Hellas Verona – Inter 1:2 (kon.) | AC Milán – Lazio 3:2 (kon.) | AS Řím – Cagliari 3:2 (kon.)
Bologna – Atalanta BC 2:2 (kon.) | Neapol – Turín 1:1 (kon.) | Sampdoria – Sassuolo 2:3 (kon.)
Spezia – Janov 1:2 (kon.) | Udinese – Benevento 0:2 (kon.)
konec
AC Milán
3:2 (2:1)
S. S. Lazio
Středa 23.12.2020, 20:45 • Stadio Giuseppe Meazza (San Siro), Milán (82 955 míst) • Italská Serie A • 14. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím AC poměrem 3:2. které nějakou tu dobu dobývalo domácí pokutové území, nicméně po necelé hodině hry se mu povedlo srovnat krok. Do konce utkání tak zbývalo necelých třicet minut, což bylo ještě hodně času. Dlouho to vypadalo na nerozhodný konec, nicméně AC se v závěru dostalo k tlaku, který nakonec přinesl vedoucí branku ve druhé minutě nastaveného času. Hrdinou zápasu se staral obránce Theo Hernández, který po rohu prostřelil Reinu potřetí. (22:43:39)
     
    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 5:9. Střely mimo: 4:4. Rohy: 4:6. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 9:14.
     
    90+3
    Konec zápasu.
    90+2. Theo HERNÁNDEZ - 3:2
     
    90+2
    AC Milán právě vstřelil branku!
    V samotném závěru se domácí dostávají do vedení! AC totiž zahrávalo rohový kop z levé strany, na který si na přední tyči dokázal naskočit THEO HERNÁNDEZ. Jeho prudká hlavička nakonec zapadla přesně k přední tyči, kam se sice brankář Reina natahoval, avšak na míč si nakonec vůbec nesáhl.
     
    90+2
    Střídání v týmu AC Milán: ze hřiště odchází Samuel Castillejo, přichází Daniel Maldini.
    Střídání v týmu AC Milán: ze hřiště odchází Davide Calabria, přichází Diogo Dalot.
     
    90+2
    Ono to skutečně vypadá na remízový konec. Calabria totiž svým centrem nedokázal najít nikoho ze svých spoluhráčů, naopak vyprášil pouze rukavice Reiny.
     
    90+1
    Rebićovi se povedlo patičkou narazit do tandemu na Castilleja, který ještě šikovně roztáhl hru do křídla na Calabriu.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    89
    Střídání v týmu S. S. Lazio: ze hřiště odchází Patric, přichází Wesley Hoedt.
     
    88
    Žlutou kartu dostává Vedat Muriqi (S. S. Lazio).
    88. Rebić mířil vedle.
     
    88
    A znovu Rebić! Ten si pro změnu seběhl na pas mezi hostující obránce, jenomže prudké zakončení poslal o kousek vedle zadní tyče!
     
    87
    Rebić se mohl stát hrdinou utkání! Domácí křídelník si počkal na zpětnou nahrávku, jehož přízemní zakončení ovšem Reina výborně zneškodnil.
     
    87
    I při další akci svého celku hrál velkou roli Castillejo, kterému se nepovedlo zalepit prudkou nahrávku z kopačky Haugeho. Posléze si pro faul došel Muriqi.
     
    86
    Castillejo byl po odehrání míče nepříjemně dohrán Albertem, který si pořádně zahrával. Faul se sice pískal, zároveň se klidně dala tasit druhá žlutá karta.
     
    85
    Domácí se rychle vydali na druhou stranu, kde to na sebe vzal Hauge. Ten se naopak pokoušel na hranici malého vápna najít Rebiće, který byl v jasném ofsajdu.
     
    84
    Kousek od středového kruhu se povedlo do nahrávky vložit kopačku Pereirovi, který poté ještě našel lépe postaveného Cataldiho, jehož centr mířil do rukavic.
     
    81
    Do konce tohoto zápasu zbývá poslední desetiminutovka, ještě by to mohlo být hodně zajímavé. Oba celky jsou v posledních minutách poměrně dost nepřesné.

    David Suchý

    Branky: 10. Rebić (Çalhanoğlu), 17. Çalhanoğlu (pen.), 90+2. Hernández (Çalhanoğlu) – 28. Alberto, 59. Immobile (S. Milinković-Savić)

    Karty:   41. Krunić (ACM), 78. Hernández (ACM) – 39. Escalante (LAZ), 64. Alberto (LAZ), 80. Akpa-Akpro (LAZ), 88. Muriqi (LAZ)

    Neproměněná penalta: 27. Immobile (LAZ), brankář G. Donnarumma zneškodnil


    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 5:9. Střely mimo: 4:4. Rohy: 4:6. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 9:14.
    AC Milán: G. Donnarumma – Calabria (90+2. Dalot), Kalulu, A. Romagnoli, Hernández – Tonali, Krunić – Saelemaekers (64. Castillejo, 90+2. Maldini), Çalhanoğlu, Rebić – Leao (79. Hauge).
    Náhradníci: Tătăruşanu, Antonio Donnarumma – Dalot, Duarte, L. Colombo, Castillejo, Conti, Hauge, Musacchio, B. Díaz, Maldini.

    S. S. Lazio: Reina – Luiz Felipe, Patric (89. Hoedt), S. Radu – Lazzari, S. Milinković-Savić (73. Akpa-Akpro), Escalante (46. Cataldi), Alberto, Marušić – Immobile (74. Pereira), Correa (32. Muriqi).
    Náhradníci: Strakoša, Alia – D. Anderson, F. Caicedo, Franco, Armini, Pereira, Akpa-Akpro, Cataldi, Hoedt, Adeagbo, Muriqi.

    Rozhodčí: Di Bello – Peretti, Fiorito
    thejrc.org