Trnava – Levice 4:5 (kon.) | Pov. Bystrica – Vlci Žilina 0:9 (kon.) | Martin – Skalica 6:4 (kon.)
Topoľčany – Dubnica 8:1 (kon.)
konec
HK VITAR Martin
6:4 (0:1, 2:2, 4:1)
HK Skalica
sk Neděle 22.11.2020, 18:00 • Martinské hokejové centrum • 1. liga (SR) • 4. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vyjadrenia po zápase:

    Jaroslav Crlík (tréner HK iClinic Skalica): "Kto videl tento zápas, musí uznať, že úvodné tretiny patrili nám. Dá sa povedať, že sme v hlavách nezvládli tretiu tretinu. Na môj vkus však bolo odpískaných priveľa faulov v prospech domáceho tímu. Oba tímy predvádzali dobrý hokej vzhľadom k vynútenej prestávke, fyzické resty nebolo veľmi poznať. Skôr by som sa prikláňal k voľnému priebehu hry bez prerušení. Výsledok by bol pravdepodobne takisto iný. Úvodná tretina bola z našej strany výborná, strelili sme rýchly gól. Druhá bola takisto dobrá, hokej sa ale hrá šesťdesiat minút. Ak sa nedokážeme ale sústrediť na celý čas, zápasy budeme prehrávať. V závere tretej tretiny sme sa dopustili dvoch zbytočných faulov, o ktorých sme hovorili v kabíne. Súper nás za ne potrestal. Na záverečných tretinách ešte musíme popracovať. V piatok to bolo rovnaké, takisto sme boli lepším tímom, body ale zbierali súperi. Z prehier sa ale musíme spoločne poučiť a ísť ďalej."

    Marek Žila (asistent trénera HK Martin): "Hra ešte po prestávke nie je ideálna, či už v našom alebo v prípade súperov. Za body sme určite radi, najmä ak sme do stretnutia nevstúpili najlepšie. Úvodnú tretinu bola Skalica lepším tímom, postupne sme našu hru zlepšovali a doťahovali sa na súpera. V prostrednej časti sme mali pomerne dobrú desaťminútovku, skóre sme dokázali otočiť. Opäť sme ale doplatili na slabú koncentráciu a súper bol opäť v čele. S treťou tretinou sme spokojní. Čo sme si povedali v kabíne, to sa prelialo na ľad. Išli sme za naším cieľom a viedli 4:3. Ani po vyrovnávajúcom góle súpera sme nedali hlavy dolu, piaty gól nás ukľudnil a šiesty počas presilovej hry prakticky rozhodol. Keďže sme neodohrali ideálny zápas, je zisk všetkých bodov určite potešujúci. Mužstvo dnes ukázalo svoju silu, každé víťazstvo je určite cennejšie ak sa vyhrá o jeden či dva góly, najmä ak sa skóre trikrát otáčalo. Samozrejme, každý tréner chce, aby mal zápas ľahší priebeh, padali góly a všetko sa vyvíjalo podľa predstáv. Nie vždy to tak ale je. Zápas priniesol dve menšie zranenia, ktoré by sa mali dať do stredy do poriadku. Proti Spišskej Novej Vsi by sme mali odohrať zápas v rovnakej zostave. V piatok následne privítame Žilinu, ktorá sa v úvode prezentuje jednoznačnými výsledkami. O víťazovi sa ale rozhoduje na ľade, uvidíme ale ako najskôr zvládneme zápas na klzisku súpera. V Spišskej Novej Vsi sa hrá ťažko, prostredie je náročné, body sa neberú ľahko. Dôležitá je koncentrácia. Bez divákov to bude určite iné stretnutie, verím však, že kvalitné."

    Michal Šátek (útočník HK iClinic Skalica): "Začali sme pomerne dobre, nohy nás poslúchali. To, čo sme si povedali pred zápasom, sa v úvode darilo plniť. Vlastnými chybami sme sa ale pričinili o štyri domáce góly. Veľa síl nás stálo množstvo vylúčených. Takéto chyby rozhodujú zápasy, domáci túto možnosť využili. Mrzia najmä dve prihrávky súperovi na gól. Sedemkrát sme v zápase hrali oslabení, dvakrát sme sa dostali k presilovej hre. Toto hovorí za všetko. Domáci sa vďaka tomu dostávali do hernej pohody, nás to naopak stojí veľa síl. Na tomto musíme ako tím pracovať a poučiť sa z toho. Štyridsať minút sme boli na ľade lepším tímom, posledných dvadsať sme si to pokazili. Naozaj to nahnevá, ak si po takomto výkone nevezieme domov ani bod. Liga sa ale ešte len reštartuje po viac ako mesiaci. V úvode to preto nebudú príliš pekné zápasy. Kto bude mať viac chuti po víťazstve a bojovať do konca, ten bude víťaziť. Než sa to rozbehne, bude potrebné aj stráviť nejaké prehry. Herný výpadok je cítiť. Rovnako tak je cítiť aj absenciu divákov na tribúnach. Ak by dnes prišlo 1 500 divákov, je to úplne iný zápas pre oba tímy. Fanúšikovia veľmi chýbajú a ja dúfam, že sa to čoskoro zmení a na zápas bude môcť prísť aspoň 500 – 750 divákov. Aktuálne je to akoby ste si dali rožok s maslom, ale zabudli na šunku."

    Jakub Burzík (obranca HK Martin): "Nezačali sme práve najlepšie, ukázali sme ale charakter, keď sme sa dokázali vrátiť do zápasu. Súper nás prekvapil svojou hrou, bol aktívnejší. Úvodnú tretinu boli jeho hráči lepší v súbojoch, prakticky vo všetkom. Tímovou hrou sme ale dokázali v záverečnej tretine zvrátiť výsledok na svoju stranu. Toto dejstvo bolo z našej strany určite najlepšie. Ožili sme, mužstvo sa zomklo, začali sme blokovať strely a prejav sa začal zlepšovať. Z našej aktivity sme vyťažili i niekoľko presilových hier, z ktorých tri sme dokázali premeniť. Výmena brankárov v prostrednej časti mňa osobne príliš nerozhodila. Je však málo vídaným javom, keď brankárovi vypadne nôž z korčule. Situáciu sme ale ako tím zvládli. Čakajú nás ďalšie náročné zápasy, ak ale máme najvyššie ambície, musíme ich zvládať. Viaceré tímy majú rovnaké ciele, čo je len dobré pre hokej. Určite je potrebné sa na každý z najbližších duelov čo najlepšie pripraviť a odovzdať na ľade ešte lepší výkon ako tomu bolo v uplynulých dvoch zápasoch. Ako tím máme natrénované, určite je lepšie hrať ako čakať." (22:29:22)
     
    V napínavom dueli si Martin poradil so Skalicou 6:4. Góly: 22. Lavička (Gimenez, Murček), 25. Nauš (Paulíny), 42. Paulíny (Barto, Nauš), 46. Melcher (Lavička, Burzík), 55. Murček (Gimenez, Paulíny), 59. Burzík (Jurášek, Dírer) – 2. Šátek (Mikula), 30. Hílek (Janík, Štumpf), 35. Štumpf (Šátek), 51. Hujsa (Kotzman, Klučiar).
     
    Koniec zápasu.
     
    59:46
    Hostia v plnom počte. Hujsa na ľadovej ploche.
     
    59:40
    Dírer na dvakrát neuspel. Pridáva sa Burzík.
     
    59:01
    Bartov propagačný pokus. Domáci striedajú.
     
    58:19
    Šátek sa v oslabení dostal do zakončenia. Domáci akoby zabudli na zadné vrátka.
     
    58:03
    Martin dal gól!
    Využitá presilová hra o dvoch hráčov. JAKUB BURZÍK vymietol roh hosťujúcej bránky po asistenciách Andreja Jurášeka a Mateja Dírera.
     
    57:45
    Martin Hujsa (SKA) inkasuje dve minúty za sekanie.
     
    57:34
    Alex Kotzman (SKA) inkasuje dve minúty za hákovanie.
     
    57:28
    Dvořákom vyhodený puk. Domáci striedajú.
     
    56:41
    Jurášek nenadvihol puk. Ovečka už ležal na ľade.
     
    56:18
    Poliaček sa pokúsil o únik, ktorý mu zmarila dvojica protihráčov. Hostia okamžite rozohrávajú.
     
    55:52
    Zakázané uvoľnenie na domácej strane. Hráči zbytočne neriskovali.
     
    55:00
    V strednom pásme ešte zostal ležať Belica, ktorý preletel pri akcii cez hokejku, ktorá sa zlomila. Odchádza po svojich.
     
    54:59
    Martin dal gól!
    Adam Paulíny ešte v strednom pásme na Luisa Joshuu Gimeneza, ktorý uvoľnil na ľavej strane MICHALA MURČEKA, ktorý tentoraz svoje sólo dokončil.
     
    54:18
    Pavol Kotzman od modrej. Bernát musel vyrážať.
     
    53:43
    Burzíkov pokus končí v lapačke Ovečku. Hra je prerušená.
     
    53:28
    Gimenez triafa korčule Janíka. Domáci prichádzajú o pásmo.

    Daniel Modrovský

    Branky a nahrávky: 22. Lavička (Gimenez, Murček), 25. Nauš (Paulíny), 42. Paulíny (Barto, Nauš), 46. Melcher (Lavička, Burzík), 55. Murček (Gimenez, Paulíny), 59. Burzík (Jurášek, Dírer) – 2. Šátek (Mikula), 30. Hílek (Janík, Štumpf), 35. Štumpf (Šátek), 51. Hujsa (Kotzman, Klučiar)


    HK VITAR Martin: Ovečka (Borák) – Kotzman P., Horváth – Mikula, Janík – Rapant, Hílek – Kuba, Kadlečík – Klučiar, Včelka, Hujsa – Šátek, Štumpf, Kotvan – Nemec, Ivičič, Kotzman A. – Baran, Rajčák, Pobuda
    HK Skalica: Bernát (Pavlas) – Lavička, Tabaček – Dvořák, Pokrivčák – Babka, Burzík – Belica, Nátny – Gimenez, Murček, Poliaček – Nauš T., Barto, Paulíny – Jurášek, Dírer, Melcher – Smidžár, Kočalka, Rešetár

    Rozhodčí: Lesay D., Štefik – Lesay J., Kollár, Jurčiak (delegát)
    ocianews.com