Gençlerbirliği – Konyaspor 2:1 (kon.) | Rizespor – Galatasaray 2:0 (kon.) | Gaziantep – Ankaragücü 1:1 (kon.)
konec
Çaykur Rizespor
2:0 (1:0)
Galatasaray Istanbul
Neděle 14.06.2020, 20:00 • Çaykur Didi Stadyumu, Rize • Turecká Superliga • 27. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.
     
    Všem fanynkám a fanouškům fotbalu přeju krásný nedělní večer! Po pauze způsobené pandemií koronaviru se vrací na scénu rovněž turecká liga a já vás vítám při sledování jejího 27. kola, u zápasu mezi Rizesporem a Galatasarayem.
     
    Çaykur Rizespor

    Rizespor bude muset pořádně zabrat, pokud se chce udržet v nejvyšší soutěži. Po 26 kolech mu patří šestnáctá, čili první sestupová pozice, avšak patnáctý Malatyaspor má stejný počet bodů, jen lepší skóre a o jeden zápas víc. Přerušení soutěže Karamanově družině prospělo, v posledních devíti střetnutích nevyhráli ani jednou. Hned tři hráči Rizesporu v lize vstřelili čtyři góly, kromě Milana Škody se to podařilo Boldrinovi a Samudiovi.
     
    Galatasaray Istanbul

    Hráči Galatasaraye řeší úplně jiné starosti než jejich nedělní soupeř. V tabulce aktuálně okupují třetí příčku se ztrátou šesti bodů na Trabzonspor i Basaksehir, přičemž na rozdíl od konkurentů ještě zápas 27. kola neodehráli. Svěřenci kouče Terima v lize neprohráli už deset zápasů, v posledních dvou ovšem pouze remizovali. Týmovou produktivitu vede Radamel Falcao, jemuž se podařilo vsítit devět ligových branek.
     
    Úvodní sestavy:

    Çaykur Rizespor: Çetin – Morozjuk, Talbi, I. Fernandes, Melnjak – Vetrih, Diomandé – Torun, Garmaš, Samudio (C) – Milan Škoda.
    Náhradníci: Kazmaz, Akkan – B. Albayrak, Borjačuk, Çağlayan, Durak, Güçtekin, Koc, Ovacıklı, Sasse.

    Galatasaray Istanbul: Muslera (C) – Mariano, Donk, Çalık, Saracchi – Fígúlí, Lemina, Seri, Ö. Bayram, Onyekuru – Falcao.
    Náhradníci: Kocuk – Akbaba, Andone, Antalyalı, E. Bayram, Bilhanda, Büyük, Inan, Linnes, Özbayraklı.

    Rozhodčí: Uğurlu – Sezertam, Çimen.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Už ve druhé minutě jsme viděli první střelecký pokus na branku. Postaral se o něj Milan Škoda, kapitán Galatasaraye Fernando Muslera se ale přelobovat nenechal.
     
    3
    Český forward vstoupil do střetnutí hodně aktivně! Tentokráte u lajny vybojoval míč a odcentroval do pokutového území, kde se o úspěšný obranný zákrok postaral Mariano.
     
    4
    V úvodu jsou překvapivě lepší domácí fotbalisté. Balón za obranu vyslal Ismaël Diomandé, na poslední chvíli zakročil hlavou před nabíhajícím Torunem Marcelo Saracchi.
     
    5
    Uruguayjský pravý bek posléze přihrál přímo na kopačky protivníka Garmaše. Ten nezištně předal vedle sebe stojícímu Vetrihovi, tvrdá rána z jedničky proletěla vedle pravé tyče.
     
    6
    Ne úplně přesvědčivý obranný zákrok předvedl Mykola Morozjuk, jemuž za záda nabíhal Falcao. Stoper si může oddechnout, v krkolomné pozici poslal balón gólmanovi do rukavic.
     
    7
    Těsně za hranicí šestnáctky si tělem skvěle pokryl míč Tunay Torun. Počkal si na náraz od Donka, načež se okamžitě sesunul k zemi. Rozhodčí odpískal faul.
     
    7
    Tak to je opravdu velmi kuriózní situace. Exekuce se chopil levý bek Dario Melnjak, jenž trefil dvojčlennou zeď, při snaze o dorážku pak tvrdě zajel do jednoho z protivníků. Za tento počin si vysloužil žlutou kartu.
     
    8
    Znovu se přerušuje hra. A opět je na vině nedovolený zákrok, skluzující Jean Michaël Seri minul míč, nikoliv však nohy Garmaše.
     
    9
    Milan Škoda to myslel dobře, jenže Ahmet Çalık se nachytat nenechal. Kličkou do protipohybu si nenechal kulatý nesmysl prohodit mezi nohama.
     
    10
    Dario Melnjak si narazil s krajanem Garmašem, aby následně odcentroval do pokutového území. Dopředu vystartoval Muslera, gólman se nenechal odstrčit žádným ze soupeřů.
     
    11
    Přihrávka naslepo se Fígúlímu nevyplatila. Původní adresát Mariano totiž zůstal zatažený v defenzivě, v cílovém prostoru se nacházel pouze Torun.
     
    12
    Fernando Muslera se často vydává ven z brány, přičemž většinou má celou situaci skvěle přečetnou. To platilo v i tomto případě, u míče byl dříve než Samudio.
     
    13
    Do kombinační hry domácího celku se zapojil i Tarik Çetin, jemuž z nouze adresoval malou domů. Ismaël Diomandé. Gólman ihned odkopl na útočnou polovinu.
     
    14
    Milan Škoda byl blízko vedouícmu gólu! Z pravé strany mu výborně přihrál do běhu Torun, český útočník ale vyběhnuvšího Musleru prostřelit nedokázal!
    14. Škoda ve velké šanci neuspěl. Při pádu zranil Musleru, pro kterého skončil zápas
     
    15
    Rodák z Prahy vyřadil ze hry brankáře a kapitána Galatasaraye v jedné osobě! Při pádu přes něj ho zasáhl do pravé nohy a reakce lékařů je jasná, bude se střídat.
     
    16
    První poločas se kvůli ošetřování urugayského reprezentanta pořádně protáhne. Na trávník teprve nyní přispěchali nosítka, za postranní čárou se mezitím rozcvičuje Okan Kocuk.
     
    17
    Skoro celá desítka hráčů Galatasaraye stojí kolem svého kapitána a sledují jeho poslední minuty v dnešním utkání. Pro Musleru skončil první zápas po pauze opravdu brzy.
     
    18
    U brankáře stojí také Milan Škoda, který mu zranění způsobil. Se stoprocentní jistotou to však nebyl úmysl, útočník byl do Muslery natlačen Marianem.
     
    19
    Pořád se nehraje. Vypadá to, že je problém s obvázáním postiženého místa uruguayského strážce svatyně.
     
    22
    Na plochu stadiónu dokonce musela být přivolána sanitka, která si Fernanda Musleru převezme. Vypadá to na velmi vážné zranění pravé nohy.
     
    24
    Gólman z Buenos Aires je nakládán do sanitky se slzami v očích. Zachranářská služba už pomalu odjíždí ze stadiónu.
     
    24
    Střídání v týmu Galatasaray Istanbul: ze hřiště odchází Fernando Muslera, přichází Okan Kocuk.
     
    26
    Po desetiminutové prodlevě se pokračuje ve hře! Odkopem od brány uvede míč do hry Okan Kocuk, jenž zřejmě nepočítal s tím, že si dnes zachytá.
     
    27
    Postupnou kombinací se Galatsaray dostala až k blízkosti domácí šestnáctky. Z levé strany vyprodukoval nebezpečný centr Fígúlí, Falcao na balón těsně nedoskočil.
     
    28
    Zase hostujícímu hráči chybělo pár centimetrů k dosažené míče. Tentokráte byl Sufiján Fígúlí adresátem, balón chytl až v zámezí.
     
    29
    Milan Škoda to přehnal s útočnou agresivitou, je pískán útočný faul. Český útočník ve výskoku nedovoleně zasáhl loktem do obličeje Leminu.
     
    30
    Půl hodina zápasu je za námi, avšak z oněch třiceti minut se hrálo jen patnáct. Skoro čtvrt hodiny se totiž nehrálo kvůli ošetřování gólmana Muslery.
     
    31
    Pěknou přetahovačkou se Henry Onyekuru na levé straně zbavil svého osobního strážce. Poté si troufl i na Talbiho, který však Nigerijce skvěle vystál.
     
    32
    Samudio si šikovně narazil s Torunem a pokračoval ve sprintu po pravé lajně. V blízkosti rohového praporku centroval, Ahmet Çalık balón odvrátil za cenu rohového kopu.
     
    33
    Na vysoký pas Denise Garmaše naskakoval Samudio i Škoda. Nakonec se neprosadil ani jeden, oba o malý kousek přeskočil Donk.
     
    34
    Bývalý útočník Slavie a rodák z Prahy srší aktivitou. Tentokráte vybojoval přímý kop, když ho doslova zboural Ömer Bayram.
     
    35
    Rizespor zatím působí velmi sympatickým dojmem. Jasného favorita ještě nepustil do jediné pořádné šance, dokonce častěji hraje na balónu.
     
    36
    Henry Onyekuru se dožadoval odpískání pokutového kopu, avšak Montassar Talbi trefil nejprve míč a až pak jeho nohy. Bude se kopat roh.
     
    37
    Ryan Donk ve skluzu odpálil kulatý nesmysl před Samudiem. Domácí kapitán při přeskakování soupeře bolestivě zasáhl, ten střet doprovodil velkým křikem.
     
    38
    Křídelník Torun bojoval ze všech, sil, standardku v podobě rohu ovšem pro domácí celek nevybojoval. Jean Michaël Seri soka udržel na uzdě.
     
    39
    Domácí hráči nikam nespěchají. Situaci uklidnil Ivanildo Fernandes, jenž po ztrátě Falcaa poslal malou domů Tarikovi Çetinovi.
     
    40
    V posledních okamžicích se často přerušuje v důsledku faulů. Jeden nyní na skočil do statistik Galatasaraye poté, co Lemina místo balónu trefil Diomandého.
     
    41
    Bude se kopat penalta! Miguel Samudio jako vítr prosvištěl mezi dvojicí protiháčů, v šestnáce jej posléze brnkl přes nohu Marcelo Saracchi. Arbitr ještě konzultuje inkriminovaný moment s videorozhodčím.
     
    42
    Nic se měnit nebude! Uğurlovi bylo potvrzeno původní rozhodnutí, jeden z domácích fotbalistů půjde za okamžik kopat "desítku!"
     
    42
    Milan Škoda (Çaykur Rizespor) neproměňuje pokutový kop.
     
    42
    Rizespor právě vstřelil branku!
    Český útočník MILAN ŠKODA si musel pořádně oddechnout! Směr jeho penalty totiž Kocuk vystihl a balón vyrazil před sebe. Ke své smůle příhodně znovu k českému forwardovi, jenž na podruhé ve skluzu propasíroval míč do sítě.
    42. Milan ŠKODA - 1:0
     
    44
    Rodák z Prahy přiblížil Rizespor senzačnímu vítězství. Nelze říci, že by vedení Rizesportu bylo nezasloužené, svěřenci kouče Karamana doposud předvádějí výborný fotbal.
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec prvního poločasu čtrnáct minut. Důvodem je dlouhé ošetřování hostujícího gólmana Muslery.
     
    45+1
    Marcelo Saracchi se hodně zlobí, podle jeho názoru se na něj Fernandes dopustil faulu. Píšťalka sudího však zůstala němá.
     
    45+2
    Domácí kombinují s ledovým klidem. Zatím si přihrávají kolem středového kruhu, dále je soupeř nepustil, hráče má výborně pokryté.
     
    45+3
    Z mírného záklonu se podařilo odcentroval Sufijánovi Fígúlímu. Alžírský reprezentant pouze nastřelil Fernandese, vybojoval alespoň roh.
     
    45+4
    Na centr Onyekura si naskočil Radamel Falcao. Kolumbijský útočník měl smůlu, při zakončení trefil jen Talbiho. Stoper míč úspěšně vyhlavičkoval nad břevno.
     
    45+5
    Ani druhý rohový kop v krátkém časovém sledu neznamenal vyrovnání. Po úspěšném odvrácení Morozjuka se do odraženého míče opřel z první Seri, středopolař pálil vysoko nad.
     
    45+6
    Snahu Milana Škody a Tunaye Toruna vsítit druhý gól překazil pomezní rozhodčí signalizující ofsajd. V tom se nechal chytit první jmenovaný.
     
    45+7
    Hodně nevýrazný je v první půli Radamel Falcao. Forwarda vepředu nikdo nedoplňuje, ani ho spoluhráči nezásobují dlouhými balóny. Kolumbijec neuspěl v souboji jeden na jednoho proti Talbimu.
     
    45+8
    O nedovolený zákrok v blízkosti vlastního pokutového území se dopustil Mykola Morozjuk. Zkušený ukrajinský bek tvrdě zajel do Leminy a může být rád, že vyvázl bez karty.
     
    45+9
    Jean Michaël Seri posunul vedle sebe na střelu připravenému Donkovi, jemuž rána z první vůbec nesedla, cílové zařízení minula o několik metrů.
     
    45+10
    Za dlouhým nákopem Fernandese se rozběhl hříšník předchozí chvíle Morozjuk. A tentokráte to byl on, kdo byl nedovoleně poslán k zemi, situaci nezvládl Saracchi.
     
    45+11
    Proti centru vystartoval ze své svatyně Okan Kocuk. Kulatý nesmysl mu z rukavic vypadl, avšak na vině bylo pošťouchnutí od Fernandese, které bylo v rozporu s pravidly.
     
    45+12
    Zdravotní komplikace postihly i jednoho z domácích hráčů. Byl to Denis Garmaš, kdo zůstal ležet po střetu s Falcaem. Ukrajinec se naštěstí zdá býti v pořádku.
     
    45+13
    Radamel Falcao výborně udržel na zádech Fernandese, načež po pravé straně našel dobře nabíhajícího Seriho. Jeho nebezpečný pas do předbrankového prostoru zachytil Morozjuk.
     
    45+14
    Probíhá poslední minuta nastaveného času. S balónem na kopačkách kombinují fotbalisté Galatasarye, kteří marně hledají recept na dobře postavenou defenzivu Rizesporu.
     
    45+15
    Nakonec se první poločas ještě o něco protáhne. Podél těla si šikovně pustil míč Sufiján Fígúlí, těsně za hranicí velkého vápna Alžířana stáhl k zemi Samudio. Uvidíme v samotném závěru dlouhé úvodní půle vyrovnání?
     
    45+16
    Neuvidíme. Exekuce se chopil Radamel Falcao, jenž se pokusil balón zakroutit přes zeď. Dal mu ale přílišnou výšku, Tarik Çetin nemusel zasahovat.
     
    45+16
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou první poločas utkání mezi Rizesporem a Galatasarayem, který trval přes hodinu. Na vině byl střet mezi Milanem Škodou a Fernandem Muslerou ze 14. minuty, po němž musela pro kapitána a gólmana hostujícího celku přijet sanitka. Zápas byl přerušen na čtvrt hodiny. Po pauze byl lepší Rizespor, který z tlaku vytěžil zatím jedinou branku střetnutí, když ve 42. minutě nařídil hlavní rozhodčí po faulu na Samudia pokutový kop. Milan Škoda Kocuka neprostřelil, selhání napravil úspěšnou dorážkou. Hra se postupem času více vyrovnala, můžeme se ěšit na velmi dramatický druhý poločas.
     
    Statistiky prvního poločasu:
    Držení míče: 41%–53%. Střely na bránu: 2–0. Rohové kopy: 1–4. Ofsajdy: 1–0 Fauly: 6–9
     
    Druhý poločas začne přibližně v 21:17.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Galatasaray Istanbul: ze hřiště odchází Ahmet Çalık, přichází Florin Andone.
    Střídání v týmu Galatasaray Istanbul: ze hřiště odchází Ömer Bayram, přichází Emre Akbaba.
     
    47
    Dvě poločasové změny ukazují, že kouč Galatasaraye Fatih Terim nebyl vůbec spokojený s výkonem svých svěřenců. Uvidíme, jestli nové akvizice něco změní na hře aspiranta na titul.
     
    48
    První útočná akce druhého dějství patřila hostům. Z levé strany nebezpečně odcentroval Sufiján Fígúlí, forwarda Falcaa dokázal stoper Fernandes udržet na zádech.
     
    49
    Ryan Donk se z pozice stopera dostal až na útočnou polovinu, načež v plné rychlosti hledal svou nahrávkou Falcaa. Ten nebyl v pohybu, dostihnout těžký pas neměl šanci.
     
    50
    Samudio skvěle zabojoval, na zemi dokázal nahrát vedle sebe nabíhajícímu Meljnjakovi. Ukrajinec při kličce nastřelil Seriho ruku, hlavní rozhodčí přerušuje hru.
     
    51
    Sufiján Fígúlí nastartoval Falcaa, jemuž včas zkřížil cestu Montassar Talbi. Kolumbijec se přes obránce snažil prodrat, avšak neúspěšně.
     
    52
    Dlouhý nákop brankáře Çetina si našel Mario Lemina. Reprezentant Gabonu zachoval chladnou hlavu, zkušeně přiťukl míč volnému Akbabovi.
     
    53
    Rizespor právě vstřelil branku!
    Hosté jsou aktivnější, ale je to Rizespor, který odskakuje do dvoubrankového vedení! Přízemní centr Melnjaka Lemina smolně srazil k TUNAYOVI TORUNOVI, jenž z bezprostřední blízkosti nemohl minout!
    53. Tunay TORUN - 2:0
     
    55
    Mohlo být okamžitě sníženo! Po skvělé individuální akci Fígúlího se k zakončení dostal Onyekuru. Nigerijec mířil do protipohybu padajícího gólmana, Tarik Çetin fantastickým zákrokem levou rukou vytěsnil míč nad!
    55. Proti střele Onyeura se skvělým zákrokem blýskl Çetin
     
    56
    Další nebezpečná situace před brankou domácích se udála po rohovém kopu. Radamel Falcao nedovoleně atakoval gólmana, ten zůstává v bolestech ležet na zemi.
     
    57
    To by byla opravdu kuriózní situace, pokud by v obou týmech museli obě brankářské jedničky střídat kvůli zranění. Avšak vypadá to, že Tarik Çetin bude schopen pokračovat.
     
    58
    Alžířan Fígúlí je ve druhém poločase hodně aktivní. Ve středu hřiště se krásně uvolnil kolem osobního strážce, následně křižnou střelou těsně minul prostor u levé tyče.
     
    59
    Kapitán Rizesporu Miguel Samudio si z blízkosti prohlédl kartu žluté barvy. Stalo se tak poté, co na polovině hřiště trefil loktem do obličeje Akbabu.
     
    60
    Hodina utkání je za námi, ještě třicet minut ale zbývá. Galatasaray má výraznou převahu v držení míče, jenže rozhodující jsou branky, které vsítil zatím pouze Rizespor.
     
    61
    Druhá žlutá karta v krátkém časovém sledu. Milan Škoda postrčil Donka, jemuž se to vůbec nelíbilo a po českém útočníkovi se ohnal pravou nohou. Právě za toto oplácení rozhodčí trestal.
     
    62
    Aktivita hostů na balónu pokračuje. Je to logické, domácí vedou o dva góly, nemají kam spěchat. Naopak Terimova družina musí pořádně přidat na obrátkách.
     
    63
    Tarik Çetin ve spolupráci s Mykolou Morozjukem udrželi na uzdě Falcaa. Kolumbijec nebezpečně dotíral na obránce, kterému se podařilo kulatý nesmysl ubránit až k brankáři.
     
    64
    Kličkovaná Emreho Akbaby neměla dlouhého trvání. Na Samudia ještě vyzrál, na Garmaše nikoliv. Ukrajinec vzápětí nahrál osamocenému Škodovi.
     
    65
    Galatasaray rozehrála roh nakrátko, následně přišel centr od Seriho. Do vzduchu se vyšplhal Sufiján Fígúlí, jenže si pomohl rukama proti Diomandému.
     
    66
    Jean Michaël Seri to zkoušel chytře na Mariana, avšak toho si dokázal pokrýt Montassar Talbi. Stoper ve velkém záklonu poslal balón do zámezí.
     
    67
    Tarik Çetin při snaze boxovat balón minul, místo toho velmi bolestivě trefil do pravého kolena Florina Andoneho. Rumun zůstává ležet na trávníku, nevypadá to s ním vůbec dobře.
     
    68
    Střídání v týmu Çaykur Rizespor: ze hřiště odchází Tunay Torun, přichází Oğulcan Çağlayan.
    Střídání v týmu Çaykur Rizespor: ze hřiště odchází Denis Garmaš, přichází Abdullah Durak.
     
    69
    Forward je v péči lékařů a podle obrázků se skutečně zdá, že se bude muset střídat. Andone, který měl problémy s kolenem už v minulosti, tak pobyl na hřišti jen velmi krátkou dobu.
     
    70
    Naštěstí nebude potřeba volat podruhé v utkání sanitku, tentokráte si lékaři vystačí s nosítkami, na nichž už rumunský útočník leží.
     
    71
    Tak pozor! Hlavní rozhodčí si v průběhhu ošetřování hostujícího hráče odskočil k videu. Že by se kopala penalta?
     
    72
    Nebude. Hlavní rozhodčí si u obrazovky nechal potvrdit původní výrok, bude se pouze vhazovat.
    72. Nezaviněný střet Çetina s Andonem
     
    72
    Střídání v týmu Galatasaray Istanbul: ze hřiště odchází Florin Andone, přichází Júnis Bilhanda.
     
    73
    Ani po přerušení způsobeném již druhým zraněním v kádru Galatasaraye se na obrazu hry nic nemění. Hosté kombinují na útočné polovině, soupeř se brání.
     
    74
    To snad není možné. Na lavičku Rizesporu přichází jasná signalizace, musí se střídat. Tím postiženým je Ismaël Diomandé, jenž si s největší pravděpodobností natáhl sval.
     
    75
    Tak nakonec ne! Fotbalista z Pobřeží Slonoviny se nechce s utkáním rozloučit, sám ukázal, že střídačku určitě nezamíří. Místo toho jde zpátky do hry.
     
    76
    Centr z levé strany vyprodukoval Júnis Bilhanda. Do vzduchu vyskočil Mario Lemina, který z bezprostřední blízkosti trefil balónem do zátylku Çağlayana.
     
    77
    Střídání v týmu Galatasaray Istanbul: ze hřiště odchází Henry Onyekuru, přichází Adem Büyük.
     
    78
    Nově příchozí Adem Büyük si vykoledoval faul. U lajny šikovně podržel míč, načež do něj tvrdě zajel Montassar Talbi. Do vápna směřují všichni hráči hostů kromě Seriho a Bilhandy.
     
    79
    Jenže ani velké vysunutí hostujících řad nevedlo ke snížení. Dopředu vystartoval Tarik Çetin, brankář udržel kulatý nesmysl v rukavicích.
     
    80
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Rizespor je velmi blízko zisku senzačních třech bodů, které by mohly výrazně pomoci v boji o záchranu. Naopak Galatasaray nejspíše ztrátí bezprostřední kontakt s Trabzonsporem a Basaksehirem.
     
    81
    Střídání v týmu Çaykur Rizespor: ze hřiště odchází Ismaël Diomandé, přichází Oğuz Kağan Güçtekin.
     
    82
    Tarik Çetin neudržel v rukavicích vysoký centr Adema Büyüka. K dorážce se dostal Fíg§lí, jenže míč před ním vyskočil hodně vysoko, rána šla mimo tři tyče.
     
    83
    Emre Akbaba zůstal ležet, avšak hlavní rozhodčí nechal ve hře pokračovat. Domácí se dostali do přečíslení tři na dva. Nic zajímavého ze situace nevzešlo, Çağlayana čistým způsobem odstavil Saracchi.
     
    84
    Po nedovoleném zákroku Samudia k balónu přiběhl Amedej Vetrih a odkopl jej dále od místa přestupku. Tato skutečnost sudímu neunikla, slovinský defenzivní záložník inkasoval žlutý kartónek.
     
    85
    Parádní individuální akcí provedl kapitán Miguel Samudio. Z levé strany se přes tři hráče natlačil na střed, v poslední možné chvílu mu v zakončení zabránil ve skluzu Adem Büyük.
     
    86
    Svěřenci kouče Karamana se ještě zpětně dožadovali odpískání penalty, té se ale v tomto případě nedočkali. Skluz Büyük byl opravdu čistý.
     
    87
    To však nelze říci o jeho dalším zákroku. Adem Büyük znovu skluzoval, jenže místo balónu tentokráte zasáhl nohy Çağlayana. Uğurlu v krátkém časovém sledu uděluje druhou žlutou.
     
    89
    Střídání v týmu Çaykur Rizespor: ze hřiště odchází Milan Škoda, přichází Orhan Ovacıklı.
    Střídání v týmu Çaykur Rizespor: ze hřiště odchází Amedej Vetrih, přichází Burak Albayrak.
     
    90
    Zkušený dvaatřicetiletý Adem Büyük se nechal vykartovat během necelé čtvrt hodiny! Turecký hráč si zřejmě neodpustil zbytečných slov směrem k hlavnímu rozhodčímu, druhé kartě se nicméně hodně diví.
    90. Büyük dostal druhou žlutou kartu za řeči
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby osm minut.
     
    90+2
    U lajny si zkušeně pokryl balón Emre Akbaba. Ten si posléze počkal na faul, jenž také přišel, provinil se Abdullah Durak.
     
    90+3
    Kartami rozhodčí v posledních minutách rozhodně nešetří. Jejím dalším držitelem je Burak Albayrak, obránce zezadu srazil k zemi Falcaa.
     
    90+4
    Velmi cenné vteřinky ušetřil Tarik Çetin. Brankář si počkal, až se Falcao přiblíží do jeho těsné blízkosti, až poté si vzal míč do rukou.
     
    90+5
    Júnis Bilhanda si narazil se Serim, načež odcentroval do přehuštěného pokutového území. K zakončení se dostal Lemina, kulatý nesmysl poslal přímo do hrudi gólmana.
     
    90+6
    Defenzivní povinnosti si splnil Mykola Morozjuk. V souboji jeden na jednoho si počkal do poslední chvíle, co Bilhanda vymyslí, kličkou po levé straně se nenechal vyvést z míry.
     
    90+7
    Radamel Falcao se zasekávačkou zbavil Samudia. Kolumbijský forvard průnikovou přihrávkou hledal Figúlího, jenž si posunul míč až moc před sebe, na hrací ploše už ho nezastihl.
     
    90+8
    Čestný úspěch Galatasarayi nedopřál Tarik Çetin! Těsně za hranicí šestnáctky vyslal povedený projektil k pravé tyči Emre Akbaba, jenže domácí strážce svatyně na balón dobře viděl a za záda jej nepustil!
    90+8. Ani Akbaba si na Çetina nepřišel
     
    90+9
    Konec zápasu.
     
    Držení míče: 31 % : 69 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 3:9. Rohy: 1:10. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 17:18.
     
    Máme za sebou utkání 27. kola turecké Superligy, v němž se zrodilo obrovské překvapení. Sestupem ohrožený Rizespor totiž po tříměsíční pauze způsobené pandemií koronaviru předvedl proti Galatasarayi skvělý výkon, jednoho z aspirantů na titul porazil 2:0.

    První půle se natáhla na hodinu. Důvodem bylo zranění Fernanda Muslery po střetu se Škodou, po kterém hostujícího gólmana odvezla z trávníku sanitka. Český útočník Milan Škoda o několik minut později zažil o poznání příjemnější chvíli, když ve 42. minutě sice neproměnil pokutový kop, ale uspěl s dorážkou. Rizespor i nadále předváděl pohledný fotbal a v 53. minutě byl odměněn podruhé. Po neobratném zákroku Leminy se balón dostal k Tunayovi Torunovi, jenž procpal kulatý nesmysl za Kocukova záda.

    Fotbalisté Galatasaraye byli častěji na míči, avšak nedočkali se ani snížení. Po porážce 0:2 ztratili bezprostřední kontakt s Trabzonsporem a Basaksehirem, na které nyní ztrácí šest bodů. Rizespor naopak díky vítězství postoupil ze sestupového pásma na čtrnáctou pozici.

    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (22:21:57)

    Milan Huppert

    Branky: 42. Milan Škoda, 53. Torun

    Karty:   7. Melnjak (RIZ), 59. Samudio (RIZ), 84. Vetrih (RIZ), 90+3. B. Albayrak (RIZ) – 61. Donk (GAL), 87. Büyük (GAL)   90. Büyük (GAL)

    Neproměněná penalta: 42. Milan Škoda (RIZ), brankář Kocuk zneškodnil


    Držení míče: 31 % : 69 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 3:9. Rohy: 1:10. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 17:18.
    Çaykur Rizespor: Çetin – Morozjuk, Talbi, I. Fernandes, Melnjak – Vetrih (89. B. Albayrak), Diomandé (81. Güçtekin) – Torun (68. Çağlayan), Garmaš (68. Durak), Samudio (C) – Milan Škoda (89. Ovacıklı).
    Náhradníci: Kazmaz, Akkan – B. Albayrak, Borjačuk, Çağlayan, Durak, Güçtekin, Koc, Ovacıklı, Sasse.

    Galatasaray Istanbul: Muslera (C) (24. Kocuk) – Mariano, Donk, Çalık (46. Andone, 72. Bilhanda), Saracchi – Fígúlí, Lemina, Seri, Ö. Bayram (46. Akbaba), Onyekuru (77. Büyük) – Falcao.
    Náhradníci: Kocuk – Akbaba, Andone, Antalyalı, E. Bayram, Bilhanda, Büyük, Inan, Linnes, Özbayraklı.

    Rozhodčí: Uğurlu – Sezertam, Çimen
    bahis siteleri