Ukrajina – Španělsko 1:0 (kon.) | Německo – Švýcarsko 3:3 (kon.)
konec
Německo
3:3 (1:2)
Švýcarsko
Úterý 13.10.2020, 20:45 • RheinEnergieStadion, Kolín nad Rýnem • Liga národů UEFA - Liga A • Skupina 4
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (23:08:57)
     
    Statistiky:
    Střely na branku: 7 – 8
    Střely mimo: 7 – 3
    Držení míče: 59 % – 41 %
    Rohové kopy: 7 – 2
    Ofsajdy: 1 – 1
    Fauly: 12 – 13
    Žluté karty: 2 – 4
    Červené karty: 0 – 1.
     
    Němci díky prohře Španělů s Ukrajinou udrželi druhé místo, přestože mají po čtyřech zápasech jedinou výhru. Švýcarsko zůstává se ziskem dvou bodů poslední.
     
    Dopředu to dnes bylo od Němců velmi dobré, jenže vzadu to skřípalo téměř při každé švýcarské akci. Právě díky tomu už v páté minutě otevřel skóre Gavranović a Freuler vzápětí hostující náskok dokonce zdvojnásobil. Werner ale bleskově snížil a Havertz po změně stran i vyrovnal. V gólově bohaté fázi zápasu to ale nebylo zdaleka všechno, Neuera si podruhé vychutnal Gavranović a odpovídat na to hezkou patičkou musel Gnabry. Za stavu 3:3 se do té doby atraktivní partie ale zasekla, za závěrečných třicet minut se nestalo nic podstatného, jeinou výjimkou bylo pozdní vyloučení Schära.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Rüdiger se dral za Kroosovým centrem ze standardní situace. Přitom ale loktem zasáhl Elvediho a může být hodně rád, že to bylo jen za žlutou kartu.
    90+4. Červená karta po 2. žluté
     
    90+4
    Fabian Schär se postavil do cesty rozběhnutému Draxlerovi. Za ukázkové nedovolené bránění dostal druhou žlutou kartu a dnešní duel tak pro něj pár vteřin před koncem skončil.
     
    90+2
    Halstenberg nehraje po svém příchodu vůbec dobrý zápas. Teď se pokoušel o průnikovou přihrávku, jenže plánovaný adresát se mu nevhodně zastavil.
     
    90+1
    Silvan Widmer zprava centroval na přední tyč, jenže Mehmediho hlavička z nesnadné pozice do prostoru Neuerovy branky neletěla.
     
    90
    Na rozhodnutí mají obě mužstva tři minuty nastaveného času.
     
    89
    Draxler si kličkou u levého okraje pokutového území udělal prostor k přihrávce do druhé vlny, která k jeho spoluhráči ale neprošla. Pár chvil před koncem to vypadá na remízový výsledek.
     
    88
    Čtyřiatřicetiletý brankář Neuer se zničehonic zjevil skoro u středového kruhu. Nic tam ale neriskoval a zakopl míč k opuštěným tribunám.
     
    87
    Halstenbergovi u levé autové čáry nevyšlo zpracování. Widmer vhodil směrem k Ittenovi, který ale fauloval Toniho Kroose.
     
    86
    Hosté z posledních sil vytáhli napadání až k soupeřově šestnáctce. Rüdiger musel zakopnout míč do prostoru, kde to k němu měl nejblíže Nico Elvedi.
     
    85
    Střídání v týmu Švýcarsko: ze hřiště odchází Remo Freuler, přichází Loris Benito.
     
    85
    Střídání v týmu Švýcarsko: ze hřiště odchází Haris Seferović, přichází Cédric Itten.
     
    85
    Widmer měl spoustu prostoru na pravé straně. Rozhodl se ale pro přihrávku na osu hřiště, kde vůbec nesedla střela Seferovićovi. Pro toho to byl asi poslední kop dnešního večera.
     
    84
    A ještě jeden faul ve středu hřiště. Vůči Seferovićovi se provinil Emre Can, načež hostující fotbalisté rozehráli do kombinace na vlastní polovině.

    Michal Břuchanský

    Branky: 28. Werner (Havertz), 55. Havertz, 60. Gnabry (Werner) – 5. Gavranović (Freuler), 26. Freuler (Seferović), 57. Gavranović

    Karty:   36. Gosens (GER), 66. Kroos (GER), 90+5. Rüdiger (GER) – 28. Schär (SUI), 50. Gavranović (SUI), 51. Xhaka (SUI)   90+4. Schär (SUI)


    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 7:8. Střely mimo: 7:3. Rohy: 7:2. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 12:13.
    Německo: Neuer (C) – Gosens (57. Halstenberg), Rüdiger, Ginter (77. Can), Klostermann – Kroos, Kimmich – Gnabry, Goretzka, Havertz (77. Draxler) – Werner.
    Náhradníci: Leno, Trapp – Brandt, Can, Draxler, Halstenberg, J. Hofmann, Koch, Neuhaus, Süle, Tah, Waldschmidt.

    Švýcarsko: Sommer – Widmer, Elvedi, Schär, Ricardo Rodríguez – Zuber (66. E. Fernandes), Freuler (85. Benito), Xhaka (C), Shaqiri (66. Sow) – Gavranović (75. Mehmedi), Seferović (85. Itten).
    Náhradníci: Mvogo, Omlin – Benito, Cömert, Fassnacht, E. Fernandes, Mehmedi, Lotomba, Omeragic, Sow, Vargas, Itten.

    Rozhodčí: Buquet – Debart, Pages (FRA)
    bahis siteleri