Bayern – Freiburg 2:1 (kon.) | Frankfurt – Schalke 3:1 (kon.)
konec
Eintracht Frankfurt
3:1 (1:1)
FC Schalke 04
Neděle 17.01.2021, 18:00 • Commerzbank-Arena, Frankfurt • Německá Bundesliga • 16. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To už je ode mne pro tuto chvíli vše. Z tohoto bundesligového kola to bude všechno a budeme se na Vás těšit u dalšího kola německého fotbalu. (19:59:15)
     
    Držení míče: 64 % : 36 %.
    Střely na branku: 11:1. Střely mimo: 9:4. Rohy: 8:2. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 8:10.
     
    Luka Jović je jednoznačně hrdinou večera! Schalke sice s favorizovaným Frankfurtem drželo po sedmdesát minut krok, ale následně se na hřiště dostal srbský forvard, který nejprve změnil skóre na 2:1 pěkným volejem a v nastavení následně vsítil ještě svou druhou branku tohoto zápasu, takže je to pro něj skvělý návrat. Hrdinou ale určitě je také David Abraham, kapitán Eintrachtu, který tímto utkáním ukončil svou profesionální kariéru!
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Hosté ještě hledají cestu dopředu, ale už je to marné, protože by jim nepomohla ani jedna branka.
     
    90+1
    Frankfurt právě vstřelil branku!
    Domácí si definitivně zajišťují vítězství! Filip Kostić našel za obranou nabíhajícího LUKU JOVIĆE, který si zasekl před obráncem a následně překonal Ralfa Fährmanna střelou k bližší levé tyči. Pro srbského útočníka je to tak dvougólový návrat do Frankfurtu.
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty.
     
    90
    Domácí míří do přečíslení tři na dva, avšak Dajči Kamada to nevyřešil vůbec dobře, protože jeho finální pas zablokoval skluzující obránce.
     
    89
    Ozan Kabak se sice dostal k zakončení hlavou, ale zaprvé mířil moc vysoko, a za druhé byl přichycen v ofsajdovém postavení.
     
    87
    Ahmed Kutucu hned po svém příchodu dost tvrdě fauloval Davida Abrahama, hlavní rozhodčí tak jeho počínání odměňuje žlutou kartou.
     
    87
    Střídání v týmu FC Schalke 04: ze hřiště odchází Matthew Hoppe, přichází Ahmed Kutucu.
     
    86
    Schalke konečně míří dopředu, následně Benjamin Stambouli výborně našel nabíhajícího Bastiana Oczipku, jenž poslal míč do šestnáctky, kde se k zakončení tlačil Matthew Hoppe, ale ten skákající míč netrefil.
     
    85
    Hosté sice vytlačili soupeře ze své poloviny, ale to by jim nemělo stačit, protože se potřebují nutně prosadit.
     
    84
    Frankfurt stále soupeři skoro vůbec nedává míč. Mezitím už ho od nastavení dělí pouhých šest minut a hosté rozhodně nevypadají na to, že by se měli prosadit.
     
    83
    Brankář hostů si v klidu pohlídal centr od rohového praporku a na půlící čáře následně našel Marka Utha, který ale balón moc dlouho neudržel.
     
    82
    André Silva dostal od Matiji Nastasiće příliš mnoho prostoru, mohl tak k pravé tyči poslal pořádnou bombu, ale tu si Ralf Fährmann pohlídal!
     
    81
    Eintracht stále drží míč daleko od své branky a míří za vítězstvím. Po centru navíc mohl výhru potvrdit Almamy Touré, ale ten se nakonec k zakončení nedostal.
     
    80
    Střídání v týmu Eintracht Frankfurt: ze hřiště odchází Amin Younes, přichází Almamy Touré.
     
    79
    Střídání v týmu Eintracht Frankfurt: ze hřiště odchází Aymen Barkok, přichází Dajči Kamada.
     
    79
    Střídání v týmu FC Schalke 04: ze hřiště odchází Amín Harít, přichází Bastian Oczipka.
     
    79
    Ajdin Hrustic z velké dálky zkusil štěstí a jeho technická rána se točila přímo k levé tyči, ale Ralf Fährmann tam byl včas.
     
    78
    Hosté stále neví, jak se mají pokoušet o vyrovnání. Domácí totiž stále balón bez problémů kontrolují a sbírají tak čas.
     
    76
    Timo Becker byl při sprinterském souboji poslán na trávník, ale Evan N'Dicka si nedovoleným zákrokem nepomohl, takže bude moci rozehrávat Kevin Trapp.
     
    75
    Vstupujeme tedy do poslední patnáctiminutovky, kterou začínají útočným snažením domácí, ale ti tentokrát nedokázali přesně odcentrovat.
     
    74
    Schalke se z inkasované branky potřebuje chvíli oklepat, za chvíli ale určitě bude usilovat o druhé vyrovnání v zápase.
     
    72
    Frankfurt právě vstřelil branku!
    Eintracht se vrací do vedení a nyní ho čeká těžké bránění! LUKU JOVIĆOVI návrat do Frankfurtu svědčí, protože se trefuje hned po deseti minutách po příchodu na trávník. Filip Kostić k tomu pomohl pěkným centrem z levé strany, po kterém střelec branky nechytatelně napálil míč volejem pod horní tyč. Asistence: Filip Kostić.
     
    72
    Can Bozdogan si sice pěkně obešel Filipa Kostiće, ale následně poslal do středu pokutového území tragický pas, protože v tomto prostoru operovali jen domácí hráči.
     
    71
    Schalke může po delší době zaútočit, protože Djibril Sow se na vlastní polovině dopustil nedovoleného zákroku a hosté tak mohou centrovat do šestnáctky.
     
    70
    Frankfurt si je moc dobře vědom závažnosti aktuální situace, takže hře už jednoznačně dominuje. Na vstřelení branky už má ale jenom dvacet minut.
     
    69
    Luka Jović se poprvé ukázal u míče, kdy prostrčil míč na Ajdina Hrustice, který ještě zkusil najít nabíhajícího Andrého Silvu, ale k němu se už balón nedostal.
     
    68
    Frankfurt tak měl opět výhodu rohového kopu, ale centr na zadní tyč si zkušeně pohlídal Ralf Fährmann, který pořád táhne svůj tým k zisku jednoho bodu.
     
    67
    David Abraham z pravé strany zkoušel dostat míč před bránu, ale jeho pas obětavým skluzem zastavil Suat Serdar.
     
    66
    Eintracht už začíná být o něco aktivnější, čímž potvrzuje svou větší kvalitu. Na útočné polovině se tak uchyluje zatím k přesné kombinaci.
     
    65
    Suat Serdar byl protihráčem poslal k zemi a rukou spadl na míč, nedovolený zákrok to ale nebyl, takže balón bude mít Frankfurt.
     
    64
    Amin Younes nabral dobrou rychlost, dostal přihrávku do běhu a kolem tří protihráčů se prosmýkl až k zakončení, avšak to moc důrazné nebylo, takže brankář Schalke stačil zareagovat.
     
    62
    Střídání v týmu Eintracht Frankfurt: ze hřiště odchází Erik Durm, přichází Luka Jović.
     
    62
    Ralf Fährmann se po delší době zapojil do hry, a to když spoluhráčům pomáhal s rozehrávkou, ale jeho nákop skončil jen u domácích fotbalistů.
     
    61
    Střídání v týmu FC Schalke 04: ze hřiště odchází Benito Raman, přichází Can Bozdogan.
     
    60
    Do konce utkání nám zbývá už jen třicet minut plus nastavení. Oba celky nyní hrají velmi podobně, takže pořád se může prosadit opravdu kdokoliv.
     
    59
    Aymen Barkok chtěl poslat míč do běhu spoluhráče, ten mu ale vůbec nerozuměl a tak balón skončil jen u protihráčů.
     
    58
    Filip Kostić opět centruje z levé strany, ve vápnu se nyní pokoušel získat míč André Silva, ale tomu to podklouzl, takže si ho nedokázal zpracovat.
     
    57
    Amín Harít jen tak tak udržel míč na hrací ploše a útočné snažení Schalke tak může pokračovat po přenesení hry.
     
    56
    Hraje se ve vysokém tempu, hra se přesouvá ze strany na stranu, takže druhou branku může vstřelit opravdu kdokoliv. Aktuálně má k ní blíže domácí tým, který má výhodu rohu.
     
    55
    Centr od rohového praporku nebyl přesný, následně však z hranice pokutového území zkusil štěstí Amín Harít, který ale mířil moc vysoko.
     
    54
    Benito Raman dostal dobrou přihrávku do šestnáctky a následně si chtěl narazit s Benjaminem Stamboulim, ale dobrý obranný zákrok předvedl Djibril Sow, který přihrávku vystihl a poslal míč do autu.
     
    52
    Střídání v týmu Eintracht Frankfurt: ze hřiště odchází Martin Hinteregger, přichází Ajdin Hrustic.
     
    51
    Amin Younes rozehrává čtvrtý roh svého týmu, míč poslal na zadní tyč, kde se k zakončení tlačil David Abraham, ale tomu se to nepovedlo.
     
    50
    Benito Raman si na pravé straně našel odražený míč a okamžitě ho poslal centrem do šestnáctky, ale balón letěl moc blízko brány, takže to pro Kevina Trappa byla snadná práce.
     
    49
    Aymen Barkok si dva protihráče nedokázal obejít, hosté se však pořád dostávají pod větší tlak, kvůli čemuž při rozehrávce zase přichází o míč.
     
    48
    Hosté mohli díky dobrému napadání mířit do protiútoku, Matthew Hoppe však dostal míč jen moc daleko před sebe, takže už zase rozehrává Frankfurt.
     
    47
    Filip Kostić už i ve druhé půli začíná centrovat z levé strany, tentokrát ale našel jen hlavu protihráče, od které se míč odrazí mimo pokutové území.
     
    46
    Schalke tentokrát rozehrávalo, ale s míčem se moc dlouho neohřálo kvůli nepřesnému nákopu, takže se už zase musí soustředit na obranu.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První půle jednoznačně patřila domácím fotbalistům, kteří byli směrem dopředu mnohem aktivnější a naprosto po zásluze tak šli do vedení. To jim ale příliš dlouho nevydrželo, protože Schalke využilo zatím svou jedinou šanci v utkání a útočí tak na druhý bodový zisk v řadě. Na dobrý výkon z první půle ale musí navázat i v tom druhém, což nebude proti ofenzivnímu Eintrachtu vůbec jednoduché.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 19:04.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    45+2
    Mark Uth z pěkné dálky posílal nákop až na domácího brankáře, míč ale žádný útočící hráč nedobíhal, takže Kevin Trapp může v klidu rozehrávat.
     
    45+1
    Nastavují se dvě minuty.
     
    45
    Gólman hostů ještě jednou rozehraje a míč samozřejmě posílá co nejdál od své klece, přičemž jeden z jeho spoluhráčů následně jen fauloval.
     
    44
    Schalke ještě v závěru poločasu hledá cestu dopředu, ale o míč přišlo po přechodů půlící čáry, takže se ještě bude muset soustředit na defenzivu.
     
    42
    Domácí fotbalisty dělili od gólu centimetry! Sead Kolašinac opět chyboval, tentokrát nedokázal zastavit přihrávku, která se tak dostala k Eriku Durmovi, který si však vylámal zuby na Ralfu Fährmannovi!
     
    41
    Filip Kostić tentokrát centruje jen do prvního protihráče před sebou, čímž získává aut, který bleskově rozehrává, ale následuje jen průniková přihrávka za brankovou čáru.
     
    40
    Mark Uth byl ve středovém kruhu dost tvrdě zasažen Aymenem Barkokem, který na něho ještě na zemi šlápl, ale hlavní rozhodčí to nechává bez kartového trestu.
     
    39
    Schalke se po skórování brance osmělilo a podnikalo další útočnou akci, při které přišel centr před bránu, který se málem dostal na Matthewa Hoppeho, ale nakonec zasáhl jeden z obránců.
     
    38
    Zničehonic se ale po nákopu za obranou uvolnil André Silva, který opět zakončil, ale tentokrát mířil doprostřed, kde byl tedy připravený Ralf Fährmann!
     
    37
    Domácí už ale nechtějí za žádnou cenu chybovat, takže se jim dopředu příliš nechce a spíše pořád kombinují na vlastní polovině.
     
    36
    Matthew Hoppe šel do hlavičkového souboje na středu hřiště, míč ale poslal jen k protihráči, který začíná další opatrný útok svého týmu.
     
    34
    Hosté chtějí aspoň do přestávky udržet aktuální stav, což ale bude velmi náročné vzhledem k velmi aktivní hře Frankfurtu, který dnes chce tři body.
     
    33
    Amín Harít se uvolňoval na levé straně, přihrávka do běhu ale byla příliš dlouhá, takže nakonec doplachtila jen mimo hrací plochu.
     
    32
    Hosté bez problémů ustáli i rohový kop soupeře a následně pomocí autu hledají cestu dopředu, ale domácí opět dobře zapracovali na středu hřiště.
     
    31
    Frankfurtu se samozřejmě vůbec nelíbí aktuální stav a už se zase pokouší o gól, avšak ze standardky získává jen rohový kop.
     
    29
    Schalke právě vstřelilo branku!
    Hosté sice v zápase skoro nic neměli, ale stejně okamžitě srovnávají krok! Benjamin Stambouli vymyslel parádní pas za obranu, za kterým Martin Hinteregger ani nešel, protože si myslel, že tam půjde gólman. Tomu tak nebylo, naopak byl u míče první MATTHEW HOPPE, který zcela zaskočil Kevina Trappa střelou mezi jeho nohy. Asistence: Benjamin Stambouli.
     
    28
    Frankfurt právě vstřelil branku!
    Eintracht nakonec těží z aktivity první branku! Sead Kolašinac svým nákopem dopředu trefil jen Erika Durma, který okamžitě prudce centrovat do pokutového území, kde si ANDRÉ SILVA skvěle sklepl míč hrudí a následně poslal míč k levé tyči, Ralf Fährmann nereagoval. Asistence: Erik Durm.
     
    27
    Schalke mají při rozehrávce nemalé potíže, protože domácí napadají až v pokutovém území. Nakonec se k míči dostali až na půlící čáře.
     
    26
    Frankfurt se umí dostat do šancí, takže pokud bude pokračovat v aktivitě, tak jich bude mít čím dál víc a časem určitě nějakou i promění.
     
    24
    Tak teď měli domácí docela smůlu! Centr od rohového praporku na bližší tyč dokázal hlavičkovat Martin Hinteregger jen do tyče, následně ještě dorážel Evan N'Dicka, ale ten už mířil moc vysoko!
     
    23
    Eintracht útočí do rozhozené obrany soupeře, Filip Kostić následně poslal nebezpečný míč do malého vápna, kde se ale André Silva k zakončení nedostal.
     
    22
    Hosté mají výhodu standardní situace a byl z toho nebezpečný centr Marka Utha, který proletěl celým pokutovým územím a nakonec skončil vedle brány.
     
    21
    Na středu hřiště nyní probíhá intenzivní souboj, který ale nakonec Suat Serdar, kterému balón utekl za postranní čáru a domácí tak budou vhazovat.
     
    20
    Máme za sebou prvních dvacet minut utkání. V těch byl jednoznačně aktivnější Frankfurt, ale ten toho nedokázal využít, takže stále platí bezbrankový stav.
     
    19
    Filip Kostić z levé strany nepřesně centruje jen vysoko na bránu, brankář Schalke si to v klidu pohlídal a vzápětí tak bude moci rozehrávat.
     
    18
    Hosté se pořád většinu času zejména brání, přičemž to zvládají na jedničku, protože soupeři stále nedovolili nic extra nebezpečného. Timo Becker nyní vhazuje na pravé straně.
     
    17
    Amin Younes zkoušel nějak obejít Ozana Kabaka, ale ten ho čistým způsobem odtlačil od balón a nakonec získal odkop pro Ralfa Fährmanna.
     
    16
    Filip Kostić opět centroval do pokutového území, ale míč poslal přímo na Matiju Nastasiće, který ho tedy bez problémů poslal pryč.
     
    15
    Timo Becker měl při rozehrávce nemalé potíže, nakonec tak raději vrátil míč svému brankáři, který ho poslal za pomezní čáru.
     
    14
    Martin Hinteregger se nepříjemně střetl se Suatem Serdarem, přičemž oba hráči se následně musí ošetřovat, ale faul to ani z jedné strany nebyl.
     
    13
    Sead Kolašinac vhazuje na levé straně hřiště, ale nemá od spoluhráčů žádnou nabídku. Nakonec tak míč vhodil do ohně, kde to Schalke nakonec zvládlo.
     
    12
    Filip Kostić ze slibného přímého kopu samozřejmě centroval, ale hosté to měli dobře pokryté, Ozan Kabak tak hlavou poslal míč mimo nebezpečnou zónu.
     
    11
    Kevin Trapp se v bráně zatím poměrně nutí, rád tak pomůže svým spoluhráčům s rozehrávkou.
     
    10
    Suat Serdar předvedl dobrý obranný zákrok skluzem, kterým tedy zachytil míč a následně si na protihráči vynutil nedovolený zákrok.
     
    9
    Benito Raman si v souboji s Djibrilem Sowem pomohl dost jasným faulem, po kterém hlavní rozhodčí píská do své píšťalky a dává míč domácím fotbalistům.
     
    8
    Eintracht je zpočátku utkání mnohem aktivnější, takže si je moc dobře vědom své role favorita. Nyní se musel po delší době bránit, ale akci soupeře zastavil v samotném zárodku.
     
    7
    Aymen Barkok si našel odražený míč, následně si ho vyměnil se spoluhráčem a pálil levačkou, avšak bránu jen těsně netrefil!
     
    6
    André Silva se pokusil zpracovat náročný nákop, což se mu nepovedlo, ale i kdyby se mu to povedlo, takže by útočit nemohl, protože byl v ofsajdu.
     
    5
    Brankář hostů v klidu pokryje centr z levé strany a s následnou rozehrávkou váhá, vzápětí pak nakopává až na druhou polovinu hřiště.
     
    4
    Schalke poprvé hledalo cestu dopředu až teď, ale vymyslelo jen nepřesný nákop, který skončil přímo u domácího obránce.
     
    3
    Aymen Barkok si připisuje první ránu mezi tři tyče po přihrávce Filipa Kostiće, jenže z dobré pozice mířil jen přímo doprostřed, takže Ralf Fährmann v klidu zasáhl.
     
    2
    První útok domácí ale dokázali zakončit, protože v pokutovém území se dostal k hlavičce André Silva, který ale mířil jen několik metrů nad bránu.
     
    1
    Úvodní výkop patří domácím fotbalistům, kteří následně dopředu vůbec nespěchají a celou první minutu kombinují na vlastní polovině.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Eintracht Frankfurt: Trapp – D. Abraham (C), Hinteregger, N'Dicka – Durm, Sow, Hasebe, Kostić – Barkok, Younes – André Silva.
    Náhradníci: Schubert – A. Touré, Tuta, Ilsanker, Hrustic, Zuber, Kamada, Chandler, Jović.

    FC Schalke 04: Fährmann – Becker, Kabak, Nastasić, Kolašinac (C) – Raman, Stambouli, Serdar, Harít – Hoppe, Uth.
    Náhradníci: Rönnow, Langer – Mendyl, Oczipka, Thiaw, Mascarell, Mercan, Bozdogan, Kutucu.

    Rozhodčí: Gräfe – Kleve, Sinn.
     
    Poslední vzájemné zápasy

    Frankfurt – Schalke 2:1
    Schalke – Frankfurt 1:0
    Schalke – Frankfurt 1:2
    Frankfurt – Schalke 3:0
    Schalke – Frankfurt 1:0
     
    FC Schalke 04

    Hostující celek zažívá hodně špatné období, tak uvidíme, jak si povede dnes. Schalke totiž vstoupilo do nové sezony doslova otřesně a po patnácti zápasech má na svém kontě pouze a jen 7 bodů. V tabulce je Schalke, které mělo pohárové ambice, poslední. Navíc mají hosté nejhorší obranu z celé soutěže, protože už vyfasovali 39 branek. V posledním kole Schalke konečně zabralo a poprvé v sezoně vyhrálo, když porazilo 4:0 Hoffenheim.
     
    Eintracht Frankfurt

    Domácí celek si ani v této sezoně nevede špatně. Frankfurt má po patnácti kolech na svém kontě 23 bodů a nachází se na devátém místě. V posledních týdnech navíc domácí hrají v opravdu parádní formě. Z posledních tří kol získali plný počet devíti bodů, když porazili Augsburg, Leverkusen a na posledy si poradili s Mohučí. Dnes budou chtít domácí na skvělé výkony navázat a přidat další tři bodíky. Lehké to ovšem zaručeně nebude.
     
    Zdravím všechny fotbalové fanoušky. Německá Bundesliga má na programu duel Eintracht Frankfurt – FC Schalke 04 a my budeme samozřejmě u toho. Favoritem je domácí celek, ale uvidíme, jak tento zápas nakonec dopadne.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Lukáš Mihal

    Branky: 28. André Silva (Durm), 72. Jović (Kostić), 90+1. Jović – 29. Hoppe (Stambouli)

    Karty:   87. Kutucu (SCH)


    Držení míče: 64 % : 36 %.
    Střely na branku: 11:1. Střely mimo: 9:4. Rohy: 8:2. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 8:10.
    Eintracht Frankfurt: Trapp – D. Abraham (C), Hinteregger (52. Hrustic), N'Dicka – Durm (62. Jović), Sow, Hasebe, Kostić – Barkok (79. Kamada), Younes (80. A. Touré) – André Silva.
    Náhradníci: Schubert – A. Touré, Tuta, Ilsanker, Hrustic, Zuber, Kamada, Chandler, Jović.

    FC Schalke 04: Fährmann – Becker, Kabak, Nastasić, Kolašinac (C) – Raman (61. Bozdogan), Stambouli, Serdar, Harít (79. Oczipka) – Hoppe (87. Kutucu), Uth.
    Náhradníci: Rönnow, Langer – Mendyl, Oczipka, Thiaw, Mascarell, Mercan, Bozdogan, Kutucu.

    Rozhodčí: Gräfe – Kleve, Sinn
    bahis siteleri