Gençlerbirliği – Konyaspor 2:1 (kon.) | Rizespor – Galatasaray 2:0 (kon.) | Gaziantep – Ankaragücü 1:1 (kon.)
konec
Çaykur Rizespor
2:0 (1:0)
Galatasaray Istanbul
Neděle 14.06.2020, 20:00 • Çaykur Didi Stadyumu, Rize • Turecká Superliga • 27. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Máme za sebou utkání 27. kola turecké Superligy, v němž se zrodilo obrovské překvapení. Sestupem ohrožený Rizespor totiž po tříměsíční pauze způsobené pandemií koronaviru předvedl proti Galatasarayi skvělý výkon, jednoho z aspirantů na titul porazil 2:0.

    První půle se natáhla na hodinu. Důvodem bylo zranění Fernanda Muslery po střetu se Škodou, po kterém hostujícího gólmana odvezla z trávníku sanitka. Český útočník Milan Škoda o několik minut později zažil o poznání příjemnější chvíli, když ve 42. minutě sice neproměnil pokutový kop, ale uspěl s dorážkou. Rizespor i nadále předváděl pohledný fotbal a v 53. minutě byl odměněn podruhé. Po neobratném zákroku Leminy se balón dostal k Tunayovi Torunovi, jenž procpal kulatý nesmysl za Kocukova záda.

    Fotbalisté Galatasaraye byli častěji na míči, avšak nedočkali se ani snížení. Po porážce 0:2 ztratili bezprostřední kontakt s Trabzonsporem a Basaksehirem, na které nyní ztrácí šest bodů. Rizespor naopak díky vítězství postoupil ze sestupového pásma na čtrnáctou pozici.

    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (22:21:57)
     
    Držení míče: 31 % : 69 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 3:9. Rohy: 1:10. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 17:18.
     
    90+9
    Konec zápasu.
    90+8. Ani Akbaba si na Çetina nepřišel
     
    90+8
    Čestný úspěch Galatasarayi nedopřál Tarik Çetin! Těsně za hranicí šestnáctky vyslal povedený projektil k pravé tyči Emre Akbaba, jenže domácí strážce svatyně na balón dobře viděl a za záda jej nepustil!
     
    90+7
    Radamel Falcao se zasekávačkou zbavil Samudia. Kolumbijský forvard průnikovou přihrávkou hledal Figúlího, jenž si posunul míč až moc před sebe, na hrací ploše už ho nezastihl.
     
    90+6
    Defenzivní povinnosti si splnil Mykola Morozjuk. V souboji jeden na jednoho si počkal do poslední chvíle, co Bilhanda vymyslí, kličkou po levé straně se nenechal vyvést z míry.
     
    90+5
    Júnis Bilhanda si narazil se Serim, načež odcentroval do přehuštěného pokutového území. K zakončení se dostal Lemina, kulatý nesmysl poslal přímo do hrudi gólmana.
     
    90+4
    Velmi cenné vteřinky ušetřil Tarik Çetin. Brankář si počkal, až se Falcao přiblíží do jeho těsné blízkosti, až poté si vzal míč do rukou.
     
    90+3
    Kartami rozhodčí v posledních minutách rozhodně nešetří. Jejím dalším držitelem je Burak Albayrak, obránce zezadu srazil k zemi Falcaa.
     
    90+2
    U lajny si zkušeně pokryl balón Emre Akbaba. Ten si posléze počkal na faul, jenž také přišel, provinil se Abdullah Durak.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby osm minut.
    90. Büyük dostal druhou žlutou kartu za řeči
     
    90
    Zkušený dvaatřicetiletý Adem Büyük se nechal vykartovat během necelé čtvrt hodiny! Turecký hráč si zřejmě neodpustil zbytečných slov směrem k hlavnímu rozhodčímu, druhé kartě se nicméně hodně diví.
     
    89
    Střídání v týmu Çaykur Rizespor: ze hřiště odchází Milan Škoda, přichází Orhan Ovacıklı.
    Střídání v týmu Çaykur Rizespor: ze hřiště odchází Amedej Vetrih, přichází Burak Albayrak.
     
    87
    To však nelze říci o jeho dalším zákroku. Adem Büyük znovu skluzoval, jenže místo balónu tentokráte zasáhl nohy Çağlayana. Uğurlu v krátkém časovém sledu uděluje druhou žlutou.
     
    86
    Svěřenci kouče Karamana se ještě zpětně dožadovali odpískání penalty, té se ale v tomto případě nedočkali. Skluz Büyük byl opravdu čistý.
     
    85
    Parádní individuální akcí provedl kapitán Miguel Samudio. Z levé strany se přes tři hráče natlačil na střed, v poslední možné chvílu mu v zakončení zabránil ve skluzu Adem Büyük.
     
    84
    Po nedovoleném zákroku Samudia k balónu přiběhl Amedej Vetrih a odkopl jej dále od místa přestupku. Tato skutečnost sudímu neunikla, slovinský defenzivní záložník inkasoval žlutý kartónek.

    Milan Huppert

    Branky: 42. Milan Škoda, 53. Torun

    Karty:   7. Melnjak (RIZ), 59. Samudio (RIZ), 84. Vetrih (RIZ), 90+3. B. Albayrak (RIZ) – 61. Donk (GAL), 87. Büyük (GAL)   90. Büyük (GAL)

    Neproměněná penalta: 42. Milan Škoda (RIZ), brankář Kocuk zneškodnil


    Držení míče: 31 % : 69 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 3:9. Rohy: 1:10. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 17:18.
    Çaykur Rizespor: Çetin – Morozjuk, Talbi, I. Fernandes, Melnjak – Vetrih (89. B. Albayrak), Diomandé (81. Güçtekin) – Torun (68. Çağlayan), Garmaš (68. Durak), Samudio (C) – Milan Škoda (89. Ovacıklı).
    Náhradníci: Kazmaz, Akkan – B. Albayrak, Borjačuk, Çağlayan, Durak, Güçtekin, Koc, Ovacıklı, Sasse.

    Galatasaray Istanbul: Muslera (C) (24. Kocuk) – Mariano, Donk, Çalık (46. Andone, 72. Bilhanda), Saracchi – Fígúlí, Lemina, Seri, Ö. Bayram (46. Akbaba), Onyekuru (77. Büyük) – Falcao.
    Náhradníci: Kocuk – Akbaba, Andone, Antalyalı, E. Bayram, Bilhanda, Büyük, Inan, Linnes, Özbayraklı.

    Rozhodčí: Uğurlu – Sezertam, Çimen
    bahis siteleri