CSKA Moskva – Magnitogorsk 2:4 (kon.) | Kunlun – Ufa 2:3 (0:2 po s.n.) | Viťaz – Jokerit 0:0 (odl.)
konec
CSKA Moskva
2:4 (1:0, 0:0, 1:4)
Metallurg Magnitogorsk
Sobota 19.09.2020, 16:00 • CSKA Arena, Moskva • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to pro dnešek všem přeji vám hezký zbytek dne a někdy zase u onlajnu na počtenou! (18:19:00)
     
    Československá stopa v utkání

    Andrej Nestrašil (MET) – 1+0, 2 střely na branku, 2 trestné minuty, čas na ledě – 18:35.
     
    Statistiky po celém utkání:

    Střely na branku: 16 – 42
    Trestné minuty: 18 – 8
    Vhazování: 29 – 30
    Zblokované střely: 20 – 15
    Hity: 5 – 13
     
    Je konec! Parádní výkon předvedl v poslední třetině Magnitogorsk, který nakonec vítězí a bere si z tohoto utkání dva body. O srovnání stavu se postaral v početní výhodě Andrej Nestrašil, který dorážel puk do téměř prázdné brány. Tento stav však trval jen třicet pět sekund, následně šli domácí zase do vedení. Pavel Karnauchov napřáhl a jeho parádní rána skončila v šibenici. To však bylo od Moskvy vše. Magnitogorsk se prosadil ještě třikrát, když se trefili Nikolaj Prochorkin, Igor Švyrjov a Taylor Beck.
     
    Konec zápasu.
     
    59:20
    Mohlo být definitivně rozhodnuto! Semjon Košelev odvedl skvělou práci, když vytěsnil své soky z pásma. Poté ještě zkoušel bekhendem poslat puk do prázdné brány, ovšem nakonec o kousek minul levou tyčku.
     
    59:00
    Minuta do konce třetiny!
     
    58:37
    Domácí hrají bez gólmana!
     
    58:26
    Anton Slepyšev přece jen mohl dát naději svému týmu, ale střelecky se mu poslední dobou nedaří. Zamíchal s pukem, ale Jussi Olkinuora vyrazil puk betonem.
     
    57:50
    Zde to na nějaké srovnání nebo dokonce obrat ve skóre tedy nevypadá. Domácí hokejisté mají kotouč ve svém obranném pásmu a nemohou se dostat dále.
     
    57:21
    Brendan Leipsic je na ledě!
     
    56:54
    Hokejisté v bílém se drží v útočném pásmu a měli dobrou šanci! Jegor Jakovlev vypálil od modré a Lars Johansson vyrazil puk jen před sebe. Harri Pesonen se snažil dostrkat puk za brankovou čáru, ale neúspěšně.
     
    56:12
    Bogdan Potěchin měl kotouč za brankou, jenže tam za ním nikdo nejel, tak si najel k mantinelu. Následně přihrál, ale rána spoluhráče byla sražena do rohu.
     
    55:52
    Toto je poněkud velká rána do plánů domácích hokejistů. Ti by potřebovali totiž útočit, ale nyní se budou dvě minuty bránit přesilové hře hostujícího týmu.
     
    55:21
    Vyloučení v týmu CSKA Moskva (Brendan Leipsic – 2 min., podrážení).
     
    54:54
    Jenže do útoku se dostali hostující hokejisté, což domácím vyhovovat nebude. Moskva se navíc osvobodila jen za cenu zakázaného uvolnění.
     
    54:32
    CSKA musí vrhnout všechny své síly do útoku. Anton Slepyšev vypálil ze středu hřiště, ovšem jeho ránu udržel Jussi Olkinuora ve své výstroji.
     
    53:53
    Na to už navíc nemají moc času. Do konce utkání chybí něco málo přes šest minut. Fanouškům Magnitogorsku se však musí poslední perioda líbit.
     
    53:11
    No, Moskvané to tedy nebudou mít ani trochu jednoduché dnes! V dnešním utkání sice dvakrát vedli, ovšem nyní musí dotahovat dvougólovou ztrátu.

    Denisa Józsová

    Branky a nahrávky: 10. Leipsic, 45. P. Karnauchov (Šalunov, Rykov) – 45. A. Nestrašil (Dronov, Prochorkin), 50. Prochorkin (Čibisov, Karpov), 51. Švyrjov (Potěchin), 53. Beck (J. Jakovlev)


    CSKA Moskva: Lars Johansson (Šaryčenkov) – M. Robinson, Rykov, Dahlbeck, Samorukov, Kiselevič, Ar. Sergejev, Naumenkov – Slepyšev, Goldobin, Loktionov – Okulov, Šalunov, Mamin – Andronov, P. Karnauchov, Sorkin – Leipsic, Alexandr Popov, Světlakov.
    Metallurg Magnitogorsk: Olkinuora (Nosov) – J. Jakovlev, Zemčonok, Minulin, Pašnin, N. Chlystov, Dronov, Va. Antipin – Čibisov, Prochorkin, Karpov – Pesonen, Beck, Lammikko – A. Nestrašil, Košelev, Potěchin – Jurov, Rožkov, Švyrjov – Korobkin.

    Rozhodčí: Naumov, Judakov – Sivov, Šalagin
    thejrc.org