Freiburg – Leverkusen 2:4 (kon.) | Hertha – Wolfsburg 1:1 (kon.)
konec
Hertha BSC
1:1 (1:1)
VfL Wolfsburg
Neděle 01.11.2020, 18:00 • Olympiastadion, Berlín • Německá Bundesliga • 6. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Německá Bundesliga má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Hertha BSC a VfL Wolfsburg.
     
    Hertha BSC

    Na opačné straně stojí berlínská Hertha, která se po pěti duelech nachází až na patnácté pozici, což znamená první nesestupové místo. Hertha během pěti kol dokázala nasbírat pouhé tři body, což se vlastně od prvního kola nezměnilo. V něm Hertha dokázala letos poprvé a zatím naposledy bodovat, hodně překvapivě totiž dokázala zvítězit na půdě Brém, kde vyhrála výsledkem 4:1. Od té doby si domácí celek tohoto zápasu nepřipsal ani jeden bod, naopak na jeho kontě svítí hned čtyři porážky v řadě. Ta poslední se uskutečnila proti třetímu Lipsku, kterému se na domácím stadionu povedlo vyhrát 2:1.
     
    VfL Wolfsburg

    Na hostující straně stojí papírový favorit tohoto zápasu, kterým je Wolfsburg. Ten momentálně okupuje jedenáctou pozici, což přesto znamená spodní polovinu tabulky. Vlci do této doby dokázali nasbírat sedm bodů, přičemž na svém kontě mají jednu výhru a hned čtyři porážky. Wolfsburg se tak řadí mezi jediné dva týmy Bundesligy, které ještě nepocítily hořkost porážky. Podobně je na tom také Leverkusen, který rovněž neprohrál. Wolfsburg v minulém kole poprvé v tomto ročníku dokázal zvítězit, na domácím stadionu si totiž poradil s Bielefeldem, který si odvezl porážku 1:2.
     
    Úvodní sestavy:

    Hertha BSC: Schwolow – Pekarík, Boyata (C), Alderete, Mittelstädt – Darida, Stark, Tousart – Cunha – Lukebakio, J. Córdoba.
    Náhradníci: Jarstein – Dárdai, Dilrosun, Guendouzi, K. Piątek, Plattenhardt, Löwen, Ngankam, Klünter.

    VfL Wolfsburg: Casteels (C) – Steffen, Lacroix, Brooks, Roussillon – Brekalo, X. Schlager, Baku, Gerhardt, Philipp – Weghorst.
    Náhradníci: Pervan – Białek, Ginczek, Klaus, Malli, Mehmedi, Pongračić, Siersleben, Joao Victor..
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí tohoto zápasu poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali na starost domácí hráči, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    3
    Hned v úvodu tohoto zápasu jsme sledovali kombinaci na pravé straně, kde si hostující Brekalo nevěřil na výpad přes protihráče, místo toho nahrával zpět na Lacroixe.
     
    4
    Poprvé si s míčem zahrál také brankář Schwolow, který z jedničky odkopával balón daleko na druhou stranu hrací plochy, kde se ho ovšem zmocnil Brooks.
     
    5
    Nahrávka do volného prostoru našla hostujícího Roussillona, který ihned v pokutovém území našel Weghorsta. Jednalo se o ofsajd, branka VfL tak neplatí!
     
    6
    Hertha chvíli kombinovala na útočné polovině, kde ovšem Aldereteho dokázal zezadu čistým způsobem obrat Schlager, který ovšem následně nepřihrál přesně.
     
    6
    Nedovoleným zákrokem se před malým momentem prezentoval napadající Weghorst, který místo míče trefil pouze Pekaríka. Hlavní sudí byl velice pozorný.
     
    6
    Hertha právě vstřelila branku!
    Máme tady velice rychlou branku, do vedení se dostává domácí mužstvo! V pokutovém území udělal kus práce Lukebakio, kterému se za hranici šestnáctky nakonec povedlo najít MATHEUSE CUNHU. Ten si potáhl míč na levou nohu a poté v pádu dokázal zamířit mimo dosah brankáře Casteelse, který inkasuje hned z první střely domácích.
     
    8
    Wolfsburgu tak vstup do zápasu vůbec nevyšel, bude muset dotahovat jednobrankové manko. Do konce zbývá hodně času, výsledek se může klidně obrátit.
     
    9
    Krátce po rozehrávce si hosté vybojovali rohový kop, který byl rozehrán cvičeným signálem. Ven z branky se vydal Schwolow, který míč vyboxoval do autu.
     
    10
    Následovalo autové vhazování pro Herthu, navíc z útočné poloviny. Mittelstädtovi se ke spolupráci nabídl Stark, který vracel míč na kopačku Aldereteho.
     
    11
    Následovalo přenesení hry do volného prostoru, kam jako první přispěchal právě Mittelstädt. Po jeho centru ovšem hlavičkoval vysoko nad branku Córdoba.
     
    12
    O rozehrávku volného kopu se postaral obránce Brooks, který to zkoušel dalekonosným odkopem na pravou stranu, kde se Brekalo nedostal přes protihráče.
     
    13
    Hertha se postupnou kombinací dostala na druhou stranu, kde to na sebe zkoušel vzít Lukebakio. O míč ho ovšem obral Steffen, který peláší směrem kupředu.
     
    14
    Sledovali jsme další nedovolený zákrok, o který se zapříčinil středopolař Baku. Rozehrávat tak mohl Alderete, jehož vysokou nabídku si pohlídal zadák Lacroix.
     
    15
    K postranní lajně byl před malým momentem natlačen Stark, který si poradil dalším pasem za hostující obranu, kde se ovšem nenacházel nikdo ze spoluhráčů.
     
    16
    Roussillon měl možnost vhazovat od levé autové lajny. Po narážečce s Philippem jsme sledovali centr do pokutového území, který ovšem odvracel Boyata.
     
    17
    Následný rohový kop sice nebyl nebezpečný, nicméně Wolfsburg pokračoval v útočení. Schlager nabízel míč na zadní tyč, kde byl Weghorst až příliš pozdě.
     
    18
    U středového kruhu se k padajícímu míči jako první dostal Baku, který ho odvracel k opačnému pokutovému území, kde se ho zmocnil pozorný brankář Schwolow.
     
    19
    Vlci jsou po inkasované brance aktivnější, což nyní mohlo přinést kýžené vyrovnání. Gerhardt se totiž dostal ke střele, kterou Schwolow vyrážel před sebe, kde se jako první zjevil Alderete.
     
    20
    Po delší době se na útočnou polovinu dostala také Hertha, který se ovšem prezentovala nepovedenou zpětnou nahrávkou, kterou dokázal zachytit protihráč.
     
    20
    To vedlo k rychlému protiútoku Philippa, který to zkoušel vzít podél autové lajny, jenomže tam narazil do připraveného Pekaríka. Wolfsburg tak bude moci vhazovat.
     
    20
    Wolfsburg právě vstřelil branku!
    Domácí si vedení moc dlouho neužili, naopak tu máme vyrovnání! Na zpětnou nahrávku si uvnitř pokutového území počíhal RIDLE BAKU, který se sice dostal do složitější pozice, avšak to mu příliš nevadilo. Následná rána zapadla přesně pod břevno, kam se domácí brankář Schwolow natahoval naprosto marně!
     
    25
    Z vlastní poloviny vyvezl míč na útočnou stranu hostující Brekalo, který nakonec šikovně přenášel hru do volného prostoru, kde ho podpořil kolega Roussillon.
     
    26
    Jenomže míč se přesto dostal ke středovému kruhu, mezitím se vrátila také smečka protihráčů. Přesto si Wolfsburg vybojoval další rohový kop, který rozehraje Tousart.
     
    27
    Zpětná nahrávka nakonec putovala na kopačku domácího Aldereteho, který neměl moc volných spoluhráčů. Zpětná nahrávka tak putoval na brankáře Schwolowa.
     
    28
    U postranní lajny si nedovoleným způsobem pomohl Darida, který místo míče trefil pouze protihráče. Sudí byl pozorný, nařídil standardní situaci pro Wolfsburg.
     
    29
    Córdoba měl kolem sebe příliš málo prostoru, přesto se mu povedlo otřít balón o nohu napadajícího Steffena. Hertha tak bude moci znovu vhazovat zleva.
     
    30
    Na hranici pokutového území zodpovědným způsobem skočil po míči hostující Lacroix, který odvracel za cenu rohu. K němu se znovu staví záložník Cunha.
     
    31
    U postranní lajny neustál souboj o míč domácí Lukebakio, který zřejmě má menší zdravotní problémy. Navíc to bylo s faulem, Hertha tak rozehrála nakrátko.
     
    32
    Je za námi něco málo přes třetina hry, zatím jsme se dočkali dvou branek. Navíc sledujeme poměrně vyrovnanou podívanou, což by mohlo pokračovat i nadále.
     
    33
    Hodně vysoký rohový kop nakonec propadl přesně na nohu Gerhardta, který se již chystal do zakončení. Na poslední chvíli ho ovšem zastavil zadák Boyata.
     
    34
    Z hodně velkého úhlu zkoušel své štěstí Lukebakio, který prudkým způsobem trefil pouze boční síť branky. Casteels tak bude odkopávat od své svatyně.
     
    35
    Z velké vzdálenosti zkoušel své štěstí Pekarík, který to nemyslel vůbec špatně. Jeho jedovka směřovala k bližší tyči, kde byl ovšem připraven brankář Casteels.
     
    36
    Jako poslední se míče dotkl hostující Roussillon, od kterého šel ven z hrací plochy. Hertha tak zahrávala další rohový kop, po kterém bude zahrávat penaltu!
     
    37
    Sudí se nakonec běžel podívat k videu, avšak svůj výrok přehodnotil. Weghorst sice zvedl nohu vysoko, avšak soupeře do obličeje nezasáhl.
     
    38
    Penalta to tedy nebude, klidně se dalo žlutit za simulování. Alderete totiž předvedl dokonalý herecký kousek, který mu sudí málem ještě dokonaleji zbaštil.
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.
     
    40
    Na řadu přišlo autové vhazování z pravé strany, načež se k volnému míči dostal hostující Brekalo. Ten se ovšem nedostal přes protihráče, bude tu další aut.
     
    42
    Zákrokem na jistotu se před malým momentem prezentoval hostující Brooks, který raději balón odehrál do zámezí. Vhazovat tak bude moci Mittelstädt.
     
    44
    Snadná práce pro brankáře Schwolowa, který padající míč okamžitě sebral do rukavic. Na řadu přišla rychlá rozehrávka, po které Darida vybojoval další aut.
     
    45
    První poločas bude nastaven o dvě minuty.
     
    45+1
    Vypadá to, že první poločas žádnou další branku už nenabídne, přesto se domácí nacházejí na polovině soupeře.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Máme za sebou první poločas, který nám nabídl nesmírně vyrovnanou podívanou. Přesto se jako první dostala do vedení Hertha, jenž si ale vedení moc dlouho neužila. Po vedoucí brance byl totiž aktivnější hostující celek, kterému se nakonec povedlo vytěžit vyrovnávací branku, přičemž se do konce prvního poločasu skóre už nezměnilo. Druhý poločas tak jednoznačně zve na zajímavou zápletku, oba celky mají k výhře pořád stejně daleko!
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost hostující hráči, kteří budou pro změnu hrát zprava doleva.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu jsme sledovali dalekonosný nákop z kopačky domácího Boyaty, který ovšem na opačné polovině našel pouze nohu soupeře.
     
    49
    Do rychlého protiútoku se před malým momentem pokoušel proniknout Cunha, který si to namířil středem hrací plochy, jenomže nakonec nevysunul Lukebakia.
     
    50
    Wolfsburg se znovu natlačil na útočnou polovinu, kde se mu dařilo celkem dlouhou dobu kombinovat. Nakonec do nahrávky vložil nohu Stark, je tu roh pro hosty.
     
    51
    Rohový kop se sice snášel daleko od branky, nicméně se k míči nedostal nikdo z hostujících hráčů. Naopak sledujeme rychlý protiútok soupeře, který může být nebezpečný.
     
    52
    A také že byl! Córdobovi se uvnitř pokutového území povedlo najít zcela osamoceného Lukebakia, jehož zakončení pravačkou Casteels zneškodnil.
     
    53
    Také berlínský celek měl možnost k rozehrávce rohového kopu, avšak tentokráte jsme nic nebezpečného neviděli. Nejvýše do vzduchu se totiž dostal Baku.
     
    54
    Míče se v krátkém časovém sledu znovu dostal mimo hrací plochu, načež se o provedení autového vhazování postaral obránce Pekarík, který si vybral Daridu.
     
    55
    Za postranní lajnou se začíná připravovat případná první změna, bude to v domácím celku. Půjde o posílení záložní řady, jednat se totiž bude o Guendouziho.
     
    56
    Před malým momentem se ovšem dravým způsobem dostal až před brankáře Lukebakio, který ani podruhé nevyzrál na Casteelse, jenž zakročil v pádu.
     
    57
    Střídání v týmu Hertha BSC: ze hřiště odchází Lucas Tousart, přichází Matteo Guendouzi.
     
    58
    Lukebakio to tentokráte zkoušel vzít po levém křídle, kde se nejprve dostal přes prvního protihráče, avšak z obrany výborně vystoupil Brooks, který odkopával.
     
    59
    Pro Herthu to znamenalo zisk autového vhazování, po kterém se poprvé k míči dostal také střídající Guendouzi, jehož nahrávku srazil na rohový kop Roussillon.
     
    60
    K rohovému kopu se tentokráte postavil záložník Cunha, který svůj centr cpal na hranici malého vápna. Tam ovšem číhal Lacroix, který dokázal včas odvrátit.
     
    61
    Navíc se do rozehrávky Herthy zapojil také brankář Schwolow, který okamžitě roztáhl hru na osamoceného Mittelstädta, jenž vyvezl míč na druhou polovinu.
     
    62
    Je za námi zhruba hodina hry, druhý poločas je zatím v režii Herthy. Ta je směrem dopředu nesmírně nebezpečná, zejména útočná dvojice Lukebakio – Córdoba.
     
    63
    K odraženému míči se jako první dostal brankář Casteels, který nasbíral cenné vteřinky. Hostující brankář poté vyhodil balón do strany na kopačku Roussillona.
     
    64
    Tady to zavánělo prvním žlutým varováním. Brooks byl totiž v souboji o míč příliš pozdě, což posléze pořádně pocítil Guendouzi. Je tu standardka pro Herthu BSC.
     
    66
    Střídání v týmu VfL Wolfsburg: ze hřiště odchází Maximilian Philipp, přichází Admir Mehmedi.
    Střídání v týmu VfL Wolfsburg: ze hřiště odchází Josip Brekalo, přichází Joao Victor.
     
    69
    Pekarík tentokráte vhazoval z vlastní obranné poloviny, přičemž si vybral kolegu Cunhu. K němu se ovšem bleskově dostal Gerhardt, který odvracel zpět do autu.
     
    70
    Hertha celkem dlouho pobývala na vlastní straně hrací plochy, načež jsme sledovali dalekonosný pas na Cunhu. Domácí záložník si při zpracování pomohl rukou.
     
    71
    Do konce zápasu zbývá poslední dvacetiminutovka, na třetí branku stále marně čekáme. Hertha je sice aktivnější, v poslední minutě se jí zrovna moc nedaří.
     
    72
    Victor šikovně přenášel hru na pravou stranu, kde jeho celek dobře kombinoval. To vedlo k centru od zadáka Steffena, který málem našel volného Weghorsta.
     
    73
    Wolfsburg v posledních vteřinách zabral a domácí mají velké problémy. Na hranici pokutového území zasahoval Guendouzi, který za sebe nepustil nahrávku do křídla.
     
    74
    Další tutovka Herthy! Po chybné rozehrávce Brookse si na průnikovou nahrávku seběhl Córdoba, jehož zakončení na poslední chvíli srazil Lacroix.
     
    74
    Střídání v týmu Hertha BSC: ze hřiště odchází Dodi Lukebakio, přichází Javairo Dilrosun.
    Střídání v týmu Hertha BSC: ze hřiště odchází Maximilian Mittelstädt, přichází Marvin Plattenhardt.
     
    75
    Střídající Dilrosun se okamžitě po svém příchodu na hrací plochu zapojil do útočné akce. Pekarík volil centr do šestnáctky, kde si s ním poradila přesila protihráčů.
     
    76
    Žlutou kartu dostává Marvin Plattenhardt (Hertha BSC).
     
    77
    Do problémů se při rozehrávce dostal Stark, kterého nedokázal zastavit ani napadající Schlager. Zastaven byl ovšem Guendouzi, dle sudích čistým způsobem.
     
    78
    Po předchozím souboji skončil na zemi hostující Baku, který se stále nezvedá. Na hrací plochu přispěchal i lékařský personál, střídat by se ale tentokráte nemělo.
     
    79
    Vlci si přesto vybojovali standardku zhruba ze třiceti metrů od branky soupeře. Prodloužení za sebe nakonec našlo Weghorsta, který hlavou mířil vedle branky.
     
    80
    Hertha si v posledních vteřinách hry pomáhá celou řadou faulů. Tentokráte v rychlostním souboji příliš nestíhal vracející se Cunha, který lehce přistrčil Roussillona.
     
    81
    Darida to v souboji s Roussillonem udělal parádně, rychlým manévrem se totiž dostal přes protihráče, který ho fauloval. Volný kop ve vzduchu odvracel Weghorst.
     
    82
    Střídání v týmu Hertha BSC: ze hřiště odchází Jhon Córdoba, přichází Krzysztof Piątek.
     
    83
    Vstoupili jsme do závěrečné desetiminutovku, dost možná se dočkáme nerozhodného výsledku. Stále však zbývá dost času, a to na více než jednu branku.
     
    84
    Mehmedi si na pravém křídle řekl o nahrávku, kterou od spoluhráče také převzal. Následná přízemní nahrávka skončila u Aldereteho, který včas odkopával.
     
    85
    Střídání v týmu VfL Wolfsburg: ze hřiště odchází Jérôme Roussillon, přichází Felix Klaus.
     
    86
    Rozhodující branku měl na své hlavě domácí kapitán Boyata! Ten nakonec hlavičkoval o zem, přičemž míč putoval o kousek nad břevno.
     
    86
    Žlutou kartu dostává Peter Pekarík (Hertha BSC).
     
    88
    Vlci zahrávali další standardní situaci, s ní si na hranici malého vápna poradil Boyata.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, hra se nyní hodně často kouskuje. Zcela určitě se ještě dočkáme nastaveného času.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    90+1
    Žlutou kartu dostává Yannick Gerhardt (VfL Wolfsburg).
     
    90+2
    Ono to skutečně vypadá, že nám dnešní utkání žádnou branku už nepřinese. Oba celky se sice snaží rozhodnout, zároveň ale předvádějí hodně zbytečných chyb.
     
    90+2
    Steffen to zkusil z pětadvaceti metrů, branku minul o dobrý metr.
     
    90+2
    Ještě jedna žlutá karta. Guendouzimu se totiž nelíbilo posouzení předchozí situace a za řeči vyfasoval kartónek.
     
    90+3
    Střídání v týmu VfL Wolfsburg: ze hřiště odchází Wout Weghorst, přichází Bartosz Białek.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 13:7. Rohy: 8:6. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 8:15.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí nerozhodným výsledkem 1:1. Do druhého poločasu mnohem aktivněji vstoupila Hertha, která si vypracovala několik velice slušných šancí, avšak ani jedna z nich neskončila za brankářem Casteelsem. Střelecky aktivní byl především Lukebakio, který dělal obraně soupeře velké starosti. Vlci se tak v úvodu druhého poločasu hledali, určité zlepšení ale přišlo ve druhé polovině. Také hostující mužstvo se dostalo k náznakům šancí, avšak rozhodující branka v tomto duelu nakonec nepadla ani na jedné straně. (19:55:07)

    David Suchý

    Branky: 6. Cunha (Lukebakio) – 20. Baku (Philipp)

    Karty:   76. Plattenhardt (HER), 86. Pekarík (HER), 90+2. Guendouzi (HER) – 90+1. Gerhardt (WOF)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 13:7. Rohy: 8:6. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 8:15.
    Hertha BSC: Schwolow – Pekarík, Boyata (C), Alderete, Mittelstädt (74. Plattenhardt) – Darida, Stark, Tousart (57. Guendouzi) – Cunha – Lukebakio (74. Dilrosun), J. Córdoba (82. K. Piątek).
    Náhradníci: Jarstein – Dárdai, Dilrosun, Guendouzi, K. Piątek, Plattenhardt, Löwen, Ngankam, Klünter.

    VfL Wolfsburg: Casteels (C) – Steffen, Lacroix, Brooks, Roussillon (85. Klaus) – Brekalo (66. Joao Victor), X. Schlager, Baku, Gerhardt, Philipp (66. Mehmedi) – Weghorst (90+3. Białek).
    Náhradníci: Pervan – Białek, Ginczek, Klaus, Malli, Mehmedi, Pongračić, Siersleben, Joao Victor.

    Rozhodčí: Petersen – Sather, Gittelmann
    bahis siteleri