Bosna – Itálie 0:2 (kon.) | Polsko – Nizozemsko 1:2 (kon.) | Anglie – Island 4:0 (kon.)
Belgie – Dánsko 4:2 (kon.)
konec
Belgie
4:2 (1:1)
Dánsko
Středa 18.11.2020, 20:45 • King Power, Leuven • Liga národů UEFA - Liga A • Skupina 2
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (22:45:32)
     
    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 1:3. Rohy: 7:5. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 12:10.
     
    Belgie tedy vítězí 4:2 a končí ve skupině A2 na prvním místě s náskokem pěti bodů před druhým Dánskem. To se alespoň udrželo před Anglií, které dnes přejelo beznadějně poslední Island.
     
    Dánové začátek zápasu nezachytili a od Tielemansovy trefy z třetí minuty prohrávali. Zhruba za dalších patnáct minut ale vyrovnal Wind a přímý souboj o postup do play-off tím zásadně zdramatizoval. Po změně stran se už ale projevila útočná kvalita Belgičanů, kterým zajistily výhru dva góly Romelua Lukakua. Málo vídaný vlastenec z Chadliho malé domů dal hostům alespoň šanci na vyrovnání, jenže tu jim bezprostředně po rozehrávce sebral De Bruyne.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Střídání v týmu Belgie: ze hřiště odchází Jan Vertonghen, přichází Dedryck Boyata.
     
    90
    Thibaut Courtois odhodil míč do autu poté, co se k němu doplazila přihrávka Braithwaita. Důvodem je zranění Vertonghena.
     
    88
    Střídání v týmu Dánsko: ze hřiště odchází Jonas Wind, přichází Pione Sisto.
    87. Kevin De Bruyne - 4:2
     
    87
    Belgie právě vstřelila branku!
    Lepší reakci na zbytečně inkasovaný gól si asi nejde představit! U čtvrtého gólu Belgie byl tentokrát střídající Foket, který přihrávkou přes šířku hřiště našel KEVINA DE BRUYNEHO a ten placírkou pravé nohy technicky zakončil k vzdálenější tyči.
    86. Thibaut COURTOIS vl. - 3:2
     
    86
    Dánsko právě vstřelilo branku!
    Tak tato situace obletí asi celý fotbalový svět! Hostům se dokonale vyplatil neutichající presink, když THIBAUTU COURTOISOVI pod podrážkou projela Chadliho vynucená malá domů až do vlastní branky. Nutno ale dodat, že si Belgičané o něco podobného celý zápas koledovali, podobně těžkých přihrávek dostal domácí brankář už celou řadu.
     
    85
    Pierre-Emile Höjbjerg se postavil do dráhy De Bruyneho střely. Záložník Manchesteru City se po nařízeném rohu ale prezentoval zpackanou přihrávkou.
     
    84
    Lucas Andersen srazil k zemi Mertense a Belgičané mohou po dlouhé době vyrazit na návštěvu útočné poloviny.
     
    82
    Wass po Lukakuem ubráněném rohovém kopu ještě jednou vracel míč do ohně, ale hráči v červeném si i v tomto případě poradili.
    81. Martin Braithwaite (DEN)
     
    81
    Všechna čest Dánům, že i v jednaosmdesáté minutě dokáží tak dobře presovat. Nyní se díky tomu dostali i do slibné šance, ale Braithwaite po centru zleva Courtoise nůžkami nepokořil.
     
    80
    Tielemans odrazil Andersenovu přihrávku směrem na Mertense, kterého bolestivě zboural Kjaer. Žlutě oceněn za to obránce AC Milán ale nebyl.
     
    79
    Christian Eriksen nemá dobrý den, co se rohových kopů týče. Centr letěl na přední tyč, kde široko daleko nebyl žádný jeho spoluhráč.
     
    78
    Přetažené přenesení hry bylo pro Maehleho neřešitelnou záležitostí. Belgičané rozehráli na krátko a teď řeší nepříjemný presink.
     
    77
    Střídání v týmu Belgie: ze hřiště odchází Thorgan Hazard, přichází Thomas Foket.
     
    76
    Střídání v týmu Dánsko: ze hřiště odchází Yussuf Poulsen, přichází Lucas Andersen.
     
    75
    Braithwaite už poněkolikáté nasměroval centr ke Courtoisovi, který podobné situace řeší od první minuty prakticky bezchybně.
     
    74
    Od předchozí trefy je to spíše chodící fotbal. Dánové si zřejmě jsou vědomi, že jejich šance na úspěch jsou už hodně malé.
     
    73
    Kasper Hjulmand nemá na lavičce směrem do ofenzivy moc kvalitních variant. Připomínám, že Kasper Dolberg z Nice přicestovat nemohl.
     
    72
    Držení míče: 52 % – 48 %.
     
    70
    Střídání v týmu Dánsko: ze hřiště odchází Thomas Delaney, přichází Mathias Jensen.
    69. Romelu LUKAKU - 3:1
     
    69
    Belgie právě vstřelila branku!
    O vítězi skupiny je od této chvíle asi jasno! Po delší době se nám připomenul Thorgan Hazard, který zprava skvostně odcentroval a ROMELU LUKAKU v náběhu přesně hlavičkoval na přední tyč. Kjaer to měl v souboji jeden na jednoho opravdu složité.
     
    69
    Andreas Christensen dostal od De Bruyneho loktem, ovšem pískáno paradoxně bylo v jeho neprospěch. Mezitím se u Dánů chystá první střídání.
     
    68
    Wass se nedočkal odpískaného faulu po souboji s Chadlim. Míč propadl za postranní čáru, odkud vhazuje kapitán Vertonghen.
     
    67
    Belgičané přešli do pasivnějšího módu a teď nechávají několik desítek hrát své soupeře, kteří hledají cestu před Courtoise.
     
    66
    Chadli dal z půlky malou domů Courtoisovi, který byl donucen z hranice šestnáctky odpálit míč k opuštěným ochozům.
     
    65
    Yussuf Poulsen na základě centru Wasse hlavičkoval nepřesně. Belgie rychle rozehrála, ale Lukaku u pravé lajny balon ztratil.
     
    64
    Lukaku bojoval ve středu hřiště jako tank. Höjbjerg poslal k zemi zápasnickým chvatem, což u hlavního arbitra samozřejmě nemohlo projít.
     
    63
    Delaney převzal míč od Winda a zprava ho zase odevzdal pod sebe na Eriksena, jenž měl proti sobě až moc překážek, aby mohl vypálit.
     
    62
    Opaření Dánové se kvůli trefě Lukakua dostali do svízelné situace. V závěrečné půlhodině musí dát dva góly, aby svého soupeře vystřídali na čele tabulky.
     
    61
    Dánská aktivita se startem druhé půle trochu opadla, což se projevilo i na podobě skóre. Míč teď dlouho cirkuluje mezi domácími obránci.
     
    60
    De Bruyne měl nalevo úplně volného Chadliho, kterého ale nevyužil. Přihrávkou k pravé lajně místo toho rozjel postupnou kombinaci.
     
    59
    Pierre-Emile Höjbjerg schytal šlapák od Dendonckera. Smrdělo to žlutou kartou, ale hlavní rozhodčí si vystačil se slovní domluvou.
    57. Romelu LUKAKU - 2:1
     
    57
    Belgie právě vstřelila branku!
    Domácí výběr podruhé v utkání slaví vedoucí gól! Tielemans po faulu na svou osobu neváhal s rozehrávkou. De Bruyne stejně pohotovým způsobem oslovil ROMELUA LUKAKUA a ten se štěstím překonal Schmeichela, od jehož ruky se míč odrazil až za brankovou čáru. U té se situaci marně snažil zachránit Christensen.
     
    56
    De Bruyne si musel upravit levou kopačku poté, co mu na ni šlápl Braithwaite. Bylo to posouzeno jako faul, jenže Mertens poslal míč do autu.
     
    55
    Tielemans opět vybídl k centru Mertense. Wass si nebyl úplně jistý svým postavením a nepřesný pas posunul na roh, z něhož Belgie nic nevytěžila.
     
    54
    Romelu Lukaku byl příjemcem Mertensova centru z pravého křídla, ale v Itálii působící obránce Simon Kjaer ho hlavičkovat nenechal.
     
    53
    Právě Poulsena načapal pomezní rozhodčí ze Slovinska v ofsajdu v situaci, když si šel pro Kjaerův nákop.
     
    52
    A znovu je pískáno. Obětí Alderweirelda nedovoleného zákroku se stal útočník Lipska, Yussuf Poulsen.
     
    51
    Snad popáté končí standardní situace v provedení Christiana Eriksena v rukou Courtoise. Jeho spoluhráč De Bruyne vzápětí napadal, ale zároveň fauloval Wasse.
     
    50
    Dries Mertens je prvním žlutě potrestaným hráčem. Ve středu pole si počínal nedovoleně proti rychlejšímu Poulsenovi.
     
    49
    Martin Braithwaite byl na půlící čáře podražen Tielemansem. Předtím měli domácí starosti s aktivním presinkem Dánů.
     
    48
    Denayerovi se povedlo odhlavičkovat Braithwaitův centr na rohový kop, který se obešel bez jakékoliv šance, protože si ze vzduchu balon sebral Courtois.
     
    47
    Odstartovala druhá půle, kterou Dánové musí vyhrát, aby si zajistili první místo ve skupině A2. Remíza stačí k postupu do play-off Belgii.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Statistiky po 1. půli:
    Střely na branku: 2 – 2
    Střely mimo: 1 – 2
    Držení míče: 53 % – 47 %
    Rohové kopy: 5 – 2
    Ofajdy: 1 – 0
    Fauly: 6 – 2
    Žluté karty: 0 – 0.
     
    Je za námi svižná první půle, která moc nesedla domácím Belgičanům ani hostům z Dánska, ale i tak nabídla hned dvě změny skóre. Schmeichel kapituloval hned z první střely mezi tyče, kterou z delší vzdálenosti vyslal jeho klubový spoluhráč Tielemans. Od osmnácté minuty však platí stav 1:1, jenž hlavou stanovil Wind. Od té chvíle se hrálo převážně na útočné polovině Dánů, Braithwaite jedinou jejich šanci na druhý gól ale nedal a totéž platilo i na druhé straně v případě Lukakua, který zakončoval ramenem těsně vedle.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    45
    De Bruyne jednou pěkně odcentroval, ale jinak je zralý spíše na vystřídání. Teď pokazil další krátkou přihrávku na dvaceti metrech od dánské brány.
     
    45
    Eriksenův centr byl u bližší tyče prodloužen, ale Delaney ve snaze o střelu z šestnácti metrů promáchl. Belgičané se pak zmohli jen na vysvobozující odkop.
     
    44
    Simon Kjaer poslal dobrý nákop na hruď Poulsena, kterému nedal čas na střelu Alderweireld. Následuje rohový kop.
     
    43
    Závěr první půle je hodně neurovnaný. Výkon obou mužstev sráží obrovský počet nepřesností.
     
    42
    Další ztráta na vlastní polovině následovala hned vzápětí, ale nepřesnost Maehleho domácím fotbalistům přece jenom pomohla.
     
    41
    Poulsen se hlásil o Eriksenův centr, jenže na něj zhruba o metr nedosáhl. Nepovedená rozehrávka Belgičanů však dává hostům další šanci.
     
    40
    De Bruyne pokazil krátkou přihrávku ze středového kruhu. Neúspěšný byl také Eriksen, jehož kolmici před Braithwaitem zneškodnil Courtois.
     
    39
    Spolupráce mezi Mertensem a nabíhajícím Lukakuem skončila ofsajdem, takže únik urostlého útočníky nemohl být zakončen.
     
    38
    Yussuf Poulsen si odskočil na levou stranu. Centr se ale neujal a Tielemans hlavou přesměroval balon do náruče Thibauta Courtoise.
     
    37
    Větší procento belgických útoků směřuje přes Hazardovu pravou stranu. Právě tento hráč nyní vytloukl Maehle bloky a získal roh, který skončil v dlaních Schmeichela.
     
    36
    Martin Braithwaite přihrával z pravého křídla do druhé vlny, jenže Youri Tielemans tento úmysl dobře přečetl.
     
    35
    Mertensův centr od rohového praporku nechtěně rozjel dánský protiútok, jenž Pierre-Emile Höjbjerg ale proměnil do postupného dobývání obrany.
     
    34
    Hazardovo prostrčení za obranu bylo pro Lukakua dlouhé. Jako první byl u míče Poulsen, který se famózně vrátil do obrany.
     
    33
    Schmeichel nedostal malou domů v nejvhodnější moment. Napadán protihráčem se míče rychle zbavil, i když z toho pramenil domácí aut.
     
    32
    Denayer se k centru Mertense o kousek nedostal. Dendonckerovi pak byl odpískán trošku sporný faul na vyvážejícího Höjbjerga.
     
    31
    Thorgan Hazard měl volno na pravé straně. Centr mu však překazila jediná překážka, od které šel míč na další rohový kop.
     
    30
    Držení míče: 54 % – 46 %.
    29. Romelu Lukaku (BEL)
     
    29
    Poprvé se o slovo zásadnějším způsobem přihlásil Romelu Lukaku, kterého parádním centrem našel De Bruyne. Trochu nezvyklé zakončení ramenem skončilo těsně vedle Schmeichelovy levé tyče.
     
    28
    V posledních minutách šlo tempo hry přece jenom nahoru. Potvrdit to z rohového kopu mohou také domácí fotbalisté.
     
    27
    Eriksen odcentroval na hruď Delaneyho, jehož střela skončila rohovým kopem. Wind centr zleva posunul k Wassovi, jenž vypálil nepřesně.
     
    26
    Poulsen skončil na zemi po souboji s Thorganem Hazardem. Jeho slavnější bratr Eden se tohoto srazu vůbec neúčastní.
     
    25
    Wind svou přihrávkou z osy hřiště otočil těžiště z levé strany na pravou. Courtois ale dobře zmenšil střelecký úhel a Braithwaite jej propálit nedokázal.
     
    24
    Thorgan Hazard neúspěšně centroval do ohně ve chvíli, kdy Lukaku ještě nebyl před Schmeichelovou bránou.
     
    23
    Alderweireld už poněkolikáté adresoval přihrávku do autu. První půlka úvodního poločasu mu podle představ rozhodně nevyšla.
     
    22
    Courtois si křikl a před Braithwaitem sebral ze vzduchu nákop, který předtím vyrobil Pierre-Emile Höjbjerg.
     
    21
    Další De Bruyneho aktivita vyvrcholila rohovým kopem. Hvězda Manchesteru City se svým centrem s Lukakuem ale nespojil.
     
    20
    Kevin De Bruyne napřáhl levačkou z osy hřiště, ale Schmeichel neměl s nezdravě pomalým pokusem z dvaceti metrů žádný problém.
    18. Jonas WIND - 1:1
     
    18
    Dánsko právě vstřelilo branku!
    Také druhá střela končí gólem, takže od osmnácté minuty je znovu vyrovnáno! Braithwaiteovu střelu po přihrávce Eriksena Vertonghen zablokoval přesně k JONASI WINDOVI, jehož hlavička šla ideálně do protipohybu bezmocného Courtoise.
     
    18
    Žádná sláva to není ani od domácích. Alderweireld si nerozuměl s kolegou na pravé lajně a přihrál do zámezí.
     
    17
    Kromě Tielemansovy přesné trefy se toho v Leuvenu zatím moc nestalo. Dánové se stále nemohou pořádně dostat do tempa.
     
    16
    Thorgan Hazard odcentroval pouze k noze Andrease Christensena. Pak už Belgičané faulovali, proti Vertonghenovi se provinil prvně jmenovaný hráč Dortmundu.
     
    15
    Martin Braithwaite se znovu nedočkal přesné nabídky na pravý kraj hřiště. Také Eriksen totiž poslal míč mimo hrací plochu.
     
    14
    Do kombinace se dokonce zapojil i Courtois. Lukaku však byl v momentě jeho nákopu v ofsajdu a proto vůbec nešel do souboje ve středovém kruhu.
     
    13
    Mertens místo centru vrátil míč dozadu na Thorgana Hazarda a to už Belgičané musí bušit do zformovaného bloku.
     
    12
    Toby Vertonghen vhodil balon jen na Höjbjerga, jenže Dánům míč u nohou rovněž dlouho nevydržel.
     
    11
    De Bruyneho centr z okraje pokutového území neprošel a Tielemans pak zahnal Mertense až do zámezí.
     
    10
    Alderweireld v křídelním prostoru prodal zkušenosti v souboji s Maehlem. Míč doprovodil za koncovou čáru, aby ho Courtois mohl uvést zpět do hry.
     
    9
    Další nepřesný nákop, po němž Chadli dostal do svízelné situace Courtoise. Gólman Realu Madrid však stihl odkopnout míč před dvěma napadajícími soupeři.
     
    8
    Maehleho diagonální přenesení hry na pravou stranu bylo pro jeho kolegu Poulsena nechytatelné, Míč pro Belgičany.
     
    7
    Nacer Chadli rozdal k levé postranní čáře, ale Mertensův centr skončil v náruči brankáře Kaspera Schmeichela.
     
    5
    Nepřesnou přihrávkou na Maehleho se Dánové zbytečně zbavili míče. Úvod utkání je rozhodně nepotkal v ideální pohodě.
    3. Youri TIELEMANS - 1:0
     
    3
    Belgie právě vstřelila branku!
    Už ve třetí minutě je Kasper Schmeichel poprvé překonán. Po několika soubojích u hranice pokutového území vyplaval míč k levé noze YOURIHO TIELEMANSE a ten jej z nějakých dvaceti metrů uklidil ze svého pohledu do pravého dolního rohu.
     
    2
    Alderweireld provětral nervové buňky domácích trenérů i ostatních belgických spoluhráčů. Braithwaite se po jeho chybě v rozehrávce málem dostal do gólové šance.
     
    1
    O úvodní výkop se postarali domácí, kteří nastupují v červených, zatímco hosté v kompletně bílých dresech.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Belgie: Courtois – Alderweireld, Denayer, Vertonghen (C) – De Bruyne, Tielemans, Dendoncker, Chadli – D. Mertens, R. Lukaku, T. Hazard.
    Náhradníci: Casteels, Coucke – Batshuayi, Ch. Benteke, Boyata, Foket, Kayembe, Lukebakio, Mechele, Praet, Vanaken, Verschaeren.

    Dánsko: Schmeichel – Wass, Kjaer (C), Christensen, Maehle – Eriksen, P.-E. Höjbjerg, Delaney – Y. Poulsen, Wind, Braithwaite.
    Náhradníci: Lössl, Rönnow – L. Andersen, Bah, Dalsgaard, M. Jensen, Jönsson, M. Jörgensen, Scholz, Sisto, Vestergaard, Damsgaard.

    Rozhodčí: Vinčić – Kordež, Kovačič (SVN).
     
    1. vzájemný zápas

    05.09.2020
    Dánsko – Belgie 0:2
    Branky:
    9. J. Denayer, 77. D. Mertens.
     
    V Bruselu to bude na závěr skupinové fáze přímý souboj o první místo, do kterého jdou v lepší výchozí pozici domácí Belgičané. Ti vyhráli čtyři z pěti zápasů, přičemž jediný zádrhel přišel ve Wembley při porážce 1:2 s Anglií. S Albionem si to svěřenci Roberta Martíneze rozdali i před třemi dny a tentokrát oslavili vítězství 2:0, které jim vystřelili Youri Tielemans a Dries Mertens, pro kterého to byl v Lize národů už třetí zásah. Stejně jich má i další útočník Romelu Lukaku.

    O Dánsku se po zářijovém srazu ve spojitosti s útokem na první místo rozhodně nemluvilo, protože na úvod soutěže prohrálo 0:2 s Belgičany a pak uhrálo alespoň bod za remízu 1:1 s Anglií. Pak ale přišly dvě výhry nad Islandem i nečekaný skalp domácích Angličanů, které poslaly Dány na druhé místo se ztrátou dvou bodů na jejich dnešní soupeře. Klíčovým článkem sestavy je Christian Eriksen, který dal hned čtyři z celkových šesti branek.
     
    Všem fotbalovým fanouškům přeji příjemné chvíle při sledování textového přenosu ze zápasu Ligy národů UEFA. V rámci skupiny A2 se od dvaceti hodin a pětačtyřiceti minut můžeme těšit na konfrontaci mezi Belgií a Dánskem!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.

    Michal Břuchanský

    Branky: 3. Tielemans, 57. R. Lukaku (De Bruyne), 69. R. Lukaku (T. Hazard), 87. De Bruyne (Foket) – 18. Wind, 86. Courtois (vla.)

    Karty:   50. D. Mertens (BEL)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 1:3. Rohy: 7:5. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 12:10.
    Belgie: Courtois – Alderweireld, Denayer, Vertonghen (C) (90+1. Boyata) – De Bruyne, Tielemans, Dendoncker, Chadli – D. Mertens, R. Lukaku, T. Hazard (77. Foket).
    Náhradníci: Casteels, Coucke – Batshuayi, Ch. Benteke, Boyata, Foket, Kayembe, Lukebakio, Mechele, Praet, Vanaken, Verschaeren.

    Dánsko: Schmeichel – Wass, Kjaer (C), Christensen, Maehle – Eriksen, P.-E. Höjbjerg, Delaney (70. M. Jensen) – Y. Poulsen (76. L. Andersen), Wind (88. Sisto), Braithwaite.
    Náhradníci: Lössl, Rönnow – L. Andersen, Bah, Dalsgaard, M. Jensen, Jönsson, M. Jörgensen, Scholz, Sisto, Vestergaard, Damsgaard.

    Rozhodčí: Vinčić – Kordež, Kovačič (SVN)
    bahis siteleri