Regensburg – Kiel 2:2 (kon.) | Bochum – Heidenheim 3:0 (kon.) | Aue – Sandhausen 3:1 (kon.)
Karlsruher SC – Darmstadt 2:0 (kon.)
konec
SSV Jahn Regensburg
2:2 (0:1)
Kieler SV Holstein 1900
Sobota 16.05.2020, 13:00 • Arena Regensburg, Regensburg • 2. německá Bundesliga • 26. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.
     
    Všem fotbalovým fanouškům přeji příjemné chvíle při sledování textového přenosu ze zápasu šestadvacátého kola 2. Bundesligy. Od třinácti hodin se můžeme těšit na utkání mezi Regensburgem a Kielem!
     
    SSV Jahn Regensburg

    Bavorský klub se před dvouměsíční koronavirovou přestávkou rozhodně nenacházel v ideálně formě. Z předchozích šesti zápasů bodoval jen při výhře nad Wiesbadenen, zbylých pět duelů prohrál a například ze hřiště vedoucího Bielefeldu přijížděl s ostudným výpraskem 0:6. Dosud poslední soutěžní utkání odehrál Regensburg na hřišti Hamburku a přes solidní výkon prohrál 1:2. V tabulce se proto propadl na desáté místo a možná nadobro přišel o možnost zaútočit na postup. Nejlepším střelcem je se sedmi góly čtyřiatřicetiletý útočník Marco Grüttner.
     
    Kieler SV Holstein 1900

    Poražený účastník loňské baráže o Bundesligu pokazil začátek stávající sezóny a ještě po devátém kole osidloval ve druhé nejvyšší soutěži až třetí příčku od konce. Postupem času se Kiel posunul až na místo páté, avšak ve třech předchozích zápasech dokázal uhrát jediný bod za remízu 1:1 s Fürthem. S vyrovnaným skóre 38:38 se svěřenci trenéra Oleho Wernera nachází na sedmé příčce, přičemž na barážové třetí místo ztrácí rovných deset bodů. O pozici nejlepšího klubového střelce se dělí Jihokorejec I Če-song a mladý německý útočník Janni-Luca Serra, kteří mají na kontě po sedmi gólech.
     
    Vzájemné zápasy

    06.10.2019 Kiel – Regensburg 1:2
    03.02.2019 Kiel – Regensburg 2:0
    26.08.2018 Regensburg – Kiel 0:0
    03.02.2018 Kiel – Regensburg 1:1
    26.08.2017 Regensburg – Kiel 1:2.
     
    Úvodní sestavy:

    SSV Jahn Regensburg: Meyer – Hein, Nachreiner, Correia, Okoroji – Stolze, Gimber, Besuschkow, Wekesser – Grüttner (C), Makridis.
    Náhradníci: Weidinger – Baack, Derstroff, Geipl, Heister, Knipping, Lais, Albers Nielsen, Wähling.

    Kieler SV Holstein 1900: Gelios – Neumann, Wahl (C), Thesker, van den Bergh – Iyoha, Mühling, Meffert, S. Özcan, Reese – I Če-song.
    Náhradníci: Reimann – Young-Jae, Porath, Lauberbach, Schmidt, Dehm, Atanga, Ignjovski, Sander.

    Rozhodčí: Petersen – Ostheimer, Gschwendtner.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    O úvodní výkop zápasu se postarali domácí, kteří nastupují v bíločervených, zatímco hosté v kompletně modrých dresech.
     
    2
    Stolzeho centr prodloužil jeden ze soupeřů jen před hranici velkého vápna k napřaženému Okorojimu, a tak Gelios musel poměrně brzy předvést první zákrok tohoto duelu.
     
    3
    Kiel právě vstřelil branku!
    Hosté se ve třetí minutě radují z vedoucí trefy! Hauke Wahl ve vzdušném souboji posunul centr z rohového kopu k zadní tyči a špatně pokrytý I ČE-SONG jednoduše doklepl balón do sítě.
    3. I ČE-SONG - 0:1
     
    5
    Fotbalisté Kielu se opět zmocnili balónu a nyní poněkud zdlouhavě rozjíždí další akci z prostoru kolem půlící čáry.
     
    7
    Iyoha skončil po důrazném souboji až za reklamním panelem. Při pádu se mu naštěstí nic nestalo a nyní už přihlíží vhazování Okorojiho.
     
    8
    Napadaný Özcan dostal do dalších problémů van den Bergha, kterého vysvobodil až faul dalšího z forčekujících hráčů Regensburgu.
     
    8
    Další drobná komplikace pro domácí klub a jmenovitě jeho záložníka Erika Wekessera, jenž dostal za skluz uprostřed hřiště žlutou kartu.
     
    9
    Hosté si u vlastní branky poradili s prudkým přízemním centrem a sami vyrazili do protiútoku, který skončil faulem Olivera Heina.
     
    10
    Z dalekonosné standardky Kiel nic moc nevymyslel. Během pár vteřin se naopak vrátil až k vlastnímu brankáři Geliosovi.
     
    11
    Fabian Reese se po dlouhém nákopu neprosadil přes Nachreinera, jenž doprovodil míč do zámezí a zajistil rozehrávku Alexandera Meyera.
     
    12
    Reese si navedl míč na střed, přičemž se odpoutal od Makridise, ale dalekonosným pokusem ve finále nepřidělal Meyerovi žádné větší potíže.
     
    13
    I Če-song rozdal míč doleva na Reeseho, po jehož centru se znova dral do akce prvně jmenovaný autor vedoucího gólu. Ve vápně pak skončil na zemi, nicméně penalta pro Kiel se nepíská.
     
    14
    Iyohův pokus o centr byl okamžitě sražen na autové vhazování. Kiel se z něj dostal do vápna, ale míč se nakonec odrazil k brankáři Meyerovi.
     
    15
    I Če-song na půlící čáře fauloval Theskera, když se snažil ukořistit míč z chybné rozehrávky Regensburgu.
     
    17
    Na hře zatím není příliš znát, že oba týmy byly přes dva měsíce bez jediného zápasu. Hlavně Kiel v úvodu zápasu podává velmi solidní výkon.
     
    18
    Na straně domácího týmu opět zahaprovala rozehrávka. Kiel po autu van den Bergha znovu začíná od Ionnise Geliose.
     
    19
    Makridis natáhl krok a zprava odcentroval do ohně, kde si domácí hráči stěžovali na možnou hru rukou. Sudí nic takového ale neviděli a penaltu nenařídili.
     
    20
    Regensburg vyvinul obrovský tlak na hostující rozehrávku. Domácí dokonce ukořistili míč ve vápně a dostali se ke střele, kterou Gelios Heinovi pravou nohou vyrazil.
    20. Oliver Hein (REG)
     
    21
    Teď už se faul na hostující straně píská .U hranice vápna se provinil Iyoha, takže Regensburg dostává k dispozici výrazně zkrácený roh.
     
    22
    I s tímto centrem z levé strany si defenziva Kielu poradila. Její práce ale nekončí, protože vhazovat bude Oliver Hein.
     
    23
    Po dlouhém autu na Gimbera to zprava zkoušel Makridis, ovšem technickou střelou o jistý kus minul vzdálenější horní roh Geliosovy brány.
     
    24
    Regensburg začal v posledních minutách dominovat. Další jeho akce každopádně přinesla jen Geliosem zneškodněný střílený centr.
     
    25
    Reese převzal štafetu od I Če-songa a poměrně jednoduše proklouzl do vápna, kde však domácí obrana jeho střelu zablokovala.
     
    26
    Phil Neumann na poslední chvíli zasáhl před rozběhnutým Stolzem, o kterém dost možná vůbec nevěděl. Pro Kiel vše dobře dopadlo a míč skončil u Geliose.
     
    27
    Benedikt Gimber obětavě likvidoval diagonální přihrávku. Zároveň tím ohrozil Meyera, který nečekanou „střelu“ z dvaceti metrů zkrotil.
     
    28
    Okoroji pokazil roh rozehraný k přední tyči. I Če-song ihned upaloval do protiútoku a Makridis jej raději takticky zastavil za cenu žluté karty.
     
    30
    Iyoha to hodně přehnal s důrazem na útočné polovině a za ostrý zákrok vedle šestnáctky rovněž vyfasoval žluté napomenutí.
     
    31
    Menší zámek u domácí branky zkazila Reeseho přihrávka do zámezí. Meyer vzápětí zvolil poměrně riskantní rozehrávku na krátko.
     
    32
    Prakticky to samé se událo i na druhém konci hřiště, kde nechytatelnou přihrávku dostal majitel žluté karty Erik Wekesser.
     
    33
    Obsazený Reese ještě dokázal přenést hru na volnějšího Mühlinga. Meyer proti němu dobře vyběhl a zakončení vyrazil do relativního bezpečí.
    33. Alexander Mühling (KIE)
     
    34
    Po Stolzeho faulu měli hosté hned dvě standardní situace. Meyer už zasahovat nemusel a teď se v klidu chystá k odkopu.
     
    35
    Ioannis Gelios přečetl centr Heina a lapil balón před protihráči, mezi které patří i jeho řecký krajan Makridis.
     
    36
    Okoroji přetáhl centr natolik, že z něj vznikl zárodek protiútoku. Hosté jej však sami zastavili a budou muset bušit do plných.
     
    37
    Oliver Hein zvládl bránění Iyohy, který se tentokrát zjevil na levé straně. Kiel bude moci pokračovat rohovým kopem.
     
    38
    Meyer snadno chytil centr od rohového praporku a výhozem založil brejk, kvůli kterému se hosté museli velmi rychle vracet do obrany.
     
    39
    Fabian Reese byl podle asistenta rozhodčího v ofsajdu. Poklidnější založení útoku se tak přesouvá k zadákům Regensburgu.
     
    40
    Sebastian Nachreiner neodhadl sílu své přihrávky do křídelního prostoru. Balón doplachtil do autu a připadl brankáři Kielu.
     
    41
    Emmanuel Iyoha si už poněkolikáté počínal v osobním souboji dosti neohrabaně, nicméně domácí po jeho faulu balón znovu odevzdali pasem do autu.
     
    42
    Emmanuel Iyoha potáhl balón přes otevřený střed. Reesemu se jeho přihrávka do vápna ale nepovedla zpracovat a vše skončilo u Meyera.
     
    43
    Okoroji získal na Iyohovi trochu diskutabilní roh, o jehož rozehrávku se postaral Besuschkow. Gelios si svým výběhem zadělal na problémy, avšak nadvakrát míč přece jen zkrotil.
     
    44
    Jistá nerozehranost je mnohem více vidět u Regensburgu, který v posledních minutách přichází o balóny velice lacinými ztrátami. Domácí se sami připravili o několik útoků.
     
    45
    Dalih Özcan si na Gimberovi vynutil faul a standardní situaci z hloubi pole. Tu i sám rozehrál, nicméně domácí obrana si ve vzdušném klání poradila.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Rozhodčí nic nenastavili a ukončili tak první půli za stavu 1:0 pro Kiel. Dosud jediný gól padl hned ve třetí minutě, kdy se po rohovém kopu z hranice malého vápna prosadil I Če-song a osamostatnil se tím na čele týmové tabulky střelců. Vzhledem k dvouměsíčnímu výpadu ze zápasového rytmu byl k vidění velmi slušný fotbal. Doufejme, že to samé bude platit i po změně stran.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Díky šťastnému odrazu se balónu zmocnil Özcan, který se po intenzivním sprintu pokusil o střelu z dvaceti metrů. Zakončení to ale bylo velmi slabé a dokonce si při něm lehce pochroumal levý kotník.
     
    48
    Stefan Thesker si poradil v defenzivní činnosti. Vynutil si faul a teď už pomáhá při rozehrávce mužstva ze severu Německa.
     
    49
    Domácí se pokusili překvapit nečekanou rozehrávkou po faulu I Če-songa. Nápad to byl dobrý, nicméně samotná realizace přinesla pouze ofsajd.
     
    50
    Pravá strana domácí obrany nechala až trestuhodně volného Reeseho. Dvaadvacetiletý křídelník se jednoduše dostal ke střele z úhlu, ovšem brankář Meyer si s ní vcelku snadno poradil.
     
    51
    A ještě jednou v akci Reese. Meyer tentokrát zůstal v klidu, neboť dalekonosná rána ve finále neohrozila ani rohový praporek.
     
    52
    Domácí po svém autu z nevýhodné pozice ztratili balón a vzápětí čelili ztečovanému centru Iyohy, jenž se stal kořistí Alexandera Meyera.
     
    53
    Úvod druhé půle se zatím odehrává v poklidnějším duchu. Snaha Regensburgu nyní ztroskotala hned v zárodku na útočném faulu.
     
    54
    Čtyřiatřicetiletý Marco Grüttner v souboji dvou patnáctek fauloval van den Bergha. Žádný vliv na zápas to ale mít nebude, stalo se tak přesně na půlící čáře.
     
    55
    Na straně Kielu se chystá hned dvojnásobné střídání. Hosté se mezitím snaží dostat s balónem na útočnou polovinu.
     
    56
    Hráči v modrém byli úspěšní a přímočaře se posunuli až do soupeřovy šestnáctky, kde byl van den Bergh při zakončení zablokován Nachreinerem.
     
    57
    Střídání v týmu Kieler SV Holstein 1900: ze hřiště odchází Emmanuel Iyoha, přichází Finn Porath.
     
    57
    Střídání v týmu Kieler SV Holstein 1900: ze hřiště odchází Fabian Reese, přichází David Atanga.
     
    58
    Kiel právě vstřelil branku!
    Tak za toto střídání se může trenérský štáb Kielu pochválit! Hosté dostali ve vápně hodně prostoru k pohodlné kombinaci. I Če-song posunul míč doprava na FINNA PORATHA a ten propálil Okorojiho, jenž byl jedinou překážkou mezi ním a brankovou čarou.
    58. Finn PORATH - 0:2
     
    59
    Střídání v týmu SSV Jahn Regensburg: ze hřiště odchází Charalampos Makridis, přichází Andreas Albers Nielsen.
     
    60
    Skluzující Stefan Thesker byl u balónu dříve než Gimber, od kterého inkasoval nepříjemnou bolístku do nohy. Záložník Regensburgu nevyvázl bez karetního napomenutí.
     
    61
    Držení míče: 46 % – 54 %.
     
    62
    Zkušený útočník Regensburgu Marco Grüttner se dnes do hry příliš nedostává. Teď se míče sice dotkl, ale vyrobil jen nepřesnou narážečku.
     
    63
    Další nepřesnost na straně Regensburgu na sebe nenechala dlouho čekat. Bavorský klub se bude muset hodně zlepšit, aby v závěrečné půlhodině mohl pomýšlet aspoň na remízu.
     
    64
    Střídající David Atanga dostal míč k levé postranní čáře. Daleko se s ním ale nedostal, protože mu byl odmáván ofsajd.
     
    66
    Samostatný útok I Če-songa neměl šanci na úspěch. Jihokorejský útočník si ukrojil až příliš velké sousto.
     
    68
    Atanga ještě přenechával míč uprostřed šestnáctky. Defenziva Regensburgu však zasáhla a tentokrát nenechala Geliose ve štychu.
     
    70
    Střídání v týmu SSV Jahn Regensburg: ze hřiště odchází Max Besuschkow, přichází Marc Lais.
     
    70
    Střídání v týmu SSV Jahn Regensburg: ze hřiště odchází Benedikt Gimber, přichází Andreas Geipl.
     
    71
    První dotek s balónem Geiplovi hrubě nevyšel. Muž s osmičkou na zádech rozehrál roh takovým způsobem, že rozvlnil vnější boční síť.
     
    72
    Krátce po ofsajdu I Če-songa byl uprostřed hřiště faulován rozbíhající se Porath. Následuje další změna na straně Kielu.
     
    73
    Střídání v týmu Kieler SV Holstein 1900: ze hřiště odchází Johannes van den Bergh, přichází Seo Young-Jae.
     
    74
    Další získaný roh už domácí rozehráli směrem do pokutového území. Do šance se ale nedostali, protože balón vyboxoval gólman Gelios.
     
    75
    Regensburg právě vstřelil branku!
    Domácí čtvrthodinu před koncem snižují na 1:2 a ještě dramatizují závěr zápasu! Vše nenápadně započal dlouhý nákop Meyera, po kterém Marc Lais posunul míč doleva na zcela volného SEBASTIANA STOLZEHO a ten chladnokrevně vystřelil mezi nohy brankáře Geliose.
    75. Sebastian STOLZE - 1:2
     
    77
    Domácí se důležitým gólem mohou dostat na koně. Teď tomu napomohl i faul, kterým se na kraji hřiště provinil střídající Seo Young-Jae.
     
    78
    Seo Young-Jae se ve změti těl protlačil k letícímu centru z pravého křídla, nicméně v nezkoordinované pozici neusměrnil míč mezi tyče.
     
    79
    Zadní řady Kielu se dostaly z domácího napadání a o pár vteřin později už sledovaly velkou šanci před Meyerem! I Če-song zaútočil po levé straně a předložil míč do druhé vlny k Mühlingovi, jenž z jedničky trestuhodně přestřelil.
    79. Alexander Mühling (KIE)
     
    81
    Střídání v týmu Kieler SV Holstein 1900: ze hřiště odchází Alexander Mühling, přichází Aleksandar Ignjovski.
     
    82
    Nově příchozí Ignjovski se uvedl faulem ve středu pole. Domácí pak zaútočili po pravé straně, ale do blízkosti pokutového území se vůbec nedostali.
     
    83
    Thesker se zaskvěl vynikajícím obranným skluzem, který trochu zaváněl faulem. Kiel rychle otočil hru, avšak Atangu zanedlouho zradil první dotek.
     
    85
    Sebastian Nachreiner neuhlídal Özcana během nákopu za obranu. Těsně před vápnem musel faulovat a pochopitelně neunikl žluté kartě.
     
    86
    K přímému kopu se postavil sám faulovaný Salih Özcan, nicméně dobře postavená zeď srazila jeho ránu na roh, ze kterého rovněž nic nebylo.
     
    87
    Kielu se nyní daří kontrolovat hru v místech, kde jim v žádném případě neohrozí inkasování gólu na 2:2: Navíc má stále k dispozici jedno střídání.
     
    88
    Střídání v týmu SSV Jahn Regensburg: ze hřiště odchází Oliver Hein, přichází Florian Heister.
     
    88
    Střídání v týmu SSV Jahn Regensburg: ze hřiště odchází Erik Wekesser, přichází Julian-Maurice Derstroff.
     
    89
    Mužstvo Regensburghu marně reklamovalo údajnou hru rukou bránícího Stolzeho. Předcházela tomu přihrávka z pravé strany a promáchnutá střela Derstroffa.
     
    90
    Phil Neumann ve snaze odkopnout míč z pokutového území trefil Laise a rozhodčí tentokrát penaltu odpískal! V tomto případě následují velké protesty Kielu.
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty.
     
    90+2
    Regensburg právě vstřelil branku!
    Dvougólový náskok Kielu se stal v nastaveném čase minulostí! Videem posvěcenou penaltu zrealizoval ANDREAS ALBERS NIELSEN a přízemní střelou k tyči vyrovnal na 2:2.
    90+2. Andreas Albers Nielsen - 2:2
     
    90+3
    I bez přítomnosti fanoušků je to na trávníku nervák se vším všudy. Domácí kapitán Marco Grüttner po faulu ve středu pole neudržel nervy a svými protesty si rovněž řekl o žlutou kartu.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Tento návrat na fotbalové pažity se opravdu povedl! Týmy Regensburgu a Kielu odehrály po dvouměsíční odmlce vynikající utkání, kterému absence fanoušků nijak neuškodila. Už od třetí minuty měl zápas lépe rozehraný Kiel, jenž zásluhou I Če-songa dlouho držel vedení 1:0. To v 58. navýšil Porath, nicméně ani dvougólový náskok hostům ze severu Německa na vítězství nestačil. Stolze čtvrthodinu před koncem snížil a Andreas Albers Nielsen v nastaveném čase z pokutového kopu dokonce vyrovnal na konečných 2:2. Oba celky tak jsou čtyři kola bez vítězství a nyní jim v tabulce patří 8. a 9. příčka.
     
    Statistiky zápasu:
    Střely na branku: 4 – 6
    Střely mimo: 3 – 8
    Držení míče: 44 % – 56 %
    Rohové kopy: 5 – 4
    Ofsajdy: 3 – 4
    Fauly: 16 – 14
    Žluté karty: 5 – 1.
     
    Z tohoto utkání je to vše, děkujeme za pozornost. (15:00:58)

    Michal Břuchanský

    Branky: 75. Stolze, 90+2. Albers Nielsen (pen.) – 3. I Če-song, 58. Porath

    Karty:   8. Wekesser (REG), 28. Makridis (REG), 60. Gimber (REG), 85. Nachreiner (REG), 90+3. Grüttner (REG) – 30. Iyoha (KIE)


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 4:6. Střely mimo: 3:8. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 3:4. Fauly: 16:14.
    SSV Jahn Regensburg: Meyer – Hein (88. Heister), Nachreiner, Correia, Okoroji – Stolze, Gimber (70. Geipl), Besuschkow (70. Lais), Wekesser (88. Derstroff) – Grüttner (C), Makridis (59. Albers Nielsen).
    Náhradníci: Weidinger – Baack, Derstroff, Geipl, Heister, Knipping, Lais, Albers Nielsen, Wähling.

    Kieler SV Holstein 1900: Gelios – Neumann, Wahl (C), Thesker, van den Bergh (73. Young-Jae) – Iyoha (57. Porath), Mühling (81. Ignjovski), Meffert, S. Özcan, Reese (57. Atanga) – I Če-song.
    Náhradníci: Reimann – Young-Jae, Porath, Lauberbach, Schmidt, Dehm, Atanga, Ignjovski, Sander.

    Rozhodčí: Petersen – Ostheimer, Gschwendtner
    bahis siteleri