Real Sociedad – Eibar 1:1 (kon.) | Real Betis – Villarreal 1:1 (kon.) | Elche – Granada 0:1 (kon.)
Barcelona – Levante 1:0 (kon.)
konec
Real Sociedad San Sebastian
1:1 (1:0)
SD Eibar
Neděle 13.12.2020, 14:00 • Reale Arena (San Sebastián) • Španělská LaLiga • 13. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto klání je to všechno. Děkujeme za pozornost a přejeme krásný zbytek víkendu. Na viděnou. (16:03:51)
     
    Real čeká další ligový duel už ve středu, kdy se venku střetne s Barcelonou. Eibar bude příští neděli hostit Real Madrid.
     
    Real Sociedad se díky bodu posunul v tabulce La Ligy na vedoucí pozici, kde je o skóre před druhým Atléticem Madrid. San Sebastian má však o dva odehrané zápasy více. Eibar je nově sedmý.
     
    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 4:7. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 4:5. Fauly: 14:11.
     
    Fotbalisté Realu Sociedad remizovali v součtu s Evropskou ligou už v šestém utkání po sobě! Tentokrát doma neudrželi vedení proti Eibaru, s nímž si rozdělili po bodu. Domácího favorita poslal ve 20. minutě do vedení povedenou dělovkou z hranice velkého vápna Ander Barrenetxea. Balon zapadl o břevno až za Dmitrovićova záda. Eibar ale dokázal herně držet krok a jeho aktivita slavila po změně stran úspěch. Po Gilově centru z levé strany se Inujova tečovaná střela dostala k Sergimu Enrichovi, který pohotově zakončoval z hranice malého vápna. Vedení mohl San Sebastianu záhy vrátit střídající Portu, jeho hlavička ale skončila na břevnu. Deset minut před koncem řádné hrací doby pak zakončoval na malém vápně standardku Realu Zubeldia, video ale odhalilo drobný ofsajd, a tak jeho trefa nemohla být uznána.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Marko Dmitrović si staví před brankou už nějakou dobu míč k odkopu a nikam nespěchá. Eibar bude s bodem z půdy favorita spokojen.
     
    90+4
    Krátce po vhazování se Eibar dostal do zajímavé šance, Sergi Enrich ale přihrával z pravé strany velkého čtverce v ofsajdové pozici.
     
    90+2
    Střídání v týmu SD Eibar: ze hřiště odchází Bryan Gil, přichází Pedro León.
     
    90+2
    Bolestivý zásah do břicha utržil aktivní Bryan Gil. Byl to takový "dáreček" na rozloučenou, neboť následně odchází střídat.
     
    90+1
    Druhý poločas bude nastaven o pět minut! Oba týmy tedy mají ještě dostatek času strhnout výsledek na svou stranu.
     
    90
    Kike García nasadil i v 90. minutě k dlouhému sprintu, kterým chtěl vyvést z míry brankáře Álexe Remira. Ten ale míč přeci jen včas odehrál do bezpečí.
     
    89
    Anaitz Arbilla zasáhl při pokusu trefit míč z voleje jen nohu protihráče. Vše dopadlo přátelským plácnutím rukou.
     
    88
    Igor Zubeldia přižduchl zezadu Kikeho Garcíu a je dalším adresátem žlutého napomenutí. Sergi Enrich už se mezitím vrátil zpět na hřiště a zdá se být v pořádku.
     
    87
    Po krátké prodlevě dává rozhodčí pokyn k pokračování hry. Sergi Enrich musí být mezitím ošetřen za postranní čárou.
     
    85
    Takaši Inuj odcentroval z pravé strany na malé vápno, kde se při snaze hlavičkovat srazil Sergi Enrich s Álexem Remirem. Eibar si žádal penaltu, na tu ale nedojde.
     
    84
    Frustrovaný Joseba Zaldúa nyní poslal nevybíravě k zemi Bryana Gila a vysloužil si z kapsičky hlavního rozhodčího kartu žluté barvy.
     
    82
    Opakované záběry odhalily Zubeldiův drobný ofsajd, a tak gól neplatí! Trvá nerozhodný stav 1:1.
     
    80
    Domácí po následné standardce podruhé překonali Dmitroviće! Po centru z pravé strany přiťukl Robin Le Normand hlavou míč na Igora Zubeldiu, který jej z hranice malého vápna trknul špičkou kopačky do branky. Jeho zásah ale zkoumá videorozhodčí!
     
    79
    Rozběhnutý Cristian Portugués vyhrál u postranní čáry souboj s Anaitzem Arbillou. Ten si pomohl taktickým faulem a vykoledoval si žlutou kartu.
     
    78
    Po předešlých divokých minutách se hra trochu uklidnila. Real Sociedad nyní rozehrával doslova z půlící čáry, zvolil ale zpětnou přihrávku až ke svému gólmanovi.
     
    76
    Střídání v týmu SD Eibar: ze hřiště odchází Papakouli Diop, přichází Sergio Álvarez.
     
    74
    Fotbalisté v černých dresech teď svírali dobrou minutu Real na jeho polovině. Nakonec se San Sebastianu podařilo odkopnout míč do bezpečí.
     
    73
    Další rohový kop pro Eibar. Bryan Gil našel krátkou přihrávkou z levé strany Kikeho Garcíu, jehož střela byla sražena mimo tři tyče.
     
    71
    Tři body chce evidentně i Real Sociedad! Ten nyní podnikl rychlou kombinaci, která vygradovala centrem z pravé strany, po němž Cristian Portugués hlavičkoval do břevna!
     
    70
    Eibar ani po vstřelené brance, která byla jeho teprve devátou v aktuálním ročníku, nepolevuje. Bryan Gil rozehrál na pravé straně další roh, tentokrát však byla domácí obrana pozorná.
     
    69
    Střídání v týmu Real Sociedad San Sebastian: ze hřiště odchází Roberto López, přichází David Silva.
     
    68
    Joseba Zaldúa se provinil nedovoleným zákrokem. Domácí se musejí opět stěhovat před svou branku a bránit standardní situaci Eibaru.
     
    66
    Eibar právě vstřelil branku!
    Je srovnáno! Bryan Gil šikovně přešel přes dva protihráče a odcentroval z levé strany na zadní tyč, kde střílel Takaši Inuj jen do Aihena Muñoze. Míč se ale odrazil na hranici malého vápna k SERGIMU ENRICHOVI, který pohotově prostřelil Álexe Remira.
     
    65
    Fotbalisté San Sebastianu po centru zleva nikterak nezahrozili. Naopak už je to opět Eibar, kdo kombinuje s míčem.
     
    64
    Real podnikl ojedinělý výpad po levé straně hřiště. Přízemní centr Martina Merquelanze byl na poslední chvíli odvrácen na rohový kop.
     
    63
    Střídání v týmu Real Sociedad San Sebastian: ze hřiště odchází Alexander Isak, přichází Jon Bautista.
     
    63
    Střídání v týmu Real Sociedad San Sebastian: ze hřiště odchází Ander Barrenetxea, přichází Cristian Portugués.
     
    62
    Eibar zahrával rohový kop. Gilův centr z levé strany byl prodloužen na pravou stranu vápna, kde se o zakončení pokoušel Takaši Inuj. Vše ale končí jen prohraným soubojem a odkopem od Remirovy klece.
     
    61
    Po přihrávce Kikeho Garcíi odcentroval z levé strany Kévin Rodrígues. Míč odvrátila domácí obrana.
     
    59
    Střídání v týmu Real Sociedad San Sebastian: ze hřiště odchází Mikel Merino, přichází Martín Zubimendi.
     
    58
    Střídání v týmu Real Sociedad San Sebastian: ze hřiště odchází Modibo Sagnan, přichází Igor Zubeldia.
     
    57
    Bryan Gil se snažil zachytit na hrací ploše vysoký centr mířící za zadní tyč. Přes veškerou snahu se mu to nakonec nepovedlo.
     
    56
    První změnu v sestavě už chystá i domácí kouč Imanol Alguacil. Čeká se na přerušení hry.
     
    54
    Střídající Sergi Enrich a Takaši Inuj hru Eibaru směrem vpřed hodně oživili. Real Sociedad zřejmě nečeká zrovna jednoduchý poločas.
     
    52
    Esteban Burgos se v krátkém sledu provinil hned dvěma fauly. Rozhodčí Díaz de Mera mu jeho počínání sečetl a udělil žlutou kartu.
     
    50
    A málem se to povedlo! Kévin Rodrígues se vřítil před obránce a poroučel se k zemi. Faul se nepískal, následovala ale přihrávka na Kikeho Garcíu, který mohl pálit z výhodné pozice. Z velkého vápna ale mířil jen doprostřed branky, kde číhal připravený Álex Remiro. Z této akce šlo určitě vytěžit více.
     
    49
    Tentokrát uvede Álex Remiro do hry odkop od branky. Na Eibaru je po změně stran vidět velká chuť s výsledkem něco udělat.
     
    47
    Nově příchozí Takaši Inuj se ihned uvedl nebezpečnou střelou z pravé strany pokutového území. Álex Remiro musel poprvé vytasit pohotový zákrok.
     
    46
    Střídání v týmu SD Eibar: ze hřiště odchází Roberto Correa, přichází Takaši Inuj.
     
    46
    Střídání v týmu SD Eibar: ze hřiště odchází Jošinori Muto, přichází Sergi Enrich.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 15:01.
     
    Úvodní poločas zápasu mezi Realem Sociedad a Eibarem nabídl jedinou branku. Trefu z kategorie výstavních vykouzlil po dvaceti minutách hry Ander Barrenetxea. Zásluhou jeho dělovky, která letěla z hranice šestnáctky o břevno za Dmitrovićova záda, vede domácí favorit nejtěsnějším rozdílem. Nutno říci, že Eibar po inkasované brance přidal, Remira ale nijak výrazněji neohrozil. To domácí se závěrem půle opět ožili a donutili Dmitroviće ke dvěma výborným zákrokům. Skóre se ale neměnilo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Real Sociedad měl k dispozici autové vhazování na obranné polovině, rozhodčí ale nakonec foukl do píšťalky ještě o pár vteřin dříve, než původně avizoval.
     
    45+1
    Úvodní poločas bude nastaven o jednu minutu.
     
    45
    Aihen Muñoz teď div že nestrhl z Bryana Gila dres. Zasloužená žlutá karta.
     
    44
    Zaldúův centr odvrátila obrana Eibaru na rohový kop. Ten následně rozehrál Real mizerně po zemi přímo na kopačky hostů.
     
    43
    Tak tohle není hezký obrázek. Pedro Bigas musel být do útrob stadionu dopraven dokonce na nosítkách. Snad bude zadák Eibaru co nejdříve v pořádku.
     
    42
    Střídání v týmu SD Eibar: ze hřiště odchází Pedro Bigas, přichází Kévin Rodrígues.
     
    40
    Eibar následný rohový kop ubránil. Domácí si po sporném souboji v šestnáctce žádali jako jeden muž penaltu, ta se ale kopat nebude.
     
    39
    Chvíli se nehrálo. Pedro Bigas zůstal ležet v pokutovém území a nakonec musel v doprovodu lékařů odkulhat ze hřiště.
     
    38
    Krátce po rohovém kopu nejprve střílel Roberto López, jehož rána byla zblokována. Následně se do odraženého balonu pohotově opřel Ander Barrenetxea. Tentokrát ale jeho pumelici Marko Dmitrović dokázal vyrazit konečky prstů vedle pravé tyče.
     
    37
    Teď se ale hra přeci jen přesunula na útočnou polovinu Realu, odkud vzešla dalekonosná přízemní dělovka z kopačky Roberta Lópeze. Marko Dmitrović ji vyrazil na rohový kop. Opakovaný záběr odhalil, že míč byl šel i bez jeho zásahu vedle branky.
     
    36
    Zadáci Realu Sociedad kombinují s balonem na vlastní polovině a nikam se neženou. Hrát musí především Eibar.
     
    34
    Zajímavou kombinaci Eibaru zakončoval přízemní střelou z hranice velkého čtverce Jošinori Muto. Álex Remiro měl ale odkrytý výhled a s pokusem, který postrádal více razance, si před brankovou čárou bezpečně poradil.
     
    33
    Eibar s ním ale nenaložil ideálně. Jednak Gilův centr odvrátila obrana, druhak se Alejandro Pozo zapomněl za obranou, a je tak pískán ofsajd.
     
    33
    Centrovaný balon z pravé strany prodloužil Joseba Zaldúa hlavou na rohový kop.
     
    32
    Po Gilově dlouhatánském centru hlavičkoval Kike García výrazně vedle pravé tyčky. Álex Remiro mohl zůstat v naprostém klidu.
     
    31
    Ander Barrenetxea poslal u postranní čáry k zemi Bryana Gila. Standardku z větší vzdálenosti rozehraje sám faulovaný.
     
    30
    Naplnila se úvodní půlhodina zápasu. Real Sociedad vede po krásné Barrenetxeaově dělovce 1:0. Že by ale jinak favorit na hřišti nějak dominoval, to se říci nedá. Nezaujatý divák se zatím spíše nudí.
     
    29
    Roberto Correa uvedl do hry autové vhazování na středu hřiště. Právě v tomto prostoru teď tráví aktéři zápasu většinu svého času.
     
    27
    Dlouhatánský pas na rozběhnutého Andera Barrenetxeu dohopsal až do zámezí. Real si míče dlouho neužil.
     
    26
    Dobrá obranná hlavička Aihena Muñoze po centru z levé strany. San Sebastian si vzadu může na chvíli vydechnout.
     
    24
    Eibar se z inkasované branky pomalu oklepává. Hosté už jsou nějakou dobu usazeni na útočné polovině. Álexe Remira ale ještě dnes nezaměstnali.
     
    22
    Real Sociedad je při chuti. Za obranou se zjevil nehlídaný Alexander Isak. Marko Dmitrović mu včas zmenšil střelecký úhel, a tak zkoušel švédský útočník technický lob. Míč však v brance tentokrát neskončil.
     
    20
    Real Sociedad právě vstřelil branku!
    Domácí jdou po dvaceti minutách do vedení! Od rohového praporku přilétl do vápna centr z levé strany. Ten se odrazil na hranici šestnáctky k ze druhé vlny dobíhajícímu ANDERU BARRENETXEAOVI a ten jej z první dělovkou napálil o břevno až do branky! Krásná trefa.
     
    19
    Jošinori Muto si přebíral hlavou prodloužený balon v ofsajdové pozici.
     
    18
    Real Sociedad od půlící čáry rychle rozehrál autové vhazování, po chvíli ale o balon zbrkle přišel.
     
    17
    Modibo Sagnan tentokrát v roli faulovaného hráče. Trochu to ale vypadalo, že si na rameno Kikeho Garcíi naběhl sám.
     
    16
    Rozehrávky se znovu ujal Bryan Gil. Zvolil technický obstřel zdi, balon ale zamířil půl druhého metru vedle levé horní šibenice.
     
    15
    Hosté ale budou mít šanci na reparát. Modibo Sagnan v krátkém sledu podruhé fauloval a tentokrát už viděl z rukou rozhodčího Díaze de Mery žlutou kartu.
     
    14
    Dalekonosný centr Bryana Gila doplachtil nikým netečován vzduchem až za levou tyčku. Tohle se Eibaru nepovedlo.
     
    13
    Domácí fotbalisté se stěhuji na hranici vlastní šestnáctky. Eibar má po Sagnanově faulu k dispozici standardní situaci.
     
    11
    Martin Merquelanz přihrával z levé strany po zemi na hranici malého vápna Alexanderu Isakovi, který se zjevil zcela sám za Estebanem Burgosem, švédský útočník ale vůbec netrefil balon!
     
    8
    Dvojice zajímavých přihrávek do pokutového území. Barrenetxeův balon na malé vápno zachytil hostující bek. Následné přečíslení Eibaru skončilo přetaženou přihrávkou z levé strany, na kterou na odkryté zadní tyči jen těsně nedosáhl Jošinori Muto.
     
    7
    Eduardo Expósito přišlápl kolíky kotník Robertu Lópezovi, jenž se s bolestivou grimasou skácel k zemi. Žlutá karta.
     
    6
    Domácí fotbalisté si opět nepohlídali přechod do útoku, a tak je z toho v krátkém sledu další ofsajd.
     
    5
    Na druhé straně hlavičkoval nepřesně Jošinori Muto. Nutno dodat, že hostující útočník byl tísněn protihráčem.
     
    3
    Náznak domácí akce ztroskotal hned ve svém zárodku. Po Merinově nákopu z hloubi pole byl Alexanderu Isakovi odmáván ofsajd.
     
    2
    Real Sociedad nastoupil do zápasu v pruhovaných modro-bílých dresech. Hosté z Eibaru v černých.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Real Sociedad San Sebastian: Remiro – Zaldúa (C), Sagnan, Le Normand, Muñoz – Merino, Guevara – Barrenetxea, Roberto López, Merquelanz – Isak.
    Náhradníci: Ayesa – González, Gorosabel, Januzaj, Bautista, Monreal, Portugués, D. Silva, José, Zubeldia, Zubimendi.

    SD Eibar: Dmitrović – R. Correa, Burgos, Bigas, Arbilla – Pozo, Papakouli Diop, Expósito, Gil – Muto, Kike García (C).
    Náhradníci: Y. Rodríguez – S. Álvarez, J. A. Martínez, Enrich, Recio, Inuj, Kądzior, P. León, Olabe, Kévin Rodrígues, Rafa.

    Rozhodčí: I. Díaz de Mera – J. González, R. Porras.
     
    V soutěžním utkání prohrál Real Sociedad s Eibarem naposledy v roce 2018. Od té doby se oba celky utkaly třikrát. Jednou se zrodila remíza, dvakrát pak vyhrál San Sebastian – naposledy letos v březnu 2:1 na stadionu protivníka. A výraznými papírovými favority budou fotbalisté Realu také dnes.
     
    Zápasy Eibaru jsou charakteristické zejména tím, že v nich nepadá příliš branek. Svědčí o tom ostatně i hubené skóre 8:9 a vizitka nejhůře zakončujícího týmu soutěže, který ale na druhou stranu příliš gólů ani nedostává. Se ziskem 14 bodů se Eibar nachází na třinácté pozici. Také fotbalisté Eibaru v posledním kole La Ligy remizovali 0:0. Duel s Valencií nabídl spoustu šancí, gól ale paradoxně žádný. Nejlepšími týmovými střelci jsou Španěl Kike García a Argentinec Esteban Burgos. Oba se letos shodně prosadili třikrát.
     
    Real Sociedad si v aktuálním ročníku La Ligy vede nad očekávání dobře. Po dvanácti odehraných zápasech je s bilancí 7 výher, 4 remíz a jediné porážky na druhé pozici. V součtu s Evropskou ligou remizoval klub z města San Sebastian už pětkrát v řadě, v domácí soutěži pak dvakrát. Naposledy se tak stalo před týdnem, kdy Real nedokázal na hřišti Alavésu zužitkovat více než půlhodinovou výhodu jednoho muže v poli. Oba týmy si za bezbrankovou remízu 0:0 rozdělily po bodu. Jinak se Real Sociedad pyšní nejvyšším počtem nastřílených branek ze všech dvaceti účastníků. Na porci 22 tref se sedmi zásahy podílel kanonýr Mikel Oyarzabal, jenž se však aktuálně nachází na listině zraněných hráčů.
     
    Hezké nedělní odpoledne u sledování španělské La Ligy. Fotbalisté Realu Sociedad se mohou po prohře Atlética v madridském derby znovu posunout do čela tabulky. Potřebují k tomu na domácím stadionu bodovat s Eibarem.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:00.

    Filip Lefenda

    Branky: 20. Barrenetxea – 66. Enrich

    Karty:   15. Sagnan (RSC), 45. Muñoz (RSC), 84. Zaldúa (RSC), 88. Zubeldia (RSC) – 7. Expósito (EIB), 52. Burgos (EIB), 79. Arbilla (EIB)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 4:7. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 4:5. Fauly: 14:11.
    Real Sociedad San Sebastian: Remiro – Zaldúa (C), Sagnan (58. Zubeldia), Le Normand, Muñoz – Merino (59. Zubimendi), Guevara – Barrenetxea (63. Portugués), Roberto López (69. D. Silva), Merquelanz – Isak (63. Bautista).
    Náhradníci: Ayesa – González, Gorosabel, Januzaj, Bautista, Monreal, Portugués, D. Silva, José, Zubeldia, Zubimendi.

    SD Eibar: Dmitrović – R. Correa (46. Inuj), Burgos, Bigas (42. Kévin Rodrígues), Arbilla – Pozo, Papakouli Diop (76. S. Álvarez), Expósito, Gil (90+2. P. León) – Muto (46. Enrich), Kike García (C).
    Náhradníci: Y. Rodríguez – S. Álvarez, J. A. Martínez, Enrich, Recio, Inuj, Kądzior, P. León, Olabe, Kévin Rodrígues, Rafa.

    Rozhodčí: I. Díaz de Mera – J. González, R. Porras
    bahis siteleri