Atlético – Real Betis 1:0 (kon.) | Espanyol – Eibar 0:2 (kon.) | Levante – Ath. Bilbao 1:2 (kon.)
Leganés – Valencia 1:0 (kon.) | Sevilla – Mallorca 2:0 (kon.)
konec
Sevilla FC
2:0 (1:0)
RCD Mallorca
Neděle 12.07.2020, 22:00 • Estadio Ramón Sánchez Pizjuán (Sevilla) • Španělská LaLiga • 36. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 22:00.
     
    Příjemný večer. Španělská La Liga má dnes na programu celkem čtyři zápasy 36. kola. Den uzavře večerní mač mezi týmy Sevilla FC a RCD Mallorca, tedy souboj dvou celků s naprosto odlišnými ambicemi.
     
    Sevilla se v tabulce nachází na čtvrté pozici a usiluje tak o účast ve skupinové fázi Ligy mistrů. Na té má momentálně před pátým Villarrealem šestibodový náskok a může si tak postup do milionářské soutěže definitivně pojistit. Tým má momentálně fantastickou formu, když vyhrál tři poslední utkání a neprohrál už 12 kol v řadě! Naposledy přivezla Sevilla tři body ze hřiště Bilbaa, kde po obratu ve druhém poločasu zvítězila 2:1. Domácí se dost možná budou muset obejít bez Tomáše Vaclíka. Český reprezentační gólman laboruje s poraněným kolenem. K dispozici ovšem určitě bude Lucas Ocampos. Šestadvacetiletý argentinský útočník zaznamenal v letošním ročníku nejvyšší španělské soutěže už třináct branek a je tak nejlepším střelcem svého mužstva.
     
    Mallorca má opačné starosti. Ostrovní celek usiluje v La Lize o záchranu. Momentálně je na osmnácté pozici, kde má po dvou vítězstvích z posledních tří kol na sedmnáctý Alavés ztrátu tří bodů. V minulém kole Mallorca zvítězila na domácím stadionu 2:0 nad Levante. V duelu tedy udržela čisté konto, jinak má ale tým s 59 inkasovanými brankami vizitku nejhorší obrany celé soutěže. Nejlepším střelcem Mallorky je dvanáctigólový chorvatský útočník Ante Budimir.
     
    Poslední vzájemný duel dopadl 21. prosince lépe pro favorizovanou Sevillu, která vyhrála na půdě soupeře 2:0. Předchozí dva duely pak vyhrála shodně 2:1 Mallorca, stalo se tak ale v roce 2013, a tak již tato střetnutí nemají pro současnost větší vypovídací hodnotu.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Sevilla FC: Bunú – Reguilón, Diego Carlos, Koundé, Navas – Fernando – Ó. Torres, Banega, Jordán – Ocampos, Munir.
    Náhradníci: Díaz, Pastor – L. de Jong, Nasjrí, Suso, Sergi Gómez, Gudelj, Lara, Rony Lopes, Genaro, F. Vázquez, Corchia.

    RCD Mallorca: Reina (C) – Pozo, Raíllo, Sedlar, Gámez – Kubo, Sevilla, Baba Mohammed, Rodríguez – Cucho Hernández, Budimir.
    Náhradníci: Parera – Campos, Febas, Chavarría, Lago Junior, Prats, Romero, Salibur, Señé, Trajkovski, Valjent, Obrador.

    Rozhodčí: A. Vega – A. Hernández, J. Nicolás.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Fotbalisté Sevilly nastoupili do zápasu v bílých dresech, Mallorca pak v červených.
     
    2
    Aleksandar Sedlar zasáhl v souboji rukou do tváře Munira, který sedí na zemi a je viditelně otřesen.
     
    3
    Sevilla kombinuje s balonem na vlastní polovině a nikam se nežene. Mallorca se snaží napadat.
     
    4
    Sergio Reguilón naskočil ve vzdušném souboji na záda Alejandru Pozovi. Také záložník Mallorky potřebuje trochu času na vzpamatování se.
     
    5
    První útočný výpad červených končí nepřesnou přihrávkou do zámezí. Jasín Bunú následně rozehrával od vlastní branky nakrátko.
     
    6
    Jules Koundé si u postranní čáry pomohl až příliš vehementně rukami a je mu odpískáno držení.
     
    7
    Nákop Aleksandara Sedlara doskákal až k brankáři Jasínu Bunúovi. Mallorca se směrem dopředu snaží, zatím je v její hře ovšem příliš nepřesností.
     
    9
    Lucas Ocampos našel na pravé straně rozběhnutého Julese Koundého, který přihrával na střed vápna Óliveru Torresovi. Proti jeho ráně bez přípravy se reflexivním skokem zaskvěl Manolo Reina! Případná branka by ale neplatila, Koundé přihrával zpoza brankové čáry.
     
    10
    Rychlá akce Sevilly, která začíná přidávat na otáčkách. Kopat se bude první roh, a sice z pravé strany hřiště.
     
    11
    Míč se dostal až na levou stranu k Sergiovi Reguilónovi,který odcentroval na zadní tyč. Zde si ale balon stáhl do rukavic pozorný Manolo Reina.
     
    12
    Svůj první roh měla k dispozici rovněž Mallorca. Jasín Bunú vyboxoval centr z levé strany a prodloužil ho na autové vhazování.
     
    14
    Z levé strany nebezpečně odcentroval Sergio Reguilón. Na jeho pas si na středu vápna naskakoval Lucas Ocampos, pár decimetrů mu ale ve vzduchu k zásahu míče scházelo.
     
    15
    Chvíli poté zkoušel odvážnou střelu z nějakých dvaadvaceti metrů Éver Banega, jeho skákavý volej ale lapil pozorný Manolo Reina.
     
    16
    Mallorca zahrávala standardní situaci. Salva Sevilla poslal k malému vápnu nižší centr, nikdo ze spoluhráčů v červených dresech se ale do zakončení nedostal.
     
    17
    Lucas Ocampos zažehl trysky na pravém křídle, jeho ránu ale tečoval Fran Gámez na rohový kop.
     
    18
    Další souboj Ocampose s Gámezem, další rohový kop pro domácí.
     
    19
    Ani z něj ale favorit nikterak nezahrozil. Na první vážnější šanci, která by mohla skončit gólem, tak stále čekáme.
     
    20
    Lucas Ocampos nasadil krásné jesličky Alejandru Pozovi, jeho průnik ale končí balonem v zámezí. Domácí záložník reklamuje teč a chtěl roh, rozhodčí Vega ale nařizuje odkop od branky.
     
    21
    Seville se daří čím dál častěji držet balon. Aktuálně je v této statistice na 61 procentech.
     
    22
    Óliver Torres přihrával z levé strany před branku, balon ale k Lucasi Ocamposovi nedoputoval, neboť znovu výborně zasáhl Fran Gámez. Ten si dnes své obranné povinnosti plní do puntíku.
     
    24
    Óliveru Torresovi odskočil balon při snaze o jeho zpracování do zámezí. Zdálo se, že míč lehce tečoval Alejandro Pozo, vhazování je však přiřknuto Mallorce.
     
    25
    Mallorca je momentálně "zaparkována" ve vlastní šestnáctce, kde odvrací domácí centry z pravé strany. Ten poslední vyslal Óliver Torres, který je v posledních minutách hodně vidět.
     
    26
    Do zakončení si nabíhal Dani Rodríguez, přihrávka na jeho osobu ale byla z kategorie nepřesných.
     
    28
    Zdlouhavou kombinaci Sevilly utnul Aleksandar Sedlar, jenž přišlápl kolíky nárt Ólivera Torrese. Vše se zatím obešlo bez žluté karty.
     
    29
    Standardku Sevilly rozehrál centrem do šestnáctky Munir, následně ale zahrál Fernando rukou, a tak je pískáno.
     
    30
    Zadáci Mallorky se ocitli pod tlakem, napadání aktivních domácích hráčů museli řešit až zpětnou přihrávkou na gólmana Manola Reinu.
     
    31
    Čeká se na přerušení hry, po němž bude následovat tradiční pauza na osvěžení. Míč se v těchto chvílích stěhuje ze strany na stranu.
     
    32
    Z pravé strany nahrával na malé vápno Jesús Navas, jenž těžil ze skvělé přihrávky Lucase Ocampose. Následné zakončení Fernanda ale bravurně zlikvidoval u pravé tyče Manolo Reina! I v tomto případě ovšem platí, že by branka neplatila – tentokrát pro předchozí ofsajd.
     
    33
    Následuje již avizovaná přestávka, během níž si obě jedenáctky vyslechnou taktické pokyny svých trenérů. A také pochopitelně doplní tekutiny.
     
    35
    Hra může po dvou minutách pokračovat. Balon si staví na odkop od vlastní klece Manolo Reina.
     
    36
    Dani Rodríguez nasadil k odvážnému sprintu středem hřiště, na jehož konci našel na pravé straně vápna Anteho Budimira. Ten se ale ke střele nedostal, naopak po drobném kontaktu s Éverem Banegou padl k zemi a vysloužil si místo penalty žlutou kartu za simulování.
     
    38
    Již ale útočí opět Sevilla. Ta sbírá na polovině Mallorky velké množství krátkých přihrávek, skulinku v hostující defenzívě ale zatím hledá čtvrtý tým La Ligy marně.
     
    39
    Po Ocamposově centru se zkoumá video! Zdá se, že Alejandro Pozo zasáhl míč uvnitř šestnáctky rukou!
     
    40
    Je to tak! Rozhodčí zhlédnul záběry a nařizuje pokutový kop pro Sevillu! Domácí tak mají pět minut před pauzou obrovskou možnost otevřít skóre.
     
    41
    Sevilla právě vstřelila branku!
    Zodpovědnost vzal na sebe kanonýr LUCAS OCAMPOS, jenž umístil míč střelou po zemi k levé tyči. Manolo Reina se vrhnul na druhou stranu. Argentinec si tak ke včerejším šestadvacátým narozeninám nadělil dárek v podobě čtrnáctého letošního ligového gólu.
     
    43
    Momentálně se nehraje. Mallorca cítí křivdu, a tak musí sudí Vega krotit vášně na hostující střídačce.
     
    44
    Joan Jordán nakopl u postranní čáry do nohy Cucha Hernándeze a vykoledoval si v závěru poločasu žlutou kartu.
     
    45+1
    Úvodní dějství bude nastaveno o čtyři minuty.
     
    45+2
    Sergio Reguilón se pokoušel propasírovat do šestnáctky náběhovou přihrávku, obrana Mallorky ale dobře zasáhla.
     
    45+3
    Mallorka má v závěru poločasu k dispozici standardku. Očekávat lze dlouhý centr do vápna.
     
    45+4
    Bylo tomu tak. Pas Salvy Sevilly byl ovšem bleskově odvrácen do bezpečí.
     
    45+4
    Hra se rychle přesunula k protější brance, kde se po pádu v pokutovém území dožadoval další penalty Óliver Torres, jeho prosby ale vyslyšeny nebyly.
     
    45+5
    Po centru z levé strany hlavičkoval na zadní tyči Takefusa Kubo, pouze však do rukavic pozorného Jasína Bunúa. Sudí Vega se ještě radil s kolegou u videa, zda nepísknout penaltu pro Mallorcu, neboť se k zemi poroučel Cucho Hernández. Porada to ale byla krátká, nic dalšího už se v první půli nestane.
     
    45+5
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Sevilla vede po prvním poločase nad Mallorcou 1:0. Jediná branka padla z pokutového kopu, který po Pozově hraní rukou v pokutovém území proměnil přízemní střelou k levé tyči Lucas Ocampos. Domácí měli i další možnosti, ze hry ale na brankáře Manola Reinu nevyzráli. Ve dvou největších příležitostech by navíc góly stejně neplatily – jednou přišlo zakončení po přihrávce ze zámezí, podruhé byl opožděně odpískán ofsajd.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 23:07.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Sevilla vstoupila do druhé půle velmi aktivně. Střela Lucase Ocampose byla zablokována, Óliver Torres následně pálil vysoko nad branku.
     
    47
    Ani jeden z trenérů neudělal během poločasové přestávky změnu v sestavě. Dá se ale předpokládat, že na první střídání nebudeme čekat příliš dlouho.
     
    48
    Průnik Cucha Hernándeze narušil dloubnutím rukou Lucas Ocampos. Rozhodčí fouká do píšťalky, standardka pro Mallorcu.
     
    49
    Salva Sevilla poslal na malé vápno parádní centr, po němž musel odvracet balon na rohový kop Jules Koundé. Teď spadl Bunúovi ze srdce pořádný balvan.
     
    50
    Hosté rozehráli roh nakrátko, po chvíli ovšem přišel centr na penaltový puntík, po němž hlavičkoval zády k brance do levého horního růžku Cucho Hernández. Jasín Bunú se ale zaskvěl parádním zákrokem a vyškrábl konečky prstů míč na další roh.
     
    52
    Rohový kop se kopal také na druhé straně, Sevilla z něj ale nikterak nezahrozila.
     
    53
    Fran Gámez zajel ve skluzu kopačkou do Lucase Ocampose, který se nezvedá ze země. Je z toho žlutá karta a velká nepříjemnost pro Sevillu.
     
    54
    Argentinský "snajpr" už je v péči lékařů. Vypadá to, že bude muset střídat.
     
    55
    Uvidíme. Autor zatím jediné dnešní branky odkulhal za postranní čáru, Sevilla bude hrát chvíli v deseti.
     
    56
    Joan Jordán oslovil prudkou přihrávkou na pravé straně Jesúse Navase, jenž odcentroval skoro z nulového úhlu. Balon ale doskákal jen do rukavic Manola Reiny.
     
    57
    Rychlá akce Sevilly, do které se zapojil i navrátivší Lucas Ocampos. Na poslední chvíli ale zasáhla obrana Mallorky.
     
    59
    Jesús Navas je nyní na pravé straně hřiště hodně vidět. Rovněž další z jeho přihrávek ale byla zablokována. Mallorca dobře brání, k bodovému zisku ale bude potřebovat i útočit. Je před námi zajímavá poslední půlhodina.
     
    60
    Takefusa Kubo potáhl balon po pravé straně a před hranicí šestnáctky přihrával pod sebe na Salvu Sevillu. Ten si nachystal míč na pravačku, přízemní ránu ale poslal hodně vedle levé tyče.
     
    61
    Lucas Ocampos se na pravé straně velkého vápna zbavil zasekávačkou Frana Gámeze, následná technická střela levačkou na vzdálenější tyč mu ale vůbec nesedla.
     
    62
    Statistika držení míče vyznívá jednoznačně ve prospěch favorizované Sevilly. Ta dosud hrála s merunou na kopačkách v 63 procentech herního času.
     
    63
    Střídání v týmu Sevilla FC: ze hřiště odchází Óliver Torres, přichází Júsuf Nasjrí.
     
    65
    Iddrisu Baba Mohammed viděl na pravém křídle úplně volného Takefusu Kuba, jeho přihrávka byla ale až příliš prudká, a tak skončila k nevoli japonského reprezentanta v zámezí.
     
    65
    Střídání v týmu RCD Mallorca: ze hřiště odchází Iddrisu Baba Mohammed, přichází Lago Junior.
     
    66
    Jasín Bunú, jenž dnes nahradil mezi tyčemi zraněného Tomáše Vaclíka, otálel s rozehrávkou. Rozhodčímu došla trpělivost a uděluje další žlutou kartu.
     
    68
    V krátkém sledu dvojice autových vhazování poblíž půlící čáry. Nejprve rozehrávala Sevilla, o pár vteřin později si stejnou herní situaci vyzkoušeli hosté.
     
    69
    Nově příchozí Lago Junior se neuvedl zrovna ideálně. Jeho snaha o přenesení hry na pravé křídlo skončila katastrofálním pasem daleko do zámezí.
     
    70
    Střídání v týmu Sevilla FC: ze hřiště odchází Munir, přichází Suso.
     
    70
    Střídání v týmu Sevilla FC: ze hřiště odchází Joan Jordán, přichází Nemanja Gudelj.
     
    71
    Ze střední vzdálenosti zkusil odvážnou bombu Éver Banega. Manolo Reina vyškrábl jeho pokus nad horní tyč.
     
    72
    Střídání v týmu RCD Mallorca: ze hřiště odchází Fran Gámez, přichází Abdón Prats.
     
    72
    Střídání v týmu RCD Mallorca: ze hřiště odchází Cucho Hernández, přichází Aleksandar Trajkovski.
     
    73
    Střídající Aleksandar Trajkovski rozehrál hostující roh centrem na přední tyč z levé strany, zde se ale stal míč kořistí fotbalistů domácího celku.
     
    74
    Mallorca, jež hraje v La Lize o záchranu, drží s velkým favoritem krok. Sevilla sice o gól vede, vše je ale otevřené. Hosté si směrem dopředu počínají odvážně.
     
    75
    Také ve druhém poločase dostávají aktéři zápasu možnost osvěžit se u střídaček. Ve 28 stupních to jistě přijde vhod.
     
    77
    Tekutiny doplněny, taktické pokyny rozdány. Hra může pokračovat.
     
    79
    Mallorca se vlastní nepřesností připravila o balon na polovině soupeře. Sevilla bude vhazovat.
     
    80
    Do odraženého míče se z nějakých osmadvaceti metrů opřel Salva Sevilla, branku Jasína Bunúa ale přestřelil.
     
    82
    Střídání v týmu Sevilla FC: ze hřiště odchází Lucas Ocampos, přichází Luuk de Jong.
     
    82
    Střídání v týmu Sevilla FC: ze hřiště odchází Éver Banega, přichází Franco Vázquez.
     
    83
    Júsuf Nasjrí podrazil skluzem Alejandra Poza a rozšiřuje řady karetních hříšníků.
     
    84
    Sevilla právě vstřelila branku!
    Vzápětí už se ale zapisuje JÚSUF NASJRÍ do lichotivější statistiky, a sice té gólové! Alejandro Pozo podskočil dlouhý výkop Jasína Bunúa, a tak se dostal k míči právě marocký útočník, jenž obloučkem z voleje zaskočil i vyběhnuvšího Manola Reinu.
     
    86
    Střídání v týmu RCD Mallorca: ze hřiště odchází Salva Sevilla, přichází Josep Señé.
     
    87
    Střídání v týmu RCD Mallorca: ze hřiště odchází Takefusa Kubo, přichází Pablo Chavarría.
     
    88
    Sevilla je velmi blízko třem bodům. Mallorca se sice ještě snaží a operuje s balonem na útočné polovině, čas se ale hostům rychle krátí.
     
    89
    Nyní má navíc nějaké zdravotní problémy Sergio Reguilón, a tak je hra přerušena. Oba týmy již mají kompletně vystřídáno.
     
    90
    Domácí bek musí být ošetřen za postranní čárou. Sevilla si tak znovu vyzkouší hru v deseti.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí Vega nastaví druhý poločas o sedm minut!
     
    90+1
    Antonio Raíllo přistrčil v pokutovém území zezadu Júsufa Nasjrího, jenž se poroučel k zemi. Druhá penalta se ale nepíská.
     
    90+2
    Diego Carlos ubránil na pravé straně hřiště tělem prudkou přihrávku, která se tak dokutálela až do zámezí. Rozehrávat bude Jasín Bunú.
     
    90+3
    Střílený centr Laga Juniora byl zblokován k Antemu Budimirovi, jenž hlavičkoval nad branku.
     
    90+5
    Sevilla už se nikam nežene. Domácí fotbalisté nyní zbrzdili hru a vrátili balon dozadu, kde pohodlně spoří čas. Tři body už jim nikdo nevezme.
     
    90+6
    Zápas už se skutečně pouze dohrává. Aktéři se pohybují poblíž středového kruhu a čeká se na závěrečný hvizd.
     
    90+7
    Aleksandar Trajkovski ještě zkusil překvapivou štiplavou dělovku z větší vzdálenosti, kterou musel vyrážet Jasín Bunú.
     
    90+8
    Konec zápasu.
     
    Fotbalisté Sevilly vítězí počtvrté v řadě a definitivně si zajišťují účast v základní skupině Ligy mistrů, jelikož mají dvě kola před koncem na čtvrté pozici před pátým Villarrealem již devítibodový náskok. Favorita poslal v souboji s Mallorcou do vedení Ocampos, jenž proměnil na konci prvního poločasu pokutový kop. Gólovou pojistku pak přidal v 84. minutě střídající Nasjrí, jenž využil dlouhého výkopu gólmana Bunúa i zaváhání bránícího Poza. Sevilla si tak do tabulky La Ligy připisuje zasloužené tři body. Mallorca se za svůj výkon rozhodně nemusí stydět, domů ale odjíždí s prázdnou.
     
    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 4:4. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 14:7.
     
    Sevilla, která neprohrála už třináct kol v řadě, se bodově dotáhla na třetí Atlético Madrid, s nímž svede v závěru soutěže souboj o konečnou "bronzovou" pozici. Mallorca naopak klesla po výhře Leganésu na předposlední příčku a značně si zkomplikovala cestu za záchranou.
     
    Už 16. července se Sevilla představí na stadionu Realu Sociedad. Mallorca bude ve stejný den hostit Granadu.
     
    Nyní už je to ale vše. Děkujeme za pozornost, dobrou noc. (00:08:20)

    Filip Lefenda

    Branky: 41. Ocampos (pen.), 84. Nasjrí (Bunú)

    Karty:   44. Jordán (SEV), 66. Bunú (SEV), 83. Nasjrí (SEV) – 36. Budimir (MLR), 53. Gámez (MLR)


    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 4:4. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 14:7.
    Sevilla FC: Bunú – Reguilón, Diego Carlos, Koundé, Navas – Fernando – Ó. Torres (63. Nasjrí), Banega (82. F. Vázquez), Jordán (70. Gudelj) – Ocampos (82. L. de Jong), Munir (70. Suso).
    Náhradníci: Díaz, Pastor – L. de Jong, Nasjrí, Suso, Sergi Gómez, Gudelj, Lara, Rony Lopes, Genaro, F. Vázquez, Corchia.

    RCD Mallorca: Reina (C) – Pozo, Raíllo, Sedlar, Gámez (72. Prats) – Kubo (87. Chavarría), Sevilla (86. Señé), Baba Mohammed (65. Lago Junior), Rodríguez – Cucho Hernández (72. Trajkovski), Budimir.
    Náhradníci: Parera – Campos, Febas, Chavarría, Lago Junior, Prats, Romero, Salibur, Señé, Trajkovski, Valjent, Obrador.

    Rozhodčí: A. Vega – A. Hernández, J. Nicolás
    bahis siteleri