Stuttgart – Osnabrück 0:0 (kon.) | Hannover – Heidenheim 2:1 (kon.) | Aue – Karlsruher SC 1:0 (kon.)
konec
FC Erzgebirge Aue
1:0 (1:0)
Karlsruher SC
Neděle 07.06.2020, 13:30 • Erzgebirgsstadion, Aue • 2. německá Bundesliga • 30. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek nedělního dne a u dalších online přenosů z fotbalu se budu těšit zase někdy na počtenou. (15:28:37)
     
    Vzhledem k opatřením kvůli koronaviru se zápas odehrál bez diváků.
     
    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 7:12. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 3:5. Fauly: 10:9.
     
    Je dobojováno. Hosté se celý druhý poločas snažili o vyrovnání, ale to se nestalo. Domácí hráči se naopak dobře bránili a nepustili soupeře do přesného zakončení. Na svém hřišti tak uhájili tři body a Martin Männel si připsal nulu na svém kontě a výrazně tak ke třem bodům svému týmu pomohl. Hosté z Karlsruhe si tak z Aue neodvezou ani bod.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Poslední minuta nastavené hrací doby a už to vypadá, že domácí svůj náskok uhlídají a o tři body nepřijdou.
     
    90+3
    Další šance hostů byla nevyužita, pokus z pravé strany jistila obrana Aue a znovu tak hosté nemažou své manko.
     
    90+2
    Přízemní střela mířila přímo doprostřed branky, kde ale vše jistil brankář domácích Martin Männel a podržel tak těsné vedení Aue.
     
    90+1
    Wanitzek zahrál rohový kop, snad všichni hráči hostů byli nastěhování u branky Aue, ale po této standardní situaci zachytil míč jen jeden z domácích hráčů.
     
    90
    Nastavovat se bude ještě pět minut navíc.
     
    90
    Střídání v týmu FC Erzgebirge Aue: ze hřiště odchází Dimitrij Nazarov, přichází Louis Samson.
     
    89
    Stále se hosté marně snažili o vyrovnání, jejich další akce byla nepřesná a domácí se tak v pohodě ubránili, aby záhy otočili hru na opačnou stranu.
     
    88
    Žlutou kartu dostává Änis Ben-Hatira (Karlsruher SC).
     
    87
    Střídání v týmu Karlsruher SC: ze hřiště odchází Marco Thiede, přichází Alexander Groiss.
     
    87
    Střídání v týmu Karlsruher SC: ze hřiště odchází Dirk Carlson, přichází Damian Rossbach.
    86. Ofsajdová situace hostů
     
    86
    Hosté se už radovali z vyrovnání, když se mezi tři tyče trefil Dominik Kother, ale radoval se se spoluhráči předčasně. Čárový sudí měl totiž zdvižený praporek a pro ofsajd by tak branka platit nemohla!
     
    85
    Pěkná souhra hostů, na jejímž konci mohla být střela nabíhajícího Dominika Kothera, ale celou akci zmařila obrana domácích.
     
    84
    Po hlavičkovém souboji se na hrací ploše ocitl Pascal Testroet, který byl otřesený, ale naznačuje, že je v pořádku a není třeba jeho ošetření.
     
    83
    Benjamin Uphoff zrychlil hru a hned poslal rychle balon svým spoluhráčům. Následná akce před Männelovou bránou nakonec kýžené ovoce pro hosty nepřinesla.
     
    81
    Sören Gonther porazil soupeře a je z toho faul. Hosté míč velmi rychle zahráli, aby se co nejdříve dostali před branku Aue. Ovšem znovu se jim nepovedlo přelstít Martina Männela.
     
    80
    Jdeme do poslední desetiminutovky zápasu, samozřejmě se dá očekávat, že hlavní sudí ještě nějakou tu minutku navíc nastaví. Domácí hráči stále drží velmi těsný náskok.
     
    79
    Ale stejně si počínali také hráči Aue a i jejich akce byla hodně nepřesná. Nyní se vrací zpět před Martina Männela, aby mu pomohli s obranou proti útočícím hostům.
     
    78
    Hosté se znovu nedokázali dostat před branku Aue a Martin Männel tak mohl být v klidu a poté míč odehrát daleko od své branky.
     
    76
    Série nepřesností na obou stranách, nyní jsou už u balonu zase domácí a pádí před soupeřovu branku.
    74. Nazarov orazítkoval břevno hostující branky
     
    74
    Dimitrij Nazarov napálil míč na hostující branku, ten se odrazil od břevna a skončil mimo. Domácí hráči tak své vedení nepojistili!
     
    73
    Střídání v týmu FC Erzgebirge Aue: ze hřiště odchází Calogero Rizzuto, přichází Dennis Kempe.
     
    73
    Střídání v týmu FC Erzgebirge Aue: ze hřiště odchází Florian Krüger, přichází Philipp Zulechner.
     
    73
    A další průnik hostů na polovinu domácích, ovšem tahle akce byla ofsajdová a je máváno. Karlsruhe tak ztrácí míč a pouštějí do akce domácího soupeře.
     
    73
    Änis Ben-Hatira pak vyslal nepříjemnou střelu, která se otřela o nohu jednoho z obránců domácích, ale nakonec skončila jen vedle pravé tyče.
     
    72
    Po nepřesné střele domácích následovalo otočení hry ze strany Karlsruhe a to míří znovu do akce.
     
    71
    U balonu jsou hráči v bílém, tedy hosté a už směřují před Martina Männela. Není na co čekat, čas ubíhá velmi rychle a Karlsruhe má stále nulu na svém kontě.
     
    70
    Střídání v týmu Karlsruher SC: ze hřiště odchází Lukas Fröde, přichází Anton Fink.
     
    68
    Fandrich ve skluzu zajel do nohy hostujícího hráče a po zásluze tak inkasuje od hlavního rozhodčího žlutou kartu.
     
    67
    Dimitrij Nazarov vyslal pravačkou nepříjemnou kroucenou střelu, s níž si Benjamin Uphoff poradil a dostal balon do své moci.
     
    66
    Hosté stále nejsou pochopitelně spokojeni se současným stavem a snaží se s ním něco udělat. Ovšem Martin Männel je ve svém území zatím neprůstřelný.
     
    64
    Martin Männel si rovnal míč u své branky a poté ho odkopl daleko. Domácí fotbalisté však poté před brankou soupeře nezahrozili.
    63. Wanitzek přestřelil domácí branku
     
    63
    Marvin Wanitzek pálil z voleje po pěkné souhře hostů. Míč ale poslal jen vysoko nad branku Aue. Nicméně to po delší době byla pěkná akce.
     
    62
    Střídání v týmu Karlsruher SC: ze hřiště odchází Martin Röser, přichází Dominik Kother.
     
    62
    Střídání v týmu Karlsruher SC: ze hřiště odchází Marc Lorenz, přichází Änis Ben-Hatira.
     
    61
    Benjamin Uphoff si vyběhl daleko od své branky a poté odkopl míč až ke svému protějšku, a sice Martinu Männelovi. Hosté pak ale před jeho brankou nevymysleli zhola nic.
     
    60
    Martin Männel si vyšlápl sám na pokus hostujícího hráče a ukryl míč do rukavic. Poté ho okamžitě vrátil do hry a jeho spoluhráči tak jdou do další akce před branku soupeře.
     
    59
    Na obou stranách se už rozcvičují střídající hráči a je možné, že každým okamžikem dojde k oživení hry výměnou hráčů, kteří mohou dát do hry novou krev.
     
    58
    Přetahovaná o balon končí u brankáře Benjamina Uphoffa, který pak dostal míč až před vápno domácích. Hosté však Männela znovu nijak neohrozili.
     
    57
    Tempo hry oproti prvnímu poločasu výrazně opadlo. Domácí hráči jakoby se spokojili s těsným náskokem, který spíše brání. Hostům se naopak nedaří souhra a před Männelem moc nehrozí.
     
    55
    Poté unikal před domácí svatyni Marco Djuricin, ale jeho akce byla zastavena praporkem pomezního sudího, jenž správně uviděl ofsajdové postavení hostujícího hráče.
     
    54
    Nyní se jim nedařila rozehrávka na vlastní polovině, domácí na hosty zle dotírali, ale nakonec jim balon nevzali. Na druhé straně pak nedošlo k ohrožení branky Martina Männela.
     
    52
    Nic z toho ale nebylo a po zisku míče okamžitě do akce zamířili zase hráči Karlsruhe, kteří stále ztrácejí jednu branku.
     
    51
    Na pravé straně centroval balon do pokutového území Dimitrij Nazarov, ale neměl tam nikoho, kdo mi míč převzal. Místo toho ho jeden z beků Karlsruhe poslal za zadní čáru a je z toho rohový kop pro Aue.
     
    50
    Malcom Cacutalua svůj centr poslal jen za zadní čáru a Benjamin Uphoff tak bude mít další odkop od svého zařízení. Do akce tak mohou jít zase hosté.
     
    49
    Dalekonosná střela z kopačky hostujícího Carlsona končí jen na Hochscheidtovi, který poté dostal míč na opačnou stranu a útočit jde opět Aue.
     
    48
    Philipp Riese odehrál míč, pak se ale srazil se soupeřem a oba skončili na zemi. Nakonec jsou ale v pořádku a hra pokračuje dále.
     
    47
    Dimitrij Nazarov vyslal uvnitř velkého vápna přízemní střelu a míč se po ní dokutálel jen vedle pravé tyče z pohledu Uphoffovy branky. Následuje tak pouze odkop od ní.
     
    46
    Do druhého poločasu nastoupily oba celky v nezměněných sestavách. U míče jsou hosté a už s ním směřují před domácí branku.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Střely na branku: 2 – 1
     
    První poločas duelu mezi Aue a Karlsruhe je za námi. Domácí se dostali do vedení už v desáté minutě hry, kdy po pěkném centru skóroval v pokutovém území Florian Krüger a hosté brzy museli dohánět jednobrankové manko. Do přestávky to nevyšlo, uvidíme, zda to tak bude ve druhé části hry, která začne přibližně v 15:03.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Malcom Cacutalua ještě odehrál autové vhazování, domácí se poté dostali před velké vápno, ale nakonec o balon přišli a do akce se ještě pokoušejí projít hosté.
     
    45
    Nad rámec řádné hrací doby v prvním poločase se bude nastavovat ještě jedna minuta navíc.
     
    45
    Střela Fandricha zaletěla jen nad břevno hostující branky a hosté si tak mohli po další akci domácích oddychnout.
     
    44
    Martin Röser nacentroval míč do pokutového území, ale znovu byli domácí připraveni a odvrátili ho do bezpečí. Následně pak mohou po zisku míče projít na polovinu Karlsruhe.
     
    43
    A už jsme viděli první žlutou kartu zápasu, kterou obdržel od hlavního rozhodčího Lukas Fröde, který si na domácího hráče počínal hodně ostře a srazil ho k zemi.
     
    43
    A další faul domácích a standardní situace pro Karlsruhe.
     
    42
    Z levé strany zahrávali hosté další volný kop, centr, který se snesl do pokutového území, se dostal na obranu Aue, která balon dostala do bezpečí a mimo ohrožení Männelovy branky.
     
    40
    Zmatek na polovině Karlsruhe nejlépe vyřešili hosté, kteří nepustili svého soupeře do akce před Benjamina Uphoffa.
     
    39
    Calogero Rizzuto teď podkopl Martina Rösera a ten se ocitl na zemi. Hlavní sudí si pak Rizzuta zavolal a došlo na další domluvu. Opět nemusel ještě arbitr dnešního zápasu udělovat kartu žluté barvy.
     
    38
    U rohu velkého vápna se snažil centrovat míč do pokutového území Marco Djuricin, ale včas zasáhl jeden z domácích hráčů a bylo po slibné akci Karlsruhe.
     
    37
    Lukas Fröde odvrátil akci domácích a z voleje odkopl míč směrem na polovinu Aue. Hosté se poté ujali akce, ovšem jejich pokus nekončí mezi třemi tyčemi.
     
    36
    Hosté vybojovali míč zpět na své kopačky a jali se do rychlé akce na druhé straně. Ovšem ta skončila velmi rychle, protože Jerôme Gondorf se ocitl v ofsajdové pasti a postrannímu sudímu to neuniklo.
     
    35
    Tentokrát musel sudí domlouvat hostujícímu Jerômeu Gondorfovi, který si vyšlápl na svého soupeře. Následuje tak volný kop pro Aue, ale z velké dálky.
     
    34
    Nakonec ho rozehrál rovnou poslednímu obránci Aue a domácí tak jdou do postupného útoku a otáčejí hru.
     
    33
    Ani z této standardní situace se hráči Karlsruhe nedokázali prosadit. Martin Männel tak sbírá balon a odkopává ho daleko od své branky.
     
    32
    Daniel Gordon si vyskočil na letící míč a nártem ho chtěl usměrnit mezi tři tyče. Zasáhla však domácí obrana a za cenu rohového kopu.
     
    31
    Další zákrok na hostujícího hráče, ale i nyní se to obešlo bez žluté karty. Nicméně hosté zahrávají volný přímý kop.
     
    30
    Po půlhodině hry stále domácí celek vede rozdílem jedné branky. Hosté se snaží vyrovnat, zatím se jim to však příliš nedaří.
     
    29
    Malcom Cacutalua byl atakován soupeřem, ale posléze nakonec odehrál míč směrem dopředu, tam ale nikdo z jeho spoluhráčů nevystřelil tak, aby mohl ohrozit Uphoffovu branku.
     
    28
    Daniel Gordon z půlky hřiště zahrál další standardní situaci v podobě volného kopu, ale ani tentokráte se hráči Karlsruhe nedostali do ohrožení branka Martina Männela.
     
    27
    Nakrátko zahráli hosté volný kop z jejich poloviny a snažili se dostat za polovinu hřiště. Jenže to se jim nepovedlo a znovu tak přebírají míč domácí a otáčejí hru na opačnou stranu.
     
    26
    Uphoff měl opět napilno, hráči Aue nenápadně ohrozili jeho branku. Jenže si dokázal poradit a hned dostal balon do své moci.
     
    25
    Pascal Testroet střílel z voleje před hostující brankou, ale jeho pokus končí jen vysoko nad brankou Benjamina Uphoffa. Ten tak bude mít po delší době zase odkop od svého zařízení.
     
    24
    Hodně vysoký míč kontroloval Marco Thiede a hlavou ho poslal do autu.
     
    23
    Na malou domu musel poslat míč domácí Fandrich, protože na něho dotírali dva hráči soupeře. Männel pak v klidu rozehrál balon zpět a domácí jdou útočit.
     
    22
    Po jejich hodně nepřesné střele dostal Martin Männel v pohodě míč do rukavic a následně ho poslal daleko od své branky. Své spoluhráče tak posílá do další akce.
     
    21
    Hlavičkovaná v podání tří hráčů končí u domácích a ti se znovu dostávali do útočné akce. Ta byla ale nepřesná a navíc balon je zase za postranní čárou. U něho tak budou zase hosté.
     
    20
    Dirk Carlson odehrál další autové vhazování a hosté se poté dostali blíže brance Martina Männela. Ovšem beci Aue jim vystavili stopku. Brankář domácích tak byl bez práce a nemusel zasahovat.
     
    18
    Marco Djuricin dostal parádní přihrávku z levé strany a už se natahoval ke střele. Jenže balon ideálně netrefil a ten nakonec vůbec nekončí u branky Aue.
     
    17
    Hostům se stále nedaří dorovnat skóre. Agilní domácí celek je nepouští do přesnějšího zakončení a sám jde nyní znovu na polovinu Karlsruhe.
     
    15
    Postupně rodící akci hostů nejprve odvrátil Rasmussen, hosté se však na míč vrátili a pokračovali dále. Ovšem přihrávka Dirka Carlsona nezastihla žádného jeho spoluhráče a balon je v zámezí.
     
    13
    Sören Gonther se nenechal obehrát protihráčem, pokračoval v útočné akci, ale nepovedlo se mu ji dotáhnout do konce. Jeho centrovaný míč totiž zabavila obrana Karlsruhe.
     
    11
    Hosté se hned po inkasované brance dostali před Männela, ale jejich pokus zneškodnila obrana Aue, které se tak velmi rychle přesouvá zpět před hostující bránu.
    10. Florian KRÜGER - 1:0
     
    10
    Aue právě vstřelilo branku!
    Domácí se ujímají vedení. Jan Hoschscheidt zatáhl míč na pravou stranu před velké vápno a poté ho poslal směrem do pokutového území na FLORIANA KRÜGERA, který si míč přehodil z levačky na pravačku a poté vyslal krásnou střelu, po níž balon umístil pod břevno hostující branky – 1:0. Asistence: Jan Hochscheidt.
     
    9
    Domácí hráči začínají čím dál více vystrkovat pomyslné růžky a opět se natlačili před branku hostů. Jejich pokus poté zamířil jen vedle pravé tyče z pohledu hostujícího brankáře Benjamina Uphoffa.
     
    8
    Autové vhazování pro domácí. Lukas Fröde neměl nikoho na převzetí přihrávky a míč se tak dokutálel pouze za postranní čáru.
     
    7
    Malcom Cacutalua z pravé strany zasekl míč a centroval ho směrem do pokutového území, avšak tam byla pouze připravená obrana soupeře, která rodící se akci Aue zneškodnila.
     
    6
    Jan Hochscheidt poslal míč Dimitriji Nazarovovi, který se okamžitě kopačkou napřáhl ke střele. Obětavým zákrokem pak střelu zastavil jeden z hostů a je na trávníku hodně otřesen.
     
    5
    Agilní Karlsruhe se znovu dostalo do ohrožení domácí branky, ovšem obrana Aue pomohla svému brankáři Männelovi a odkopla míč za postranní čáru.
     
    4
    Jeden z hostů se ocitl na zemi s bolestivou grimasou a sudí hned zavolal hráče Aue, kterému důrazně domluvil. Příště by po jeho ostřejším faulu mohla přijít už žlutá karta.
     
    2
    Jacob Rasmussen hasil nebezpečí, když se před brankou Aue zjevil jeden z hostů. Domácí hráč poslal míč do autu a i hosté mají standardní situace v podobě vhazování.
     
    1
    Domácí hráči se hned dostali na polovinu hostů a tam vybojovali první autové vhazování. Následně pak ale o balon přišli a vracejí se zpět do obrany.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Erzgebirge Aue: Männel (C) – Cacutalua, Gonther, Rasmussen – Rizzuto, Fandrich, Hochscheidt, Riese – Nazarov – Krüger, Testroet.
    Náhradníci: Jendrusch – Mihojević, Samson, D. Kempe, Wydra, Strauss, Zulechner, Kupusović, Daferner.

    Karlsruher SC: Uphoff – Thiede, Gordon, Pisot, Carlson – Röser, Gondorf, Fröde, Wanitzek, Lorenz – Djuricin.
    Náhradníci: Gersbeck – Rossbach, Kobald, Dinger, Möbius, Groiss, Ben-Hatira, Kother, Fink.

    Rozhodčí: Siebert – Burda, Skorczyk.
     
    Vzhledem k opatřením kvůli koronaviru se utkání odehraje bez diváků.
     
    FC ERZGEBIRGE AUE

    Aue se nachází v relativním klidném středu tabulky, ovšem záchranu v lize ještě jistou nemá. Tým trenéra Schustera nasbíral 38 bodů ve 29 zápasech, což znamená, že náskok na barážovou příčku, kterou drží jejich dnešní soupeř, činí 8 bodů. Pokud Aue dnešní zápas vyhraje, tak bude mít záchranu už téměř jistou. Pokud však svému soupeři podlehne, tak dost možná se do záchranářských bitev ještě připojí. Forma domácích ale v posledních kolech není příliš lichotivá. Z uplynulých třech duelů získalo Aue pouhý jeden bod za remízu v Norimberku. Naposledy schytalo porážku 0:3 v Heidenheimu a o pět dnů dříve podlehlo v domácím prostředí Darmstadtu 1:3. Nejlepším střelcem mužstva je ázerbajdžánský útočník Dimitrij Nazarov s 10 góly.
     
    KARLSRUHER SC

    Pro hosty se jedná o velice důležitý zápas. Karlsruher je pět kol před koncem soutěže na 16. pozici, která by znamenala boj o udržení v druhé nejvyšší soutěži v barážovém dvojzápase. Tento celek si však musí dávat pozor také na týmy pod sebou, neboť předposlední Wehen před tímto kolem na šestnáctou příčku ztrácel pouhé 2 body. Stejné manko má také Karlsruher na nesestupovou příčku, kterou momentálně drží Norimberk. Svěřenci kouče Eichnera získali 30 bodů ve 29 zápasech a v posledních třech utkáních vždy remizovali. Naposledy si podělili body se St. Pauli po výsledku 1:1. Jednoznačně nejlepším střelcem mužstva je třináctigólový útočník Philipp Hofmann.
     
    Přeji příjemné nedělní odpoledne při sledování textového přenosu z německé 2. Bundesligy. Fotbalisté FC Erzgebirge Aue přivítají v rámci 30. kola Karlsruher SC. Utkání začíná ve 13:30. Příjemnou zábavu!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:30.

    Vendula Zdražilová

    Branky: 10. Krüger

    Karty:   68. Fandrich (AUE) – 43. Fröde (KSC), 88. Ben-Hatira (KSC)


    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 7:12. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 3:5. Fauly: 10:9.
    FC Erzgebirge Aue: Männel (C) – Cacutalua, Gonther, Rasmussen – Rizzuto (73. D. Kempe), Fandrich, Hochscheidt, Riese – Nazarov (90. Samson) – Krüger (73. Zulechner), Testroet.
    Náhradníci: Jendrusch – Mihojević, Samson, D. Kempe, Wydra, Strauss, Zulechner, Kupusović, Daferner.

    Karlsruher SC: Uphoff – Thiede (87. Groiss), Gordon, Pisot, Carlson (87. Rossbach) – Röser (62. Kother), Gondorf, Fröde (70. Fink), Wanitzek, Lorenz (62. Ben-Hatira) – Djuricin.
    Náhradníci: Gersbeck – Rossbach, Kobald, Dinger, Möbius, Groiss, Ben-Hatira, Kother, Fink.

    Rozhodčí: Siebert – Burda, Skorczyk
    bahis siteleri