na obranu soupeře. Do kabin se proto odchází za stavu 0:1.

    Tomáš Kubečka

    Branky: 24. Ivanov, 58. Ivanov, 66. Ponědělnik

    Neproměněná penalta: 69. Vojta (CSR), mimo


    Československo: Schrojf, Šafránek, Popluhár, Novák, Bubernik, Masopust, Vojta, Moravčík, Kvašňák, Bubník, Dolinský
    Sovětský svaz: Jašin – Čocheli, Masljonkin, Krutikov, Vojnov, Netto, Metreveli, Ivanov, Ponědělnik, Bubukin, Maschi

    Rozhodčí: Jonni (ITA)
    bahis siteleri