CSKA Sofia – Young Boys 0:1 (kon.) | Molde – Arsenal 0:3 (kon.) | Braga – Leicester 3:3 (kon.)
AEK Atény – Zorja Luhansk 0:3 (kon.) | Sparta – Celtic 4:1 (kon.) | Lille – AC Milán 1:1 (kon.)
Maccabi Tel Aviv – Villarreal 1:1 (kon.) | Karabach – Sivasspor 2:3 (kon.) | Linz – Antverpy 0:2 (kon.)
CSKA Moskva – Feyenoord 0:0 (kon.) | Wolfsberger – Dinamo Záhřeb 0:3 (kon.) | Gent – CZ Bělehrad 0:2 (kon.)
Liberec – Hoffenheim 0:2 (kon.) | Kluž – AS Řím 0:2 (kon.) | Dundalk – Rapid 1:3 (kon.)
Leverkusen – Beer Ševa 4:1 (kon.) | Nice – Slavia 1:3 (kon.) | Standard – Lech Poznaň 2:1 (kon.)
Rangers – Benfica 2:2 (kon.) | Eindhoven – PAOK 3:2 (kon.) | Granada – Omonia Nikósie 2:1 (kon.)
Neapol – Rijeka 2:0 (kon.) | Alkmaar – Real Sociedad 0:0 (kon.) | Tottenham – Ludogorec 4:0 (kon.)
konec
KAA Gent
0:2 (0:1)
FK Crvena Zvezda Bělehrad
Čtvrtek 26.11.2020, 18:55 • Ghelamco Arena, Gent • Evropská liga • Skupina L
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:55.
     
    Dobrý den, chtěla bych vás přivítat u dnešního utkání v rámci Evropské ligy! V tomto střetu se spolu podíváme na zápas mezi Gentem a Bělehradem. Výkop je naplánován na 18:55 a my budeme u toho.
     
    FK Crvena Zvezda Bělehrad

    Bělehrad zatím drží postupovou druhou pozici, ale v této skupině to bude ještě drama! Tento srbský tým získal ve třech zápasech šest bodů a je druhý. Na třetí Liberec má náskok tří bodů, zatímco na první Hoffenheim ztrácí body tři. Crvena Zvezda brala zatím dvě výhry a jednu porážku. Tu zapsala hned v prvním duelu, když nestačila na německý tým 0:2. Tento výsledek však následně odčinila, když porazila Liberec 5:1 a Gent 2:1.
     
    Gent

    To Gent je na tom podstatně hůře než soupeř a musí bezpodmínečně začít vyhrávat, ideálně aby vyhrál všechny zbývající duely. Zatím totiž po třech kolech nezískal ani jeden bod, a tak mu patří poslední pozice v tabulce. Belgický tým tedy všechny dosavadní duely prohrál. V prvním zápase nestačil těsně na Liberec 0:1, načež prohrál vysoko s Hoffenheimem 1:4. V posledním duelu nestačil na svého dnešního soupeře, se kterým padl 1:2.
     
    Úvodní sestavy:

    KAA Gent: Bolat – Hanche-Olsen, Ngadeu, Fortuna – Botaka, Dorsch, Owusu, Kums (C), Mohammadí – Bezus – Bukari.
    Náhradníci: Coosemans, Vanden Borre – Odjidja-Ofoe, Niangbo, Castro-Montes, Samoise, Arslanagic, van Daele, George.

    FK Crvena Zvezda Bělehrad: Borjan (C) – Gajić, Pankov, N. Milunović, Degenek – Petrović – Vukanović, Ivanić, Nikolić, Ben Nabouhane – Falcinelli.
    Náhradníci: Popović – Pavkov, Boakye, V. Simić, Gavrić, Eraković, Radulović, Spiridonovic, Krstović, Lazetić, Bačanin..
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Před zápasem se ještě držela minuta ticha za zemřelého Diega Maradonu, který zemřel včera po infarktu. Nyní se ale každou chvíli dočkáme prvního výkopu!
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    A dnešní utkání nám právě začalo! Domácí celek dnes potřebuje bezpodmínečně vyhrát, jinak už bude bez jakékoliv šance na postup ze skupiny.
     
    2
    CZ Bělehrad právě vstřelil branku!
    Jenže domácí to nebudou mít vůbec jednoduché, jelikož už prohrávají o jednu branku! Rohový kop byl rozehraný nakrátko, načež se ke střele dostal NJEGOŠ PETROVIĆ, jehož rána trochu nachytala gólmana! Šla na přední tyč a Sinan Bolat tam vůbec nebyl...
    2. Njegoš PETROVIĆ - 0:1
     
    4
    No, Bělehrad si těžko mohl představovat lepší vstup do zápasu. Dostal se do vedení díky povedené ráně z dálky a bude hrát v mnohem větším klidu než soupeř.
     
    5
    Gent se snažil o první ofenzivní akci, avšak nebyl nijak úspěšný. Nakonec to byla navíc jeho chyba, po které se hostující fotbalisté dostávají k autovému vhazování.
     
    6
    Milád Mohammadí si vzal na starost vhazování na útočné polovině, ale po jeho autu byl míč ztracen. Hosté to zkusili po pravé straně, ale centr byl zastaven.
     
    7
    Mirko Ivanić si podržel svého soka za dres na polovině hřiště, čehož si sudí dobře všiml. Osman Bukari běžet dále prostě nemohl, a tak to je volný kop pro domácí.
     
    8
    Domácí celek začíná přebírat iniciativu a nyní je lepším týmem na hřišti. Nebude to dnes mít jednoduché, bude muset vstřelit minimálně dvě branky.
     
    9
    Nyní se navíc provinil faulem na polovině hřiště, i když se to domácímu hráči ani trochu nelíbilo. Crvena Zvezda proto naprosto zadarmo získává míč.
     
    10
    Andreas Hanche-Olsen nyní nejspíše opravdu zahrál balón mimo hrací plochu, vypadalo to, že se soupeř uhnul včas. Sinan Bolat přesto bude odkopávat.
     
    11
    Jinak je dobré si upřesnit, kdo hraje v jakých dresech. Domácí fotbalisté pro dnešek zvolili modrou barvu, zatímco jejich soupeři hrají v bíločervené kombinaci.
     
    12
    Njegoš Petrović, který je zatím jediným střelcem v dnešním utkání, se ocitl po faulu na zemi. Hostující celek se díky tomu ještě může držet na balónu.
     
    13
    Bělehrad se rozhodně nebude hnát nikam dopředu, přestože je za námi teprve třináct minut. Hosté se však dočkali brzké branky a výhra by se jim moc hodila.
     
    14
    Střely na branku: 0 – 1!
     
    15
    Už to vypadalo, že Gent projde do otevřené obrany hostí, ale ta se stihla zformovat včas. Nyní se hra obrátila zpět a domácí si přihrávají na polovině hřiště.
     
    16
    To byla první zajímavější šance na straně domácího celku. Osman Bukari to zkusil z hranice šestnáctky, ale jeho střela o pořádný kus minula bránu hostí.
     
    17
    Sven Kums nyní nebyl spokojený s rozhodnutím pomezního a znovu to vypadalo na poslední dotek soupeře. Sudí dnes nejsou přesní v tomto rozhodování.
     
    18
    Domácí zapsali dva zajímavé centry do vápna, ale střelu mezi tři tyče z toho vytěžit nedokázali. Přesto zůstanou u balónu a budou kopat ještě rohový kop.
     
    19
    Avšak ten žádné nebezpečí na domácí straně nepřinesl. Bělehrad si s centrem poradil bez nejmenších problémů a míč se dostal až k Sinanu Bolatovi.
     
    20
    Je za námi prvních dvacet minut hry a my jsme viděli v tomto zápase jednu branku. Tu dali hosté už ve druhé minutě, domácí se nyní snaží vyrovnat.
     
    21
    Diego Falcinelli si dokázal posunout balón dopředu, když ho sešmikly nůžky v podobě protihráčových nohou. Faul je pískán, hosté vybojovali rohový kop.
     
    22
    Tentokrát jsme se branky nedočkali. El Fardou Ben Nabouhane poslal svůj centr rovnou do vápna, ale nikdo z jeho spoluhráčů nedokázal míč zasáhnout.
     
    23
    Držení míče: 66% – 34%!
     
    24
    Fotbalisté v modrém jsou jasně aktivnějším týmem na hřišti, který má jasně vyšší držení míče. Zatím se však nemůže dostat do nějaké vyložené příležitosti.
     
    25
    Tento centr na levou stranu byl zastaven jedním z hostí, tak domácí získali roh. Z toho sice nic nebylo, ale Niklas Dorsch to následně zkusil z ostrého úhlu. Milan Borjan neměl s tímto zákrokem ani nejmenší potíže.
     
    26
    A domácí fotbalisté musí začít se svou akcí až od svého gólmana. Crveza Zvezda se nyní jen brání, je otázkou, jestli je zrovna toto správná taktika...
     
    27
    Gent přece jen stupňuje svůj tlak, a to je za námi teprve dvacet šest minut. Nyní ještě vybojoval rohový kop, dokáže z něj nějak více ohrozit brankáře hostí?
     
    28
    Po několika odrazech se dostal ke střele Roman Bezus. Jeho pokus byl ještě dvakrát tečován, avšak nakonec skončil v rukavicích brankáře Borjana.
     
    29
    Sinan Bolat si úplně neporadil s odkopem od své brány, který skončil jen za postranní lajnou. Bělehradští fotbalisté se tak zadarmo dostávají k balónu.
     
    30
    Milád Mohammadí se dostal ke střelenému centru, který posílal šikovně před bránu. Míči se ale postavil do cesty Radovan Pankov, který míč zastavil.
     
    31
    A další zblokována střela na domácí straně. Niklas Dorsch tentokrát pokoušel své štěstí, ale jeho střelu nepusitl k bráně Nemanja Milunović.
     
    32
    Nadále jsme viděli ještě několik zblokovaných střel, defenzivní část týmu Crvene Zvezdy zatím funguje na jedničku. Gent by si však snížení zasloužil.
     
    33
    Milád Mohammadí se hnal po levé straně. Nejspíše centroval, ale jeho pokus zachytil Milan Borjan. Nakonec se ukázalo, že domácí hráč byl v ofsajdu.
     
    34
    Na nějakou vyloženou šanci zatím nadále čekáme. Sice jsme viděli jednu branku v tomto utkání, ovšem ta rozhodně nepadla z vyložené šance. Spíše to vypadalo, že Sinan Bolat střelu z dálky trochu podcenil.
     
    36
    Hostující fotbalisté se po dlouhé době podívali na útočnou polovinu. Veljko Nikolić si sice trochu zamotal míč pod nohy, ale zároveň byl sražen, volný kop.
     
    37
    A hosté vybojovali po chvilce i standardní situaci. El Fardou Ben Nabouhane si ji vzal na starosti, avšak jeho centr vyboxoval Sinan Bolat do bezpečí.
     
    38
    Gent už měl v tomto poločase tlak, ale nyní se k němu nemůže za žádnou cenu dostat. Bělehrad se trochu zvedl a už se nesoustředí jen na obranu.
     
    39
    Fotbalisté v modrém se nyní drží po delší době na útočné polovině, kde kombinují. Fotbalisté ze Srbska je však nepouštějí do blízkosti šestnáctky.
     
    40
    Roman Bezus byl poměrně jasně podražen svým soupeřem a nedopadl zrovna ideálně na zem. Je však v pořádku a domácí budou zahrávat standardku.
     
    41
    Sven Kums posílal míč do ohně, ale Milan Borjan ho v pohodě vyboxoval. Z hranice vápna ještě pálil Milád Mohammadí, avšak ten mířil hodně vedle levé tyče.
     
    42
    Elisha Owusu se vydal napadat rozehrávku hostujícího celku. Právě od něj však šel balón mimo hrací plochu, a tak hosté zůstanou u míče i nadále.
     
    43
    První poločas se nám pomalu ale jistě blíží ke svému konci. Už nám zbývají jen dvě minutky do konce základní hrací doby. Dočkají se domácí srovnání?
     
    44
    Avšak domácí nyní zahrozili a Milan Borjan musel předvést parádní zákrok. Osman Bukari se dostal k hlavičce někde na penaltovém puntíku, ale gólman hostí vytáhl brilantní zákrok, který vyrazil míč na rohový kop.
    44. Borjan M. vytáhl skvělý zákrok na konci poločasu
     
    45
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Hlavní rozhodčí nakonec dnes nenastavil ani jednu minutku, a tak je za námi první poločas. Po něm budou rozhodně spokojenější hosté, kteří vedou o jednu branku. Njegoš Petrović zkusil ránu ze střední vzdálenosti a nejspíše trochu překvapil gólmana, jelikož jeho rána nebyla nijak moc umístěná. Přesto skončila v síti. Gent následně držel více míč a měl tlak v okolí šestnáctky, ale srovnání se nedočkal.

    Další poločas začne přibližně v 19:58.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu KAA Gent: ze hřiště odchází Jordan Botaka, přichází Alessio Castro-Montes.
     
    47
    A už se zase hraje! Domácí celek předvedl jedno střídání do druhého poločasu. Domácí musí vrhnout své síly do útoku, jelikož musí dnes vyhrát.
     
    48
    Jinak totiž přijde o možnost postupu ze skupiny. Roman Bezus se dostal k nebezpečné hlavičce, avšak v mírném záklonu minul branku hostujícího týmu.
     
    49
    Aleksa Vukanović si chvilku podržel balón na levé straně, avšak jeho centr nikdo ze spoluhráčů netrefil. Přesto se Bělehrad ještě na malý moment držel u míče.
     
    50
    I když mu to už na dlouho nevydrželo. Gent to mohl zkusit následně po levé straně, ale místo centru přišlo jen zbrždění rychlého protiútoku, škoda pro domácí.
     
    51
    Obránce hostí odvrátil centr na rohový kop, který si vzal na starosti Sven Kums. Mirko Ivanić však následný pokus z hranice vápna dokázal zablokovat.
     
    52
    Osman Bukari předvedl zajímavý náběh za obranu a dostal velmi přesnou přihrávku do běhu. Nakonec ale vše bylo předčasné a píská se domácím ofsajd.
     
    53
    Po dlouhé době se dostal ke střele na bránu hostující celek. Milos Degenek zkusil své štěstí, avšak Sinan Bolat jeho pokus v pohodě chytil do rukavic.
     
    54
    Střely na branku: 2 – 2!
     
    55
    Roman Bezus zkoušel centrovat přízemním pasem před bránu, ale jeho pokus byl tečován soupeřem. Milan Borjan však byl na zemi naprosto včas.
     
    56
    Veljko Nikolić zůstává sedět na hřišti a potřebuje ošetření. Drží se za bederní páteř, tak uvidíme, jestli bude schopen pokračovat v tomto zápase.
     
    57
    Hostující celek dnes už jednou z rohového kopu dal. Povede se mu to ještě jednou? To uvidíme, Bělehrad totiž do statistik vybojoval další rohový kop.
     
    58
    CZ Bělehrad právě vstřelil branku!
    A hostující celek se znovu prosazuje z rohového kopu a nejspíše rozhoduje o svém dnešním vítězství! El Fardou Ben Nabouhane posadil centr přesně na hlavu NEMANJI MILUNOVIĆE, jenž se prosadil. Měl ve vzduchu spoustu času!
    58. Nemanja MILUNOVIĆ - 0:2
     
    60
    Střídání v týmu KAA Gent: ze hřiště odchází Elisha Owusu, přichází Vadis Odjidja-Ofoe.
     
    61
    Přesto se domácí celek ještě nevzdává, prostě dnes musí vyhrát. Núrio Fortuna to zkusil z velké vzdálenosti, avšak Milan Borjan míč v pohodě chytá.
     
    62
    Niklas Dorsch je rozhodně jedním z nejaktivnějších hráčů na hřišti. Tentokrát to byl on, kdo se dostal z hranice vápna ke střele, ale minul bránu.
     
    63
    Rohové kopy: 5 – 3!
     
    64
    Je zajímavé, že hosté měli jen tři rohové kopy a bezprostředně po nich jsme viděli hned dvě branky Bělehradu. To není dobrá vizitka domácí defenzivy.
     
    65
    Milan Borjan ale nyní musel hodně rychle na zem! Osman Bukari se dostal k míči po velké chybě soupeřů, ale jeho přízemní střelu gólman hostí chytil.
     
    66
    Střídání v týmu KAA Gent: ze hřiště odchází Osman Bukari, přichází Anderson Niangbo.
     
    67
    Gent získal rohový kop, po kterém jsme viděli další zakončení. Brankář však mohl zůstat v klidu, jelikož Mirko Ivanić tento pokus dokázal zablokovat.
     
    68
    Fotbalisté v modrém jsou sice jasně aktivnější, ale ke vstřelení branky jim to zatím prostě nestačí. Zatím nepředvedli žádné překvapivé řešení ve finální fázi.
     
    69
    Střely na branku: 5 – 3!
     
    70
    Hráči v modrém by však ještě chtěli dát alespoň čestnou branku. Roman Bezus se proto pokusil o střelu, jenže tu nedokázal namířit mezi tři tyče.
     
    71
    Sven Kums to na sebe vzal o chvilku později jako kapitán, avšak ani on nebyl přesný. To měl přitom skvělou šanci, jenže ze strany vápna mířil těsně vedle levé tyče.
    71. Kums S. z dobré pozice mířil těsně vedle
     
    72
    Žlutou kartu dostává El Fardou Ben Nabouhane (FK Crvena Zvezda Bělehrad).
     
    72
    Střídání v týmu FK Crvena Zvezda Bělehrad: ze hřiště odchází El Fardou Ben Nabouhane, přichází Srdan Spiridonovic.

    Střídání v týmu FK Crvena Zvezda Bělehrad: ze hřiště odchází Njegoš Petrović, přichází Strahinja Eraković.
     
    74
    Jeden z hostujících hráčů to zkusil z velké dálky, ale nebyl úspěšný. Jeho střela neměla razanci, navíc byla nejspíše tečována. Sinan Bolat proto jen míč sebral.
     
    75
    Michael Ngadeu fauloval v šestnáctce, přitom si spíše ublížil více sám. Respektive mu soupeř, kterého fauloval, dopadl kopačkou na nohu. Nic příjemného.
     
    76
    Núrio Fortuna je vidět v druhé půli mnohem více než v té první. Znovu vypálil ze střední vzdálenosti, ale Milan Borjan proti jeho střele nemusel zasahovat.
     
    77
    Roman Bezus se snažil stihnout balón ještě na hrací ploše a odrazit ho od soupeře. To se mu ale nepovedlo, a tak bude gólman hostí odkopávat od své brány.
     
    78
    Akce domácího celku jsou většinou jako přes kopírák a hostující obránci to mají velmi dobře načtené. Nemají žádný problém s centry, ani s pasy mezi ně.
     
    80
    Domácí celek vybojoval další rohový kop. K hlavičce v dobrém prostoru se dostal Roman Bezus, avšak dnes neseřídil mířidla, a tak minul bránu soupeře.
     
    81
    Vadis Odjidja-Ofoe se na hřiště dostal teprve před několika minutami, avšak už se dostal ke střele. Strahinja Eraković ovšem jeho prudkou ránu zablokoval.
     
    82
    Do konce dnešního zápasu nám chybí posledních osm minut! Nějaké nastavení asi bude, ale větší délka se čekat nedá. Gent se snaží alespoň o gól.
     
    83
    Jinak o vítězi dnešního utkání už je nějakou dobu jasnu. Tři body do tabulky zapíše hostující celek, který udělá obrovský krok k postupu do další fáze soutěže.
     
    84
    Fotbalisté v modrém se drží na balónu a mají dnes jasně větší držení míče než jejich dnešní soupeř. Zatím jim to ale k ničemu není, nedaří se jim vstřelit gól.
     
    85
    Gent nyní zahrával rohový kop, ale žádné branky jsme se nedočkali, vlastně ani větší šance. Udrží dnes Milan Borjan čisté konto? To brzy uvidíme.
     
    85
    Střídání v týmu KAA Gent: ze hřiště odchází Sven Kums, přichází Wouter George.
     
    86
    Roman Bezus byl faulovaný na polovině hřiště, čehož si sudí správně všimnul. Gent bude mít nejspíše jenu z posledních šancí na vstřelení gólu.
     
    88
    Střídání v týmu FK Crvena Zvezda Bělehrad: ze hřiště odchází Aleksa Vukanović, přichází Andrija Radulović.

    Střídání v týmu FK Crvena Zvezda Bělehrad: ze hřiště odchází Diego Falcinelli, přichází Richmond Boakye.
     
    89
    Niklas Dorsch dnes zapsal několik střel. Ani jedna z nich však neskončila úspěchem. Ani tentokrát, když právě tento hráč mířil svůj pokus těsně vedle tyče.
     
    90
    Nastavovat se budou tři minuty!
     
    90+1
    Hostující fotbalisté získali vhazování na útočné polovině, ale nikam dopředu se neženou. Obrátili hru zpět na obrannou polovinu, kde budou chtít zápas dohrát.
     
    90+2
    Ne, vypadá to, že domácí celek se nedočká ani čestné branky. Dnešním dne navíc ztratili jakoukoliv možnost na postup ze skupiny. Naopak Bělehrad bude velmi blízko k postupu do další fáze Evropské ligy.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    A toto utkání nám právě skončilo! Tři body berou do tabulky fotbalisté Crvene Zvezdy, kteří dnes vyhráli o dvě branky. V druhém poločase pečetil stav zápasu Nemanja Milunović hlavičkou po rohovém kopu. Pro Gent tato prohra znamená, že už nemůže postoupit do další fáze Evropské ligy. Bělehrad je tomu naopak hodně blízko, jelikož mu k postupu stačí ve dvou zbývajících zápasech získat bod, zatímco Liberec nesmí dvakrát vyhrát. Kdyby rozhodoval vzájemný zápas, tak ten Bělehrad nad Libercem vyhrál jednoznačně 5:1. Postup Crvene Zvezdy je tak víceméně jasný.
     
    Držení míče: 66 % : 34 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 12:2. Rohy: 12:3. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 9:9.
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek dne a někdy zase u onlajnu na počtenou! (20:53:33)

    Denisa Józsová

    Branky: 2. Petrović (Ben Nabouhane), 58. N. Milunović (Ben Nabouhane)

    Karty:   72. Ben Nabouhane (CZB)


    Držení míče: 66 % : 34 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 12:2. Rohy: 12:3. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 9:9.
    KAA Gent: Bolat – Hanche-Olsen, Ngadeu, Fortuna – Botaka (46. Castro-Montes), Dorsch, Owusu (60. Odjidja-Ofoe), Kums (C) (85. George), Mohammadí – Bezus – Bukari (66. Niangbo).
    Náhradníci: Coosemans, Vanden Borre – Odjidja-Ofoe, Niangbo, Castro-Montes, Samoise, Arslanagic, van Daele, George.

    FK Crvena Zvezda Bělehrad: Borjan (C) – Gajić, Pankov, N. Milunović, Degenek – Petrović (72. Eraković) – Vukanović (88. Radulović), Ivanić, Nikolić, Ben Nabouhane (72. Spiridonovic) – Falcinelli (88. Boakye).
    Náhradníci: Popović – Pavkov, Boakye, V. Simić, Gavrić, Eraković, Radulović, Spiridonovic, Krstović, Lazetić, Bačanin.
    bahis siteleri