Ath. Bilbao – Elche 1:0 (kon.) | Alavés – Atlético 1:2 (kon.) | Eibar – Granada 2:0 (kon.)
Real Sociedad – Osasuna 1:1 (kon.) | Huesca – Barcelona 0:1 (kon.)
konec
SD Huesca
0:1 (0:1)
FC Barcelona
Neděle 03.01.2021, 21:00 • Estadio El Alcoraz, Huesca • Španělská LaLiga • 17. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.
     
    Dobrý den všem fotbalovým fanouškům! Hned první víkend roku 2021 má na programu kompletní kolo španělské LaLigy, ve kterém se spolu utkají v neděli večer Huesca a Barcelona. Tímto jste k utkání srdečně zváni a přeji příjemnou počtenou.
     
    SD Huesca
    Huesce se po návratu do nejvyšší soutěže příliš nedaří, protože boj o udržení zatím nezvládá úplně optimálně. Aktuálně je na posledním místě celé tabulky, ale stále se může v klidu zachránit, protože na sedmnáctou Valencii ztrácí jen tři body, což se dá naprosto v pohodě dohnat. Vzhledem k formě dnešních domácích by to ale mohl být oříšek, protože ti si v aktuálním ročníku připsali jen jednu jedinou výhru, která byla proti Alavésu a datuje se na polovinu prosince. Od té doby Huesca nasbírala dvě porážky a jednu remízu. Naposledy padla s Celtou Vigo, na což asi dnes naváže, protože proti Barceloně se od ní rozhodně body neočekávají.

    Poslední tři utkání
    Celta Vigo vs. Huesca – 2:1
    Huesca vs. Levante – 1:1
    Bilbao vs. Huesca – 2:0
     
    FC Barcelona
    Barcelona se v této sezoně poprvé dostala do pozici zajišťující účast v Evropě, ale s Evropskou konferenční ligou by určitě nebyla spokojená, takže své umístění ještě bude chtít za každou cenu vylepšit. Tomu napovídá i aktuálně forma, protože už pět ligových zápasů za sebou neprohrála, přičemž třikrát zvítězila a dvakrát remizovala. Obě remízy určitě byly překvapivým výsledkem, protože bod proti Kataláncům urvala Valencia a naposledy Eibar. Mezitím ještě dnešní hosté zdolali Lavente, Sociedad a Valladolid, přičemž dnes by měli bezpodmínečně porazit poslední Huescu, protože by se jim body zatraceně hodily.

    Poslední tři utkání
    Barcelona vs. Eibar – 1:1
    Valladolid vs. Barcelona – 0:3
    Barcelona vs. Valencia – 2:2
     
    Úvodní sestavy:

    SD Huesca: Fernández Llorente – Pulido, Insua, Siovas, Galán – M. Rico, Mosquera, Seoane – Gómez, Mir, Ontiveros.
    Náhradníci: Andrés Fernández – Luisinho, Pedro López, I. Doumbia, Nwakali, Carlos, Ferreiro, Okazaki, Escriche, Valderrama.

    FC Barcelona: ter Stegen – Dest, R. Araújo, Lenglet, Alba – F. de Jong, S. Busquets, Pedri – Messi, Braithwaite, O. Dembèlé.
    Náhradníci: Neto, Peña – Aleñá, Trincão, Pjanić, Fernandes, de la Fuente, Griezmann, Puig, Firpo, Mingueza.

    Rozhodčí: Cuadra – Sobrino, López.
    Lionel Messi dnes nastoupí ke svému pětistému utkání v La Lize
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Krásný večer všem fanouškům španělského fotbalu, který nabídne poslední utkání nedělního programu. Huesca vyzve Barcelonu a pokusí se o malý zázrak.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Ve žlutých dresech hrající Barcelona se postarala o úvodní výkop a hned se dostávala do útoku. Míč šel na levou stranu, kde se ale Ousmane Dembèlé neprosadil.
     
    2
    Další akce šla na pravé straně přes Messiho, jenž přenesl hru před vápno. Do následného zakončení se ale Barca nedostala, neboť pokračovala v přihrávkách. O míč následně přišla.
     
    3
    Domácí Huesca nyní vysoce napadala rozehrávku katalánského mužstva. Rezultoval z toho ovšem pouze faul na Dembèlého, pokračovat se bude rozehrávkou.
     
    5
    Barcelona kombinuje před vápnem domácího celku, ale zatím z toho není vůbec nic. Huesca se dobře brání a hosté se do vápna neprokombinovali.
     
    6
    Domácí se pak dostali k míči a chtělí jít po pravé straně do útoku, ale Sergio Gómez byl zastaven nedovoleným zákrokem. K zemi jej poslal Ousmane Dembèlé.
     
    7
    První velká šance utkání! Po centru z levé strany propadl míč až na nohu Pedriho, který se natahoval a zakončoval nedůrazně. Domácí jednička ale skvěle zasáhla!
     
    9
    Blaugranas ale pokračují v aktivní hře na útočné polovině, ale obrana Huescy to nyní celkem zvládá. Lionel Messi dostal míč na zadní tyčku, kde ale nepochopitelně zakončil velice špatně.
     
    10
    Sergiño Dest dostal přihrávku na pravou stranu vápna, odkud placírkou z voleje vracel míč do ohně. Bránící hráči ale jeho akci zastavili odkopem od branky.
     
    11
    Po rychlé kombinaci přišel další míč do malého vápna, ale před brankou domácích chyběl jeden hráč, který by balon do branky usměrnil.
     
    13
    Ousmane Dembèlé motal hlavy bránících hráčů na levé straně vápna, ale do zakončení se nakonec nedostal on ani jeho spoluhráči.
     
    14
    Akci Barcy rozjel na pravé straně Messi, který opět přihrával před vápno. Jeho spoluhráči se ale do dalšího zakončení nedostali a u míče je Huesca.
     
    15
    S neuvěřitelnou lehkostí si nyní počínal ter Stegen, který dostával malou domů. Míč si ale zpracoval hlavičkou a nohou poté velice dobře rozehrál, to byla pastva pro oči od brankáře Barcelony.
     
    17
    Fotbalisté ve žlutých dresech stále kombinují před brankou domácího mužstva, ale kýžené zakončení či nebezpečná akce stále nepřichází.
     
    18
    Huesca byla teď na útočné polovině, kde si hráči vymněili několik povedených přihrávek. Místo zakončení ale přišla přihrávka do obrany.
     
    19
    Do protiakce se tak dostala Barcelona. Lionel Messi dostal míč na pravou stranu vápna, ale místo zakončení zasekl míč. Ousmane Dembèlé dostal přihrávku, ale jeho rána trefila bránícího hráče do hlavy – rohový kop.
     
    20
    Dvacet minut hry nám nabídlo jednu nadějnou šanci, ale jinak toho moc nebylo. Na míči je pouze Barcelona (76% držení míče), ale střelba tomu všemu chybí.
     
    21
    Až teď to hosté sehráli velice dobře a do druhé parádní šance se dostal Pedri. Španělský záložník dostal míč přesně na hlavu, ale branku Huescy jen přestřelil.
     
    23
    Sergiño Dest nyní zastavil celkem slibný tlak svého celku. Na hranici pravé strany vápna šel do kličky, která se mu vůbec nepovedla. Barca nicméně vybojovala roh.
     
    24
    Rohový kop ale týmu Ronalda Koemana nevyšel a tým se musel vracet do obrany. Na polovině hřiště odehráli hosté míč před houževnatými napadajícímu hráči do autu.
     
    25
    Nátlaková hra ve vápně Huescy byla zakončena střelou Alby z levé strany. Krajní obránce Barcelony ale zakončoval na přední tyčce jen do ochranné sítě.
     
    26
    Lionel Messi před vápnem vymyslel neskutečný lob za obranu, který měl jít na Dembèlého. K němu se ale míč nakonec nedostal.
     
    27
    Barcelona právě vstřelila branku!
    Nyní již zasloužená branka padá a Messi nemusí poslední chvilky smutnit. Před vápnem poslal levačkou míč do vápna právě argentinský borec a FRENKIE DE JONG zakončoval před brankou placírkou přesně za záda domácí jedničky.
     
    29
    Barcelona pokračuje v aktivní hře na útočné polovině. Míč za obranu tentokráte dostal Messi, který byl u levé tyčky ovšem tísněn a nezakončil. Navíc se píská ofsajd.
     
    30
    Huesca se zatím nedostala do hry a stále se pouze brání. Zatím favoritovi utkání nezdoruje snad v žádném aspektu hry.
     
    31
    Messi prošel do vápna a předal míč na penaltu, kde byl Braithwaite. Ten se otáčel okolo protihráče, ale zakončit se mu nalonec nepovedlo. Poté před vápnem střílel Messi hodně vysoko nad branku.
     
    32
    Hra pokračovala rohovým kopem a míč přišel před vápno na Messiho, který si chce pětistý duel okořenit brankou. Ani tentokráte ale jeho levačka nebyla přesná a míč skončil jen vedle branky.
     
    33
    Domácí celek byl nyní na míči, ale jen ve své obraně, kde hraje i s brankářem Fernándezem. Hra modročervených je do útoku opravdu špatná.
     
    34
    Útok Huescy po levé straně byl ukončen faulem u levé lajny, provinil se de Jong. Domácí ale směrem dopředu opět nic nevymysleli a hráli spíše do obrany.
     
    36
    Barcelona pokračuje v kombinační hře blízko vápna, ale pokusy na zakončení zatím nevidíme. Katalánci nicméně vedou a nevypadá to, že by o náskok měli přijít.
     
    37
    Sergiño Dest dostával nepřesnou přihrávku na pravou stranu a odkopávalo se od domácí branky. Huesca se pak prodrala do útoku, ale vymyslela jen centr do prostoru, kde nestál nikdo.
     
    38
    Nyní do vápna vletěl Ousmane Dembèlé, ale u míče byl jako první brankář Álvaro Fernández Llorente. Ten chvilku vypadal otřeseně, ale během chvilky byl na nohou a pokračuje ve hře.
     
    39
    Domácí dokonce zahrávali rohový kop, ve kterém ovšem nic nevymysleli. Pedri byl následně ve vzájemném skluzu dle sudích faulován, a tak se bude pokračovat rozehrávkou Barcelony.
     
    40
    Těsně před vápnem přišel faul na Messiho, který si celou situaci nejspíše také zakončení. Velice lukrativní pozice pro barcelonského rekordmana. Povede se mu skórovat?
     
    41
    Lionel Messi levačkou zakončoval technicky na levou stranu pod břevno, ale míč nezakroutil dostatečně do šibenice. Álvaro Fernández Llorente míč vyrazil na rohový kop!
     
    43
    Lionel Messi měl po dalším faulu na jeho osobu k dispozici opakování standardní situace, tentokráte z pravé strany vápna. Míč nyní skončil nad břevnem a Fernández nemusel ani zasahovat.
     
    44
    Na pravé straně se pokoušel přes bránící hráče projít opět Messi, ale ten nejdříve uklouzl a poté přes obranný val prostě neprošel. Huesca vybojovala míč a jde dopředu.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Rozhodčí v prvním poločase nastavili asi osm sekund, neboť více nebylo prostě potřeba. Barcelona byla jasně aktivnějším celkem a svého soupeře nepustila vůbec do ničeho. O jedinou branku se po nadýchaném centru Messiho postaral Frenkie de Jong. Hosté ve zbytku poločasu kontrolovali hru, ale do další vyložené šance se již nedostali.

    Druhý poločas začne přibližně ve 22:01.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Barcelona pokračuje v aktivní hře na útočné polovině i na začátku druhé poloviny. Do vápna šel míč z levé strany, ale jako první u něj byl brankář Álvaro Fernández Llorente.
     
    48
    Jeden z domácích si vzal velké sousto, ale to mu nakonec vyšlo. Pokoušel se projít přes trojici hráčů, což se mu nakonec povedlo s faulem.
     
    49
    Míč do běhu dostal rychlík Dembèlé, jenž byl najednou ve vápně. Míč si ovšem moc předkopl a dostala se k němu obranná řada Huescy.
     
    50
    Snažení před domácí šestnáctkou zakončil Lionel Messi, který poslal nadýchaný míč na zadní tyčku. Spoluhráči se k němu ale o milimetry nakonec nedostali.
     
    51
    Další akce Barcelony byla zakončena přihrávkou na Messiho, který z první zakončoval na hranici vápna. Jeho rána levačkou ale byla ukrutně špatná a balon dost možná přeletěl stadion.
     
    52
    Ousmane Dembèlé již šel do vápna z levé strany, ale sudí v předchozím zákroku viděl Francouzův faul. Pokračovat se bude rozehrávkou z obrany domácích.
     
    53
    Huesca se tak po dlouhé době dostala do útoku. Sergio Gómez centroval od pravé lajny do vápna, kde se ale nikdo v modrobílém nenacházel.
     
    54
    Ousmane Dembèlé je aktivním hráčem, ale nedaří se mu moc procházet do nebezpečných akcí. Nyní jeho průnik po levé straně zastavili bránící hráči, bude z toho alespoň aut.
     
    56
    Domácí šli nyní do otevřené obrany, ale slibně rozvíjející se akci nakonec nikterak nezakončili. Míč nakonec skončil v zámezí a ter Stegen se poprvé v poločase dotkne míče.
     
    57
    Dobrá šance pro Barcelonu! Ousmane Dembèlé již překonal na levé straně vápna brankářem lobem, ale bránící hráč míč odehrál před brankovou čárou.
     
    58
    Podobnou kombinaci jako hosté nyní předváděla také domácí Huesca. Ta se ale do zakončení nakonec neprokličkovala a Barcelona získala míč.
     
    59
    Ousmane Dembèlé před vápnem prošel kličkou přes dvojici hráčů, ale ten třetí byl již nad jeho síly. Obrana Huescy se dostala k míči a odpravila jej daleko od své svatyně.
     
    60
    Po hodině hry se dostal ke střele po narážce před vápnem Lionel Messi. Jeho dnešní pokusy jsou ovšem zoufalé a někdy by se spíše hodilo přihrávka. Míč skončil vysoko nad brankou.
     
    62
    Dlouhý míč na levou stranu hledal aktivního Dembèlého, kterému se ale nepovedlo dostat k míči vinou obranného zákroku bránícího hráče před ním.
     
    63
    Huesca vybojovala rohový kop, který se následně přetavil v jejich největší šanci v utkání. Míč totiž propadl do malého vápna, kde přišlo zakončení patičkou od Mira, ale ter Stegen svůj celek podržel!
     
    64
    Dembèlé si narazil se spoluhráčem, který mu poslal na levé straně menší lob. Francouzský rychlík sice míč nestačil na hrací ploše, ale vybojoval alespoň rohový kop.
     
    65
    Střídání v týmu SD Huesca: ze hřiště odchází Mikel Rico, přichází Idrissa Doumbia.
     
    66
    Blíží se nám poslední dvacetiminutovka utkání a Barcelona stále drží velice hubené vedení. Huesca celkem dobře brání, ale blaugranas nejsou tak nebezpeční.
     
    67
    Ousmane Dembèlé obešel bránícího hráče a poté to zkusil sám. Jeho rána pravačkou ale byla odstrašující a míč skončil několik metrů nad brankou Fernándeze.
     
    69
    Messi zkusil další centr do vápna, ale míč byl odehrán. Následně před vápnem kličkoval Dembèlé, ale ani tentokráte nic nebezpečného nevymyslel.
     
    70
    Poté již velice pohledná akce přišla. Messi si vyměnil míč se spoluhráčem a u levé tyčky osamocen zakončoval. Jeho tvrdá rána levačkou byla ovšem vyražena brankářem!
     
    71
    Huesca nadále brání a tentokráte zastavila rozvíjející se akci u levé lajny. Barcelona může pokračovat v kombinační hře na útočné polovině.
     
    72
    Střídání v týmu SD Huesca: ze hřiště odchází Jorge Pulido, přichází Juan Carlos.
    Střídání v týmu SD Huesca: ze hřiště odchází Jaime Seoane, přichází David Ferreiro.
    Střídání v týmu SD Huesca: ze hřiště odchází Sergio Gómez, přichází Šindži Okazaki.
     
    73
    Domácí se dostali do zajímavé šance, kterou individuálně zakončil Javier Ontiveros. Jeho technická rána ale skončila přimo v rukavicích německého brankáře.
     
    74
    Clément Lenglet ve vzdušním souboji fauloval. Pokračovat se bude dvojitým střídáním hostujícího celku.
     
    75
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Sergio Busquets, přichází Miralem Pjanić.
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Sergiño Dest, přichází Oscar Mingueza.
     
    76
    Barcelona pokračuje v kombinační hře, ale navýšení aktuálního výsledku je zatím v nedohlednu. Nebezpečné zakončení totiž vůbec nepřichází.
     
    77
    Miralem Pjanić se po kličkování spoluhráče dostal ke střele před vápnem, ale jeho pokus z první skončil jen vysoko nad brankou Huescy.
     
    78
    Akce Barcelony na levé straně byla ukončena poté, co se jeden z hráčů nacházel v ofsajdovém postavení. Byl to ale teprve druhý ofsajd Barcy v tomto utkání.
     
    79
    Marc-André ter Stegen dostal rozehrávkou nakrátko své obrance pod tlak a ti museli odkopnout míč jen do autu. Pokračovat se bude vhazováním domácího celku.
     
    80
    Ousmane Dembèlé se stále snaží, ale stále není úspěšný. Jeho individuální akce byla nyní ukončena faulem těsně před vápnem, uvidíme tedy další standardku pro Barcelonu.
     
    81
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Martin Braithwaite, přichází Antoine Griezmann.
     
    81
    Lionel Messi posílal centr na zadní tyčku, ale nikdo z hráčů nešel do hlavičky a míč skončil v zámezí. Pokračovat se bude odkopem od branky.
     
    82
    Álvaro Fernández musel hasit nepovedenou rozehrávku svých spoluhráčů odkopem míče těsně před dotírajícím Messim. Barcelona bude rozehrávat autové vhazování.
     
    83
    Domácí se prokličkovali až k centrovanému míči, který šel z levé strany do vápna. Balon ale trefil jen jednoho z hráčů Huescy, takže bylo po slibné akci.
     
    83
    Žlutou kartu dostává Javier Ontiveros (SD Huesca).
     
    85
    Šindži Okazaki následně dostal centr od levé lajny a na hranici vápna šel do hlavičky. Míč šel po zemi a ter Stegen podobné míče chytá i o půlnoci.
     
    86
    Barcelona v posledních minutách utkání není úplně jistá a hraje spíše domácí Huesca. Ta je aktivní v útoku, ale do nebezpečných situací se zatím moc nedostává.
     
    87
    Nyní přišel faul Pedriho před vápnem, tedy podle rozhodčích. Vypadalo to, že domácí borec spíše vykopl nějaký drn a proto upadl. Huesca nicméně zahrává přímý kop.
     
    88
    Juan Carlos se dostal k odraženému míči a levačkou v těžké pozci zakončoval. Pro ter Stegena to byla opět rutinní záležitost...
     
    88
    Trenérovi domácímu celku Míchelovi se následně nelíbil posouzený zákrok proti jeho mužstvu. Hlavní sudí mu nejspíše dosti zbytečně ukázal žlutou kartu.
     
    89
    Barcelona si opravdu zahrává. Nejdříve nezakončil na levé straně vápna jeden z domácích, následně se neujal ani centr Ferreiry a náskok Okazakiho.
     
    90
    Akce Barcelony na konci devadesáté minuty byla ukončena odmáváním ofsajdu. Huesca tak nakopává míč dopředu a pokusí se o menší zázrak v podobě vyrovnání. Nastaví se ale jen dvě minuty.
     
    90+1
    Možná poslední akce domácích moc nevyšla. Javier Galán šel do útoku podél levé lajny, aby poté odcentroval do šestnáctky. Míč to byl ovšem nepřesný a skončil daleko mimo spoluhráčů.
     
    90+2
    Ousmane Dembèlé byl na začátku druhé nastavené minuty faulován u levé lajny. Barcelona se nikam nežene a s rozehrávkou opravdu nespěchá...
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    Barcelona vítězí na půdě poslední Huescy hubeným vítězstvím 1:0, kterým své fanoušky asi úplně nepřesvědčila či potěsila. Blaugranas byli sice celé utkání aktivnějším týmem, ale moc nebezpečno před brankou Fernándeze nebylo. O jediný gól se postaral po pěkném centru Messiho záložník Frenkie de Jong. Lionel Messi odehrál pětisté utkání v La Lize a moc se snažil o vstřelení branky, ale dnes se mu opravdu moc nevedlo.

    Držení míče: 30 % : 70 %.
    Střely na branku: 4:7. Střely mimo: 0:10. Rohy: 2:6. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 11:11.
     
    Barcelona se po výhře posunula na páté místo s tím, že na první flek stále ztrácí propastných deset bodů. Huesca je nadále poslední a soupeři jim mohou v neodehraných kolech opět o něco utéct.

    Z mé strany je to vše. Díky za pozornost a zase někdy na počtěnou. (22:51:40)

    David Panuška

    Branky: 27. F. de Jong (Messi)

    Karty:   83. Ontiveros (HSC), 88. Míchel (trenér) (HSC)


    Držení míče: 30 % : 70 %.
    Střely na branku: 4:7. Střely mimo: 0:10. Rohy: 2:6. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 11:11.
    SD Huesca: Fernández Llorente – Pulido (72. Carlos), Insua, Siovas, Galán – M. Rico (65. I. Doumbia), Mosquera, Seoane (72. Ferreiro) – Gómez (72. Okazaki), Mir, Ontiveros.
    Náhradníci: Andrés Fernández – Luisinho, Pedro López, I. Doumbia, Nwakali, Carlos, Ferreiro, Okazaki, Escriche, Valderrama.

    FC Barcelona: ter Stegen – Dest (75. Mingueza), R. Araújo, Lenglet, Alba – F. de Jong, S. Busquets (75. Pjanić), Pedri – Messi, Braithwaite (81. Griezmann), O. Dembèlé.
    Náhradníci: Neto, Peña – Aleñá, Trincão, Pjanić, Fernandes, de la Fuente, Griezmann, Puig, Firpo, Mingueza.

    Rozhodčí: Cuadra – Sobrino, López
    bahis siteleri