Bielefeld – Dynamo Drážďany 4:0 (kon.)
konec
DSC Arminia Bielefeld
4:0 (1:0)
SG Dynamo Drážďany
Pondělí 15.06.2020, 20:302. německá Bundesliga
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.
     
    Všem fanynkám a fanouškům přeju krásný pondělní večer! Vítám vás při sledování dohrávky 28. kola německé 2. Bundesligy, u utkání mezi Bielefeldem a Drážďanami.
     
    DSC Arminia Bielefeld

    Arminia Bielefeld je velmi blízko postupu do nejvyšší německé soutěže. Atuálně se pohybuje na první příčce tabulky s pětibodovým náskokem na Hamburk, o další bod pozadu je Stuttgart, avšak oba celky odehrály oproti Bielefeldu o jeden zápas více. A to znamená jediné, pokud svěřenci kouče Neuhause zvítězí, mají jistou minimálně baráž, neboť Heidenheim by lídra ze čtvrtého místa už nemohl dostihnout. Ovšem forma Bielefeldu není po tříměsíční pauze příliš dobrá. Vedoucí mužstvo sice neprohrálo, ale z pěti utkání hned čtyřikrát remizovalo, zvítězilo jen v Kielu. O góly by se měl starat především Fabian Klos, jenž se s 18 ligovými zásahy dělí o první místo v tabulce střelců s Schafflerem.
     
    SG Dynamo Drážďany

    Drážďany řeší úplně jiné starosti než jejich pondělní soupeř. Dynamo se totiž nachází na úplném chvostu tabulky, na patnácté, čili první nesestupové místo, které okupuje Karlsruhe, ztrácí pět bodů. Kauczinského družina by měla pořádně zabrat, zatím se tak neděje. Po znovuobnovení soutěže Drážďany odehrály, stejně jako Bielefeld, pět střetnutí s bilancí jedné výhry, jedné remízy a tří porážek. Nejlepším střelcem týmu je Moussa Koné, jemuž se v lize podařilo rozvlnit síť soupeře šestkrát.
     
    Úvodní sestavy:

    DSC Arminia Bielefeld: Ortega – Brunner, Pieper, J. Nilsson, Lucoqui – Clauss, Hartel, Prietl, Seufert, Voglsammer – Klos (C).
    Náhradníci: Linnér – Behrendt, Hartherz, Kunze, Salger, Schipplock, Soukou, Weihrauch, Yabo.

    SG Dynamo Drážďany: Broll – Wahlqvist, Ehlers, Ballas (C), Hamalainen – Petrák, Nikolaou – Schmidt, Hušbauer, Terrazzino – Jeremejeff.
    Náhradníci: Wiegers – Ebert, Horvath, Hartmann, Klingenburg, Königsdörffer, Kreuzer, Ch. Löwe, Müller..
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Domácí zvolili pro dnešní utkání dresy modré barvy. To hosté oblékli dresy barvy bílé. Výkop patří Bielefeldu.
     
    3
    Svěřenci kouče Neuhause dnes hrají o jistotu baráže o postup do nejvyšší soutěže. Poslední Drážďany musejí bodovat, pokud se chtějí udržet v lize.
     
    4
    Fotbalisté Arminie kombinovali na polovině protivníka. Z pravé strany vyslal zajímavý centr Cédric Brunner. Za cenu rohového kopu zachránil hosty Wahlqvist.
     
    5
    První rohový kop nepřinesl žádné nebezpečí. Rozehrávka na krátko se ukázala jako špatný řešením, pas na Klose zastavil Petrák.
     
    6
    Pohledná kombinace Drážďan končí zdviženým praporkem pomezního signalizujícího ofsajd. Pozdě se s obrannou linií vrátil Josef Hušbauer.
     
    7
    Ofenzivní složku se rozhodl z pozice stopera podpořit Amos Pieper. Nakonec po pravé straně našel volného Clausse, jeho přízemní pas nenašel kopačky Prietla.
     
    8
    Rychlý brejk Bielefeldu zaváněl šancí. Nils Seufert dlouhým nákopem donutil ke sprintu Klose, před ním ovšem sebral balón včas vyběhnuvší Broll.
     
    9
    Domácí jsou v úvodu klání jasně lepším týmem. Soka prakticky nepustili na útočnou polovinu, Drážďany viditelně přijely bránit.
     
    10
    Bielefeld právě vstřelil branku!
    Jasný favorit a lídr 2. Bundesligy se ujímá brzkého vedení! Hartelův nákop za defenzivu si parádně zpracoval JONATHAN CLAUSS, který nezazmatkoval, vyběhnuvšího brankáře s obrovským klidem přeloboval!
    10. Jonathan CLAUSS - 1:0
     
    12
    Arminia dosáhla kýženého gólu, po němž se jí určitě bude hrát výrazně lépe. Za současné situace by si zajistila minimálně baráž o Bundesligu.
     
    13
    Cedric Brunner si nedělal s presujícím Hušbauerem těžkou hlavu, s míčem se otočil a z poloviny hřiště poslal dlouhou malou domů brankáři.
     
    14
    Dominance hráčů v modrém, především tedy v držení balónu, pokračuje. Opět se do akce zapojil i Ortega, jenž přenesl hru na levou stranu, kde stál volný Lucoqui.
     
    15
    Marcel Hartel se znovu snažil o dlouhý nástřel, tentokráte adresoval kulatý nesmysl Klosovi. S forwardem se dobře stáhl Pieper, k zakončení jej nepustil.
     
    16
    Svěřenci kouče Neuhause hrají hodně vzduchem. Za příliš dlouhým lobem se rozběhl Voglsammer, na hrací ploše balón nestihl.
     
    17
    Po prvním gólu obraz utkání hodně ztratil na kvalitě. Domácí soka prakticky nepouštějí k balónu, jenže ani moc neútočí, hrají převážně ve středu.
     
    18
    Tak až teď jsme konečně viděli pořádnou akci. Manuel Prietl pěknou průnikovou nahrávkou uvolnil Klose, který byl u míče o pár chvil později než gólman.
     
    19
    První vážnější šance na straně Drážďan. Schmidt v rychlém protiútoku uvolnil Jeremejeffa, jehož křižnou ránu na poslední chvíli zblokoval Nilsson.
     
    20
    Stoper Ehlers si neporadil se zpracováním poměrně snadného pasu od Petráka. Musel rychle reagovat proti dotírajícímu Claussovi, rozhodl se pro malou domů.
     
    21
    První rohový kop utkání obstaral hostující Patrick Schmidt. Balón poslal na hranici penalty, Joakim Nilsson vyskočil výše jak Ballas.
     
    22
    Jonathan Clauss se po gólu zapisuje do statistik i jako první hráč potrestaný žlutou kartou. V souboji s Nikoulaouem byl hodně pozdě, tvrdě ho navíc nakopl přes chrániče.
     
    23
    Nechybělo mnoho, aby se začínalo od nuly! Přetažený centr Terazzina sklepl Ehlers pro Schmidta, ten v gólové šanci jen trefil Ortegu!
    23. Schmidt ve velké šanci mířil pouze do gólmana
     
    24
    Bielefeld se pochopitelně snaží zklidnit hru. V posledních okamžicích střetnutí lídr tabulky vypadl z tempa, Drážďany jsou lepší.
     
    25
    Na jedničku si své defenzivní povinnosti odvedl Josef Hušbauer. Dobře se stáhl s Prietlem, jehož za záda nepustil.
     
    26
    Ondřej Petrák vyprodukoval povedenou průnikovou nahrávku mezi dvěma obránci, pro kterou si doběhl Terrazzino. Prakticky od rohového kopu se pokusil o centr, nastřelil pouze Piepera.
     
    27
    Následoval rohový kop, po němž mohl zůstat Stefan Ortega ledově klidným. Jannis Nikolaou se sice dostal ke střele, hlavičku však umístil vysoko nad.
     
    28
    Anderson Lucoqui se zapomněl v obraně a právě to nakoenc rozhodlo o jeho úspěšněém obranném zákroku. Schmidt o soupeři vůbec nevěděl, o kulatý nesmysl přišel.
     
    29
    Vepředu osamoceně stojícího Jeremeheffa odstavil od míče Amos Pieper. Ten následně nahrál kolegovi z obrany Nilssonovi.
     
    30
    Půl hodina střetnutí je minulostí. Bielefeld zahájil utkání aktivněji, také dokázal vstřelit branku, od té doby ovšem dominují hosté.
     
    31
    Svému osobnímu strážci utekl po pravé lajně Linus Wahlqvist. Místo očekávaného centru se rozhodl pro střelu z velkého úhlu. Ortega, který už se vydával dopředu měl velké štěstí, že balón proletěl vedle pravé tyčky.
     
    32
    Po delší době jsme mohli sledovat střelecký pokus domácích směřující na bránu. Z dobrých dvaceti metrů vypálil Seufert, Broll s nepříliš dobře umístěnou střelou neměl vážnější potíže.
     
    33
    Kapitán hostujícího celku Florian Ballas nedovolil, aby se do gólové šance dostal Fabian Klos. Se soupeřem dobře odstoupil, hlavičkou posléze zabránil nahrávce na něj.
     
    34
    Rohový kop rozehrál Manuel Hartel na šestnáctku, kde byl na dělovku z první připraven Nils Seufert. Třiadvacetiletý Němec se do balónu pěkně opřel, jenže trefil pouze obětavě blokujícího Petráka.
     
    35
    Vlastní vinou se do velkých komplikací dostal Jannis Nikolaou. Příliš dlouho váhal s rozehrávkou, až se k němu sběhli dva protihráči. Záložník vzápětí zvolil obranný odkop do autu.
     
    36
    Zkušeně si došel pro faul Andreas Voglsammer. Pravý záložník si tělem pěkně pokryl balón, načež jej k zemi nedovoleně stáhl Linus Wahlqvist.
     
    37
    Standardka nepřinesla žádné vážnější ohrožení drážďanské svatyně. Pro přeražený centr Clausse si doběhl Broll, kulatý nesmysl schoval v rukavicích.
     
    38
    Hra se přelévá ze strany na stranu. Tentokráte to byli hráči v bílém, kteří se postupnou kombinací snažili probojovat k příležitosti, avšak Hušbauer v souboji jeden na jednoho nepřešel přes Brunnera.
     
    39
    Naprosto zbytečného nedovoleného zákroku se dopustil Brian Hamalainen. Osamocený Voglsammer by sám proti dvěma nejspíše nic nezmohl, obránce mu zjednodušil situaci přišlápnutím kotníku.
     
    40
    Do konce prvního poločasu zbývá pět minut. Dočkáme se ještě nějakého gólu nebo půjdou domácí do kabin s jednobrankovým vedením v zádech?
     
    41
    Více volného prostoru v blízkosti pokutového území soupeře využil ke střeleckému pokusu Fabian Klos. Technické zakončení směřeující na zadní tyč skončilo těsně vedle.
     
    42
    Do odvážného brejku se sám odhodlal Alexander Jeremejeff. Sám proti třem vypálil zhruba z 25 metrů jen o pár čísel nad branku.
     
    43
    Autor dosud jediné branky Jonathan Clauss se snažil nasadit jesličky Hamalainenovi jesličky. To se mu nepovedlo, míč se od obránce odrazil do zámezí.
     
    44
    Standardní situace v podobě rohového kopu nepřinesla zakončení. Nejvýše se totiž vyšplhal Ehlers, který i ve výskoku ukázal velký přehled, hlavou poslal balón volnému Wahlqvistovi.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Skončil první poločas duelu prvního týmu 2. Bundesligy s posledním. Zatím se potvrzují papírové předpoklady, Bielefeld vede 1:0 zásluhou precizně provedeného lobu Jonathana Clausse z 10. minuty. Jinak ovšem sledujeme nezáživný zápas, šancí je k vidění po málu. Světlou chvilkou byla ještě 23. minuta, kdy outsider mohl vyrovnat, jenže Schmidt pálil ve velké šanci jen do gólmana.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 21:31.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Proti rozehrávajícímu Nilssonovi se rozeběhli hned tři hráči soupeře. Švédský stoper ovšem zachoval chladnou hlavu, po lajně našel Brunnera.
     
    48
    Střídání v týmu DSC Arminia Bielefeld: ze hřiště odchází Jonathan Clauss, přichází Cebio Soukou.
     
    49
    Z pravé strany se odhodlal k centru Andreas Voglsammer. Fabian Klos na povedený balón těsně nedoskočil, na zadní tyči celou situaci zavírající Hartel byl u míče pozdě.
     
    50
    poslední varování uslyšel od hlavního rozhodčího Anderson Lucoqui. Levý obránce nepříjemně zajel skluzem do nic netušícího Schmidta.
     
    51
    Přetažený centr Ondřeje Petráka našel Kevina Ehlerse. Devatenáctiletý mladík ke smůle Drážďan nedokázal z velkého záklonu poslat kulatý nesmysl na bránu.
     
    52
    Velkou bojovnost ukázal Patrick Schmidt. Na poslední chvíli ještě dostihl balón na hrací ploše, jenže nastřelit Piepera a vybojovat roh se mu nepodařilo.
     
    53
    Zdá se, že Bielefeldu skutečně jednobrankový náskok stačí. Lídr soutěže se nikam přehnaně netlačí, často zapojuje do hry nohama i Ortegu.
     
    54
    Taktický faul na polovině hřiště, za který trenér Neuhaus svého svěřence určitě trestat nebude. Byl to Cebio Soukou, kdo zatažením za Petrákův dres zbrzdil slibný brejk.
     
    55
    A znovu. Andreas Voglsammer mohl v klidu hrát dopředu, místo toho se otočil a z poloviny poslal dlouhý pas až na gólmana. Ten krátkou přihrávkou oslovil Nilssona.
     
    56
    Drážďany podnikly výpad po levé straně, moc daleko se ovšem nedostaly. Dvojice Nikolaou, Terrazzino předvedla nepřesnou narážečku.
     
    57
    Kevin Ehlers šel do skluzu, čehož si Seufert všiml a dobře si předkopl balón, aby byl zasažen jen on. Jasný faul, který sudí ocenil žlutou kartou. K zákroku měl zbytečné poznámky Ondřej Petrák, i on si následně zblízka prohlédl kartu žluté barvy.
     
    58
    Fabian Klos se nedíval před sebe, a to byla chyba. Pravou nohou totiž brnkl přes pravé lýtko gólmanovi, který hlasitě zařval a okamžitě šel k zemi. Pfeiferovi tento střet neunikl, opět se přerušuje hra.
     
    59
    Dlouhý odkop Brolla našel Josefa Hušbauera. Český záložník si udělal místo kolem Prietla, posléze ale vyslal slabý pas na Schmidta.
     
    60
    Hodina zápasu je minulostí, ještě třicet minut ze však zbývá. Bielefeld stále vede jednobrankovým rozdílem, tento výsledek by mu zajistil účast minimálně v předkole o Bundesligu.
     
    61
    Třetí žlutá karta v krátkém časovém sledu. Jannis Nikolaou viditelně zatáhl za dres do šance mířícího Klose, zde nebylo co řešit.
     
    62
    Bielefeld právě vstřelil branku!
    Domácí dělají důležitý krok směrem k vítězství! Seufert šikovně prodloužil hlavou na ANDREASE VOGLSAMMERA. Pravý záložník se kličkou zbavil obránce a poté křižnou ránou propálil i bezmocného Brolla!
    62. Andreas VOGLSAMMER - 2:0
     
    65
    Bielefeld právě vstřelil branku!
    Tak teď už je definitivně rozhodnuto! Do statistik se zapsal i nejlepší střelec Arminie FABIAN KLOS. Ten využil výborného pasu od Voglsammera, rovněž tak ztráty rovnováhy jednoho ze stoperů. Z bezprostřední blízkosti pak poslal kulatý nesmysl do sítě s velkou jistotou.
    65. Fabian KLOS - 3:0
     
    67
    A s Drážďanami mohlo být ještě hůř! Za hranicí velkého vápna napřáhl k technickému pokusu Manuel Prietl, balón proletěl kousek vedle pravé části brankové konstrukce.
     
    68
    Hosté jsou psychicky hodně dole. Nedaří se jim vůbec nic, což potvrdil i Josef Hušabuer. Český fotbalista zkazil zdánlivě jednoduchou nahrávku na Terrazzina.
     
    69
    Hosté jsou psychicky hodně dole. Nedaří se jim vůbec nic, což potvrdil i Josef Hušbauer. Český fotbalista zkazil zdánlivě jednoduchou nahrávku na Terrazzina.
     
    70
    Střídání v týmu SG Dynamo Drážďany: ze hřiště odchází Jannis Nikolaou, přichází René Klingenburg.
    Střídání v týmu SG Dynamo Drážďany: ze hřiště odchází Josef Hušbauer, přichází Sascha Horvath.
     
    71
    Těžkou situaci výrazně ulehčil Schmidtovi bránící Lucoqui. Bek místo toho, aby soka vystáhl, tak ho kopl přes kotník, což pozornosti rozhodčího neuniklo.
     
    72
    Poprvé musí v dnešním střetnutí na trávník lékaři. A to ti kluboví, kteří zamířili ke gólmanovi Ortegovi, jenž špatně došlápl při boxování míče.
     
    73
    Střídání v týmu SG Dynamo Drážďany: ze hřiště odchází Ondřej Petrák, přichází Marco Hartmann.
     
    74
    Kouč Neuhaus si může oddechnout, neboť Ortega se po chvíli obstřikování pravého kolena postavil na nohy bez cizí pomoci a podle prvních pohybu to vypadá, že bude schopen zápas dochytat.
     
    75
    Bielefeld nechává kombinovat soupeře. Fotbalisté v bílém jsou dnes v ofenzivní činnosti bezzubí, brankáře skoro vůbec nezaměstnali.
     
    76
    Změnit tuto skutečnost se snažil Marco Terrazzino. Zajímavý centr z levé strany k adresátovi Jeremejeffovi nedoletěl, před ním do bezpečí hlavičkoval Nilsson.
     
    77
    Pěknou individuální akci předvedl středem Manuel Prietl. Rakušan se v plném běhu zbavil hned trojice protihríčů, načež před čtvrtým Ehlersem raději přihrál osamocenému Voglsammerovi.
     
    78
    Se zpracováním jednoduchého balónu si vůbec neporadil Brian Hamalainen. Levý obránce šel posléze do skluzu, v tom ale přejel obě nohy Hartelovi. Sudí Pfeifer udělil hříšníkovi žlutou kartu.
     
    79
    Autor druhé branky Andreas Voglsammer si narazil se Seufertem a pokračoval v pohybu po levé lajně. V blízkosti rohového praporku odcentroval a vybojoval rohový kop, neboť nastřelil Walhqvista.
     
    80
    Střídání v týmu SG Dynamo Drážďany: ze hřiště odchází Florian Ballas, přichází Jannik Müller.
    Střídání v týmu SG Dynamo Drážďany: ze hřiště odchází Patrick Schmidt, přichází Ransford Königsdörffer.
     
    81
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. O vítězství Bielefeldu již není pochyb, tříbrankové vedení proti poslednímu týmu tabulky si určitě pohlídá.
     
    81
    Střídání v týmu DSC Arminia Bielefeld: ze hřiště odchází Nils Seufert, přichází Fabian Kunze.
     
    82
    Střídání v týmu DSC Arminia Bielefeld: ze hřiště odchází Fabian Klos, přichází Sven Schipplock.
     
    83
    Z poměrně velké vzdálenosti natáhl k ráně Joakim Nilsson. Tvrdý projektil z dvaceti metrů pořádně vystrašil Brolla, míč nakoenc proletěl těsně vedle levé tyčky.
     
    84
    Hodně riskantní malou domů předvedl Amos Pieper. Do prekérní situaci vystavil Ortegu, který si ovšem poradil s velkým přehledem, středem poslal pas mezi dvěma protivníky na Hartela.
     
    85
    Hostům není zřejmě přán ani čestný úspěch. Mezi Terrazzinem a Jeremejeffem došlo k velkému nedorozumění, když první jmenovaný vyslal nahrávku do běhu, jenže útočník se za ním vůbec nerozběhl.
     
    86
    René Klingenburg si dovolil velkou parádu, povedenou přetahovačkou úplně vykolejil Nilssona. Mladičký osmnáctiletý fotbalista pokračova v pohybu směrem vpřed, na Brunnerovi vybojoval roh.
     
    87
    Bielefeld právě vstřelil branku!
    Z rohu gól nepadl, místo toho udeřilo počtvrté na druhé straně! Na polovině hřiště připravil soupeře o míč CEBIO SOUKOU. Při jeho sólu mu protivníci neustále ustupovali dozadu, až se beninský hráč rozhodl na hranici šestnáctky vypálit přízemní střelu k pravé tyči, Broll se natahoval marně.
    87. Cebio SOUKOU - 4:0
     
    89
    Domácí se pokusili završti pověstného "bůra." Manuel Prietl ještě možná mohl přihrávat napravo lépe postavenému Schipplockovi, rána z těžké pozice netrefila cílové zařízení.
     
    90
    Střídání v týmu DSC Arminia Bielefeld: ze hřiště odchází Amos Pieper, přichází Brian Behrendt.
    Střídání v týmu DSC Arminia Bielefeld: ze hřiště odchází Marcel Hartel, přichází Stephan Salger.
     
    90
    Konec zápasu.
     
    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 9:6. Rohy: 7:5. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 12:15.
     
    Máme za sebou dohrávku 28. kola 2. Bundesligy mezi prvním Bielefeldem a posledními Drážďanami, která probíhala podle očekávaného scénáře, lídr tabulky zvítězil vysoko 4:0.

    S prvním gólem svěřenci trenéra Neuhause dlouho neotáleli. Dočkali se už v 10. minutě, kdy se krásně provedeným lobem prosadil Jonathan Clauss. Zbylé tři góly padly ve druhém poločase. V 62. minutě křižným zakončením uklidnil domácí řady Andreas Voglsammer, na 3:0 navýšil jen o tři minuty později nejlepší střelec Bielefeldu Fabian Klos. Konečnou podobu dal výsledku střídající Cebio Soukou, který přesně zacílil po sólu přes polovinu hřiště.

    Arminia Bielefeld se díky tomuto vítězství výrazně přiblížila postupu do nejvyšší soutěže. Už teď má záruku baráže, pro jistotu přímého postupu stačí ve zbylých třech kolech uhrát jediný bod, pomoci může i jakékoliv zaváhání Stuttgartu. Sestup Drážďan do třetí ligy se zdá býti nevyhnutelným, po dnešku zůstává ztráta na první nesestupové Karlsruhe pětibodová.

    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (22:26:52)

    Milan Huppert

    Branky: 10. Clauss, 62. Voglsammer, 65. Klos, 87. Soukou

    Karty:   22. Clauss (BIE) – 57. Ehlers (DRE), 57. Petrák (DRE), 61. Nikolaou (DRE), 78. Hamalainen (DRE)


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 9:6. Rohy: 7:5. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 12:15.
    DSC Arminia Bielefeld: Ortega – Brunner, Pieper (90. Behrendt), J. Nilsson, Lucoqui – Clauss (48. Soukou), Hartel (90. Salger), Prietl, Seufert (81. Kunze), Voglsammer – Klos (C) (82. Schipplock).
    Náhradníci: Linnér – Behrendt, Hartherz, Kunze, Salger, Schipplock, Soukou, Weihrauch, Yabo.

    SG Dynamo Drážďany: Broll – Wahlqvist, Ehlers, Ballas (C) (80. Müller), Hamalainen – Petrák (73. Hartmann), Nikolaou (70. Klingenburg) – Schmidt (80. Königsdörffer), Hušbauer (70. Horvath), Terrazzino – Jeremejeff.
    Náhradníci: Wiegers – Ebert, Horvath, Hartmann, Klingenburg, Königsdörffer, Kreuzer, Ch. Löwe, Müller.

    Rozhodčí: Pfeifer – Skorczyk, Hüwe
    bahis siteleri