Belšina Babrujsk – Dinamo Brest 0:3 (kon.) | Vitebsk – Slavia Mazyr 2:3 (kon.) | BATE – Něman Grodno 3:1 (kon.)
Soligorsk – Isloč Minsk 4:0 (kon.)
konec
FK Belšina Babrujsk
0:3 (0:1)
Dinamo Brest
Neděle 03.05.2020, 13:00 • Spartak Stadium, Babrujsk • Běloruská Vysšaja Liga • 7. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Máme za sebou utkání sedmého kola běloruské ligy, v němž obhájce titulu Dinamo Brest zvítězil na půdě nováčka z Babrujsku 3:0.

    V prvním poločase padl jediný gól, do vlastní sítě usměrnil kulatý nesmysl ve 12. minutě Vladislav Jasukevič. Po inkasovaném gólu se Belšina herně zvedla, na soupeře vyvinula místy až drtivý tlak, avšak kýženého vyrovnání se do poločasového hvizdu nedočkala.

    I do druhé půle vstoupili aktivnější svěřenci kouče Gradbojeva, avšak v její sedmé minutě skóroval znovu Brest, druhou velkou šanci hostů využil Michail Gordejčuk, který se prosadil nechytatelnou technickou střelou na zadní tyč. Definitivní razítko na vítězství Dinama přišlo krátce po hodině zápasu, kdy se po rozehrávce rohového kopu trefil Denis Laptev.

    Kovalčukova družina si tříbrankové vítězství udržela až do závěrečného hvizdu. Mohla se tedy začít radovat ze třetí výhry v sezóně, která mužstvo vyhoupla ze čtrnácté pozice až na sedmou. Belšina zůstává s dvěma body na úplném chvostu tabulky.

    To je ode mě pro dnešek vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (14:55:35)
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Poslední sekundy střetnutí ubíhají kolem středového kruhu, kde kombinuje obranná řada Brestu. S největší pravděpodobností již neuvidíme žádný útočný výpad.
     
    90+2
    Zajímavý signál, kdy Gordejčuk jemně posunul míč na Sadovského, jenž vypálil tvrdou přízemní ránu. Charitonovič na kulatý nesmysl od prvních chvil dobře viděl a připsal si úspěšný zákrok.
     
    90+1
    Pavel Bordukov si nepočínal v obranné fázi zrovna spolehlivě. Na čitelnou kličku Bykova reagoval pozdě, pravou nohou vzápětí místo balónu zasáhl protihráče.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby tři minuty.
     
    89
    K individuálnímu průniku po pravé lajně zavelel Kirill Maljarov. Elegantně se proháčkoval mezi dvěma protihráči, až třetí a zároveň poslední obránce Juzepčuch byl nad jeho síly.
    88. Charitonovič v závěru vytáhl skvělý zákrok proti Savickému
     
    88
    Tak přeci ještě mohl padnout gól! Do střelecké listiny se mohl zapsat Pavel Savickij, který se po přihrávce od Ševčenka zjevil sám před gólmanem, Charitonovič ovšem vytáhl skvělý zákrok pravou rukou!
     
    87
    Zápas se jen dohrává. Hostům tříbrankové vítězství stačí, v deseti hrající Babrujsk se pro změnu zatáhl více do defenzivy, je si vědom, že v oslabení nemůže hrát příliš otevřenou partii.
     
    86
    Vypadá to, že zbytek utkání dohrají domácí v deseti, neboť kouč Gradobojev už třikrát střídal a Maxim Grek opustil hrací plochu pouze za pomoci spoluhráče a jednoho z lékařů.
     
    85
    Po tvrdém zákroku Nojoka zůstal na zemi ležet Grek. Hlavní rozhodčí odpískal faul, ke žluté kartě do kapsičky nesáhl. Na trávník vběhli domácí lékaři.
     
    84
    Pod tlakem musel hrát středopolař Kirill Maljarov malou domů. Alexandr Charitonovič zazmatkoval, balón z druhého doteku kopl do autu.
     
    83
    Konstantin Kučinskij nebyl vůbec daleko od čestného zásahu! Od pravé lajny si s balónem naběhl až do šestnáctky. Po celou dobu naznačoval nahrávku, ale nakonec z velkého úhlu vystřelil a orazítkoval břevno!
     
    82
    Babrujsk to už zkouší ze všech možných pozic. Na Bykovi vybojoval kulatý nesmysl German Barkovskij, jenž vypálil ihned poté, co se s balónem otočil. Mezi tři tyče se netrefil.
     
    81
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Svěřenci trenéra Kovalčuka si bezpečně kráčí za třetím ligovým vítězstvím v sezóně, které je vyhoupne do horní poloviny tabulky, zatímco Belšina zůstane na chvostu celé soutěže.
     
    80
    Střídání v týmu Dinamo Brest: ze hřiště odchází Alexandr Pavlovec, přichází Jevgenij Ševčenko.
     
    79
    Kiki Gabi získal u rohového praporku míč a dlouhým nákopem oslovil na polovině hřiště Sadovského. Ten si hrudí sklepnul balón pro sebe, zpětnou nahrávkou našel nikým nehlídaného Nojoka. Brest šetří další cenné vteřinky.
     
    78
    Nivaldo se s balónem dostal do pokutového území, ale nic převratného vymyslet nedokázal. Kolem Kisljaka se snažil najít prostor ke střele, technický pokus proletěl vysoko nad.
     
    77
    Hosté si s velkým přehledem kontrolují pohodlný náskok. Dokonce se pokoušejí výrazné vedení navýšit, před nabíhajícím Savickým na poslední chvíli sebral míč do rukavic Charitonovič.
     
    76
    Střídání v týmu Dinamo Brest: ze hřiště odchází Denis Laptev, přichází Vsevolod Sadovskij.
     
    75
    Střídání v týmu FK Belšina Babrujsk: ze hřiště odchází Leonid Kovel, přichází German Barkovskij.
     
    74
    Na pravé straně se kolem osobního strážce elegantně uvolnil Vladislav Jasukevič. Autor vlastního gólu odcentroval na hranici malého vápna, Kovel se přes Solanoviče k zakončení neprobojoval.
     
    73
    Střídání v týmu Dinamo Brest: ze hřiště odchází Arťjom Milevskij, přichází Arťjom Bykov.
     
    72
    Konstantin Kučinskij se s míčem dostal kolem Lapteva, který se ho ale nepustil a po celou dobu běhu mu dýchal na záda. Domácí křídelník se posléze skácel na zem, avšak hlavní rozhodčí nevyhodnotil situaci jako penaltovou.
     
    71
    Roman Salimov u lajny dlouho váhal s rozehrávkou. Ve finále akce hledal do šestnáctky nabíhajícího Kovala, jehož si však skvěle pokryl Veretilo.
     
    70
    Hra se přesunula, v posledních minutách se hraje spíše před domácí svatyní. Skoro se zdá, jakoby to hráči Babrijsku v hlavách už předem zabalili.
     
    69
    Pavel Savickij se snažil, co mu nohy stačily, nakonec ovšem dlouhý pas Juzepčucha nestihl. Přesto spoluhráči alespoň zatleskal za dobrý úmysl.
     
    68
    Dinamo Brest se už dopředu tolik tlačit nebude. O to složitější to bude Belšina mít, neboť musí zahuštěné defenzivě soupeře vstřelit tři branky během dvaceti minut.
     
    67
    Standardky dnes Belšině vůbec nevycházejí. Místo tradičního exekutora Jasukeviče si k balónu tentokráte stoupl Kirill Maljarov. Rus zamířil vysoko nad.
     
    66
    Těsně za hranicí šestnáctky v hlavičkovém souboji úplně minul míč Sergej Kisljak. Záložník moc dobře věděl, že hrozí rychlý brejk, a tak zatáhl za dres Kovela. Rozhodčí mu druhou žlutou zatím neudělil.
    65. Savickij tvrdou střelou pořádně protáhl brankáře
     
    65
    Ve vzduchu visel čtvrtý gól. Více volného prostoru využil ke střele ze střední vzdálenosti Pavel Savickij. Povedená rána mířila k levé tyči, Charitonovič střelu vytěsnil konečky prstů!
     
    63
    Podle brankáře Charitinoviče došlo k faulu na jeho osobu před třetím gólem Brestu. Rychle se vydal k rozhodčímu vysvětlit mu situaci pěkně zblízka. Dočkal se akorát žluté karty.
    63. Denis LAPTEV - 0:3
     
    63
    Dinamo Brest právě vstřelilo branku!
    Vlastními chybami se dnes nováček soutěže připravil o šanci pomýšlet na bodový zisk. Po centru z přímého kopu nejprve gólman podskočil balón, od levého ramene Nivalda se vzápětí míč odrazil do předbrankového prostoru. V něm se nejlépe zorientoval DENIS LAPTEV, trefit prázdnou branku pro něj nebyl sebemenší problém.
     
    62
    Pavel Savickij mohl definitivně rozhodnout o vítězství Brestu. V souboji ukázal pevnější nohu, díky tomu se dostal přes Greka. Místo střely ještě nahrával pod sebe, pas zblokoval na poslední chvíli se vracející Solanovič.
     
    61
    Hodina hry je za námi, ještě třicet minut však zbývá. Dinamo Brest vede o dvě branky, přičemž je výrazně horším týmem. Belšina je obhájci titulu více než vyrovnaným sokem.
     
    60
    Střídání v týmu FK Belšina Babrujsk: ze hřiště odchází Sergej Glebko, přichází Roman Salimov.
     
    59
    Ani v tomto případě si Bordukov nevedl úplně podle svých představ. Pokusil se píchnout balón mezi dvěma soupeři, ale to se mu nepodařilo. Snažil se alespoň nafilmovat faul, rozhodčí ovšem situaci viděl velmi dobře, hraje se dál.
     
    58
    Zakončení Pavla Bordukova už mířilo mezi tři tyče, jenže mladému brankáři nemohlo způsobit žádné nebezpečí. Střela byla pomalá, navíc šla přímo do středu svatyně.
     
    57
    Svěřenci trenéra Gradobojeva drží míč na svých kopačkách, stále se marně snaží najít recept na brankáře Pavljučenka. Rána Maljarova z velké dálky nebyla přesná.
     
    56
    Střídání v týmu FK Belšina Babrujsk: ze hřiště odchází Samuel Odeoibo, přichází Nivaldo.
     
    55
    Na druhé straně také přišlo nebezpečí. Leonid Kovel by však potřeboval ještě o několik centimetrů výše, na vysoký balón Jasukeviče vyslaný z pravé strany jen těsně nedosáhl.
     
    54
    Definitivní hřebíček do rakve mohl Belšine zasadit Pavel Savickij. Forward obdržel do vnitra šestnáctky parádní nahrávku, z dobré pozice ovšem nezamířil mezi tři tyče.
    52. Michail GORDEJČUK - 0:2
     
    52
    Dinamo Brest právě vstřelilo branku!
    Takhle se proměňují šance! Kovalčukova družina je po většinu utkání horším týmem, ale dokázala využít i svou druhou velkou šanci! Po levé straně si do vápna naběhl MICHAIL GORDEJČUK, který udělal zasekávačku protihráči a posléze vypálil nechytatelnou technickou střelu na zadní tyč!
     
    51
    Tlak Belšiny z první půle pokračuje i po návratu ze šaten. Dobře myšlená narážečka mezi Grekem a Glebkem nebyla úspěšná jen kvůli faulu Odeoiba.
     
    50
    Pod tlakem Kovela poslal stoper Oleg Veretilo malou domů Pavljučenkovi. Ten měl dostatek času na rozehrávku, zachoval se ale zbrkle, balón z první odkopl do zámezí.
     
    49
    Fotbalisté Brestu podnikli rychlý brejk po pravé straně. Dobrých třicet metrů běžel s balónem na kopačkách Pavel Savickij, než přihrál Juzepčuchovi. Jeho rána trefila posledního obránce Belšiny.
     
    48
    Následoval rohový kop domácích. Konstantin Kučinskij v hlavičkovém souboji dokázal porazit Nojoka, jenže zakončil nedůrazně, do bezpečí kulatý nesmysl odkopl Milevskij.
     
    47
    Exekuce přímého kopu se chopil Vladislav Jasukevič. Pokusil se balón zakroutit přes zeď k bližší tyči, avšak trefil pouze dobře vyskočivšího Lapteva.
     
    46
    Krátce po startu druhé půle budou domácí rozehrávat standardku z ideální střelecké pozice od branky. Alexandr Pavlovec nastavil stoličku Kovelovi, což pozornosti sudího neuniklo, zákrok potrestal žlutou kartou.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 14:02.
     
    Skončil první poločas sedmého kola běloruské ligy mezi Belšinou Babrujsk a Dinamem Brest, v němž jsme byli svědky jediné branky. Podle očekávání ji vstřelilo mužstvo obhájců titulu, avšak ne vlastní zásluhou, smolně si totiž míč poslal ve 12. minutě do vlastní brány Vladislav Jasukevič. Svěřenci kouče Kovalčuka rozhodně nepůsobí jako mužstvo, které by se letos mělo porvat o obhajobu titulu. Nováček je totiž výrazně přehrává ve všech ohledech, ke své smůle ale nedokázal v žádném případě dotáhnout akci do zdárného konce.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Ani tento rohový kop nepřinesl žádné nebezpečí. Pro balón vystartoval Pavel Pavljučenko, který nedokázal míč chytit, a to kvůli útočnému faulu Savického.
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec prvního poločasu jednu minutu.
     
    44
    Za potlesku se Odeoibo vrátil na trávník. A hned míří dopředu na rohový kop domácích, který vybojoval na levé lajně kličkující Bašilov.
     
    43
    Po střetu s Pavlovecem zůstal na zemi ležet nigerijský stoper Samuel Odeoibo. Na trávník dokonce vběhli i zdravotníci, za postranní čáru naštěstí odešel obránce po svých.
     
    42
    Glebkovi se centr vůbec nepovedl. Přesto polovysokým centrem dokázal nalézt spoluhráče, Maxim Grek ale v těžké pozici, navíc těsně bráněný, nedokázal udržet balón ve své moci.
     
    41
    Z pravé strany odcentroval Kučinskij, pro balón si vyběhl Pavljučenko. Nepočínal si úplně stoprocentně, balón mu při výskoku vypadl z rukavic. Belšina bude zahrávat roh.
     
    40
    Do konce prvního poločasu zbývá pět minut. Dočkáme se ještě nějakého gólu nebo půjdou hosté do kabin s jednobrankovým vedením v zádech?
     
    39
    Fanoušci si jsou vědomi, že jejich tým mačká obhájce titulu jako citrón, proto se snaží své oblíbence hlasitým skandováním povzbudit. A hráči v červeném se snaží odměnit gólem, hlavička Kovela šla těsně nad.
     
    38
    To nebylo vše! Ukrajinec Nojok totiž místo dlouhého odkopu nečistě trefil míč, k němuž se tím pádem těsně za hranicí šestnáctky dostal Vladislav Solanovič. Jedním dotekem si balón zpracoval, vzápětí vypálil. Obětavým blokem zastavil střelu Kisljak.
     
    37
    Vysoký centr Glebka mířil na zadní tyč, kam si naskakoval Kirill Maljarov. z velkého úhlu nedokázal trefit cílové zařízení, nýbrž jen soupeře Nojoka.
     
    36
    Tlak Belšiny pokračuje, budeme sledovat standardní situaci. Skvěle si u lajny podržel míč u kopačky Vladislav Jasukevič, podražením se provinil kapitán Veretilo.
     
    35
    Mohlo se začínat zase od nuly! Na přízemní centr Bordukova z levé strany si naběhl Konstantin Kučinskij, jenž udělal osobnímu strážci kličku do protipohybu, tvrdou střelou k pravé tyči si ovšem na Pavljučenka nepřišel!
     
    34
    Belšina je od inkasovaného gólu jasně lepším týmem. Dinamo se ve většině případu brání, zatím úspěšně. Neuspěl ani Leonid Kovel, forwardův průnik zastavil Laptev.
     
    33
    Rána Leonida Kovela byl zblokována, odraženému míči se dostal Sergej Glebko. I on se rozhodl vyzkoušet štěstí, svatyni Brestu vysoko přestřelil.
     
    32
    Potlesk domácích tribun si vysloužil Konstantin Kučinskij. Jednadvacetiletý obránce ve sprinterském souboji předčil Juzepčucha, do něhož posléze nakopl balón a vybojoval aut.
     
    31
    Rychlý brejk po levé straně neskončil druhým zásahem v síti Charitinoviče. Z levé strany vyslal přízemní centr do šestnáctky Pavlovec, Savickij mířil z krkolomné pozice mimo.
     
    30
    Půl hodina střetnutí je za námi, obhájce ttulu z Brestu zatím vede jednobrankovým rozdílem. Více ze hry má ovšem poněkud překvapivě domácí nováček z Babrujsku, většině akcí ale chybí zakončení.
     
    29
    Na polovině hřiště došlo k faulu Sergeje Kisljaka na Bašilova. To se vůbec nelíbilo kapitánovi Brestu Veretilovi, který vystartoval na ruského protihráče jako čert z krabičky, krotit ho museli dokonce vlastní spoluhráči. Veretilo si musí dávat pozor, neboť už má na kontě žlutou kartu. Hlavní rozhodčí udělil kartónek žluté barvy Kisljakovi a také Maljarovi, který nejvíce protestoval z domácí strany.
     
    28
    Na levé straně předváděl kouzla s balónem Sergej Glebko. Běloruský záložník se nejprve zbavil Pavlovece, následně i Milevského. Pak si ale až příliš pokopl balón před sebe, na hrací ploše ho již nezastihl.
     
    27
    Vladislav Jasukevič mohl napravit velké zaváhání při prvním gólu, jenže na hranici šestnáctky si netroufl střílet. Raději posunul balón vedle sebe stojícímu Solanovičovi, ani on nevypálil.
     
    26
    Úmysl dobrý, realizace nic moc. Dinamo Brest se snažilo vykombinovat soupeře středem hřiště, jenže po narážečce mezi Noyokem a Savickým druhý jmenovaný pozdě zaregistroval zpětný pas, míč mu projel za patami.
     
    25
    Jasukevič se proháčkoval skrze dvěma protihráče, aby vzápětí nahrál Kovelovi. Kapitán a útočník v jedné osobě nevyzrál na posledního bránícího Juzepčucha, kličku na levou stranu obránce přečetl.
     
    24
    Obranné povinnosti si na jedničku s hvězdičkou splnil Konstantin Kučinskij. Po celou dobu udržel na zádech Gabiho, právě před ním ve finále hlavou odvracel do autu.
     
    23
    Ofsajd zastavil slibně se rozvíjející šanci Babrujsku. Michail Bašilov to myslel dobře, avšak Leonid Kovel se rozběhl o pár vteřin dříve, než bylo zapotřebí.
     
    22
    Hráči v modrém si pořádně zahrávají. Juzepčuch vrátil hodně pomalou nahrávkou balón dozadu Veretilovi, jehož vystavil do nepříjemné situace. Stoper před dotírajícím Kovelem raději odkopl do zámezí.
     
    21
    Svěřenci kouče Kovalčuka se pochopitelně snaží uklidnit hru, po vstřeleném gólu se sotva dostali na útočnou polovinu. S míčem na noze si zahrál i Pavljučenko, momentálně si balónu užívá Roman Juzepčuch.
     
    20
    Středopolař Bašilov dlouhým balónem do pokutového území oslovil na zadní tyči Kučinského. Běloruský fotbalista mohl střílet, hlavičkou ale ještě nabízel pod sebe balón spoluhráčům. Maljarov ani Kovel na míč nedosáhli.
     
    19
    Exekuce rohového kopu se chopil Kiki Gabi. Hrubku brankáře nepotrestal, na hranici penalty se do vzduchu nejvýše vyšplhal Maxim Grek.
     
    18
    Velké zaváhání předvedl domácí brankář Charitonovič, jenž si neporadil s vysokým balónem, ten mu propadl rukavicemi k jeho štěstí do zámezí, nikoliv do brány.
     
    17
    Pěknou narážečku předvedli na středu hřiště Maljarov se Solanovičem. Druhý jmenovaný posléze na lajně našel osamoceného Kičinského, jehož centr letěl přesně do míst, kde se pohyboval Kovel. Útočníkova hlavička skončila v náručí gólmana Brestu.
     
    16
    Po jednom ze soubojů zůstal ležet na zemi Michail Bašilov. Po chvíli se sice zvedl, avšak Kisljak mezitím zakopl kulatý nesmysl do zámezí. Aut rozehrál Maljarov, který balón sportovně vrátil soupeři.
     
    15
    A znovu domácí. Tentokráte to byl Solanovič, který nevymýšlel nic složitého a vypálil z nějakých dvaceti metrů. Do míče se ovšem netrefil ideálně, zamířil vedle.
     
    14
    Svěřenci trenéra Gradobojeva se snažili rychle odpovědět, zatím neúspěšně. Na průnikovou přihrávky si ideálně naběhl kapitán Leonid Kovel, jeho slabá skákavá rána však Pavljučenkovi nenadělala žádné potíže.
    12. Vladislav JASUKEVIČ vlastní - 0:1
     
    12
    Dinamo Brest právě vstřelilo branku!
    Hosté skórují, aniž by na kontě měli jediný střelecký zápis na branku! Z pravé strany odcentroval Nojok, jehož centr jemně přizvedl za sebe Savickij. Se změnou směru letu míče viditelně vůbec nepočítal VLADISLAV JASUKEVIČ, který nestihl uhnout a levou nohou poslal míč do vlastní brány!
     
    11
    Krásnou individuální akcí se prezentoval Kirill Maljarov. Ruský hráč prošel přes tři soupeře a už se chystal vypálit, když mu na poslední chvíli ve skluzu vypíchl balón Kisljak.
     
    10
    Konstantin Kučinskij dlouho váhal s balónem u nohy, nakonec pro něj vše dopadlo dobře. Před míč si šikovně dal tělo, dobíhající Nojok ho nedovoleně poslal k zemi.
     
    9
    Premiérový zákrok si na své konto připsal Pavel Pavljučenko. Dvaadvacetiletý brankář zasáhl s přehledem, přízemní střela Jasukeviče z osmnácti metrů postrádala přesnost i razanci.
     
    8
    Zatím je k vidění velké množství nepřesností jak na jedné, tak i na druhé straně. Samuel Odeoibo měl hodně času na rozehrávku, přesto nepřesně přihrál Solanovičovi.
     
    7
    Alexej Charitonovič dlouho neotálel, rychle vyhodil na pravou lajnu volnému Grekovi. Kazachstánský bek po lajně vyslal dopředu příliš dlouhou průnikovou nahrávku, Kovel ji neměl šanci dostihnout.
     
    6
    Už v šesté minutě jsme svědky první žluté karty. Kapitán Brestu Oleg Veretilo na polovině hřiště podrazil Maljarova bez snahy hrát balón. Rozhodčí situaci dobře viděl a správně zakročil.
     
    5
    Přenesení hry Gabimu nevyšlo podle představ. Kamerunský záložník adresoval vysoký nákop Veretilovi, ten ovšem prohrál hlavičkový souboj s Kučinským, jenž přiťukl míč gólmanovi.
     
    4
    Kromě obranného odkopu Borduova se Belšina ještě nedostala pořádně k balónu. Svěřenci kouče Kovalčuka kombinují s klidem, zapojil se i brankář Pavljučenko.
     
    3
    Hosté se okamžitě vrhli dopředu. Sergej Kisljak hledal dlouhým nákopem po pravé lajně nabíhajícího Lapteva, avšak situaci skvěle přečetl Grek.
     
    2
    Domácí fotbalisté vstoupili do dnešního utkání v červených dresech, obhájce titulu z Brestu dnes navlékl dresy barvy modré.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Belšina Babrujsk: Charitonovič – Bašilov, Bordukov, Glebko, Grek, Kovel, Kučinskij, Maljarov, Odeoibo, Solanovič, Jasukevič
    Náhradníci: Turanok – Barkovskij, Bežonov, Kirisov, Nivaldo, Pysko, Rekiš, Salimov, Skoblikov

    Dinamo Brest: Pavljučenko – Gabi, Gordejčuk, Kisljak, Laptev, Milevskij, Nojok, Pavlovec, Savickij, Veretilo, Juzepčuch
    Náhradníci: Ignatovič – Bykov, Lotyš, Sadovskij, Ševčenko

    Rozhodčí: Dmitrijev – Vaškevič, Fomin.
     
    Dinamo Brest

    Brest loni přerušil třináctiletou nadvládu BATE, avšak letos to vypadá, že se k obhajobě neschyluje. Loni Dinamo prohráli z třiceti zápasů jediné, letos už tři.

    Kdo by čekal, že Dinamo Brest začne jako obhájce titulu potvrzovat roli favorita i v nové sezóně, tak by byl na velkém omylu. Hráči Dinama do startu sezóny vstoupili mizerně, pouze Smoleviči a právě dnešní soupeř Belšina jsou na tom tabulkově hůře. Kovalčukova družina má na kontě sedm bodů za vítězství na půdě Slucku, domácí výhře nad Isločem Minsk a remíze se Smoleviči. Trápí se i střelci, jen Gabi a Milevskij dokázali vsítit alespoň dvě branky.
     
    FK Belšina Babrujsk

    Nováček soutěže Belšina se zatím mezi elitou nedokázala uchytit. Po šesti odehraných kolech se nachází na samém dně tabulky, když získala pouhé dva body za remízu v Neman Hrodna, bod následně svěřenci kouče Gradobojeva vytěžili i za týden v domácím utkání proti Smoleviči. Fotbalisté Babrujsku ovšem nehrají špatný fotbal, pouze v jediném ze čtyř porážek totiž prohráli o více jak jednu branku. Nejlepším střelcem týmu je se třemi góly zkušený třiatřicetiletý forward Leonid Kovel.
     
    Všem fotbalovým fanynkám a fanouškům přeju krásné páteční odpoledne! Rozvolňování v některých státech pokračuje, avšak běloruská liga je stále tou jedinou evropskou ligou, která je v plném proudu. Vítám vás při sledování sedmého kola mezi FK Belšina Babrujsk a Dinamo Brest.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.

    Milan Huppert

    Branky: 12. Jasukevič (vla.), 52. Gordejčuk, 63. Laptev

    Karty:   29. Maljarov (BBO), 63. Charitonovič (BBO) – 6. Veretilo (DMB), 29. Kisljak (DMB), 46. Pavlovec (DMB)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 8:7. Střely mimo: 7:7. Rohy: 6:6.
    FK Belšina Babrujsk: Charitonovič – Bašilov, Bordukov, Glebko (60. Salimov), Grek, Kovel (C) (75. Barkovskij), Kučinskij, Maljarov, Odeoibo (56. Nivaldo), Solanovič, Jasukevič
    Náhradníci: Turanok – Barkovskij, Bežonov, Kirisov, Nivaldo, Pysko, Rekiš, Salimov, Skoblikov

    Dinamo Brest: Pavljučenko – Gabi, Gordejčuk, Kisljak, Laptev (76. Sadovskij), Milevskij (73. Bykov), Nojok, Pavlovec (80. Ševčenko), Savickij, Veretilo (C), Juzepčuch
    Náhradníci: Ignatovič – Bykov, Lotyš, Sadovskij, Ševčenko

    Rozhodčí: Dmitrijev – Vaškevič, Fomin

    Diváci: 1 374
    bahis siteleri