Belšina Babrujsk – Dinamo Brest 0:3 (kon.) | Vitebsk – Slavia Mazyr 2:3 (kon.) | BATE – Něman Grodno 3:1 (kon.)
Soligorsk – Isloč Minsk 4:0 (kon.)
konec
FK Belšina Babrujsk
0:3 (0:1)
Dinamo Brest
Neděle 03.05.2020, 13:00 • Spartak Stadium, Babrujsk • Běloruská Vysšaja Liga • 7. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Máme za sebou utkání sedmého kola běloruské ligy, v němž obhájce titulu Dinamo Brest zvítězil na půdě nováčka z Babrujsku 3:0.

    V prvním poločase padl jediný gól, do vlastní sítě usměrnil kulatý nesmysl ve 12. minutě Vladislav Jasukevič. Po inkasovaném gólu se Belšina herně zvedla, na soupeře vyvinula místy až drtivý tlak, avšak kýženého vyrovnání se do poločasového hvizdu nedočkala.

    I do druhé půle vstoupili aktivnější svěřenci kouče Gradbojeva, avšak v její sedmé minutě skóroval znovu Brest, druhou velkou šanci hostů využil Michail Gordejčuk, který se prosadil nechytatelnou technickou střelou na zadní tyč. Definitivní razítko na vítězství Dinama přišlo krátce po hodině zápasu, kdy se po rozehrávce rohového kopu trefil Denis Laptev.

    Kovalčukova družina si tříbrankové vítězství udržela až do závěrečného hvizdu. Mohla se tedy začít radovat ze třetí výhry v sezóně, která mužstvo vyhoupla ze čtrnácté pozice až na sedmou. Belšina zůstává s dvěma body na úplném chvostu tabulky.

    To je ode mě pro dnešek vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (14:55:35)
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Poslední sekundy střetnutí ubíhají kolem středového kruhu, kde kombinuje obranná řada Brestu. S největší pravděpodobností již neuvidíme žádný útočný výpad.
     
    90+2
    Zajímavý signál, kdy Gordejčuk jemně posunul míč na Sadovského, jenž vypálil tvrdou přízemní ránu. Charitonovič na kulatý nesmysl od prvních chvil dobře viděl a připsal si úspěšný zákrok.
     
    90+1
    Pavel Bordukov si nepočínal v obranné fázi zrovna spolehlivě. Na čitelnou kličku Bykova reagoval pozdě, pravou nohou vzápětí místo balónu zasáhl protihráče.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby tři minuty.
     
    89
    K individuálnímu průniku po pravé lajně zavelel Kirill Maljarov. Elegantně se proháčkoval mezi dvěma protihráči, až třetí a zároveň poslední obránce Juzepčuch byl nad jeho síly.
    88. Charitonovič v závěru vytáhl skvělý zákrok proti Savickému
     
    88
    Tak přeci ještě mohl padnout gól! Do střelecké listiny se mohl zapsat Pavel Savickij, který se po přihrávce od Ševčenka zjevil sám před gólmanem, Charitonovič ovšem vytáhl skvělý zákrok pravou rukou!
     
    87
    Zápas se jen dohrává. Hostům tříbrankové vítězství stačí, v deseti hrající Babrujsk se pro změnu zatáhl více do defenzivy, je si vědom, že v oslabení nemůže hrát příliš otevřenou partii.
     
    86
    Vypadá to, že zbytek utkání dohrají domácí v deseti, neboť kouč Gradobojev už třikrát střídal a Maxim Grek opustil hrací plochu pouze za pomoci spoluhráče a jednoho z lékařů.
     
    85
    Po tvrdém zákroku Nojoka zůstal na zemi ležet Grek. Hlavní rozhodčí odpískal faul, ke žluté kartě do kapsičky nesáhl. Na trávník vběhli domácí lékaři.
     
    84
    Pod tlakem musel hrát středopolař Kirill Maljarov malou domů. Alexandr Charitonovič zazmatkoval, balón z druhého doteku kopl do autu.
     
    83
    Konstantin Kučinskij nebyl vůbec daleko od čestného zásahu! Od pravé lajny si s balónem naběhl až do šestnáctky. Po celou dobu naznačoval nahrávku, ale nakonec z velkého úhlu vystřelil a orazítkoval břevno!
     
    82
    Babrujsk to už zkouší ze všech možných pozic. Na Bykovi vybojoval kulatý nesmysl German Barkovskij, jenž vypálil ihned poté, co se s balónem otočil. Mezi tři tyče se netrefil.
     
    81
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Svěřenci trenéra Kovalčuka si bezpečně kráčí za třetím ligovým vítězstvím v sezóně, které je vyhoupne do horní poloviny tabulky, zatímco Belšina zůstane na chvostu celé soutěže.
     
    80
    Střídání v týmu Dinamo Brest: ze hřiště odchází Alexandr Pavlovec, přichází Jevgenij Ševčenko.
     
    79
    Kiki Gabi získal u rohového praporku míč a dlouhým nákopem oslovil na polovině hřiště Sadovského. Ten si hrudí sklepnul balón pro sebe, zpětnou nahrávkou našel nikým nehlídaného Nojoka. Brest šetří další cenné vteřinky.

    Milan Huppert

    Branky: 12. Jasukevič (vla.), 52. Gordejčuk, 63. Laptev

    Karty:   29. Maljarov (BBO), 63. Charitonovič (BBO) – 6. Veretilo (DMB), 29. Kisljak (DMB), 46. Pavlovec (DMB)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 8:7. Střely mimo: 7:7. Rohy: 6:6.
    FK Belšina Babrujsk: Charitonovič – Bašilov, Bordukov, Glebko (60. Salimov), Grek, Kovel (C) (75. Barkovskij), Kučinskij, Maljarov, Odeoibo (56. Nivaldo), Solanovič, Jasukevič
    Náhradníci: Turanok – Barkovskij, Bežonov, Kirisov, Nivaldo, Pysko, Rekiš, Salimov, Skoblikov

    Dinamo Brest: Pavljučenko – Gabi, Gordejčuk, Kisljak, Laptev (76. Sadovskij), Milevskij (73. Bykov), Nojok, Pavlovec (80. Ševčenko), Savickij, Veretilo (C), Juzepčuch
    Náhradníci: Ignatovič – Bykov, Lotyš, Sadovskij, Ševčenko

    Rozhodčí: Dmitrijev – Vaškevič, Fomin

    Diváci: 1 374
    bahis siteleri