Inter – Crotone 6:2 (kon.) | AS Řím – Sampdoria 1:0 (kon.) | Atalanta BC – Sassuolo 5:1 (kon.)
Cagliari – Neapol 1:4 (kon.) | Janov – Lazio 1:1 (kon.) | Fiorentina – Bologna 0:0 (kon.)
Parma – Turín 0:3 (kon.) | Spezia – Hellas Verona 0:1 (kon.) | Benevento – AC Milán 0:2 (kon.)
Juventus – Udinese 4:1 (kon.)
konec
ACF Fiorentina
0:0 (0:0)
Bologna FC
Neděle 03.01.2021, 15:00 • Venue Stadio Artemio Franchi, Fiorentina • Italská Serie A • 15. kolo
Předzápasové kurzy
     
    90+3
    Těžko říct za co Christian Kouamé (Fiorentina) uviděl žlutou kartu. Ovšem vypadala to, že také on něco pořvával na hlavního rozhodčího.
     
    89
    Pusu na špacír si tentokrát pustil Franck Ribéry (Fiorentina), jehož rozhodčí okamžitě odměnil žlutým kartónkem!
     
    88
    Střídání v týmu Bologna FC: ze hřiště odchází Nicolás Martín Domínguez, přichází Mattias Svanberg.
     
    87
    Střídání v týmu Bologna FC: ze hřiště odchází Jerdy Schouten, přichází Andrea Poli.
     
    77
    Střídání v týmu ACF Fiorentina: ze hřiště odchází Borja Valero, přichází Giacomo Bonaventura.
     
    75
    Střídání v týmu Bologna FC: ze hřiště odchází Rodrigo Palacio, přichází Emanuel Vignato.
    Střídání v týmu Bologna FC: ze hřiště odchází Riccardo Orsolini, přichází Andreas Skov Olsen.
     
    72
    Střídání v týmu ACF Fiorentina: ze hřiště odchází Dušan Vlahović, přichází Christian Kouamé.
    Střídání v týmu ACF Fiorentina: ze hřiště odchází Martín Cáceres, přichází Pol Lirola.
     
    71
    Dalším potrestaným hráčem je Germán Pezzella (Fiorentina), který podražením zastavil soupeře, jenž si dal míč výborně do pohybu.
    59. Borja Valero (FIO)
     
    59
    Za pokutovým územím se pohyboval osamocený Borja Valero, na něhož také mířila přihrávka! Domácí středopolař natáhl ke střele, která těsně minula levou tyč. Valero se na znamení zmatu jen chytil za hlavu.
     
    58
    Nicolás Martín Domínguez (Bologna) je dalším potrestaným hráčem. Hostujícímu hráči unikl Germán Pezzella, kterého následně zbytečně zatáhl za dres.
     
    46
    Střídání v týmu Bologna FC: ze hřiště odchází Lorenzo De Silvestri, přichází Nehuén Paz.
    42. Dušan Vlahović (FIO)
     
    42
    Centr od rohového praporku se z ohně odrazil na první tyč, kde už se chystal ke střele Dušan Vlahović. Jenomže výborným skluzem se prezentoval Nicolás Martín Domínguez, jenž míč odehrál do bezpečí. Tohle bylo opravdu odehrání na poslední chvíli!
     
    40
    Bologna byla velmi blízko, ovšem polský brankář je znovu hrdinou. Na hranici vápna si míč zpracoval Rodrigo Palacio, proti němuž vystartoval Bartłomiej Drągowski a ránu po zemi zneškodnil!
    38. Rodrigo Palacio (BLG)
     
    38
    Z levé stran poslal nepříjemný pokus na branku Musa Barrow, jehož snažení vyrazil Bartłomiej Drągowski před sebe. V dobrém prostoru se nacházel Rodrigo Palacio, jenž mířil k levé tyči. Ovšem situaci dostoupil Germán Pezzella, jehož míč trefil do hlavy.
     
    34
    Germán Pezzella podběhl míč, čímž pustil soupeře k obrovské šanci! Do vápna si naběhl Rodrigo Palacio, který z velkého úhlu nepřekonal brankáře. Bartłomiej Drągowski výborně vyběhl a stal se hrdinou okamžiku.
     
    28
    Fiorentina ukončila kombinaci, protože na zemi zůstal její hráč. Jerdy Schouten (Bologna) dohrál u půlící čáry soupeře a zákroky mu rozhodčí sečetl. Hostující záložník se tak podíval jako třetí na žlutou kartu.
    16. Riccardo Orsolini (BLG)
     
    16
    Bologna po další akci vybojovala rohový kop a znovu byla nebezpečná! Za vápnem vyplaval Riccardo Orsolini, který kroutil svůj pokus na zadní tyč, avšak rána branku jen těsně minula!
     
    8
    Rychle se rozvíjející akci soupeře zastavil ve středovém kruhu Igor (Fiorentina), který jej zatáhl za ramena. Na začátku utkání je tu už druhý karetní prohřešek.
     
    5
    Lorenzo De Silvestri (Bologna) přišel o balon, o který jej obral Franck Ribéry, kterého následně obránce zatáhl. Je z toho první žlutá karta v zápase.
     
    2
    Franck Ribéry nastřelil tyč! Francouzský matador vnikl do vápna po levé straně a z velkého úhlu překonal brankáře, ovšem nastřelil bližší tyčku. Ribéry si mohl ještě vybrat nabíhající Dušana Vlahoviće, který by měl před sebou opuštěnou bránu!

    Michal Luxa

    Branky:

    Karty:   8. Igor (FIO), 71. Pezzella (FIO), 89. Ribéry (FIO), 90+3. Kouamé (FIO) – 5. De Silvestri (BLG), 28. J. Schouten (BLG), 58. Domínguez (BLG)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 1:4. Střely mimo: 9:1. Rohy: 8:5. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 8:11.
    ACF Fiorentina: Drągowski – Milenković, Pezzella (C), Igor – M. Cáceres (72. Lirola), Valero (77. Bonaventura), S. Amrabat, Castrovilli, Venuti – Vlahović (72. Kouamé), Ribéry.
    Náhradníci: Terracciano – Lirola, Pulgar, Duncan, Kouamé, Callejón, Martínez, Bonaventura, A. Barreca, Saponara, Eysseric.

    Bologna FC: A. Da Costa – De Silvestri (46. Paz), Danilo, Tomijasu, Dijks – J. Schouten (87. A. Poli), Domínguez (88. Svanberg) – Orsolini (75. Skov Olsen), R. Soriano, Barrow – Palacio (C) (75. Vignato).
    Náhradníci: Ravaglia – A. Poli, Skov Olsen, Baldursson, Hickey, Denswil, Calabresi, Paz, Vignato, Michael, Rabbi, Svanberg.

    Rozhodčí: Orsato – Meli, Palermo
    bahis siteleri