Německo – Sovětský svaz 3:0 (kon.)
konec
Německo
3:0 (1:0)
Sovětský svaz
Úterý 05.05.2020, 14:00Mistrovství Evropy 1972 • Finále
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (15:27:47)
     
    Je konec! Německo zvládlo finálový duel a poráží Sovětský svaz výsledkem 3:0. Německo se ujalo vedení už v prvním poločase, když se ve 26. minutě prosadil Gerd Müller! Po změně stran vlétl Sovětský svaz na hřiště o něco aktivněji, ale přišla studená sprcha. V 52. minutě se totiž prosadil Wimmer a o šest minut později přidal svou druhou branku v utkání Gerd Müller. Německo už si ve zbytku duelu své vedení bez problémů pohlídalo. Po závěrečném hvizdu si tak Němci vychutnali oslavy i se svými fanoušky.
     
    90
    Konec zápasu.
     
    90
    Tak už i pořadatelé rezignovali a pustili německé příznivce k čárám. Nyní už se opravdu čeká na závěrečný hvizd!
     
    89
    Někteří němečtí fanoušci nyní přeskočili zábranu a vydali se na atletický ovál. Rozhodčí na malou chvíli přerušil. Pořadatelé neukázněné jedince rychle uklidnili.
     
    88
    Müller mohl putovat do pokutového území, jenže na jeho hranici se rozhodl pro zasekávačku a celou akci zbrzdil. Německo ale získalo alespoň přímý kop.
     
    87
    Sovětský svaz zahrával pár minut před koncem další rohový kop. Prudký centr tentokrát přiletěl na hranici velkého vápna, odkud nedokázal nikdo zakončit.
     
    86
    Gerd Müller se chtěl probít do pokutového území, ale v silovém souboji s Abramovem neměl moc šancí na úspěch. Sovětský obránce míč stačil odkopnout.
     
    85
    Beckenbauer skvěle obral o míč rozběhnutého Istomina a uklidnil hru zpětnou přihrávkou na Breitnera. Německo už pomalu začíná slavit.
     
    84
    Ofsajd také na opačné straně! Troškin prodloužil míč do pokutového území hlavou, ale Kožinkevič si v tu chvíli nedal pozor na své postavení.
     
    83
    Německo v posledních minutách opět převzalo aktivitu. Nyní dokonce zahrávalo přímý kop ze skvělé pozice, ale Beckenbauer vypálil hodně slabě.
     
    82
    Gerd Müller si naběhl na průnikovou přihrávku mezi obránce, ale šanci zaútočit na hattrick mu zmařil zdvižený praporek asistenta rozhodčího. Ofsajd!
     
    81
    Heynckes mohl definitivně pojistit německý triumf! Na hranici velkého vápna se efektně otočil kolem obránce, ale levačkou trefil jen náruč pozorného brankáře!
     
    80
    Ani z dalšího přímého kopu však Sovětský svaz branku Německa neohrozil. Z otočky sice vypálil Košinkevič, nicméně jeho pokus ohrozil jen fotografy za brankou.
     
    79
    Abramov rozkmital své rychlé nohy po pravém křídle, zbavil se Breitnera, který si následně musel pomoci nedovoleným zákrokem.
     
    78
    Sovětský svaz zahrával další přímý kop v blízkosti pokutového území. Maierovi sice po zakončení z úctyhodné vzdálenosti vypadl míč z rukavic, ale německý brankář drobnou minelu rychle napravil.
     
    77
    Troškin obdržel skvělou přihrávku do běhu na pravou stranu hrací plochy, jenže špatnou zasekávačkou se připravil o šanci na odcentrování do velkého vápna.
     
    76
    Beckenbauer si došel pro přihrávku na polovinu hřiště a nyní diriguje rozehrávku německé reprezentace. Nikdo v bílém ale zrovna nehýří pohybem.
     
    75
    Abramov si dal pozor na rozběhnutého soupeře a raději před ním zakopl míč do zámezí. Německo bude vhazovat a může nasbírat nějaký čas na polovině soupeře.

    Tomáš Kubečka

    Branky: 27. Müller, 52. Wimmer, 58. Müller


    Německo: Maier, Höttges, Breitner, Beckenbauer, Schwarzenbeck, Wimmer, Netzer, U. Hoeneß, Heynckes, G. Müller, E. Kremers.
    Sovětský svaz: Rudakow, Abramov, Istomin, Kolotow, Koňkov (46. Dolmatov), Troškin, Kopejkin, Baniševskij (66. Kožinkevič), Košinkevič, Churcilava, Dzordžuašvili
    bahis siteleri