Freiburg – Kolín nad Rýnem 5:0 (kon.) | Leverkusen – W. Brémy 1:1 (kon.) | Mohuč – Frankfurt 0:2 (kon.)
Schalke – Hoffenheim 4:0 (kon.) | Union Berlín – Wolfsburg 2:2 (kon.) | RB Lipsko – Dortmund 1:3 (kon.)
konec
1. FC Union Berlín
2:2 (1:1)
VfL Wolfsburg
Sobota 09.01.2021, 15:30 • An der Alten Försterei, Berlín • Německá Bundesliga • 15. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to všechno. Děkujeme za pozornost a přejeme krásný zbytek soboty. Na viděnou. (17:31:38)
     
    V příštím kole bude hrát Union Berlín znovu doma. Tentokrát přivítá na vlastním stadionu třetí Leverkusen. Wolfsburg bude v domácím prostředí hostit druhé Lipsko.
     
    Union natáhl svou aktuální ligovou sérii bez porážky už na pět zápasů. Díky bodu se navíc Berlínští dostali v tabulce na čtvrtou pozici před Dortmund, který má ale své večerní střetnutí s Lipskem teprve před sebou. Wolfsburg zůstal šestý.
     
    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 7:6. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 16:13.
     
    Atraktivní duel mezi Unionem Berlín a Wolfsburgem nakonec vítěze nenašel. Domácím se po změně stran podařilo otočit výsledek ve svůj prospěch, když Andrich potrestal Arnoldovo vyloučení krásně trefeným přímým kopem, hosté ale zvládli v deseti vyrovnat. Ingvartsen zasáhl ve vápně míč rukou a nařízený pokutový kop proměnil se štěstím Weghorst. Oba týmy hrály i v závěrečné části zápasu aktivně, spíše než šance už ale byly k vidění časté fauly. Body se tak v sobotu v Berlíně dělily.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Střídání v týmu VfL Wolfsburg: ze hřiště odchází Bote Baku, přichází William.
     
    90+3
    Christopher Lenz vysunul na levé straně do běhu Akakiho Gogiu, ten ale jeho záměr pochopil o něco později, a tak skončil míč až v zámezí.
     
    90+2
    Akaki Gogia přišel na útočné polovině o balon, Union se k němu ale zakrátko vrátil. Následoval nákop, který propadl až k brankáři Casteelsovi. Polovina nastavení je pryč.
     
    90+1
    Robin Knoche drcnul zezadu do Bakua, který se octl na zemi. Žlutá karta pro domácího beka.
     
    90+1
    Jsou to čtyři minuty.
     
    90
    Rozběhla se poslední minuta řádné hrací doby. Union má k dispozici vhazování na útočné polovině. Uvidíme, kolik se sudí Ittrich rozhodl nastavit.
     
    89
    Cedric Teuchert se pověsil na záda Johna Anthonyho Brookse a obtočil se kolem něj rukama. Jasný faul.
     
    88
    Kevin Mbabu posílal ze vzduchu těžký oblouček na zadní tyč. Tam se balon snažil doběhnout Yannick Gerhardt, míč ale na hrací ploše nezastihl.
     
    87
    Střídání v týmu 1. FC Union Berlín: ze hřiště odchází Marcus Ingvartsen, přichází Akaki Gogia.
     
    87
    Střídání v týmu 1. FC Union Berlín: ze hřiště odchází Sebastian Griesbeck, přichází Julian Ryerson.
     
    86
    Hned dvakrát v krátkém rozmezí střílel z blízkosti hranice šestnáctky Robert Andrich. Ani v jednom případě ale netrefil balon čistě, a tak byl nejprve zblokován, posléze mířil pomalu vedle pravé tyčky.
     
    85
    Kevin Mbabu poslal do šestnáctky autové vhazování. Balon byl po chvíli posunut na levou stranu, kde pálil z vnějšku vápna Paulo Otávio. Jeho přízemní dělovka byla zblokována.
     
    84
    Wolfsburg se aktuálně snaží držet v deseti balon, Union zase aktivně napadat. Síly ubývají, je ale znát, že domácí by proti oslabenému soupeři chtěli brát tři body.
     
    83
    Balon se přesouvá ze strany na stranu, ovšem bez většího efektu. Brankáři si tak na dálku pouze vyměnili pozdravy.
     
    81
    Krátce po centru z levé strany bylo pískáno. V šestnáctce Casteelse došlo zřejmě k útočnému faulu.
     
    80
    Josuha Guilavogui podrazil Cedrica Teucherta. Standardka pro Union.
     
    79
    Po centru z levé strany hlavičkoval Marius Bülter na zadní tyči do připraveného Casteelse. Následně pálil zpoza šestnáctky metr nad pravý horní růžek branky Christopher Trimmel.
     
    78
    Střídání v týmu 1. FC Union Berlín: ze hřiště odchází Sheraldo Becker, přichází Marius Bülter.
     
    77
    Střídání v týmu 1. FC Union Berlín: ze hřiště odchází Taiwo Awoniyi, přichází Cedric Teuchert.
     
    76
    Do konce utkání schází poslední čtvrthodina plus nějaké to nastavení. Dá se očekávat, že hra bude v závěru kouskována střídáními. Dosud jsme viděli pouze dvě změny na straně Wolfsburgu, z toho jednu vynucenou a provedenou o pauze.
     
    75
    Yannick Gerhardt to se snahou o zisk balonu přehnal. Protihráče udeřil do obličeje, čímž akci Wolfsburgu pohřbil.
     
    73
    Wout Weghorst si teď hlasitě žádal rohový kop. Rozhodčí ale ukázal, že to byl právě hostující útočník, kdo se naposledy dotkl míče. Hrát tak bude Union.
     
    72
    Koen Casteels si pohodlně stáhl do rukavic centrovaný balon letící z levé strany hřiště.
     
    70
    Florian Hübner se na okraji středového kruhu ohnal po Botem Bakuovi a rozšiřuje bobtnající řadu karetních hříšníků.
     
    68
    Union rozehrával rohový kop z levé strany hrací plochy. Trimmelův centr mířící pod břevno dokázal Koen Casteels s menšími obtížemi vyboxovat.
     
    67
    Marcus Ingvartsen, smolný hrdina předešlé penaltové situace, zřejmě pronesl směrem k rozhodčímu nějaká ostřejší slůvka, za což inkasoval žlutou kartu.
     
    66
    Střídání v týmu VfL Wolfsburg: ze hřiště odchází Josip Brekalo, přichází Kevin Mbabu.
     
    65
    Wolfsburg právě vstřelil branku!
    WOUT WEGHORST zvolil střelu po zemi k levé tyči, a ačkoliv Andreas Luthe směr rány vystihl, na prudký balon nedosáhl. V Berlíně je podruhé srovnáno.
     
    64
    Tady ale veškeré štěstí domácích končí! Sudí Ittrich totiž zamířil k obrazovce a rozklíčoval na ni Ingvartsenův zásah rukou! Wolfsburg tak bude kopat penaltu.
     
    63
    Po zpětné přihrávce z pravé strany pálil z hranice šestnáctky Josip Brekalo. Jeho dělovku zblokoval Marcus Ingvartsen do protipohybu brankáře Lutheho – naštěstí pro Union zároveň nad branku.
     
    62
    Přízemní centr Paula Otávia byl odvracen mimo šestnáctku Unionu. Další nákop usměrnil Florian Hübner hlavou do rukou svého brankáře. Hosté rozhodně nesložili zbraně a snaží se být aktivní.
     
    60
    Union se radoval ze třetí trefy, ta ale nebyla pro útočný faul, kterého se dopustil Taiwo Awoniyi, uznána. Jeho zásah po centru z levé strany tak neplatí.
     
    59
    Sheraldo Becker zvolil na levém okraji velkého čtverce prudkou přízemní přihrávku na střed vápna. Plány mu zkřížil Paulo Otávio, jenž míč odvrátil na rohový kop.
     
    58
    Berlínským se daří držet balon daleko od své branky. Dá se očekávat, že domácí se za současného stavu nikam bezhlavě hnát nebudou.
     
    56
    Wout Weghorst trochu frustrovaně přišlápl nohu Florianu Hübnerovi, kterého to muselo hodně bolet. Zasloužená žlutá karta pro hostujícího útočníka.
     
    55
    Wolfsburg ztratil na půdě tabulkového souseda vedení a nyní je to on, kdo musí dotahovat. Situaci má navíc ztíženu červenou kartou. Nic záviděníhodného. Všechny trumfy drží v rukou Union.
     
    53
    Union Berlín právě vstřelil branku!
    Tak to byla lahůdka! ROBERT ANDRICH rozehrál standardku z hranice šestnáctky krásnou technickou trefou. Po krátkém rozběhu střílel obloučkem přes zeď do levé části branky přesně pod břevno. Koen Casteels se po míči jen ohlédl.
     
    52
    Penalta se kopat nebude. Je z toho "pouze" přímý kop.
     
    51
    Video zkoumá, zda došlo k zákroku uvnitř či mimo pokutové území. Taiwo Awoniyi padl k zemi až ve vápně, k zákroku ale pravděpodobně došlo dříve.
     
    50
    Naprosto nečekaně ale přichází pro Wolfsburg studená sprcha! Za hostujíc obranu si zaběhl Taiwo Awoniyi a Maximilian Arnold jej těsně za hranicí pokutového území stáhl rukou k zemi. Následuje červená karta a ve hře je i případná penalta!
     
    49
    Fotbalisté Wolfsburgu jsou v úvodu druhé půle těmi aktivnějšími. Hosté kombinují poblíž středového kruhu a znovu vymýšlejí, kterak se posunout dopředu.
     
    48
    Tentokrát už si Andreas Luthe počínal ve svém pokutovém území o poznání jistěji. Domácí brankář schoval v rukavicích prudký centr vyslaný z levé strany.
     
    47
    Andreas Luthe si neporadil ideálně se zpětnou přihrávkou Robina Knocheho. Balon mu odskočil a nakonec jej musel odehrát za boční čáru. Wolfsburg tak přišel lacino k autovému vhazování poblíž rohového praporku.
     
    46
    Střídání v týmu VfL Wolfsburg: ze hřiště odchází Marin Pongračić, přichází Josuha Guilavogui.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 16:33.
     
    Je za námi vcelku pohledná první půle, která přinesla dvě branky. Skóre otevřel v 10. minutě Steffen, jenž hlavičkoval po centru od rohového praporku přesně k levé tyči. Domácí postupně převzali aktivitu a ve 29. minutě se dočkali vyrovnání. Po přihrávce z levé strany nabombil Becker balon přesně do pravé horní šibenice. Svou trefou napravil útočník Unionu spálenou šanci ze druhé minuty utkání, kdy netrefil úplně odkrytou branku. K vidění byly i další příležitosti, stav už se ale v Berlíně neměnil.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+2
    Po kontaktu s Xaverem Schlagerem upadl v pokutovém území Marcus Ingvartsen a domácí se dožadovali penalty. Píšťalka sudího Ittricha ale mlčí.
     
    45+1
    Nastavovat se bude jedna minuta.
     
    45
    Již běží poslední minuta řádné hrací doby první půle. Christopher Trimmel se chystá vhodit do hry balon od postranní čáry.
     
    43
    Šance i na protějším konci hrací plochy! Po centru z pravé strany hlavičkoval těsně vedle levé tyče Taiwo Awoniyi!
     
    42
    Wolfsburg mohl jít podruhé do vedení. Zničehonic se po průnikové přihrávce zjevil sám za obranou Unionu Yannick Gerhardt. Trochu mu ale utekl balon, a tak jej následně stihl tváří v tvář dloubnout už jen do vybíhajícího Andrease Lutheho.
     
    41
    Balon se velmi rychle dostal až k brankáři Koenu Casteelsovi. Obránci Wolfsburgu následně uklidňují hru a pohodlně si přihrávají před svou šestnáctkou.
     
    40
    John Anthony Brooks odvracel špičkou kopačky domácí nákop z hloubi pole. Christopher Trimmel bude vhazovat.
     
    38
    Christopher Trimmel fauloval u postranní čáry Xavera Schlagerera. Fotbalisté v červených dresech se musí stáhnout na svou půlku. Tam v posledních minutách pobývají jen minimálně.
     
    37
    Další rohový kop Unionu Berlín. Na ty je v tuto chvíli srovnáno – 3:3. Stále však platí, že prosadit se po této situaci dokázali zatím pouze hosté.
     
    36
    Marcus Ingvartsen se na hranici šestnáctky dostal k odraženému míči a bez přípravy vypálil. Jeho prudkou ránu mířící pod břevno dokázal Koen Casteels zpacifikovat.
     
    36
    Stejný hráč, tedy John Anthony Brooks, se v krátkém sledu provinil i nedovoleným zákrokem na obranné půlce. Christopher Trimmel rozehraje standardku z pravého okraje hřiště.
     
    35
    Standardka tentokrát na straně Wolfsburgu. Po dlouhém nákopu hlavičkoval daleko vedle branky John Anthony Brooks. Navíc bylo i pískáno.
     
    33
    Union měl k dispozici další rohový kop. Christopher Trimmel zkoušel centr na přední tyč, znovu ale zasáhla hradba těl ve fosforových dresech.
     
    32
    Maximilian Arnold fauloval na obranné polovině. Po následném nákopu do šestnáctky se do balonu zpoza vápna opřel Sheraldo Becker, tentokrát ale hrací předmět nezasáhl vůbec ideálně.
     
    31
    Po půlhodině hry tak začínáme opět hezky "od začátku". Wolfsburg v Berlíně rychle vedl, domácí Union si ale zlepšeným výkonem vynutil vyrovnání.
     
    29
    Union Berlín právě vstřelil branku!
    Je srovnáno! Robert Andrich přihrál z levé strany na hranici šestnáctky SHERALDU BECKEROVI a ten svou umístěnou dělovkou napálil balon do pravé horní šibenice.
     
    28
    Po odkopu se uvnitř středového kruhu srazili ve výskoku Christopher Trimmel a Renato Steffen. Hostující útočník je trochu otřesen a potřebuje se ze souboje oklepat.
     
    27
    Na protějším konci hřiště střílel svou slabší nohou Maximilian Arnold. Balon zamířil výrazně vedle pravé tyče, navíc příliš vysoko. Tohle se nepovedlo.
     
    26
    A hostující brankář musel skutečně zasahovat. Trimmelův centr z pravé strany přilétl na hlavu Floriana Hübnera, ten ale zakončoval přesně doprostřed branky, kde číhal právě Koen Casteels.
     
    25
    Christopher Trimmel si staví míč k rohovému praporku. Šance pro Union, kterak ohrozit Casteelsovu klec.
     
    23
    Míč poslal do pokutového území Christopher Trimmel, obrana Wolfsburgu ale ihned zasáhla a dostala merunu do bezpečí.
     
    22
    Po Weghorstově faulu má Union k dispozici standardní situaci na útočné polovině. Na přímou střelu to není, očekávat lze dlouhý centr do vápna.
     
    20
    Akce Wolfsburgu ztroskotala na nepřesném centrovaném balonu z levé strany. Rozehrávat bude Andreas Luthe.
     
    19
    Sheraldo Becker si na levém vrcholku šestnáctky zasekl balon na střelu, Koen Casteels ale jeho pokus mířící na bližší tyč lapil.
     
    18
    Paulo Otávio v krátkém sledu opět na trávníku. Tentokrát byl u postranní čáry faulován Sebastianem Griesbeckem.
     
    17
    Christopher Lenz nevybíravě přišlápl nárt Botemu Bakuovi, který se s bolestivou grimasou poroučel k zemi.
     
    16
    Sledujeme nudnější pasáž hry, během níž se toho na hrací ploše příliš neděje. Hosté pohodlně kombinují před vlastní šestnáctkou a nikam se neženou.
     
    14
    Christopher Trimmel povalil při snaze získat míč zezadu na zem Paula Otávia. Rozehrávat bude Koen Casteels.
     
    12
    Wolfsburg je vedoucí trefou viditelně povzbuzen. Fotbalisté ve svítivě žlutých dresech jsou i nadále nastěhováni na polovině Unionu.
     
    10
    Wolfsburg právě vstřelil branku!
    Z následného rohového kopu už jdou hosté do vedení! Maximilian Arnold odcentroval z levé strany na střed šestnáctky, kde hlavičkoval přesně do levého spodního růžku branky
    RENATO STEFFEN.
     
    9
    Maximilian Arnold odcentroval do šestnáctky na hlavu Yannicka Gerhardta, který se šikovně odpoutal od bránícího protihráče. Jeho nebezpečnou hlavičku vyrazil Andreas Luthe těsně vedle levé tyče.
     
    8
    Centrovaný míč byl odvrácen z prostoru bližší tyče. Wolfsburg zůstává u balonu, kombinují s ním ale jeho zadáci, a to na vlastní polovině.
     
    7
    Fotbalisté Wolfsburgu si vysloužili další rohový kop. Tentokrát ho rozehrají z levé strany hřiště.
     
    5
    Taiwo Awoniyi se dle názoru rozhodčího dopustil útočného faulu. Další akce Unionu, která přišla vniveč.
     
    4
    Centrovaný balon z kopačky Xavera Schlagera byl domácí obranou zblokován na rohový kop. Z toho hosté nikterak nezahrozili.
     
    3
    Fotbalisté Unionu Berlín nastoupili do zápasu v červených dresech. Hosté z Wolfsburgu hrají ve fosforových.
     
    2
    Obrovská šance Unionu! Koen Casteels špatně odhadl svůj výběh na hranici šestnáctky. U míče byl dříve Sheraldo Becker, který nejprve obešel brankáře a následně si položil i bránícího Paula Otávia. Prázdnou branku ale střelou z pravé strany o několik decimetrů trestuhodně minul!
     
    1
    Taiwo Awoniyi pronikl z levé strany do šestnáctky a už si chystal balon ke střele, jeho snažení ale ukončil hvizd rozhodčího. Ten reagoval na zdvižený praporek kolegy na pomezí, jenž signalizoval ofsajd.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    1. FC Union Berlín: Luthe – Friedrich, Knoche, Hübner – Trimmel, Andrich, Griesbeck, Ingvartsen, Lenz – Becker, Awoniyi.
    Náhradníci: Karius – Bülter, Endo, Gießelmann, Gogia, Maciejewski, Ryerson, Teuchert.

    VfL Wolfsburg: Casteels – Baku, Brooks, Pongračić, Otávio – X. Schlager, Arnold – Brekalo, Gerhardt, Steffen – Weghorst.
    Náhradníci: Kasten – Białek, William, Ginczek, Guilavogui, Mbabu, Mehmedi, Joao Victor, Siersleben.

    Rozhodčí: Ittrich P. (GER).
     
    V loňské sezóně se nejprve radoval doma z triumfu 1:0 Wolfsburg. Na jaře se pak v první březnový den zrodila v Berlíně remíza 2:2.
     
    Wolfsburg se v tabulce nachází hned za Unionem, a to se stejným ziskem 24 bodů a naprosto shodnou zápasovou bilancí – 6 výher, 6 remíz a pouhých 2 porážek. Vlci jsou silní především na domácím stadionu, kde letos ještě nenašli přemožitele a získali na něm 17 bodů. Venku už to taková sláva není, nutno ale říci, že měl Wolfsburg v posledních kolech těžký los. Naposledy hrál v Dortmundu, kde prohrál 0:2. Nejlepším klubovým kanonýrem je s devíti letošními zásahy osmadvacetiletý nizozemský útočník Wout Weghorst.
     
    Union se v tabulce nachází na výborné páté pozici, a to se ziskem 24 bodů. Berlínský klub neprohrál už čtyři kola v řadě a táhne minisérii dvou výher po sobě. Po cenném skalpu Dortmundu (2:1) přišlo zkraje roku vítězství 2:0 na hřišti Brém. Nejlepším střelcem týmu je se šesti góly Max Kruse. Dvaatřicetiletý německý útočník ale momentálně figuruje na listině zraněných hráčů, do hry nezasáhl už v pěti posledních střetnutích. K dispozici naopak bude Taiwo Awoniyi. Nigérijský forvard je na pěti gólech a prosadil se ve třech z posledních čtyř soutěžních zápasů.
     
    Příjemné sobotní odpoledne. Německá Bundesliga má dnes na programu šest zápasů svého 15. kola. My se v tomto textovém přenosu zaměříme na souboj mezi týmy 1. FC Union Berlín a VfL Wolfsburg. Mírnými papírovými favority duelu budou hosté.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.

    Filip Lefenda

    Branky: 29. Becker (Andrich), 53. Andrich – 10. Steffen (Arnold), 65. Weghorst (pen.)

    Karty:   67. Ingvartsen (UNB), 70. Hübner (UNB), 90+1. Knoche (UNB) – 56. Weghorst (WOF)   50. Arnold (WOF)


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 7:6. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 16:13.
    1. FC Union Berlín: Luthe – Friedrich, Knoche, Hübner – Trimmel, Andrich, Griesbeck (87. Ryerson), Ingvartsen (87. Gogia), Lenz – Becker (78. Bülter), Awoniyi (77. Teuchert).
    Náhradníci: Karius – Bülter, Endo, Gießelmann, Gogia, Maciejewski, Ryerson, Teuchert.

    VfL Wolfsburg: Casteels – Baku (90+4. William), Brooks, Pongračić (46. Guilavogui), Otávio – X. Schlager, Arnold – Brekalo (66. Mbabu), Gerhardt, Steffen – Weghorst.
    Náhradníci: Kasten – Białek, William, Ginczek, Guilavogui, Mbabu, Mehmedi, Joao Victor, Siersleben.

    Rozhodčí: Ittrich P. (GER)
    bahis siteleri