Kasımpaşa – Rizespor 2:0 (kon.) | Kayserispor – Gaziantep 1:1 (kon.) | Denizlispor – Trabzonspor 2:1 (kon.)
Konyaspor – Başakşehir 4:3 (kon.) | Yeni Malatyaspor – Besiktas 0:1 (kon.)
konec
Yeni Malatyaspor
0:1 (0:0)
Besiktas Istanbul
Pondělí 13.07.2020, 20:00 • Yeni Malatya Stadyumu, Malatya • Turecká Superliga • 32. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To už je ode mne pro dnešek vše, děkuji za pozornost a přeji poklidný zbytek večera. (22:02:14)
     
    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 2:3. Střely mimo: 5:2. Rohy: 3:6. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 13:14.
     
    Dnešní až překvapivě vyrovnaný zápas nám nakonec přinesl jedinou branku, kterou z pokutového kopu vsítil Caner Erkin, který se tak postaral o plný bodový zisk pro hosty. Malatyaspor se totiž poté marně tlačil za vyrovnáním, protože si nevytvořil žádnou větší gólovou šanci. I kvůli tomu se tak Yeni musí dvě kola před koncem stále strachovat o udržení. Naopak Besiktas si už zajišťuje v účast předkole Evropské ligy.
     
    90+7
    Konec zápasu.
     
    90+6
    Güven Yalcın při napadání sice fauluje, ale asi mu to moc nevadí. Domácí totiž už mají minimum času a ani pomalu nestíhají následnou rozehrávku.
     
    90+5
    Besiktas pořád míče víceméně jenom odkopává, což se mu ale vyplácí. Návraty do útoku totiž stojí domácí fotbalisty neskutečně moc času.
     
    90+3
    Hosté po vyhraném hlavičkovém souboji raději odkopávají míč na útočnou polovinu, kde Malatyaspor rychle rozehrává a moc dobře si uvědomuje, že už moc času nemá.
     
    90+2
    Střídání v týmu Besiktas Istanbul: ze hřiště odchází Abdoulay Diaby, přichází Enzo Pablo Roco.
     
    90+1
    Nastavuje se šest minut.
     
    90
    Istanbul pořád drží míč daleko od své brány a míří za nejtěsnějším možným vítězstvím. Pořád ale ještě musí přežít nastavený čas.
     
    88
    Moryké Fofana si při souboji nevěděl rady, což vyústilo v jeho nedovolený zákrok, po kterém si tak hosté zase mohou oddechnout od bránění.
     
    87
    Yeni nyní pro změnu získává i rohový kop, ze kterého ale přichází jen přetažený centr, po kterém se Besiktas bez problémů osvobozuje.
     
    86
    Ahmed Ildiz z přímého kopu rovnou zakončoval, ale trefil se jen do vyskakující zdi, kde možná jeden z hráčů hrál rukou, ale ve hře se každopádně pokračuje.
     
    85
    Žlutou kartu dostává Víctor Ruiz (Besiktas Istanbul).
     
    84
    Střídání v týmu Besiktas Istanbul: ze hřiště odchází Georges-Kévin NKoudou, přichází Kartal Yılmaz.
     
    83
    Istanbul se už jenom brání, ale to zatím zvládá bez problémů. Ersin Destanoglu sice opět zasahuje, ale nic složitého to pro něj nebylo.
     
    82
    Ersin Destanoglu si dobře všiml centru Gökhana Töreho, který tak neomylně lapil a zastavil tak další útočné snažení soupeře.
     
    81
    Moryké Fofana rozehrává aut co nejrychleji, ale ne zrovna nejpřesněji. Naštěstí pro něj protihráč zakopl míč jen za pomezní čáru.
     
    80
    Žlutou kartu dostává Georges-Kévin NKoudou (Besiktas Istanbul).
     
    80
    Vstupujeme do poslední desetiminutovky, která nám asi slibuje nejlepší podívanou. Zápas se totiž každým okamžitě přiostřuje, i Malatyaspor stále klidně věří i ve výhru.
     
    79
    Střídání v týmu Yeni Malatyaspor: ze hřiště odchází Umut Bulut, přichází Moryké Fofana.
     
    79
    Střídání v týmu Yeni Malatyaspor: ze hřiště odchází Murat Yıldırım, přichází Youssouf Ndayishimiye.
     
    78
    Ersin Destanoglu si dává s odkopem trochu na čas, což je naprosto logické. Hlavní rozhodčí mu ale každopádně signalizuje, aby si trochu pohnul, jinak by nejspíš viděl žlutou kartu.
     
    76
    Domácí se už opravdu začíná krátit čas, ale žádná pořádné šance pořád nepřichází. Güven Yalcın nyní navíc donutil Ahmeda Ildize k dalšímu faulu.
     
    75
    Hosté chtějí vedení udržet za každou cenu. Abdoulay Diaby si tak při souboji raději pomohl nevynuceným faulem, aby neriskoval nějakou nebezpečnou protiakci.
     
    74
    Besiktas se po dlouhé době dostalo dopředu, kde zase zkusila štěstí při rohu, ale domácí tentokrát zvládli bránění standardky soupeře na jedničku.
     
    73
    Střídání v týmu Yeni Malatyaspor: ze hřiště odchází Afriyie Acquah, přichází Ahmed Ildiz.
     
    72
    Centr sice našel toho správného hráče a dokonce přišlo i zakončení, ale to zaprvé šlo jen nad bránu, zadruhé bylo z ofsajdového postavení.
     
    71
    Tyler Boyd si při zpracování vysokého vzdušného míče pomohl rukou, což on sám popírá, ale i na televizních kamerách to bylo dobře viditelné. Domácí tak rozehrají přímý kop.
     
    70
    Yeni už má jenom dvacet minut, přičemž další útok se mu vůbec nepovedl, takže od své klece rozehrává Ersin Destanoglu.
     
    69
    Následuje poslední cooling break zápasu, kdy si oba týmy budou moci udělit poslední taktické pokyny. Výrazně složitější to mají logicky domácí fotbalisté.
     
    67
    Domácí aut mířil až do pokutového území, ale míč tam nedoletěl bez přerušení, jelikož domácí hráč při rozehrávce přešlápl, takže míč jde k Besiktasi.
     
    66
    Ersin Destanoglu musí po opravdu dlouhé době zpozornět. Nebezpečně se točící střílený centr jen tak tak srazil pravou rukou na roh.
     
    65
    Hra se teď jakoby přetočila. Většinu času totiž drží míč Malatyaspor, ale ten stále nemůže bránu soupeře nějak výrazně ohrozit.
     
    64
    Střídající Vidar Kjartansson chtěl být domácím hrdinou, takže vypálil z opravdu velké dálky, ale bylo to úplně zbytečné, jelikož mířil několik metrů nad horní tyč.
     
    63
    Tyler Boyd při souboji upadl, přičemž se dost nepříjemně praštil do hlavy. Snad z toho nebude nic vážnějšího.
     
    62
    Yeni směrem dopředu stále nic neriskuje. Od 60. minuty má však stále míč pod kontrolou a opatrně hledá cestu do útoku.
     
    60
    Domácí už mají jen třicet minut na vstřelení vyrovnávacího gólu, což je ale pořád docela dost, jelikož jsou nyní mnohem útočně aktivnější.
     
    59
    Zápas se už začíná trochu přiostřovat. Malatyaspor se totiž snaží o vyrovnání všemi možnými prostředky, kvůli čemuž hraje docela tvrdě, ale zatím mu to je k ničemu.
     
    58
    Střídání v týmu Yeni Malatyaspor: ze hřiště odchází Mitchell Donald, přichází Rémi Walter.
     
    58
    Střídání v týmu Yeni Malatyaspor: ze hřiště odchází Robin Yalçın, přichází Vidar Kjartansson.
     
    56
    Yeni mohlo docela rychle odpověď. Issam Chebake totiž dostal dost přesný centr přímo nad hlavu, ale zakončení se mu vůbec nepovedlo, protože skončilo jen mimo tři tyče.
     
    54
    Hostům jednobrankové vedení nestačí a tak se zkouší prosadit podruhé. Po rohovém kopu zakončoval hlavou Gökhan Gönül, ale ten mířil jen těsně vedle brány!
    52. Caner ERKIN - 0:1
     
    52
    Besiktas Istanbul právě vstřelil branku!
    Hosté se přece jen dostávají do vedení, i když otazník zůstává nad tím, jestli to bylo zasloužené! Každopádně CANER ERKIN penaltu proměnil bez problémů, jelikož zakončoval do míst, kam nešel gólman Fabien Farnolle.
    51. Penaltová situace
     
    51
    Domácí mají pořádný problém! Fabien Farnolle šel proti centru, ale místo toho trefil do hlavy Gökhana Gönüla, což znamená pokutový kop!
     
    50
    Penalta pro Besiktas!
     
    50
    Hra se hned zpočátku druhého poločasu pořádně kouskuje. Nyní se tak dvě minuty nehraje, hlavní sudí si totiž kontroluje na videu situaci, která se udála v pokutovém území.
     
    48
    Issam Chebake si nějakou chvíli poležel na trávníku, vyžádal si i ošetření. Vzápětí odchází za postranní čáru, kde se asi zdrží, ale v zápase bude pokračovat.
     
    47
    Besiktas nastupuje do druhé půle ve velkém tempu. Už stihla získat rohový kop, ale domácí pořád úspěšně střeží vzdušný prostor v pokutovém území.
     
    46
    Střídání v týmu Besiktas Istanbul: ze hřiště odchází Jeremain Lens, přichází Güven Yalcın.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První půle nám toho moc nenabídla. Sledujeme totiž velmi opatrný fotbal, ani jeden z týmů nechce vyrobit fatální chybu, díky které by se soupeř dostal do vedení. Aktivnější je však rozhodně Besiktas, i když paradoxně si vytvořil větší šance outsider z Malatyasporu. Uvidíme, jestli se konečně dočkáme nějaké trefy ve druhém poločase.
     
    Druhý poločas začne přibližně ve 21:04.
     
    45+4
    První poločas skončil.
     
    45+3
    V nastavení je pro změnu aktivnější Malatyaspor, který se už ale dopředu také moc nežene. Směrem dopředu už kombinuje víceméně jen z principu.
     
    45+2
    Jeremain Lens dost zbytečně fauluje, z průběhu zápasu je očividně trochu frustrovaný, ale pořád má dost času, aby s výsledkem něco udělal.
     
    45+1
    Nastavují se tři minuty.
     
    45
    V poslední minutě první půle se hosté nikam neženou. Dopředu ještě jdou opatrně přes pravou stranu, ale míč zase stejně končí jen u brankáře.
    43. Z dobré příležitosti nakonec nic není
     
    43
    Díky dobrému bránění se ještě domácí fotbalisté chopili míče a míří dopředu! Následně se dokonce dostali do velké příležitosti, kdy se jeden z domácích dostal až před brankáře, ale vše řešil přihrávkou na Murata Yıldırıma, který však končí na trávníků. Řeší se možný nedovolený zákrok, ale po kontrole u videu se o penaltu nejednalo!
     
    42
    Hosté se pořád bezhlavě snaží o skórování, ale vypadá to, že v první půli to prostě nestihnout. Malatyaspor totiž velmi dobře hlídá volný prostor.
     
    40
    Domácí brankář už zase rozehrává a samozřejmě nikam nespěchá. Domácí jsou totiž za bezbrankový stav rádi a určitě se ho pokusí udržet.
     
    39
    Fabien Farnolle musel pořádně ukázat své dovednosti proti dalekonosné dělovce, která vypadala hodně nebezpečně, ale domácí brankář úspěšně zasáhl. Tlak Besiktase se následně stupňoval, ale další střela už nepřišla.
     
    38
    Jeremain Lens nakonec odcentroval téměř od rohového praporku, ale domácí mají prostor před vlastní bránou velmi dobře pokrytý, takže z toho zase nic nebylo.
     
    37
    Istanbul nechce v závěru poločasu vyrobit žádnou chybu, takže sází zejména na přesnost. Dopředu tedy vůbec nespěchá a klidně si dlouhou chvíli přihrává.
     
    35
    Malatyaspor se zkouší prosadit pomocí dlouhého nákopu za obranu, který pořádně vystrašil Ersina Destanoglu, který dokonce musel vybíhat ze svého vápna míč hlavičkovat do bezpečí.
     
    34
    Oba týmy se pořád suverénně brání a docela špatně útočí. Aktivnější je tedy favorizovaný Istanbul, který chce rozhodně z dnešního utkání vytěžit víc než bod.
     
    33
    Besiktas pořád nikam nespěchá, i když do vedení by se chtěla dostat nejlépe v první půli, ale moc času už nezbývá.
     
    32
    Yeni získává aut na útočné polovině, kde sice hraje pod velkým tlakem, ale stejně se dostává do pokutového území. Gökhan Töre však tentokrát přihrává jen nepřesně.
     
    30
    Abdoulay Diaby si dobře našel prostor na levé straně, který využil k uvolnění Canera Erkina, který opět centruje. Tentokrát mířil na bližší tyč, kde bylo opravdu rušno, což znamená rohový kop.
     
    29
    Dlouhý hlavičkový souboj, do kterého se zapojili snad čtyři hráči, nakonec ovládli hosté, vzápětí si navíc pro faul došel Necip Uysal.
     
    28
    Jeremain Lens byl při napadání až moc důrazný, protihráče tak nakonec fauloval a ještě může být rád, že neviděl žlutou kartu.
     
    27
    Besiktas získává další přímý kop, který ale tentokrát rozehrává rychle a nakrátko. Po dalším průniku do vápna pak zase zasahuje Fabien Farnolle, který dobře odhaduje, kdy má vybíhat.
     
    26
    Ve hře můžeme konečně pokračovat. Karím Háfiz vhazuje z levé postranní čáry, ale zase to není moc přesné.
     
    24
    Na programu je tradiční cooling break, aby se hráči mohli občerstvit a načerpat nové síly.
     
    23
    Caner Erkin však zase míří jen do náruče brankáře Malatyasporu, který okamžitě vybízí své spoluhráče k protiútoku.
     
    22
    Domácí hráč si přiřítil do souboje v opravdu velké rychlosti a navíc ve skluzu, takže možná i trochu nechtěně fauloval. Nic to ale nemění na tom, že Besiktas rozehrává přímý kop.
     
    20
    Besiktas se stále snaží najít cestu přes pravou stranu hřiště, kde ale nakonec soupeři odevzdává jen aut, po kterém je ale stejně zpátky u balónu.
     
    19
    Fabien Farnolle posílá míč až na útočnou polovinu svého týmu, kde však končí jen u soupeřících hráčů, kteří tak mohou zakládat další útočnou akci.
     
    18
    Hosté kombinují na středu hrací plochy a tentokrát sází na přesnost a trpělivost. Vzápětí však stejně zrychlují hru přihrávkou do běhu, která ale končí jen v rukavicích gólmana.
     
    17
    Georges-Kévin NKoudou po zisku míče spěchal do samostatného úniku, ale do toho se dostal jen za pomoci faulu na Artura Minu, který tak zabránil nejhoršímu možnému scénaři.
     
    15
    Malatyaspor bránění stále zvládá na jedničku, ale směrem dopředu je to naprosto beznadějné. Ani Besiktasi se v útoku moc nedaří, většinu času se ale aspoň drží na útočné půlce.
     
    14
    Fabien Farnolle jistě kryje přihrávku do malého vápna, tento prostor by si měl gólman vždy pohlídat. To se mu tentokrát povedlo, po krátkém oddechnutí tak rozehrává.
     
    13
    Gökhan Töre se zasloužil o další gólovou příležitost! Míč z pravé strany poslal před bránu, kde byl v dobré střelecké pozici jeden z jeho spoluhráčů, ale bránu jenom přestřelil!
     
    12
    Gökhan Töre měl prostor na pravé straně pokutového území, odkud si míč navedl na levačku a vypálil. Jeho střela ale končí jen vedle pravé tyče.
     
    11
    Na obou stranách pořád pozorujeme řadu nepřesností. Nyní na to doplatili hosté, kteří se kvůli tomu lacině připravili o možnost útoku.
     
    10
    V první desetiminutovce se toho moc nestalo. Besiktas zatím potvrzuje roli favorita, ale k ničemu extra nebezpečnému se zatím nedostal.
     
    9
    Domácí se konečně dostali k soupeřící šestnáctce, jenže tam Besiktas dobře zahustila prostor, načež se zmocnila míče, takže to k ničemu nebylo.
     
    8
    Pořád se hraje hlavně na polovině domácího celku, který se už delší době pokouší o úspěšnou rozehrávku, ale pořád marně. S míčem tak stále nebyl ani na útočné polovině.
     
    7
    Fabien Farnolle se zase zapojuje do hry, i když tentokrát klidně chytá nepřesný pas soupeře. Nic závažného tak pořád řešit nemusel.
     
    5
    Malatyaspor má snad poprvé míč pevně pod kontrolou a chce si ho alespoň chvíli udržet. Musí být však hodně obezřetný, protože soupeř aktivně napadá.
     
    4
    Jeden z hostujících hráčů byl při napadání moc tvrdý, takže se dopustil nedovoleného zákroku, ze který se soupeři ihned omlouvá.
     
    3
    Favorizovaný tým zatím jednoznačně dominuje. Jenže se mu vzápětí nepovedlo přenesení hry, kvůli čemuž může rozehrávat Fabien Farnolle.
     
    2
    Besiktas v útoku ještě pokračovala, což vyústilo v první standardní situaci. Po centru Canera Erkina sice následuje zakončení, ale to je hodně nepřesné.
     
    1
    Hosté se po úvodním výkopu ihned tlačili dopředu. Tyler Boyd se s míčem dokonce dostal až do šestnáctky, ale pod tlakem už nestačil zakončit.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Yeni Malatyaspor: Farnolle – Chebake, A. Mina, Hadebe, Háfiz – Yalçın, Acquah – Töre, Donald, M. Yıldırım – Bulut.
    Náhradníci: Damlu – Güveli, Ndayishimiye, Aytaç, Walter, Kaş, Kjartansson, Fofana, Akbaş, Ildiz.

    Besiktas Istanbul: Destanoglu – Gönül, D. Vida, V. Ruiz, Erkin – Lens, Alnaní, Uysal, NKoudou – Diaby, Boyd.
    Náhradníci: Yuvakuran – Kalafat, R. Yilmaz, Kaya, Yalcın, K. Yılmaz, Roco.

    Rozhodčí: Aydınus – Taşçıoğlu, Bayık.
     
    Besiktas Istanbul
    Besiktas jako každý rok směřuje k účasti v Evropě, avšak jen v Evropské lize. Istanbulu totiž patří čtvrté místo, přičemž ale ještě o něj rozhodně bude muset zabojovat, jelikož se na něj dotahuje Galatasaray, Alanyaspor a Fenerbahce. Dnešním hostům se alespoň v poslední době poměrně daří, i když také měli nějaký výpadky. Z posledních pěti zápasů totiž vyhráli tři, ale zbývající duely nezvládli. Jednou nestačili právě na Alanyaspor a podruhé dost senzačně padli s šestnáctým Kayserisporem. Besiktas si tak chce dnes zase trochu vylepšit formu, i když týmy ze spodku ligy mu dělají problémy, tak uvidíme, jak to dnes dopadne.

    Poslední tři utkání
    Besiktas vs. Kasimpasa – 3:2
    Kayserispor vs. Besiktas – 3:1
    Besiktas vs. Konyaspor – 3:0
     
    Yeni Malatyaspor
    Malatyaspor konečně zlomil dlouho šňůru bez výhry, díky čemuž se vzdaluje sestupovému pásmu, ale ne o moc. Yeni sice po svém prvním vítězství po dlouhé době zase padlo s Fenerbahce, ale následně si připsalo bod s Genclerbirligi a poté dokonce porazilo třetí Sivasspor, což jsou neskutečně cenné tři body. Díky tomu se dnešní domácí vyhoupli až na třináctou příčku, ale paradoxem je, že od prvního sestupového místa je dělí pouhý bod, závěr tabulky je tak neskutečně vyrovnaný. Malatyaspor tak dnes může překvapit další tým z horní poloviny tabulky, proti Besiktasi by však bral i bod všemi deseti.

    Poslední tři utkání
    Sivasspor vs. Malatyaspor – 0:1
    Malatyaspor vs. Genclerbirligi – 0:0
    Fenerbahce vs. Malatyaspor – 3:2
     
    Zdravím všechny fanoušky turecké kopané! Superliga už pomalu směřuje do finiše, dnes se odehrají zbývající duely 32. kola. V jednom z nich na sebe narazí Malatyaspor a Besiktas. Tímto jste k utkání srdečně zváni a přeji příjemnou počtenou.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.

    Lukáš Mihal

    Branky: 52. Erkin (pen.)

    Karty:   80. NKoudou (BES), 85. V. Ruiz (BES)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 2:3. Střely mimo: 5:2. Rohy: 3:6. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 13:14.
    Yeni Malatyaspor: Farnolle – Chebake, A. Mina, Hadebe, Háfiz – Yalçın (58. Kjartansson), Acquah (73. Ildiz) – Töre, Donald (58. Walter), M. Yıldırım (79. Ndayishimiye) – Bulut (79. Fofana).
    Náhradníci: Damlu – Güveli, Ndayishimiye, Aytaç, Walter, Kaş, Kjartansson, Fofana, Akbaş, Ildiz.

    Besiktas Istanbul: Destanoglu – Gönül, D. Vida, V. Ruiz, Erkin – Lens (46. Yalcın), Alnaní, Uysal, NKoudou (84. K. Yılmaz) – Diaby (90+2. Roco), Boyd.
    Náhradníci: Yuvakuran – Kalafat, R. Yilmaz, Kaya, Yalcın, K. Yılmaz, Roco.

    Rozhodčí: Aydınus – Taşçıoğlu, Bayık
    bahis siteleri