Ath. Bilbao – Elche 1:0 (kon.) | Alavés – Atlético 1:2 (kon.) | Eibar – Granada 2:0 (kon.)
Real Sociedad – Osasuna 1:1 (kon.) | Huesca – Barcelona 0:1 (kon.)
konec
SD Huesca
0:1 (0:1)
FC Barcelona
Neděle 03.01.2021, 21:00 • Estadio El Alcoraz, Huesca • Španělská LaLiga • 17. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Barcelona se po výhře posunula na páté místo s tím, že na první flek stále ztrácí propastných deset bodů. Huesca je nadále poslední a soupeři jim mohou v neodehraných kolech opět o něco utéct.

    Z mé strany je to vše. Díky za pozornost a zase někdy na počtěnou. (22:51:40)
     
    Barcelona vítězí na půdě poslední Huescy hubeným vítězstvím 1:0, kterým své fanoušky asi úplně nepřesvědčila či potěsila. Blaugranas byli sice celé utkání aktivnějším týmem, ale moc nebezpečno před brankou Fernándeze nebylo. O jediný gól se postaral po pěkném centru Messiho záložník Frenkie de Jong. Lionel Messi odehrál pětisté utkání v La Lize a moc se snažil o vstřelení branky, ale dnes se mu opravdu moc nevedlo.

    Držení míče: 30 % : 70 %.
    Střely na branku: 4:7. Střely mimo: 0:10. Rohy: 2:6. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 11:11.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Ousmane Dembèlé byl na začátku druhé nastavené minuty faulován u levé lajny. Barcelona se nikam nežene a s rozehrávkou opravdu nespěchá...
     
    90+1
    Možná poslední akce domácích moc nevyšla. Javier Galán šel do útoku podél levé lajny, aby poté odcentroval do šestnáctky. Míč to byl ovšem nepřesný a skončil daleko mimo spoluhráčů.
     
    90
    Akce Barcelony na konci devadesáté minuty byla ukončena odmáváním ofsajdu. Huesca tak nakopává míč dopředu a pokusí se o menší zázrak v podobě vyrovnání. Nastaví se ale jen dvě minuty.
     
    89
    Barcelona si opravdu zahrává. Nejdříve nezakončil na levé straně vápna jeden z domácích, následně se neujal ani centr Ferreiry a náskok Okazakiho.
     
    88
    Trenérovi domácímu celku Míchelovi se následně nelíbil posouzený zákrok proti jeho mužstvu. Hlavní sudí mu nejspíše dosti zbytečně ukázal žlutou kartu.
     
    88
    Juan Carlos se dostal k odraženému míči a levačkou v těžké pozci zakončoval. Pro ter Stegena to byla opět rutinní záležitost...
     
    87
    Nyní přišel faul Pedriho před vápnem, tedy podle rozhodčích. Vypadalo to, že domácí borec spíše vykopl nějaký drn a proto upadl. Huesca nicméně zahrává přímý kop.
     
    86
    Barcelona v posledních minutách utkání není úplně jistá a hraje spíše domácí Huesca. Ta je aktivní v útoku, ale do nebezpečných situací se zatím moc nedostává.
     
    85
    Šindži Okazaki následně dostal centr od levé lajny a na hranici vápna šel do hlavičky. Míč šel po zemi a ter Stegen podobné míče chytá i o půlnoci.
     
    83
    Žlutou kartu dostává Javier Ontiveros (SD Huesca).
     
    83
    Domácí se prokličkovali až k centrovanému míči, který šel z levé strany do vápna. Balon ale trefil jen jednoho z hráčů Huescy, takže bylo po slibné akci.
     
    82
    Álvaro Fernández musel hasit nepovedenou rozehrávku svých spoluhráčů odkopem míče těsně před dotírajícím Messim. Barcelona bude rozehrávat autové vhazování.
     
    81
    Lionel Messi posílal centr na zadní tyčku, ale nikdo z hráčů nešel do hlavičky a míč skončil v zámezí. Pokračovat se bude odkopem od branky.
     
    81
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Martin Braithwaite, přichází Antoine Griezmann.
     
    80
    Ousmane Dembèlé se stále snaží, ale stále není úspěšný. Jeho individuální akce byla nyní ukončena faulem těsně před vápnem, uvidíme tedy další standardku pro Barcelonu.
     
    79
    Marc-André ter Stegen dostal rozehrávkou nakrátko své obrance pod tlak a ti museli odkopnout míč jen do autu. Pokračovat se bude vhazováním domácího celku.

    David Panuška

    Branky: 27. F. de Jong (Messi)

    Karty:   83. Ontiveros (HSC), 88. Míchel (trenér) (HSC)


    Držení míče: 30 % : 70 %.
    Střely na branku: 4:7. Střely mimo: 0:10. Rohy: 2:6. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 11:11.
    SD Huesca: Fernández Llorente – Pulido (72. Carlos), Insua, Siovas, Galán – M. Rico (65. I. Doumbia), Mosquera, Seoane (72. Ferreiro) – Gómez (72. Okazaki), Mir, Ontiveros.
    Náhradníci: Andrés Fernández – Luisinho, Pedro López, I. Doumbia, Nwakali, Carlos, Ferreiro, Okazaki, Escriche, Valderrama.

    FC Barcelona: ter Stegen – Dest (75. Mingueza), R. Araújo, Lenglet, Alba – F. de Jong, S. Busquets (75. Pjanić), Pedri – Messi, Braithwaite (81. Griezmann), O. Dembèlé.
    Náhradníci: Neto, Peña – Aleñá, Trincão, Pjanić, Fernandes, de la Fuente, Griezmann, Puig, Firpo, Mingueza.

    Rozhodčí: Cuadra – Sobrino, López
    bahis siteleri