Washington – Carolina 3:2 (kon.) | Chicago – St. Louis 4:0 (kon.) | NY Rangers – NY Islanders 1:2 (kon.)
Winnipeg – Vancouver 4:1 (kon.) | Dallas – Nashville 0:2 (kon.)
konec
Dallas Stars
0:2 (0:1, 0:1, 0:0)
Nashville Predators
Čtvrtek 30.07.2020, 22:00 • Rogers Place, Edmonton • Příprava NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To už je ode mne pro tuto chvíli vše. Děkuji za pozornost a přeji příjemný zbytek hokejové noci. (00:32:06)
     
    Československá stopa v utkání
    Radek Faksa (DAL) 0+0, 0 střel, čas na ledě 12:58
     
    Dnešní zápas je u konce. Dallas i přes svůj velký tlak nakonec nenašel recept na ani jednoho finského brankáře Nashvillu, kteří si tak připisují dělené čisté konto. Naopak Predators byli zpočátku velice efektivní, protože skórovali rovnou z jedné ze svých dřívějších šancí. V průběhu zápasu navíc dokázali vedení navýšit a pak už se soustředili jen na bránění, které jim dnes opravdu šlo. Stars tak aspoň vědí, na čem musí do začátku play off pracovat: rozhodně musí zvýšit efektivitu střelby a také by mohli zapracovat nad přechodem středního pásma. Ani ze strany Nashvillu to rozhodně nebylo bezchybné, ale rozhodně dnes podal dostatečné výkon k tomu, aby si připsal snadnou výhru.
     
    Konec zápasu.
     
    59:34
    Dallas to ještě zkouší s šesti bruslaři. Miro Heiskanen sice pálí opravdu tvrdě, ale stejně míří jen do rukavice svého krajana.
     
    59:18
    Oddechový čas pro domácí.
     
    59:18
    Joe Pavelski docela překvapivě zakončil téměř z nulového úhlu, což Pekka Rinne viditelně nečekal, ale i přesto si zase dokázal poradit.
     
    58:20
    Predators postavili na vlastní modré čáře neviditelnou pevnou zeď, přes kterou se Stars nemohou dostat, i když se snaží sebevíc.
     
    57:55
    Jamie Benn se zkoušel prostrčit puk mezi nohy protihráče, ale to se mu nepovedlo. Dallas se tak pořád musí dostávat ze svého pásma.
     
    57:21
    Anton Chudobin dobře vyjel proti nahozenému kotouči, ale jeho spoluhráči už moc času nemají. Nejspíš už jsou tak smířeni s porážkou.
     
    56:46
    Nashville mohl opět rozhodnout, protože mířil do přečíslení, které však Craig Smith pokazil moc prudkou přihrávkou, na kterou Nick Bonino nedosáhl.
     
    56:17
    Roope Hintz se sám postaral o přechod středního pásma a následně i vypálil. Puk však poskakoval, kvůli čemuž skončil vysoko nad horní tyčkou branky.
     
    55:27
    Kyle Turris se i nadále aktivně angažuje ve hře a u mantinelu dotírá na soupeře, který se snaží o nějakou gólovou přihrávku.
     
    54:49
    Kyle Turris vyvezl puk do útočného pásma, kde mohl i něco zkusit vymyslet, ale místo toho jen nahodil za bránu. Čas navíc každopádně získal.
     
    54:14
    Po dalším vhazování se Predátoři rovnou osvobozuje vyhozením, po kterém se však Dallas rychle vrací dobře, kde zase začíná kroužit u hrazení.
     
    53:53
    Pekka Rinne zasahuje ihned po vhazování, potvrzuje tedy svou pozornost a jistě si kráčí za 100% úspěšností zákroků.
     
    53:33
    O kotouč se zase musí bojovat u mantinelu, kde ho nakonec získal Roope Hintz, který však ani nadvakrát nedokázal úspěšně přihrát na modrou čáru.
     
    52:58
    Dallas je konečně u kusu gumy a ihned míří dopředu pomocí nahození, ale to zachytili soupeřící hráči, kteří samozřejmě s rozehrávkou váhají.
     
    52:23
    Stars naprosto bez problémů ustáli početní nevýhodu, ale čas na vyrovnání se začíná opravdu krátit. Nashville navíc pořád drží puk pod kontrolou.
     
    51:48
    To se nedá tvrdit u Pekky Rinneho, který i při přesilovce musel tasit svou výstroj, aby pokryl soupeřící ránu.
     
    51:06
    Roman Josi nepřemýšlel o přihrávce, ale přímo nad zakončením, ke kterému se také dostal. Moc se mu však nepovedlo, Anton Chudobin dokonce nemusel zasahovat.
     
    50:27
    Predators mají velkou šanci na definitivní zajištění vítězství. O to se okamžitě pokoušel Matt Duchene, který hledal před bránou jednoho ze spoluhráčů, ale to se mu tentokrát nepovedlo.
     
    50:07
    Vyloučení v týmu Dallas Stars (John Klingberg – 2 min., nedovolené bránění).
     
    49:55
    Roope Hintz prokázal své reflexy a odražený puk si šikovně zpracoval bruslí, díky čemuž se dostal do útočného pásma, kde byl ale okamžitě zdvojen, takže nemohl zakončit.
     
    49:16
    Hvězdy každým okamžikem svírají svého soupeř víc a víc. Ten se teď konečně osvobozuje díky vyhození, ale od bránění si na moc dlouho neodpočine.
     
    48:39
    Brankář Nashvillu nebezpečnou ránu od modré moc neviděl, protože udělal jen reflexivní pohyb, ale měl štěstí, protože kotouč neletěl mezi jeho tři tyče.
     
    48:15
    Jason Dickinson se pod tlakem zmohl jen na slabé zakončení, které bez problémů schoval do své lapačky Pekka Rinne. Ten raději přerušil hru, takže následovat bude vhazování po jeho levici.
     
    47:42
    Už dlouho se hraje bez přerušení, což rozhodně více vyhovuje Nashvillu, protože se blíží konec třetí třetiny. Dallasu tak ubývá čas na vstřelení dvou branek.
     
    47:00
    Ryan Johansen se dlouho rozmýšlel s přihrávkou, kvůli čemuž si Stars dokázali rozebrat všechny protihráče ve své obranné třetině.
     
    46:30
    Domácí se konečně dostali do útočného pásma díky nahození, tam následně bojovali u mantinelu, ale souboj pro ně nedopadl vítězně.
     
    45:45
    Ke střele se však tentokrát nedostali a tak je kotouč v moci Dallasu, který čeká na vystřídání. Poté se zase žene do útoku.
     
    45:10
    Hvězdám se však zase nepovedl přechod přes střední pásmo, což ale neplatí o Predátorech, kteří začínají v útoku kombinovat.
     
    44:23
    Dallas si začíná uvědomovat, že situace už je pomalu kritická, takže se snaží střílet z každých pozic. Pekka Rinne je však i nadále stoprocentní.
     
    43:52
    Viktor Arvidsson se chce pokusit o zkompletování hattricku, kotouč rychle dostal do útočného pásma, kde o něj však následně jeden z jeho spoluhráčů lacině přišel.
     
    43:17
    Nashville bez problémů ubránil i další oslabení, takže je čím dál blíž vítězství. Zápas se už navíc pomalu začíná chýlit ke konci.
     
    42:37
    Pekka Rinne si připisuje první zákrok v třetině, a to když betonem vyrazil nebezpečnou ránu příklepem, kterou měl na svědomí Denis Gurjanov.
     
    42:08
    Roope Hintz byl v dobré střelecké pozici, ale místo zakončení si zvolil přihrávku na hlídaného spoluhráče, která nemohla projít.
     
    41:26
    Nick Bonino byl při bránění v dobré pozici, slabou přihrávku Alexandra Radulova tak dokázal vypíchnout do středního pásma.
     
    41:00
    Vyloučení v týmu Nashville Predators (Matt Duchene – 2 min., podrážení).
     
    40:24
    Filip Forsberg se elegantně prosmýkl skrz dva protihráče, následně v pádu našel Ryana Johansena, který si však na Antona Chudobina nepřišel.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Druhé dějství končí stejným výsledkem jako to první, tedy 1:0 ve prospěch Nashvillu. Ten drží dvoubrankové vedení zejména díky svým gólmanům, Juuse Saros podal opravdu kvalitní výkon a to samé se dá říci také o Pekku Rinnemu. Dalším rozdílovým hráčem je rozhodně také Viktor Arvidsson, který se postaral o oba góly. Dallas si každopádně už dokázal vytvořit nějaké šance, ale chybí tomu gól. Aspoň jeden by měl přijít v závěrečné periodě, jinak to bude opravdu neúspěšný první zápas po dlouhé pauze.
     
    Další třetina začne přibližně ve 23:57.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:24
    Dan Hamhuis už si stavěl puk k zakončení, ale na poslední chvíli mu ho jeden z bránících hráčů vypíchl. Jeho spoluhráči i přesto dokázali udržet útočné pásmo.
     
    38:45
    Stars míří dopředu pomocí nahození, což se málem povedlo, ale Predátoři na poslední chvíli puk opět získali a pro změnu se tlačí dopředu oni.
     
    38:26
    Na druhé straně musel Pekka Rinne zasahovat proti Mattiasu Janmarkovi, kterému se nepovedla střela podle představ, protože byla moc pomalá. Pro gólmana to tak byla snadná kořist.
     
    37:58
    Mattias Ekholm si zpracoval puk přímo na modré čáře, od ofsajdu tedy moc nechybělo. Následně okamžitě vypálil, ale Anton Chudobin potvrdil svou pozornost.
     
    37:23
    O kotouč se nyní musí bojovat za brankou Nashvillu, kde to nejprve zvládli lépe hráči v zeleném, ale kvůli špatné kombinaci zase ani nevystřelili.
     
    36:53
    Predators už začínají uklidňovat hru, minimálně do konce třetiny už rozhodně nechtějí inkasovat, takže s rozehrávkou nikam nespěchají.
     
    36:05
    Roope Hintz si výborně dokázal zpracovat skákající nahození, kotouč si následně prohodil pod hokejkou protihráče a zakončil švihem, ale ani tímto náročným pohybem si na Pekku Rinneho nepřišel.
     
    35:28
    Hra se nyní musela přerušit kvůli Viktoru Arvidssonovi, který po souboji zůstává ležet na ledové ploše. Po chvíli se zvedá, ale na střídačku nejspíš odjíždí v bolestech. Snad bude v pořádku.
     
    35:13
    Ihned po konce početní nevýhody navíc musí zpozornět Anton Chudobin, protože soupeř bojuje o puk v útočném pásmu a každou chvíli může střílet.
     
    34:42
    Po střele Mattiase Janmarka se hosté opět osvobozují a vypadá to, že i druhé oslabení zvládnou bez úhony.
     
    34:09
    Roman Josi napálil puk až za branku Antona Chudobina, kde ho sice protihráči rychle našli, ale stále jim ubíhá čas.
     
    33:36
    Následně se Predators dokonce osvobozují. Navíc také krouží v útočném pásmu, kde chtějí kus gumy co nejdéle udržet.
     
    33:03
    Denis Gurjanov byl v útočném pásmu mimo svou vytyčenou pozici, kvůli čemuž kotouč utekl až do středního pásma, takže Nashville získal pár cenných sekund.
     
    32:53
    Vyloučení v týmu Nashville Predators (Viktor Arvidsson – 2 min., podrážení).
     
    32:20
    Střídání brankářů jakoby Dallas povzbudilo, protože od té doby je jakoby dravější. I díky tomu se hraje hlavně v jeho útočném pásmu, kde se aktivnější pokouší o snížení.
     
    31:42
    A další výborný zákrok střídajícího finského brankáře! Ty Dellandrea pěknou žabičkou našel před bránou Justina Dowlinga, který okamžitě pálil, ale rychle se přesouvajícího Pekku Rinneho nepřekonal!
     
    31:11
    Pekka Rinne se ihned po svém příchodu na ledovou plochu musí činit, což zvládl na jedničku. Dobrým vyražením také získal puk pro své spoluhráče.
     
    30:32
    Střídání v týmu Dallas Stars: ze hřiště odchází Ben Bishop, přichází Anton Chudobin.
     
    30:32
    Střídání v týmu Nashville Predators: ze hřiště odchází Juuse Saros, přichází Pekka Rinne.
    28:52 Viktor ARVIDSSON - 0:2
     
    28:52
    Nashville právě vstřelil branku!
    Nashvillu se po delší době povedla akce, která díky šťastnému odrazu končí gólem! Vše započal Roman Josi, který výborně ukořistil puk a následně našel na útočné modré Filipa Forsberga, který se tak dostal do přečíslení s VIKTOREN ARVIDSSONEM, kterému předal kotouč. Ten ho chtěl na svého spoluhráče ještě vracet, ale místo toho se trefil do brusle Stephena Johnse, který puk nešťastně srazil přesně mezi betony svého brankáře. Asistence: Filip Forsberg, Roman Josi.
     
    28:28
    Po dlouhé době se ke střele dostali také Stars, John Klingberg z nemalého úhlu mířil pod horní tyč, ale zase trefil jen dobře postaveného Juuseho Sarose.
     
    27:43
    Predators sice nevyužili přesilovku, ale díky ní zase začali kontrolovat hru, takže mohou kombinovat v útoku. Tam však mají na přihrávky minimum prostoru, takže je to hodně složité.
     
    26:56
    Blake Comeau kvůli podklouznutí Radka Faksy nemohl do útočného pásma, protože český útočník se tím pádem dostal do ofsajdu. Kvůli tomu kotouč zůstává v držení Nashvillu.
     
    26:17
    Nejspíš poslední rána přesilové hry zase končí jen v gólmanovi, který nyní drží svůj tým. Nutno ale podotknout, že Predátoři nedokáží vymyslet nic efektivnějšího než dalekonosné rány.
     
    25:45
    O svou druhou trefu se pokusil Viktor Arvidsson, který zkoušel Bena Bishopa překvapit přízemní ránou, ale to se mu nepovedlo.
     
    25:13
    Další střelu si připisuje Kyle Turris, který se však nešťastně trefil přímo do rukavice brankáře, který kotouč nejdříve vyrazil a poté ho ještě ve vzduchu schoval do lapačky.
     
    24:33
    Predators mají velkou šanci na navýšení vedení. Jako první od modré čáry vypálil Ryan Ellis, ale ten mířil jen na zadní hrazení. Následný odražený kotouč si našel Ben Bishop.
     
    24:22
    Vyloučení v týmu Dallas Stars (Jamie Oleksiak – 2 min., sekání).
     
    23:42
    I přesto, že je to pouze přípravný duel, tak Ryan Johansen schytal opravdu tvrdý hit, po kterém je sice zcela v pořádku, ale nebyl to pěkný pohled.
     
    23:18
    Denis Gurjanov při souboji s protihráčem padá, ale faul to nebyl, takže se ve hře pokračuje. I díky tomu tak Nashville po delší době míří dopředu.
     
    22:36
    Dallas se však rychle vrací do útoku, kde se ale zase nedostal k zakončení. Predators se následně osvobozují pomocí čistého vyhození.
     
    22:07
    Brankář Nashvillu je nyní opravdu vytěžován, teď musel dokonce sám vyhazovat kotouč až za obrannou modrou čáru.
     
    21:45
    Juuse Saros schová další nahození do své rukavice, takže ho nepřekvapil ani Alexandr Radulov. Bude se tedy vhazovat před ním.
     
    21:23
    Do útoku už se na chvíli podíval také Nashville, ale Stars jsou plní odhodlání a soupeři puk okamžitě kradou z hokejek.
     
    20:49
    Roope Hintz byl u nahozeného puku sice až jako druhý, ale i přesto dokázal zakončit, i když Juuse Saros pouze nastavil svůj beton, takže ho to nestálo žádné úsilí.
     
    20:18
    Dallas absolutně na nic nečeká, vyhrává úvodní vhazování a ihned se tlačí do útoku, kde po zblokovaném nahození zatím jenom krouží.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    První dějství nám přineslo opravdu zajímavou a atraktivní podívanou. Zpočátku jednoznačně dominoval Nashville, který ze svého tlaku vytěžil i úvodní branku. Postupem času ale tlak uvadal, takže se do hry dostal i Dallas, který pak většinu třetiny vládl. K ničemu extra nebezpečnému se však na rozdíl od soupeře nedostal, takže bude muset v druhém dějství dotahovat jednobrankovou ztrátu.
     
    Další třetina začne přibližně ve 23:06.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:46
    Esa Lindell zkoušel překvapit soupeřícího brankáře rychlou střelou švihem, ale to se mu nepovedlo, jelikož se trefil jen nad horní tyčku.
     
    19:07
    Při hře čtyři na čtyři se Predátoři dost zvedli, hrají mnohem aktivněji. I přesto však Dallas kontroluje kotouč a ještě se pokouší o skórování.
     
    18:10
    Vyloučení v týmu Dallas Stars (Jason Dickinson – 2 min., zásah do hlavy nebo krku).
    Vyloučení v týmu Nashville Predators (Viktor Arvidsson – 2 min., faul loktem).
     
    17:54
    Nashville nakonec na rozdíl od soupeře první oslabení zvládla, ale málem inkasoval hned vzápětí. Blake Comeau se díky své rychlosti dostal až před bránu, ale nedokázal zamířit mezi tři tyče.
     
    16:55
    Konečně také Juuse Saros musí prokazovat své kvality. Dallas se totiž velmi aktivně pokouší využít přesilovou hru a soupeřícího gólmana odstřeluje jedním projektilem za druhým.
     
    16:24
    Roope Hintz nyní podnikl individuální průnik soupeřícím pásmem, který zakončil i dost nebezpečnou střelou, kterou musel Juuse Saros vyrážet svou maskou.
     
    15:49
    Hvězdy se po pár okamžicích usazují v útoku, kde se jim však nedaří vymyslet nic nebezpečnějšího než pouhé zblokované nahození.
     
    15:18
    Vyloučení v týmu Nashville Predators (Yannick Weber – 2 min., nedovolené bránění).
     
    14:55
    Predators se sice osvobodili, ale zase jen za cenu zakázaného uvolnění. Dallas se tak pomalu začíná v útoku usazovat.
     
    14:27
    Nahození Matta Duchena se odráží až na icing, po kterém tak zase bude muset zpozornět finský gólman v brankovišti Nashvillu.
     
    13:59
    Predators pořád jednoznačně dominují na střely, ale Stars nejspíš mají větší držení kotouče. Směrem dopředu jim to však stále moc nejde.
     
    13:31
    Radek Faksa využil prostoru u levého hrazení k zakončení, po kterém se tlačil k dorážce Blake Comeau, ale Juuse Saros tuto nepřehlednou situaci ustál.
     
    12:59
    Corey Perry výborně obral Craiga Smitha, díky čemuž si mohl najít prostor k zakončení, ale to se mu ani na dva pokusy nepovedlo.
     
    12:20
    Dallas v útoku opět nevymyslel ani zakončení. Kotouč alespoň udržel na svých čepelích, ale pro změnu se mu zase moc nepovedla rozehrávka.
     
    11:24
    Matt Duchene si výborně našel prostor mezi kruhy, tam následně našel spoluhráče, který však moc dlouho váhal s další akcí, nakonec tak přihrál jen do soupeřící hokejky.
     
    10:36
    Mattias Ekholm po vyhraném vhazování dostal kotouč až za soupeřící branku, ale tam si zkušeně vybruslil Ben Bishop, který se tak připomněl svou dovednost při rozehrávání.
     
    10:23
    Juuse Saros po delší době zase použil svou lapačku, a to když bez problémů zachytil soupeřícího nahození. Každopádně se tedy bude vhazovat před ním.
     
    09:55
    Oba týmy se nyní pokouší usazovat v útočném pásmu. O něco lépe se to daří Nashvillu, ale ani jeden celek není moc úspěšný.
     
    09:12
    Stars se dostali ze své třetiny až teď. Do útoku také přešli docela snadno, ale tam bleskově ztratili kotouč, takže to zase bylo k ničemu.
     
    08:09
    Predators předvedli opravdu luxusní přechod do útočného pásma, kde však stejně museli o kotouč bojovat. Viktor Arvidsson navíc skončil v brankovišti, takže hra musela být přerušena.
     
    07:39
    První střelu za Dallas si připisuje Corey Perry, ale moc nebezpečná nebyla. Juuse Saros se jen lehce protáhl.
     
    07:13
    Z dobré pozice se Hvězdy nakonec dostávají samy, protože jejich nahození končí jen na zakázaném uvolnění, takže se hra dostává před jejich gólmana.
     
    06:27
    Hraje se dlouho bez přerušení, což vyhovuje zejména hokejistům v zeleném, kteří svého soupeře poměrně svírají. Nashville totiž v poslední době jenom vyhazuje.
     
    05:33
    Na listinu střelců se mohl zapsat také Mikael Granlund, který se elegantně obtočil kolem brány a okamžitě zakončoval, ale kotouč z brankové čáry dostal jeden z obránců!
     
    05:05
    Stars se pokouší o bleskovou reakci. Individuálně to zkusil Jamie Benn, ale ten nakonec mířil jen do jednoho z bránících hráčů.
    03:53 Viktor ARVIDSSON - 0:1
     
    03:53
    Nashville právě vstřelil branku!
    Predátoři využívají svou první přesilovku a ihned se dostávají do vedení! Matt Duchene se z pravé strany šikovně dostal až před bránu, kde donutil k zákroku Bena Bishopa, který se navíc kvůli tomu dostal mimo své brankoviště. O dorážku se pak následně pokusili Filip Forsberg a Ryan Johansen. Odražený puk následně našel VIKTOR ARVIDSSON, který ho bez váhání napálil do odkryté sítě Dallasu. Asistence: Filip Forsberg, Ryan Johansen.
     
    03:37
    Nashville se ihned usazuje v útočné třetině, kde po krátké kombinaci vymyslel střelu od modré čáry, ale ta byla nepřesná.
     
    02:46
    Vyloučení v týmu Dallas Stars (Mattias Janmark – 2 min., podrážení).
     
    02:40
    Poprvé musí zpozornět také Juuse Saros, kterému však velmi dobře pomáhají obránci, takže stále nemusí zasahovat.
     
    02:03
    Ben Bishop po svém dalším zásahů trochu zamrzl, možná to schytal do nechráněné části. Každopádně je v pořádku a po mírném oklepání se zase soustředí na hru.
     
    01:31
    Z obranné třetiny nakonec kotouč vyváží Jamie Benn, který se s ním však moc daleko nedostal. Obrana Predators zasáhla už na vlastní modré čáře.
     
    00:51
    Kyle Turris se zkoušel zpracovat kotouč u levé tyčky, ale soupeřící obránce mu nedal žádný prostor, takže nakonec skončil jen na kolenou.
     
    00:18
    Úvodní vhazování jde ve prospěch Dallasu, který však vzápětí pokazil rozehrávku, díky čemuž může útočit Nashville. Ben Bishop už musel vytahovat první zásah.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Dallas Stars: Bishop (Chudobin) – Lindell (A), J. Klingberg, Oleksiak, Heiskanen, Sekera, Johns, Fedun – Ja. Benn (C), Dellandrea, Gurjanov – Hintz, Dickinson, Perry – Janmark, Pavelski, Radulov – Cogliano, Faksa, Comeau (A) – Dowling.

    Nashville Predators: Saros (Rinne) – Josi (C), Ellis (A), Ekholm (A), Fabbro, Hamhuis, Y. Weber, Tinordi – F. Forsberg, Johansen, Arvidsson – Turris, Duchene, Mikael Granlund – Grimaldi, Bonino, C. Smith – Järnkrok, Sissons, Watson – Blackwell.

    Rozhodčí: Joannette, O'Rourke – Kovachik, Suchánek.
     
    Československá stopa v utkání
    Radek Faksa (DAL)
     
    Nashville Predators
    Nashville má horší startovní pozici než jeho dnešní soupeř, protože po nedohrané základní části skončil až šestý, takže musí do kvalifikace. Procento získaných bodů bylo dokonce shodné s Vancouverem, tedy 56,5%. Predators tedy čeká v osmifinále nevyzpytatelná Arizona, ¨což nám slibuje opravdu kvalitní souboj, protože oba týmy jsou na tom dost podobně. Úspěch Nashvillu pak zejména stojím na švýcarském bekovi Romanu Josimu, který byl zároveň nejproduktivnějším obráncem i hráčem týmu. Svými výkony se také zařadil mezi kandidáty na James Norris Memorial Trophy (cena pro nejlepšího obránce sezony). V útoku je pak největší hvězdou Matt Duchene, ale při pohledu na nasbírané body můžeme vidět, že každý hráč jich nasbíral opravdu slušnou porci. Nashville tedy hraje týmově, uvidíme, jak mu to dnes vyjde.

    Nejproduktivnější hráči
    Roman Josi 65 bodů (16+49)
    Filip Forsberg 48 bodů (21+27)
    Matt Duchene 42 bodů (13+29)

    Statistiky brankářů
    Pekka Rinne 36 zápasů, 89,54% úspěšnost, průměr 3,17, 3 čistá konta, 1 vstřelený gól
    Juuse Saros 40 zápasů, 91,42% úspěšnost, průměr 2,70, 4 čisté konta
     
    Dallas Stars
    Dallas patřil v základní části k těm týmům, které by si nejspíš zajistily postup do play off i kdyby do něj šlo jen osm celků. Stars totiž v Západní konferenci díky 59,4% procentem získaných bodů obsadili konečné čtvrté místo, takže se vyhnou kvalifikačním bojům a rovnou budou startovat ve čtvrtfinále. Ve skupině o umístění tak narazí na Vegas, Colorado a úřadujícího šampiona ze St. Louis. Jsou tedy jasnými outsidery, ale tyto zvučné soupeře mohou minimálně potrápit díky své výborné defenzivě, protože Dallas je druhým týmem v pořadí (první je Boston), který inkasoval nejméně branek, přesněji 177. Hvězdy ale naopak ztrácí v útoku, protože jsou zase jedním z nejhůře střílejících týmů v lize, vstřelili dokonce méně branek než třeba Ottawa nebo San Jose. Úspěch Dallasu tak stojí zejména na brankářské dvojici Benu Bishopovi a Antonu Chudobinovi. Dnešní zápas si určitě rozpůlí, tak uvidíme, komu se bude více dařit.

    Nejproduktivnější hráči
    Tyler Seguin 50 bodů (17+33)
    Jamie Benn 39 bodů (19+20)
    Miro Heiskanen 35 bodů (8+27)

    Statistiky brankářů
    Ben Bishop 44 zápasů, 91,99% úspěšnost, průměr 2,50, 2 čisté konta
    Anton Chudobin 30 zápasů, 92,97% úspěšnost, průměr 2,22, 0 čistých kont
     
    Zdravím všechny hokejové fanoušky! NHL už je zase v plném proudu, dnes se hraje už třetí den v řadě. Tentokrát bude sledovat první zápas až od 22:00, kdy na sebe narazí Dallas a Nashville. Tímto jste k utkání srdečně zváni a přeji příjemnou počtenou.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 22:00.

    Lukáš Mihal

    Branky a nahrávky: 4. Arvidsson (F. Forsberg, Johansen), 29. Arvidsson (F. Forsberg, Josi)


    Dallas Stars: Bishop (31. Chudobin) – Lindell (A), J. Klingberg, Oleksiak, Heiskanen, Sekera, Johns, Fedun – Ja. Benn (C), Dellandrea, Gurjanov – Hintz, Dickinson, Perry – Janmark, Pavelski, Radulov – Cogliano, Faksa, Comeau (A) – Dowling.
    Nashville Predators: Saros (31. Rinne) – Josi (C), Ellis (A), Ekholm (A), Fabbro, Hamhuis, Y. Weber, Tinordi – F. Forsberg, Johansen, Arvidsson – Turris, Duchene, Mikael Granlund – Grimaldi, Bonino, C. Smith – Järnkrok, Sissons, Watson – Blackwell.

    Rozhodčí: Joannette, O'Rourke – Kovachik, Suchánek
    bahis siteleri