Regensburg – Kiel 2:2 (kon.) | Bochum – Heidenheim 3:0 (kon.) | Aue – Sandhausen 3:1 (kon.)
Karlsruher SC – Darmstadt 2:0 (kon.)
konec
VfL Bochum
3:0 (2:0)
1.FC Heidenheim 1846
Sobota 16.05.2020, 13:00 • Rewirpowerstadion, Bochum • 2. německá Bundesliga • 26. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.
     
    Dobrý den všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání 2. Bundesligy mezi VfL Bochum a 1. FC Heidenheim 1846. Výkop je stanoven na 13 hodin.
     
    1. FC Heidenheim 1846

    Hostující Heidenheim může být v letošním ročníku druhé nejvyšší německé soutěže černým koněm na postup mezi německou smetánku. Po odehraných pětadvaceti kolech má na svém kontě čtyřicet jedna bodů a patří mu čtvrtá pozice tabulky. Zastavení soutěže kvůli pandemie koronaviru ale nepřišlo ve správný čas. Heidenheim totiž dokázal pravidelně sbírat body. V posledním duelu před přerušením soutěže porazil na domácím trávníku Karlsruhe 3:1.
     
    Vfl Bochum

    Domácí Bochum je na tom mnohem hůře. Po dvaceti pěti odehraných zápasech má na svém kontě jen dvacet osm bodů a patří jí patnáctá pozice ligové tabulky. Na sestupové vody má k dobru jen tříbodový náskok, což neznačí zrovna období klidu. Na svém trávníku ale dokáže pravidelně sbírat cenné body. V posledním duelu před vynucenou přestávkou navíc uhrála bezbrankovou remízu na hřišti Darmstadtu.
     
    Vzájemný zápas

    Dnešní soupeři se spolu utkali na začátku října. Bochum zvítězila na půdě Heidenheimu 3:2.
     
    Úvodní sestavy:

    VfL Bochum: Riemann – Gamboa, Lambropoulos, Leitsch, Soares – Osei-Tutu, Losilla, Tesche, Žulj, Zoller – Ganvoula.
    Náhradníci: Drewes – Bella-Kotchap, Maier, Weilandt, Fabian, Eisfeld, Celozzi, Pantovič, Wintzheimer.

    1.FC Heidenheim 1846: K. Müller – Busch, Mainka, Beermann, Föhrenbach – Griesbeck, Dorsch – Schnatterer, Leipertz, Kerschbaumer – Kleindienst.
    Náhradníci: Eicher – Multhaup, Sessa, Feick, Strauß, Otto, Schimmer, Theuerkauf, Mohr.

    Rozhodčí: Heft – Maibaum, Braun.
     
    Oba týmy už jsou na hrací ploše. Bochum bude hrát v černém, zatímco Heidenheim oblékne červenou sadu dresů.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Domácí Bochum obstarala výkop do prvního poločasu dnešního souboje. Zadáci v černých dresech si na úvod utkání vyměňují krátké přihrávky na vlastní polovině.
     
    2
    Gamboa dostal přihrávku na pravou stranu hrací plochy, potáhl míč na polovinu hřiště, jenže nedokázal přesně přihrát. Jeho pobídku vystihl Dorsch.
     
    3
    Také hostující celek se poprvé v utkání dostal do útoku. Anthony Losilla se však rychle vrátil na hranici velkého vápna a obral rozběhnutého Kleindiensta o míč.
     
    4
    Sebastian Griesbeck se v souboji na polovině hrací plochy dopustil nedovoleného zákroku a poslal domácího obránce k zemi. Rozhodčí měl střet přímo před očima a nařídil rozehrávku pro Bochum.
     
    5
    Gamboa poslal vysoký nákop na polovinu soupeře, kam si naběhl aktivní Ganvoula, jenže útočník domácího mužstva měl velké problémy se zpracováním a už nedokázal rozehrát.
     
    6
    Simon Zoller aktivně napadal rozehrávku hostujícího celku, jenže v jednom ze soubojů to přehnal s agresivitou a přišlápl soupeři kopačku. Rozehrávat bude Heidenheim.
     
    7
    Maxim Leitsch vyslal prudkou přihrávku za obranu Heidenheimu, nicméně stopeři v červených dresech stáli blízko u sebe a nenechali míč projít k rozběhnutému Ganvoulovi.
     
    8
    Stopeři Bochumi znovu uklidňují rozehrávku postupnou kombinací v zadních řadách. Nikdo v červeném dresu hostujícího Heidenheimu jejich kombinaci zatím neatakuje.
     
    9
    Maxim Leitsch nakopl míč na pravou stranu, kam sprintoval Gamboa, jenže druhý jmenovaný na jeho vysokou pobídku vůbec nedosáhl. Hosté budou vhazovat.
     
    10
    Jonas Föhrenbach poslal z levé strany nadýchanou přihrávku na polovinu domácího celku, ale stoper Konstantinos Lambropoulos jeho nákop odhlavičkoval před rozběhnutým útočníkem.
     
    11
    Robert Žulj vyslal průnikovou přihrávku do pokutového území, která sice byla nepřesná, nicméně Žulj si vynutil nedovolený zákrok na svou osobu. Bochum může pokračovat v kombinaci.
     
    12
    Bochum právě vstřelil branku!
    Domácí celek se hned v úvodu utkání dostává do vedení! Bochum zahrávala přímý kop v blízkosti pokutového území. Na nadýchaný centr si na malém vápně naskočil kapitán ANTHONY LOSILLA a hlavou uklidil míč do sítě!
    12. Anthony LOSILLA - 1:0
     
    14
    Mohlo být bleskově vyrovnáno! Robert Leipertz si navedl míč do blízkosti pokutového území a vyslal tvrdou střelu pravačkou, kterou musel likvidovat Riemann!
    14. Leipertzova nebezpečná rána
     
    15
    Také hostující Heidenheim nyní zahrával přímý kop. Nebezpečný centr propadl na malé vápno, ale ani jeden ze dvou dobíhajících hráčů jej ve skluzu neposlal do sítě.
     
    16
    Jonas Föhrenbach dostal krásnou přihrávku na levou stranu hrací plochy, jenže si nepotykal se zpracováním a ve velké rychlosti si předkopl míč daleko před sebe.
     
    17
    Patrick Mainka vymyslel přihrávku na pravou stranu pro Griesbecka, jenže druhý jmenovaný se v souboji s domácím hráčem dopustil nedovoleného zákroku.
     
    18
    Anthony Losilla si ve středu hrací plochy posunul míč mezi dva hráče v červeném a stal se obětí nedovoleného zákroku. Hlavní rozhodčí vše řeší domluvou.
     
    19
    Silvere Ganvoula napadal rozehrávku hostujících stoperů na polovině hrací plochy. Domácí útočník je v úvodních minutách hodně aktivní a naběhá opravdu poctivé metry.
     
    20
    Kevin Müller si zakřičel na hostující obránce, aby k němu nechali propadnou pokus o nákop jednoho z domácích fotbalistů. Heidenheim tak může pokračovat v kombinaci s míčem na kopačkách.
     
    21
    Bochum už se opět nastěhovala do blízkosti pokutového území soupeře a pokračuje v postupné kombinaci. Hráči v černém obléhají velké vápno házenkářským způsobem.
     
    22
    Jordi Osei-Tutu se vrátil vypomoci svým spoluhráčům z defenzivy. Domácí záložník předskočil v souboji jednoho ze soupeřů, otočil se s míčem a odkopl jej do bezpečí.
     
    23
    Heidenheim zahrával svůj první rohový kop v dnešním souboji. Manuel Riemann sice vyrazil ven z branky, jenže míč neudržel v rukavicích. Jeho chybu napravil Anthony Losilla.
     
    24
    Patrick Mainka se skvěle vrátil na vlastní polovinu a včasným skluzem přerušil rodící se protiútok domácí Bochumi. Hosté však rychle odevzdali míč soupeři.
     
    25
    Manuel Riemann se musel znovu zapojit do rozehrávky domácí Bochumi. V tomto případě se rozhodl pro vysoký nákop na hranici velkého vápna, ale neoslovil spoluhráče.
     
    26
    Marc Schnatterer vyslal z pravé strany prudký centr na malé vápno, kam dobíhali hned dva fotbalisté v červeném. Manuel Riemann však stačil balón vyboxovat mimo šestnáctku.
     
    27
    Marc Schnatterer přenesl míč na levou stranu hrací plochy, kde byl Jonas Föhrenbach, jenže ten měl problémy se zpracováním a celou akci zbrzdil.
     
    28
    Anthony Losilla chtěl vysokou přihrávkou do pokutového území oslovit Ganvoulu, jenže domácí útočník nemohl míč dostihnout na trávníku.
     
    29
    Jordi Osei-Tutu sice uspěl v souboji na hranici pokutového území, kde obral soupeře o míč, ale podle hlavního rozhodčího si pomohl nedovoleným zákrokem.
     
    30
    Je za námi úvodní půlhodina dnešního souboje a domácí Bochum zatím drží těsné vedení 1:0. Hostující Heidenheim je sice aktivnější, ale obrana Bochumi zatím působí jako pevná zeď.
     
    31
    Domácí celek zahrával rohový kop. Obrana Heidenheimu odhlavičkovala míč jen na hranici velkého vápna, odkud střílel Jordi Osei-Tutu, ale jeho rána byla sražená.
     
    32
    Robert Leipertz se na polovině hřiště dostal k odraženému míči, obešel statického obránce v černém dresu, ale už si netroufl na zakončení. Hosté tak pouze pokračují v kombinaci.
     
    33
    Marc Schnatterer si naběhl na vysokou přihrávku na levou stranu, zpracoval si míč hrudníkem, ale už se nedokázal prohnat kolem obránce v černém dresu.
     
    34
    Anthony Losilla si na hranici velkého vápna připravil míč do střelecké pozice, jenže dlouhou dobu váhal se samotným zakončením a následně trefil pouze obránce.
     
    35
    Bochum právě vstřelil branku!
    Bochum přidává deset minut před přestávkou také druhou branku! JORDI OSEI-TUTU se v pokutovém území dostal k odraženému míči, zasekl si jej kolem obránce do střelecké pozice a přízemní střelou uklidil balón k tyči!
    35. Jordi OSEI-TUTU - 2:0
     
    37
    Hostující celek se ihned po obdržení druhé branky vydal do útoku. Na malé vápno přiletěl přetažený centr z levé strany, který Konstantinos Lambropoulos raději odehrál na roh.
     
    38
    Ani po následném rohovém kopu se hostujícímu celku nepodařilo zakončit. Centrovaný míč přiletěl na malé vápno, kde kralovali stopeři v černých dresech.
     
    39
    Zadáci Bochumi kombinují s míčem na kopačkách na vlastní polovině a nikomu jej nepůjčují. Ani útočníci Heidenheimu zrovna nehýří pohybovou aktivitou.
     
    40
    Na světě je první žlutá karta dnešního souboje. Za podražení soupeře na vlastní polovině ji dostává Konstantinos Lambropoulos.
     
    41
    Jordi Osei-Tutu se prohnal na hranici pokutového území, kde byl zastaven nedovoleným zákrokem a získal pro Bochum přímý kop ze slibné pozice. Uvidíme, zda dokáže zakončit.
     
    42
    Domácí fotbalisté nakonec celou slibnou situaci prováhali a vůbec nezakončili. Přesto pokračuje Bochum v kombinaci s míčem na kopačkách. Heidenheimu už moc času do konce první půle nezbývá.
     
    43
    Jordi Osei-Tutu si znovu došel pro přihrávku na pravou stranu hrací plochy, jenže se mu nepodařilo přesně rozehrát. Domácí fotbalista si raději pomohl zpětnou pobídkou.
     
    44
    Cristian Gamboa měl moře volného prostoru na pravé straně hrací plochy, jenže ani on si nakonec netroufl na průnik do blízkosti pokutového území.
     
    45
    Heidenheim mohl v samotném závěru prvního poločasu postupovat vpřed se zajímavým protiútokem, jenže Patrick Mainka vyslal příliš prudkou přihrávku na pravé křídlo.
     
    45+1
    Nastavuje se jedna minuta!
     
    45+1
    Heidenheim ještě v nastavení zahrával rohový kop. Centrovaný míč přiletěl na malé vápno, odkud jej bez problémů domácí obránce odhlavičkoval do bezpečí.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    První poločas končí! Po úvodní pětačtyřicetiminutovce může být mnohem spokojenější domácí Bochum. Fotbalisté v černých dresech se do vedení dostali ve 12. minutě hlavičkou Losilly. Hosté mohli bleskově vyrovnat, ale domácí brankář zlikvidoval tvrdou střelu ze střední vzdálenosti. Deset minut před přestávkou navíc přidal druhý domácí zásah Jordi Osei-Tutu. Do kabin se proto jde za stavu 2:0.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu 1.FC Heidenheim 1846: ze hřiště odchází Daniel Kerschbaumer, přichází Tobias Mohr.
    Střídání v týmu 1.FC Heidenheim 1846: ze hřiště odchází Robert Leipertz, přichází Stefan Schimmer.
     
    47
    Domácí celek se pokusil překvapit Heidenheim rychlou rozehrávkou přímého kopu ze středu hrací plochy. Nákop přiletěl na hranici velkého vápna, kam si pro míč došel gólman.
     
    48
    Robert Tesche dostal přihrávku do blízkosti pokutového území, kde svedl souboj s obráncem, ale podle hlavního rozhodčího se jednalo o čistý zákrok.
     
    49
    Stopeři Bochumi kombinují s míčem na kopačkách na polovině hrací plochy. Nikdo v červeném dresu Heidenheimu jejich rozehrávku neatakuje.
     
    50
    Manuel Riemann se musel zapojit do rozehrávky domácího mužstva. Domácí gólman poslal přihrávku na pravou stranu, kde byl osamocený Gamboa.
     
    51
    Jordi Osei-Tutu spěchal za průnikovou přihrávkou do pokutového území, nicméně obránce Busch si jeho pohyb dobře pohlídal a dokázal soupeře odstavit tělem.
     
    52
    Jordi Osei-Tutu se skvěle vrátil na vlastní polovinu, kde se tělem natlačil před Schimmera, který jej musel poslat k zemi jen za cenu nedovoleného zákroku.
     
    53
    Niklas Dorsch byl pozdě v souboji s jedním z domácích hráčů a dopustil se nedovoleného zákroku. Hlavní rozhodčí měl střet přímo před očima a nařídil rozehrávku pro Bochum.
     
    54
    Stefan Schimmer se také provinil proti pravidlům, když zatáhl za dres rozběhnutého soupeře. Bochum rychle rozehrála a z následného útoku vytěžila roh.
     
    55
    Jordi Osei-Tutu se dostal k odraženému míči v blízkosti pokutového území, jenže si nepotykal se zpracováním a připravil se o možnost k zakončení. Bochum ale pokračuje v aktivním přístupu k utkání.
     
    56
    Hostující celek zahrával přímý kop. Centrovaný míč se snesl na malé vápno, kde hlavičkoval Stefan Schimmer, ale Manuel Riemann ukryl jeho hlavičku do rukavic.
     
    57
    Timo Beermann se rovněž dostal k hlavičce v pokutovém území, jenže trefil míč hodně nečistě a poslal jej pouze do rukavic připraveného gólmana.
     
    58
    Na opačné straně hrací plochy se do zakončení tlačil Jordi Osei-Tutu, jenže na poslední chvíli se mu pod nohy položil jeden ze soupeřů, který jej obral o možnost vypálit.
     
    59
    Patrick Mainka diriguje rozehrávku na polovině hrací plochy, jenže nikdo v červeném dresu mu nepřišel pomoci. Heidenheimu se nedaří dostat se do zakončení.
     
    60
    Je za námi hodina hry a domácí Bochum si stále bez větších problémů hlídá své dvoubrankové vedení. Nikdo v černém dresu se ale nikam nežene.
     
    61
    Danilo Soares dostal přihrávku na levou stranu, odkud poslal pobídku na hranici velkého vápna, ale nikdo v černém dresu se k jeho pobídce nedostal.
     
    62
    Marc Schnatterer prošel s míčem u kopačky na polovinu soupeře, nicméně neustál souboj s obráncem a poroučel se k zemi. Rozhodčí ale faul nepíská.
     
    63
    Na opačné straně si na přihrávku do pokutového území naběhl Jordi Osei-Tutu, který pohotově zakončil levou nohou, ale jeho rána skončila jen v boční síti.
     
    64
    Kevin Müller poslal přihrávku na Mainku, který opět prošel až na polovinu Bochumi, nicméně ani v tomto případě neoslovil přihrávkou nikoho ze spoluhráčů.
     
    65
    Danilo Soares dostal přihrávku na levou stranu hrací plochy, prosmýkl se kolem obránce na levém křídle a dral se do velkého vápna. Jeho centr ale nenašel adresáta.
     
    65
    Bochum právě vstřelil branku!
    Bochum přidává i třetí branku a výrazně se přibližuje k vítězství! Na krásnou přihrávku mezi obránce si naběhl SILVERE GANVOULA, který využil podklouznutí obránce a technickou střelou překonal brankáře!
    65. Silvere GANVOULA - 3:0
     
    67
    Domácí celek stále nemá dost a nadále se tlačí do útoku. Obrana Heidenheimu nemá čas na odpočinek. Bochum hraje opravdu hodně aktivně.
     
    68
    Střídání v týmu VfL Bochum: ze hřiště odchází Simon Zoller, přichází Miloš Pantovič.
     
    69
    Silvere Ganvoula mohl přidat svou druhou branku v utkání! Domácí útočník si naběhl na další kolmici do pokutového území, ale tvrdou střelou poslal míč nad břevno!
     
    70
    Do konce dnešního souboje zbývá posledních dvacet minut a domácí Bochum si stále drží tříbrankové vedení. Nikdo v červeném se stále ne a ne dostat do zakončení.
     
    71
    Střídání v týmu 1.FC Heidenheim 1846: ze hřiště odchází Marc Schnatterer, přichází Maurice Multhaup.
    Střídání v týmu 1.FC Heidenheim 1846: ze hřiště odchází Tim Kleindienst, přichází David Otto.
     
    72
    Maurice Multhaup kouzlil na pravé straně hrací plochy, kde si zasekl míč kolem jednoho z domácích obránců, ale následným centrem do velkého vápna nenašel nikoho v červeném.
     
    73
    Zadáci Bochumi si znovu vyměňují krátké přihrávky na vlastní polovině a nepouštějí nikoho v červeném dresu k míči. Naopak hráči Heidenheimu už jsou hodně frustrovaní.
     
    74
    Střídání v týmu VfL Bochum: ze hřiště odchází Robert Žulj, přichází Sebastian Maier.
     
    75
    Patrick Mainka svedl souboj na levé straně hrací plochy, kde se dostal k odraženému míči, jenže jej nedokázal poslat do pokutového území. Bochum brání skvěle.
     
    76
    Anthony Losilla číhal na přihrávku na levou stranu hrací plochy, ale Maurice Multhaup se stačil rychle vrátit a včasným skluzem před ním míč odehrál do bezpečí.
     
    78
    Heidenheim se usadil na polovině soupeře a kombinuje s míčem na kopačkách. Nikdo v červených dresech ale není schopen zakončit.
     
    79
    Silvere Ganvoula si naběhl na krásnou přihrávku mezi obránce v červených dresech, jenže vinou špatného zpracování zapomněl míč za sebou. V opačném případě by postupoval sám na brankáře.
     
    80
    Střídání v týmu 1.FC Heidenheim 1846: ze hřiště odchází Timo Beermann, přichází Kevin Sessa.
    Střídání v týmu VfL Bochum: ze hřiště odchází Cristian Gamboa, přichází Armel Bella-Kotchap.
    Střídání v týmu VfL Bochum: ze hřiště odchází Jordi Osei-Tutu, přichází Tom Weilandt.
     
    81
    Střídající Bella-Kotchap sprintoval za nákopem za obranu hostujícího celku. Jeden z obránců se s ním ale stačil vrátit a odkopl míč do zámezí.
     
    82
    Marnon-Thomas Busch nakopl míč z poloviny hrací plochy na hranici velkého vápna, jenže tam nebyl nikdo v červeném dresu Heidenheimu. Na trávníku nyní kralují defenzivy.
     
    83
    Marnon-Thomas Busch dostal přihrávku na pravou stranu hrací plochy, nicméně nikdo v červeném dresu se k jeho pobídce nedostal. Domácí hlavičkáři jsou bezchybní.
     
    84
    Danilo Soares prošel z levého křídla na hranici velkého vápna, kde se odpoutal od obránce, jenže už neměl dostatek času na zakončení.
     
    85
    Do rozehrávky hostujícího mužstva se opět musel zapojit také Kevin Müller. Gólman Heidenheimu vyhodil míč na levou stranu, kde ale nebyl nikdo v červeném.
     
    86
    Silvere Ganvoula se v souboji po autovém vhazování dopustil útočného faulu, za který dostává žlutou kartu.
     
    87
    Maurice Multhaup dostal přihrávku na polovinu soupeře, krásnou kličkou se jej zbavil a rozehrál na pravou stranu. Hosté se snaží alespoň o čestný zásah.
     
    88
    Před branku domácího celku přiletěl nadýchaný centr z pravé strany hrací plochy, ale domácí obrana si bez problémů poradila a odehrála míč na roh.
     
    89
    Manuel Riemann odkopl míč před dobíhajícím soupeřem daleko z vlastní poloviny hrací plochy. Fotbalisté Heidenheimu však ihned rozjeli novou akci.
     
    90
    Tobias Mohr si došel pro přihrávku na vlastní polovinu, obratně se s míčem otočil a rozehrál na levé křídlo. Ani tato akce Heidenheimu nevedla k centru do velkého vápna.
     
    90+1
    Nastavují se dvě minuty!
     
    90+2
    Heidenheim v závěru nastavení kombinuje na levé straně hrací plochy, jenže nikdo v červeném dresu se zatím není schopen dostat do pokutového území.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Bochum zvládla restart druhé nejvyšší německé soutěžě na výbornou a poráží Heidenheim vysoko 3:0. Fotbalisté v černých dresech se do vedení dostali ve 12. minutě hlavičkou Losilly. Hosté mohli bleskově vyrovnat, ale domácí brankář zlikvidoval tvrdou střelu ze střední vzdálenosti. Deset minut před přestávkou navíc přidal druhý domácí zásah Jordi Osei-Tutu. Po změně stran se sice Heidenheim tlačil do útoku, ale po chybě v obraně přidal třetí branku Bochumi útočník Silvere Ganvoula.
     
    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 5:5. Rohy: 2:6. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 15:12.
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (14:53:48)

    Tomáš Kubečka

    Branky: 12. Losilla, 35. Osei-Tutu, 65. Ganvoula

    Karty:   40. Lambropoulos (BOC), 86. Ganvoula (BOC)


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 5:5. Rohy: 2:6. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 15:12.
    VfL Bochum: Riemann – Gamboa (80. Bella-Kotchap), Lambropoulos, Leitsch, Soares – Osei-Tutu (80. Weilandt), Losilla (C), Tesche, Žulj (74. Maier), Zoller (68. Pantovič) – Ganvoula.
    Náhradníci: Drewes – Bella-Kotchap, Maier, Weilandt, Fabian, Eisfeld, Celozzi, Pantovič, Wintzheimer.

    1.FC Heidenheim 1846: K. Müller – Busch, Mainka, Beermann (80. Sessa), Föhrenbach – Griesbeck, Dorsch – Schnatterer (C) (71. Multhaup), Leipertz (46. Schimmer), Kerschbaumer (46. Mohr) – Kleindienst (71. Otto).
    Náhradníci: Eicher – Multhaup, Sessa, Feick, Strauß, Otto, Schimmer, Theuerkauf, Mohr.

    Rozhodčí: Heft – Maibaum, Braun

    Diváci: Hráno bez diváků
    bahis siteleri