Celta Vigo – Alavés 2:0 (kon.) | Granada – Real Betis 2:0 (kon.) | Cádiz – Getafe 0:2 (kon.)
Eibar – Real Madrid 1:3 (kon.)
konec
Cádiz CF
0:2 (0:1)
Getafe CF
Neděle 20.12.2020, 18:30 • Estadio Ramón de Carranza • Španělská LaLiga • 14. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
     
    Dobrý den všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání La Ligy mezi Cádizem a Getafe. Výkop je stanoven na 18:30.
     
    Getafe CF

    Hostující Getafe zatím neprožívá povedenou sezónu. Ve dvanácti zápasech získalo jen třináct bodů a zatím mu patří šestnáctá pozice ligové tabulky. Na poslední Osasunu má navíc k dobru pouhé dva body. Hosté jsou tedy pořádně namočeni v boji o udržení mezi španělskou elitou. V posledním kole prohrálo 0:1 se Sevillou. V týdnu však v rámci Copa del Rey vyřadili tým Anaitasuna.
     
    Cádiz CF

    Domácí Cádiz je na tom mnohem lépe. Nováček mezi španělskou elitou předvádí dobrý výkony. Cádiz zatím odehrál třináct zápasů a získal v nich pěkných osmnáct bodů. Domácí celek tak pomalinku pokukuje na pohárové příčky. Naposledy sice schytal debakl 0:4 na hřišti Celty Vigo, ale v týdnu v poháru přehrál Ribadumiu. Cádiz si navíc v letošním ročníku doma poradil i s Barcelonou.
     
    Úvodní sestavy:

    Cádiz CF: Ledesma – Carcelén, Alcalá, Cala, Espino – Izquierdo, Álex Fernández, Jönsson, Salvi – Perea, Negredo.
    Náhradníci: Flere, Gil – Alejo, Akapo, Fali, Garrido, Á. Giménez, Lozano, Malbašić, Mauro, Pombo, Nano.

    Getafe CF: Yáñez – Olivera, Cabaco, Dakonam, Damián Suárez – Cucurella, Nemanja Maksimović, Arambarri, Nyom – Cucho Hernández, Ángel Rodríguez.
    Náhradníci: Soria – Diaby, Etxeita, Palaversa, Jaime Mata, Portillo, Patrick, Ünal, Timor, Abdulai.

    Rozhodčí: Jaime – Bueno, Tresaco.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první poločas?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Oba týmy už jsou na hřišti. Domácí budou hrát ve žlutém, zatímco Getafe oblékne bílou sadu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hosté obstarali výkop do prvního poločasu dnešního souboje. Getafe se ihned vydalo do útoku, ale nákop skončil u prvního obránce.
     
    2
    Damián Suárez dostal přihrávku na levou stranu, po které se dostal do blízkosti velkého vápna, ale jeho vysoký centr si obrana s přehledem pohlídala.
     
    3
    Pokračující ofenzivní snažení Getafe zastavuje na pravé straně hrací plochy faul Allana Nyoma. Domácí budou rozehrávat z vlastní poloviny.
     
    4
    Marc Cucurella táhl míč z levé strany do pokutového území, kde se krásně zbavil obránce, jenže jeho utaženou střelu srazil obránce mimo tři tyče.
     
    5
    Ángel Rodríguez se hnal s míčem u nohy na polovinu soupeře, dostal se na hranici velkého vápna, jenže už neměl dostatek sil na zakončení.
     
    6
    Ángel Rodríguez číhal v pokutovém území na centr z pravé strany, jenže podle asistenta rozhodčího už míč v předcházejícím průběhu akce opustil hrací plochu.
     
    7
    Jens Jönsson získal míč na levé straně hrací plochy a poslal oblouček na polovinu soupeře. K jeho pobídce se však nikdo ve žlutém dresu nedostal.
     
    8
    Alberto Perea sice vyhrál hlavičkový souboj na polovině soupeře, jenže míč prodloužil jen do prostoru, kde kralovali obránci hostujícího Getafe.
     
    9
    Marc Cucurella dohnal vysokou pobídku na polovinu soupeře, jenže v hlavičkovém souboji poslal k zemi obránce ve žlutém dresu Cádizu.
     
    10
    Erick Cabaco si dal pozor na nákop za obranu Getafe, nechal se odtlačit, ale brankář hostujícího mužstva si nakonec došel pro míč.
     
    11
    Djené Dakonam dostal další vysokou přihrávku na polovině soupeře, potykal si se zpracováním, ale napadající soupeř před ním balón následně zakopl.
     
    12
    Mauro Arambarri se vrátil do blízkosti velkého vápna hostujícího celku a vypomohl spoluhráčům s rozehrávkou. Getafe zatím hraje o něco aktivněji.
     
    13
    Stopeři domácího celku nyní uklidňují rozehrávku postupnou kombinací na vlastní polovině hřiště. Nikdo v bílém dresu Getafe rozehrávku Cádizu neatakuje.
     
    14
    Juan Cala dostal prostor na polovině hřiště, poslal nákop na pravé křídlo, jenže jeho pobídka byla příliš prudká a po mokrém trávníku se svezla do autu.
     
    15
    Marc Cucurella napadal rozehrávku domácího celku na polovině soupeře. Stopeři Cádizu si na něj dali dobrý pozor a zapojili do rozehrávky i brankáře.
     
    16
    Djené Dakonam dostal přihrávku na pravou stranu, prohnal se do blízkosti velkého vápna, jenže jeho přízemní centr zablokoval první obránce ve žlutém.
     
    17
    Ángel Rodríguez se středem hrací plochy tlačil do pokutového území, chytře si přehodil míč na pravačku, ale jeho pokus zablokoval první obránce.
     
    18
    Getafe zahrávalo rohový kop. Centrovaný míč přiletěl na malé vápno, ale dobře postavený obránce ve žlutém dresu balón odehrál ven ze šestnáctky.
     
    19
    Álex Fernández napadal rozehrávku Getafe na jeho polovině, jenže získal pro domácí Cádiz pouze vhazování. Zatím sledujeme velmi bojovný duel.
     
    20
    Mathias Olivera se tlačil do pokutového území, jenže obránce Juan Cala k němu skvěle přistoupil a vypíchl mu míč do zámezí.
     
    21
    Nemanja Maksimović si dal pozor na vlastní polovině a raději nakopl míč na polovinu Cádizu. Ani jeden z týmů zatím nechce udělat chybu.
     
    22
    Cucho Hernández se na levé straně krásně zbavil obránce a odcentroval do velkého vápna. Brankář Jeremías Ledesma vyrazil ven z branky a ukryl míč do rukavic.
     
    23
    Damián Suárez při další akci fauloval u pomezní čáry a může být rád, že za ostrý skluz nedostal žlutou kartu.
     
    24
    Na hranici velkého vápna hostujícího celku se strhla mela a hlavní rozhodčí musí krotit emoce. Žlutou kartu nakonec dostává Cala.
     
    25
    Hosté se usadili na polovině Cádizu a postupnou kombinací si hledají cestičku do velkého vápna. Domácí defenziva však stojí v pevném bloku.
     
    26
    Isaac Carcelén poslal dlouhý aut na polovinu soupeře. Jeho pobídka směřovala na Negreda, kterého uhlídal hostující obránce Cabaco.
     
    27
    Djené Dakonam dostal přihrávku na pravou stranu a z první poslal přihrávku za obranu domácího celku. Zadáci Cádizu si náběh Ángela Rodrígueze pohlídali.
     
    28
    Negredo se dral středem hřiště do pokutového území, ale obránce proti němu skvěle vystoupil a srazil jeho dělovku daleko mimo pokutové území.
     
    29
    Djené Dakonam diriguje rozehrávku Getafe na polovině soupeře. Hostující celek však jen velmi těžko hledá recept na pozornou obranu domácího mužstva.
     
    30
    Je za námi úvodní půlhodina dnešního souboje a zatím stále čekáme na první velkou šanci dnešního souboje. Ani jeden z týmů si není schopen vypracovat tlak.
     
    31
    Jens Jönsson se na hranici velkého vápna dostal k odraženému míči, naznačil kličku soupeři, ale z ostrého úhlu už nedokázal zakončit.
     
    32
    Další útočnou akci domácího Cádizu zastavuje zdvižený praporek asistenta rozhodčího. Své postavení si tentokrát nepohlídal Alberto Perea.
     
    33
    Isaac Carcelén prošel po pravé straně do blízkosti velkého vápna, jenže jeho oblouček skončil v rukavicích hostujícího brankáře Yáňěze.
     
    34
    Getafe právě vstřelilo branku!
    Getafe se dostává do vedení! Hostujícímu celku jeho aktivita přinesla ovoce! V blízkosti velkého vápna si míč přehodil na pravačku CUCHO HERNÁNDEZ a technickým pokusem poslal míč do sítě!
     
    36
    Domácí celek se ihned vydal do útoku se snahou o bleskovou odpověď. Alberto Perea byl v souboji o něco dříve a soupeř už jej musel faulovat.
     
    37
    Exekuce přímého kopu se nakonec chopil Isaac Carcelén, který vyslal prudkou střelu nártem, jenže jeho dělovka skončila vysoko nad břevnem.
     
    38
    Cádiz se usadil na polovině soupeře a rychlou kombinací se snaží dostat do zakončení. Nikdo ve žlutém dresu však nemá moc prostoru.
     
    39
    Isaac Carcelén dostal prostor na pravé straně, potáhl míč do blízkosti velkého vápna, ale jeho přízemní centr zastavil první obránce.
     
    40
    Domácí zahrávali další přímý kop. Jeho rozehrávka nakonec vyústila v centr na značku pokutového kopu, kde si obrana Getafe dokázala poradit.
     
    40
    Žlutou kartu dostává Cucho Hernández (Getafe CF).
     
    41
    Cádiz dostal prostor k dalšímu přímému kopu v blízkosti velkého vápna. Centr přiletěl na malé vápno, ale hostující brankář si pro něj došel.
     
    42
    Ángel Rodríguez spěchal za centrem na hranici velkého vápna, jenže kolem něj hlídkovali dva obránci ve žlutém, kteří jej vůbec nenechali zakončit.
     
    43
    Marc Cucurella fauloval unikajícího soupeře a dostává žlutou kartu.
     
    44
    Getafe zvládá závěr prvního poločasu s velkým přehledem. Domácí celek se během posledních minut prakticky nedostal do blízkosti branky soupeře.
     
    45
    Jairo Izquierdo fauloval unikajícího soupeře na polovině hřiště a může být rád, že nedostal žlutou kartu. Rozehrávat však bude Getafe.
     
    45+1
    Nastavují se dvě minuty!
     
    45+2
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas končí! Po úvodní pětačtyřicetiminutovce mohou být spokojenější fotbalisté hostujícího Getafe! Z jediné šance prvního poločasu totiž ve 34. minutě udeřil krásnou technickou střelou Cucho Hernandéz. Naopak domácí Cádiz byl směrem dopředu bezzubý. Do kabin se proto jde bez branek.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Domácí celek obstaral výkop do druhého poločasu dnešního souboje. Cádiz se ihned vydal do útoku, ale nákop na pravou stranu skončil v rukavicích brankáře.
     
    47
    Hostující celek se po pravé straně dostal do blízkosti velkého vápna, jenže na vysoký centr nedosáhl nikdo v bílém dresu.
     
    48
    Getafe pro změnu zahrávalo rohový kop. Centrovaný míč tentokrát přiletěl na značku pokutového kopu, kde zasáhla obrana domácího Cádizu.
     
    49
    Isaac Carcelén dostal přihrávku na pravou stranu, potáhl míč vpřed, jenže jeho pobídka za obranu skončila u obránce v bílém dresu.
     
    50
    Zadáci domácího celku nyní uklidňují rozehrávku postupnou kombinací na vlastní polovině. Nikdo v dresu hostujícího Getafe teď akci neatakuje.
     
    51
    Álex Fernández poslal přihrávku na pravou stranu, kam si naběhl Salvi, jenže ten ve velké rychlosti trefil jen obránce v bílém dresu Getafe.
     
    52
    Álex Fernández si potáhl míč středem hřiště do blízkosti pokutového území soupeře, ale jeho dělovka pravačkou skončila v rukavicích brankáře.
     
    53
    Jeremías Ledesma si zakřičel na obránce, aby mu zahrál hlavou do rukavic. Gólman domácího celku následně rozehrál výhozem na pravou stranu.
     
    55
    Cádiz se znovu dostal na polovinu soupeře, jenže hráči domácího celku se nedostali do zakončení. Getafe teď brání na jedničku.
     
    58
    Žlutou kartu dostává Erick Cabaco (Getafe CF).
     
    59
    Isaac Carcelén následně zahrával přímý kop domácího celku. Fotbalista Cádizu vyzkoušel technické zakončení kolem zdi, ale trefil prvního soupeře.
     
    60
    Je za námi hodina hry a zatím nadále pokračuje opatrný duel z prvního poločasu. Ani jeden z týmů se prakticky nedostává do zakončení.
     
    61
    Álex Fernández si dal pozor na napadajícího soupeře a nakopl před ním míč na polovinu soupeře. Hráči domácího celku hrají opravdu nepřesně.
     
    62
    Cádiz se usadil na polovině Getafe, jenže kostrbatá kombinace skončila přihrávkou do zámezí. Getafe tak bude rozehrávat ze své poloviny.
     
    63
    Salvi prošel na polovinu soupeře, ustál souboj s obráncem a rozehrál na pravé křídlo. Jeho prudká pobídka však proskákala do autu.
     
    64
    Jens Jönsson si dobře pokryl míč, zbavil se jednoho napadajícího soupeře, jenže v dalším souboji už balón na svých kopačkách neudržel.
     
    65
    Getafe se v posledních minutách nikam nežene. Hostující celek si je vědom svého náskoku a po změně stran se koncentruje prakticky pouze na defenzivu.
     
    66
    Zadáci domácího celku kombinují na vlastní polovině a číhají na skulinku v obraně Getafe. Domácí Cádiz však potřebuje mnohem větší aktivitu.
     
    67
    Střídání v týmu Cádiz CF: ze hřiště odchází Álvaro Negredo, přichází Anthony Lozano.
    Střídání v týmu Cádiz CF: ze hřiště odchází Alfonso Espino, přichází Álvaro Giménez.
    Střídání v týmu Cádiz CF: ze hřiště odchází Salvi, přichází Fali.
     
    68
    Hostující brankář vyrazil ven z branky a došel si pro odražený míč. Jeho následný nákop se snesl jen do míst, kde kralovala obrana soupeře.
     
    69
    Djené Dakonam se po pravém křídle dostal až k rohovému praporku, kde si chtěl obhodit obránce, ale jeho následný centr zastavil hned další zadák.
     
    70
    Allan Nyom skvěle vypomohl obráncům na vlastní polovině a získal odražený míč pro Getafe. Domácí celek stále čeká na svou první šanci.
     
    71
    Domácí kombinovali na pravé straně hrací plochy. Kombinace Cádizu nakonec vyústila v centr do velkého vápna, kde kralovala obrana.
     
    72
    Hra je přerušena! Jeden z hostujících hráčů zůstává po souboji ležet na trávníku a drží se za levou nohu. Uvidíme, zda bude schopen pokračovat.
     
    74
    Ángel Rodríguez se hnal za odraženým míčem na polovinu soupeře, jenže domácí obránce měl k balónu o kus blíže a odkopl jej do bezpečí.
     
    75
    Střídání v týmu Getafe CF: ze hřiště odchází Ángel Rodríguez, přichází Enes Ünal.
     
    76
    Erick Cabaco si skvěle počínal v souboji ve vlastní šestnáctce, kde byl faulován. Hostující Getafe tak bude bez problémů rozehrávat.
     
    77
    Rubén Yáñez nakkol míč na polovinu soupeře, jenže pobídka skončila u prvního obránce ve žlutém dresu. Ani v závěru duelu se tempo zápasu nezbýšilo.
     
    78
    Cádiz se nakonec dostal do zakončení v pokutovém území. Anthony Lozano zkoušel štěstí pokusem z ostrého úhlu, který obránce srazil na roh.
     
    79
    Ani po následném rohovém kopu nemusel brankář zasahovat. Centr přiletěl na malé vápno, kde si bez problémů poradili stopeři.
     
    80
    Erick Cabaco vhazoval na pravé straně, ale jeho pobídka skončila u obránce soupeře. Getafe pokračuje v urputné defenzivě.
     
    81
    Jairo Izquierdo prošel po levém křídle do blízkosti velkého vápna, jenže jeho vysoký centr skončil v rukavicích pozorného brankáře.
     
    82
    Alberto Perea fauloval na polovině soupeře a obral domácí celek o další možnost k zaútočení. Na hřišti navíc začínají bouřit emoce.
     
    83
    Anthony Lozano přenesl hru nákopem na pravou stranu, jenže jeho pobídka byla příliš dlouhá a míč propadl až do zámezí.
     
    84
    Další akci hostujícího Getafe zastavuje zdvižený praporek asistenta rozhodčího. Ofsajd!
     
    85
    Cádiz zahrával přímý kop. Do vápna se hnali hned tři hráči ve žlutém, ale ani jeden z nich se k hlavičce nepropracoval.
     
    86
    Jens Jönsson nakopl míč na hranici velkého vápna, kde však nebyl nikdo z jeho spoluhráčů ve žlutém. Pokračuje urputné dobývání velkého vápna Getafe.
     
    87
    Getafe se znovu dokázalo vrátit do pokutového území a zmařilo akci domácího celku. Cádiz se dnes prostě a jednoduše nemůže dostat do zakončení.
     
    88
    Alberto Perea se dostal k odraženému míči v blízkosti velkého vápna. Zadáci Getafe si ale dokázali poradit a nepustili domácího hráče ke střele.
     
    89
    Allan Nyom prošel po pravém křídle do blízkosti velkého vápna a ihned odcentroval do pokutového území. Jeho pobídka skončila u prvního obránce.
     
    90
    Getafe se v samotném závěru vydalo do rychlého protiútoku. Hostující celek se dostal do zakončení, ale ránu zablokoval obětavým skluzem obránce.
     
    90
    Střídání v týmu Cádiz CF: ze hřiště odchází Álex Fernández, přichází Filip Malbašić.
     
    90+1
    Nastavují se čtyři minuty!
     
    90+2
    Allan Nyom byl faulován u rohového praporku, kde do něj narazil Álvaro Giménez. Hostující Getafe tak nasbírá další vteřinky k dobru.
     
    90+3
    Žlutou kartu dostává Rubén Yáñez (Getafe CF).
     
    90+4
    Getafe kombinovalo na polovině soupeře. Hostující celek nasbíral další cenné sekundy u rohového praporku.
     
    90+4
    Getafe právě vstřelilo branku!
    Je definitivně rozhodnuto! Getafe v nastavení přidává druhou branku a podtrhuje svůj triumf! Po chybě domácích zadáků v rozehrávce prošel Nyom do vápna, poslal míč před prázdnou branku a NEMANJA MAKSIMOVIČ už měl snadnou práci!
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Getafe nakonec zvládlo duel na půdě Cádizu a vítězí 2:0. jediné šance prvního poločasu totiž ve 34. minutě udeřil krásnou technickou střelou Cucho Hernandéz. Od té doby byl domácí celek mnohem aktivnější, ale dokázal si vypracovat pouze náznaky šancí. Getafe v nastavení využilo chybu obrany a druhou branku přidal Nemanja Maksimovič.
     
    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 1:4. Střely mimo: 4:1. Rohy: 2:4. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 8:23.
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný večer! (20:28:13)

    Tomáš Kubečka

    Branky: 34. Cucho Hernández (Cucurella), 90+4. Nemanja Maksimović (Nyom)

    Karty:   24. Cala (CAD) – 40. Cucho Hernández (GET), 43. Cucurella (GET), 58. Cabaco (GET), 90+3. Yáñez (GET)


    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 1:4. Střely mimo: 4:1. Rohy: 2:4. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 8:23.
    Cádiz CF: Ledesma – Carcelén, Alcalá, Cala, Espino (67. Á. Giménez) – Izquierdo, Álex Fernández (90. Malbašić), Jönsson, Salvi (67. Fali) – Perea, Negredo (67. Lozano).
    Náhradníci: Flere, Gil – Alejo, Akapo, Fali, Garrido, Á. Giménez, Lozano, Malbašić, Mauro, Pombo, Nano.

    Getafe CF: Yáñez – Olivera, Cabaco, Dakonam, Damián Suárez – Cucurella, Nemanja Maksimović, Arambarri, Nyom – Cucho Hernández, Ángel Rodríguez (75. Ünal).
    Náhradníci: Soria – Diaby, Etxeita, Palaversa, Jaime Mata, Portillo, Patrick, Ünal, Timor, Abdulai.

    Rozhodčí: Jaime – Bueno, Tresaco
    bahis siteleri