Belšina Babrujsk – Dinamo Brest 0:3 (kon.) | Vitebsk – Slavia Mazyr 2:3 (kon.) | BATE – Něman Grodno 3:1 (kon.)
Soligorsk – Isloč Minsk 4:0 (kon.)
konec
FC Šachťor Soligorsk
4:0 (1:0)
FC Isloč Minsk
Neděle 03.05.2020, 19:00 • «Stroitel» • Běloruská Vysšaja Liga • 7. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.
     
    Příjemný podvečer všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání běloruské ligy mezi FC Šachtor Solgorsk a FC Isloč MInsk. Výkop je stanoven na 19 hodin.
     
    FC Isloč Minsk

    Hostující Isloč Minsk zatím prožívá parádní vstup do nové sezóny nejvyšší běloruské soutěže. Minsk dosud odehrál šest zápasů, ve kterých vybojoval dvanáct bodů a patří mu druhá pozice ligové taublky. Na vedoucí Slutsk navíc ztrácí jediný bod. V posledním duelu dokázal Isloč porazit na domácím stadionu Vitebsk výsledkem 2:1.
     
    FC Šachťor Soligorsk

    Domácí celek je na tom mnohem hůře. Soligorsk vybojoval v šesti zápasech jen osm bodů a patří mu jedenáctá pozice ligové tabulky. Na pohárové pozice ztrácí už čtyři body. Soligorsk navíc dokáže ztrácet body i proti papírově slabším soupeřům. Poslední dva duely ale Soligorsk zvládl. V posledním kole přehrál výsledkem 2:0 Brest a v týdnu porazil v semifinále poháru znovu Brest 4:2.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Šachťor Soligorsk: Gutor – Vukmanić, Chadarkevič, Sačivko, Antić – Szoke, Seljava – Ivanovič, Kendyš, Podstrelov – Lisakovič
    Náhradníci: Burko, Bodul, Begunov, Balanovič, Sotnikov, Buljičev, Diasamidze, Lambulić, Češnovskij

    FC Isloč Minsk: Chatkevič – Karpovič, Koncevoj, Rybak, Cvejba, Stephen – Komarovskij, Patockij – Cholodinskij, Januš, Yansane
    Náhradníci: Januščevič, Papuš, Vasiljuček, Krasnov, Kuzmenok, Lisovskij, Lazarčik, Adegbola

    Rozhodčí: Kulbakov – Žljuk, Masljanko.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Domácí Soligorsk obstaral výkop do prvního poločasu dnešního souboje. Aktuálně až čtrnáctý celek ligové tabulky se ihned vydal do útoku, ale nákop skončil v autu.
     
    2
    Hostující celek uklidňuje rozehrávku postupnou kombinací v zadních řadách. Stoper Rybak poté zvolil přihrávku na Komarovského, který si neporadil se zpracováním.
     
    3
    Januš si naběhl na přihrávku na hranici velkého vápna a bez přípravy chtěl vylepšit pozici pro rozběhnutého Yansaneho. Druhý jmenovaný ale jeho úmysl nepochopil.
     
    4
    Na opačné straně se z levého křídla tlačil do pokutového území Kendyš, jenže zapomněl míč za sebou a už neměl dostatek času na zakončení. Hosté míč následně odkopli.
     
    5
    Kendyš napadal rozehrávku hostujícího celku na jeho polovině, jenže podle hlavního rozhodčího to přehnal s agresivitou a dopustil se šlapáku. Rozehrávat bude Isloč Minsk.
     
    6
    Stephen si udělal prostor rychlou kličkou na levé straně hrací plochy, jenže si předkopl míč daleko před sebe a následně si musel pomoci nedovoleným zákrokem.
     
    7
    Vukmanič dostal prostor na pravé straně hrací plochy, jenže příliš dlouho otálel s přihrávkou na rozběhnutého spoluhráče a nechal se připravit o míč.
     
    8
    Ivanovič skvěle zatlačil na hostujícího stopera Rybaka, který neměl dostatek času k rozehrávce a musel si pomoci zakopnutím míče do zámezí.
     
    9
    Antič si pohlídal náběh rychlonohého Januše, zpracoval s míč hrudníkem a následně jej bez větších problémů zakopl levačkou vysoko na tribunu. Vhazovat bude Isloč.
     
    10
    Exekuce přímého kopu se ujal Komarovskij, který zvolil prudký centr na malé vápno, kde dokonce hlavičkoval Rybak, ale jeho pokus byl velmi nepřesný.
     
    11
    Domácí Lisakovič si při průniku do pokutového území pomohl útočným faulem a poslal jednoho z hostujících stoperů k zemi. Domácí útočník může být rád, že za svůj zákrok nevyfasoval žlutou kartu.
     
    12
    Žlutou kartu dostává Szoke (FC Šachťor Soligorsk).
     
    13
    Yansane si pokryl míč na levé straně hrací plochy, jenže neustál souboj s domácím fotbalistou. Rozhodčí měl střet přímo před očima a nechal pokračovat ve hře.
     
    14
    První zajímavý náznak šance si vypracoval hostující celek. Yansane prošel do pokutového území, kde přenechal míč Janušovi, ale ten na dlouhou nohu nedokázal zakončit.
     
    15
    Ivanovič operoval s míčem na pravé straně hrací plochy, kde se zbavil obránce a odcentroval do pokutového území. Nikdo v zeleném dresu na jeho pobídku nedosáhl.
     
    16
    Šachťor Soligorsk právě vstřelil branku!
    Domácí celek se dostává do vedení z první obrovské šance dnešního utkání! VITALIJ LISAKOVIČ si v pokutovém území naběhl na přihrávku z levé strany, krásně si míč zpracoval a střelou z malého vápna překonal brankáře!
    16. Vitalij LISAKOVIČ - 1:0
     
    18
    Hostující celek se ihned vydal vpřed se snahou o rychlé vyrovnání. Isloč ze své akce vybojoval rohový kop, po kterém nepřesně zakončoval obránce Karpovič.
     
    19
    Domácí brankář se znovu musel zapojit do rozehrávky svého celku. Gólman Gutor si dal s rozehrávkou na čas a počkal na lepší nabídku spoluhráčů.
     
    20
    Yansane si došel pro přihrávku na polovinu hrací plochy, jenže měl velký problém se zpracováním, míč mu uskočil od nohy a domácí hráč jej k němu následně nepustil.
     
    21
    Stephen prošel po levém křídle na hranici velkého vápna, odkud poslal zpětný centr na značku pokutového kopu, jenže nikdo v bílém se do zakončení neprotlačil.
     
    22
    Vukmanič dostal přihrávku na pravou stranu hrací plochy, kde měl dostatek prostoru, prošel dopředu, jenže na jeho technický centr nedosáhl nikdo v zeleném.
     
    23
    Seljava se skvěle vrátil na vlastní polovinu a parádně načasovaným skluzem zastavil rodící se akci soupeře. Domácí fanoušci jeho zásluhu odměnili potleskem.
     
    24
    Soligorsk si vypracoval další obrovskou šanci! Domácí celek zahrával rohový kop, po kterém si na nadýchaný centr naskočil Sačivko, ale hostující brankář byl u pravé tyče včas!
     
    25
    Hostující Isloč Minsk si vybojoval rozehrávku rohového kopu. Na parádní centr si naběhl Rybak, který bez přípravy zakončoval levačkou, ale mířil jen do míst, kde stál připravený brankář Gutor.
     
    26
    Hosté si tentokrát vyzkoušeli exekuci rohového kopu z opačné strany. Centrovaný míč přiletěl na přední tyč, kde kralovali obránci v zelených dresech.
     
    27
    Stephen odcentroval z levé strany na značku pokutového kopu, jenže nikdo v bílém dresu se ani tentokrát nedokázal dostatečně odpoutat od svého strážce.
     
    28
    Karpovič obdržel krásnou přihrávku na pravou stranu hrací plochy, odkud odcentroval před branku, jenže skvěle postavený Sačivko míč odehrál do bezpečí.
     
    29
    Stephen si dal pozor na vysoký nákop za hostující obranu a hlavičkou prodloužil míč do rukavic vlastního brankáře. Isloč Minsk je v posledních minutách mnohem aktivnější.
     
    30
    Je za námi úvodní půlhodina dnešního souboje a domácí celek se zatím může těšit z jednobrankového vedení. Hostující Isloč ale v posledních minutách převzal otěže utkání a tlačí se dopředu.
     
    31
    Yansane chtěl využít podklouznutí domácího stopera, hnal se do pokutového území, jenže ve velké rychlosti si míč předkopl kousek před sebe a už jej nedohnal.
     
    32
    Ivanovič prošel po pravém křídle do blízkosti pokutového území, kde udělal rychlou přešlapovačku, nicméně obránce hostujícího celku jeho následný centr přesto srazil do autu.
     
    33
    Podstrelov prošel až do pokutového území, jenže místo zakončení ještě zkusil vyslat zpětnou přihrávku, kterou skvěle přečetl vracející se obránce Rybak.
     
    34
    Kendyš napadal rozehrávku hostujícího celku až příliš agresivním způsobem. Domácí středopolař přišlápl kopačku jednomu ze soupeřů, což neuniklo zraku rozhodčího.
     
    35
    Stephen se skvěle vrátil na vlastní polovinu a včasnou hlavičkou zmařil rodící se brejk domácího Soligorsku. Nyní se bojuje hlavně ve středu trávníku.
     
    36
    Stephen dostal prostor na levé straně hrací plochy, kde si připravil míč k odcentrování, jenže jeho pobídka do velkého vápna prolétla pokutovým územím do autu.
     
    37
    Komarovskij získal odražený míč na polovině hrací plochy a chytrou přihrávkou přenesl hru na pravé křídlo. Na jeho pobídku ale nedosáhl nikdo v bílém.
     
    38
    Kendyš ustál souboj na polovině hrací plochy, udržel napadajícího soupeře na svých zádech a rozehrál na levou stranu. Domácí celek si zatím hlídá těsné vedení bez větších problémů.
     
    39
    Po rychlé kombinaci dostal přihrávku do pokutového území Januš, jenže jeho průnik zastavil zdvižený praporek asistenta rozhodčího. Ofsajd!
     
    40
    Januš dostal krásnou přihrávku do pokutového území. Tentokrát se hostující útočník vyhnul ofsajdu, jenže zakončením ve skluzu si na brankáře nepřišel.
     
    41
    Soligorsk měl k dispozici rozehrávku přímého kopu na polovině soupeře. Jeho exekuce se ujal Kendyš, jenže jeho centr skončil mimo dosah domácích fotbalistů.
     
    42
    Kendyš svedl na vlastní polovině souboj s Karpovičem, který poslal domácího fotbalistu k zemi. Rozhodčí souboj dobře viděl a nařídil rozehrávku pro Soligorsk.
     
    43
    Januš dohrál šlapákem domácího obránce a zasloužil si žlutou kartu.
     
    44
    Antič měl dostatek prostoru na levé straně hrací plochy, odkud odcentroval před hostující svatyni, nicméně hostující brankář vyrazil z brankové čáry a ukryl míč do rukavic.
     
    45
    Stephen vhazoval na levé straně hrací plochy, jenže nikdo v bílém dresu se mu nedokázal nabídnout do volného prostoru. Domácí skvěle pokrývají své soupeře.
     
    45
    Nastavuje se jedna minuta!
     
    45+1
    Januš ještě v nastavení prošel do pokutového území, jenže jeho následný centr na malé vápno si bez problémů pohlídal domácí stoper Sačivko.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    První poločas končí! Úvodní pětačtyřicetiminutovka přinesla zajímavou podívanou. Hostující Isloč Minsk sice vlétl do utkání aktivněji, ale z náznaku šance vytěžil jen nepřesné zakončení. Naopak na druhé straně se v 16. minutě z první příležitosti prosadil Vitalij Lisakovič! Od té doby byli aktivnější hosté, jenže pozorná obrana Soligorsku zatím soupeře nepouští do šancí. Do kabin se proto odchází za stavu 1:0.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu FC Šachťor Soligorsk: ze hřiště odchází Sačivko, přichází Balanovič.
     
    47
    Kendyš poslal prudkou přihrávku na polovinu soupeře, jenže na jeho pobídku nedosáhl nikdo v zeleném dresu. Soligorsk se ale snaží o aktivní vstup do druhé půle.
     
    48
    Střídání v týmu FC Isloč Minsk: ze hřiště odchází Cholodinskij, přichází Papuš.
     
    49
    Seljava dojel ostrým skluzem jednoho ze soupeřů a dostává žlutou kartu.
     
    50
    Komarovskij zahrával přímý kop na polovině soupeře, jenže jeho centr skončil na hlavě dobře postaveného obránce v domácím dresu.
     
    51
    Karpovič dostal přihrávku na pravou stranu hrací plochy, odkud poslal oblouček za obranu domácího Soligorsku, jenže na jeho pobídku si nikdo v bílém nenaběhl.
     
    52
    Lisakovič si rychlým sprintem řekl o přihrávku za obranu hostujícího celku, nicméně stopeři Isloče se s ním stačili vrátit a odehráli míč do bezpečí.
     
    53
    Komarovskij odcentroval do pokutového území, kam si naběhl Januš, který se dokonce zvládl odpoutat od svého strážce, jenže nastavenou placírkou úplně minul míč.
     
    54
    Stephen dostal přihrávku na levou stranu hrací plochy, odkud posunul míč na rozběhnutého spoluhráče, nicméně fotbalisté Soligorsku rychle získali míč zpátky na své kopačky.
     
    55
    Autor dosud jediné branky Lisakovič se znovu probil na hranici pokutového území, odkud vyslal tvrdou střelu nártem, jenže jeho pokus skončil nad břevnem.
     
    56
    Stopeři hostujícího celku uklidňují rozehrávku postupnou kombinací na vlastní polovině. Nikdo z hráčů domácího Šachťoru jejich rozehrávku neatakuje.
     
    57
    Antič odcentroval z levé strany do pokutového území, ale pozorný obránce hostujícího celku hlavou raději přizvedl jeho centr na rohový kop.
     
    58
    Stephen dostal přihrávku na levou stranu, prošel na polovinu domácího celku, jenže si netroufl na zakončení. Hosté postupnou kombinací získali jen vhazování.
     
    59
    Komarovski odcentroval z levé strany do pokutového území. Na jeho nadýchaný centr si naskočil Rybak, jenže jeho hlavička skončila vedle branky.
     
    60
    Je za námi hodina hry a domácí Soligorsk si stále drží těsné jednobrankové vedení. Hostující Isloč se sice snaží útočit, ale jen těžko se dostává do zakončení.
     
    61
    Januš dostal prudkou přihrávku na hranici pokutového území, jenže zbytečně pouštěl míč za sebe, kam si tentokrát nenaběhl nikdo v bílém.
     
    62
    Šachťor Soligorsk právě vstřelil branku!
    Domácí celek se dočkal druhé branky a výrazně se přibližuje k triumfu! Po rohovém kopu dokázal hostující brankář vyrazit tvrdou střelu jen před sebe a dobíhající DMITRIJ PODSTRELOV doklepl míč do sítě!
    62. Dmitrij PODSTRELOV - 2:0
     
    64
    Soligorsk je po vstřelení druhé branky dnešního souboje nadále při chuti. Kendyš táhl útočnou akci středem hrací plochy, ale Komarovskij jej zastavil faulem.
     
    65
    Komarovskij si za následné protesty vysloužil žlutou kartu.
     
    66
    Hra je přerušena! Jeden z domácích fotbalistů zůstává po souboji s obráncem ležet na trávníku a podle všeho bude potřebovat ošetření.
     
    67
    Hlavní rozhodčí nechtěně zasáhl do hry, když se od něj odrazil odkop hostujícího hráče. Sudí okamžitě přerušil hru a nařídil míč rozhodčího.
     
    68
    Yansane dostal přihrávku na hranici pokutového území, kde si nepotykal se zpracováním a už se nedostal do zakončení. Domácí brání velmi pozorně.
     
    69
    Domácí celek se znovu vydal do útoku. Kendyš poslal krásnou přihrávku na hranici velkého vápna, jenže nikdo v zeleném dresu na jeho pobídku nedosáhl.
     
    70
    Chatkevič se zapojil do rozehrávky s obráncem. Hostující brankář si zakřičel na Karpoviče, aby mu adresoval malou domů hlavou, což obránce učinil.
     
    71
    Podstrelov se hnal z levého křídla do pokutového území, jenže jeho akci zastavil zdvižený praporek asistenta rozhodčího. Ofsajd!
     
    73
    Patockij dostal přihrávku na pravou stranu pokutového území, odkud bez váhání odcentroval do velkého vápna. Jeho pobídku však obrana bez problémů odvrátila.
     
    74
    Kendyš dostal přihrávku na hranici pokutového území, kde se obratnou kličkou zbavil obránce, jenže nikdo v zeleném dresu si nenaběhl na přihrávku proti noze.
     
    75
    Vukmanič zbytečně dohrál hostujícího brankáře a dostává žlutou kartu.
     
    77
    Lisakovič dostal krásnou přihrávku na hranici velkého vápna, jenže místo zakončení ještě přihrával na pravou stranu, kde nebyl nikdo v zeleném.
     
    78
    Šachťor Soligorsk právě vstřelil branku!
    Soligorsk přidává třetí branku a definitivně rozhoduje o svém triumfu! Po rychlé akci se do míče ze střední vzdálenosti opřel VITALIJ LISAKOVIČ, který uklidil míč pod břevno!
    78. Vitalij LISAKOVIČ - 3:0
     
    80
    Hosté se mohli dočkat rychlé odpovědi! Z hranice velkého vápna zakončil Januš, jenže jeho ránu domácí brankář Gutor zlikvidoval konečky prstů!
     
    81
    Isloč Minsk se v posledních minutách žene do pokutového území, jenže nikdo v bílém dresu se není schopen dostat do lepšího zakončení.
     
    82
    Domácí obránci si v těžké situaci pomohli snadným odkopem přes polovinu hrací plochy. Fotbalisté Soligorsku si na malou chvíli mohou odpočinout.
     
    83
    Gutor si dal pozor na centr z levé strany hrací plochy, odkud přiletěl centr na malé vápno. Gólman domácího celku si zákrok vychutnal.
     
    84
    Střídání v týmu FC Šachťor Soligorsk: ze hřiště odchází Lisakovič, přichází Burko.
     
    85
    Střídání v týmu FC Isloč Minsk: ze hřiště odchází Patockij, přichází Krasnov.
     
    86
    Střídání v týmu FC Isloč Minsk: ze hřiště odchází Stephen, přichází Adegbola.
     
    87
    Šachťor Soligorsk právě vstřelil branku!
    Ještě jedna branka pro domácí Soligorsk! Po rychlé akci domácího mužstva si na zpětnou přihrávku naběhl střídající DARKO BODUL a bez problémů placírkou uklidil míč do sítě!
    87. Darko BODUL - 4:0
     
    89
    Duel už se pouze dohrává. Domácí celek se opět nastěhoval ve velkém počtu hráčů na polovinu soupeře a snaží se projít až do pokutového území.
     
    90
    Darko Bodul ještě v závěru utkání zkoušel překvapit obranu hostujícího celku zajímavým obloučkem. Nikdo v bílém dresu na jeho pobídku nedosáhl.
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty!
     
    90+2
    Domácí fotbalisté si užívají závěrečné minuty dnešního souboje a kombinují s míčem na kopačkách na polovině svého soupeře.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Domácí Soligorsk zvládl dnešní duel a poráží Isloč Minsk vysoko 4:0. O úvodní branku se domácí celek postaral už v 16. minutě, kdy se prosadil Lisakovič! Domácí mužstvo o svém triumfu definitivně rozhodlo po změně stran. Po hodině hry se trefil Podstrelov a dvanáct minut před koncem přidal svou druhou branku v utkání Lisakovič! Gólovou tečku za dnešním soubojem napsal tři minuty před koncem střídající Bodul.
     
    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 4:8. Rohy: 5:5.
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný večer! (20:51:19)

    Tomáš Kubečka

    Branky: 16. Lisakovič (Antič), 62. Podstrelov, 78. Lisakovič (Podstrelov), 87. Bodul (Balanovič)

    Karty:   12. Szoke (SLG), 49. Seljava (SLG), 75. Vukmanič (SLG) – 43. Januš (ISC), 65. Komarovskij (ISC)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 4:8. Rohy: 5:5.
    FC Šachťor Soligorsk: Gutor – Vukmanić, Chadarkevič, Sačivko (46. Balanovič), Antić – Szoke, Seljava – Ivanovič, Kendyš, Podstrelov – Lisakovič (84. Burko)
    Náhradníci: Burko, Bodul, Begunov, Balanovič, Sotnikov, Buljičev, Diasamidze, Lambulić, Češnovskij

    FC Isloč Minsk: Chatkevič – Karpovič, Koncevoj, Rybak, Cvejba, Stephen (86. Adegbola) – Komarovskij, Patockij (85. Krasnov) – Cholodinskij (48. Papuš), Januš, Yansane
    Náhradníci: Januščevič, Papuš, Vasiljuček, Krasnov, Kuzmenok, Lisovskij, Lazarčik, Adegbola

    Rozhodčí: Kulbakov – Žljuk, Masljanko
    bahis siteleri